Įkraunama...
Įkraunama...

Įklimpau į skolas

QUOTE(Mergiona @ 2012 03 12, 18:45)
tikslus zodis- nebadaujate. Bet ar tikrai sotus? (na, ne uzkimse skarandi kuom pigiau, bet tikrai pvalge skanaus, ivairaus maisto)

Kai yra noro, galima suderinti, kad būtų ir skanu, ir pigu, ir įvairu - aišku, jei mėsos reikia 3 kartus per dieną - sudėtingiau ax.gif
Atsakyti
sutinku, kad daug kas piktai sureagavo, bet ka gali patart kai galbama be jokio konkretumo ??
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2012 03 12, 18:45)
tikslus zodis- nebadaujate. Bet ar tikrai sotus? (na, ne uzkimse skarandi kuom pigiau, bet tikrai pvalge skanaus, ivairaus maisto)

Tikrai sotus. Kasdien yra: mesa (vyrui, as stengiuosi kasdien nevalgyt), pieniskos desreles tik katinui (nieko daugiau needa doh.gif ), sriuba, darzoves (misraine ar pan), desertas (pyragas ar sausainiai, kuriuos kepu pati). Pati darau ir mesos suktinius, vyniotinius, verdu uogienes, marinuoju paprika ir pan.
Pirkdama maista ziuriu ne tik kiek jis kainuoja, bet ir KOKS. Leidziu sau ir apelsinu, vynuogiu ar pelesinio surio pusipirkt, bet tai nera daznai, nes, kas liecia atveztiniu vaisiu, tai juk nieko gero jie, ypac ne sezono metu. Nors, turiu pripazinti, perku liesiausia grietine ir piena, bet cia ne del pigumo (del kaloriju blush2.gif ).
Ir, kas manau, yra svarbiausia. As neismetu maisto. Ismokau gaminti taip, jog niekas nesugenda. Juk ismestas maistas, tai ismesti pinigai.
Taigi, mergiona, galiu pasakyti, jog ne tik sociai valgome, bet ir skaniai ir ivairiai essen.gif
Atsakyti
na mane maisto temoje ar kitoje labai sugruzino kad 450-500lt isleidziu trims, tai jau skriaga esu visiska...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 03 13, 17:29)
na mane maisto temoje ar kitoje labai sugruzino kad 450-500lt isleidziu trims, tai jau skriaga esu visiska...

skaiciau kad dabartinem kainos sotus ir sveikas pavalgymas skaitosi 200lt/ zmogui. Tikiu kad taip ir yra vidutiniskai. (visada yra isimciu, jei gyveni prie darbo ir gali nubegt namo pavagyt- bus pigiau, jei yra galimybe darbe valgyt atsinesta maista- irgi bus pigiau bet gal nevisad sveika, o jei visai darbe valgyt galimybiu nera- tai islaidos labai isauga)
Atsakyti
200lt? temoje apie alimentus teisejai skaiciuoja 300lt vaikui i menesi -maisto islaidos. cia galbut vidurkis imant iki 18metu, kuomet apetitas, ypac berniukams, taip isauga... g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 03 14, 19:01)
200lt? temoje apie alimentus teisejai skaiciuoja 300lt vaikui i menesi -maisto islaidos. cia galbut vidurkis imant iki 18metu, kuomet apetitas, ypac berniukams, taip isauga... g.gif

rimtai? g.gif negali buti manau. Kokie tada alimentai gaunasi? 600?
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 03 12, 20:38)
Kai yra noro, galima suderinti, kad būtų ir skanu, ir pigu, ir įvairu - aišku, jei mėsos reikia 3 kartus per dieną - sudėtingiau ax.gif

Mesa kainuoja visai nedaug palyginus su vaisiais/ darzovem. Mesos nesuvalgysi keliu kg, o 4 grazus bananai jau gerai virs kilogramo traukia. Mano vaikai lengvai po du suvalgo per karta. 4 apelsinai- irgi jau virs kilogramo, Pamelo (mano vaiku megstamiausias)- tyliu, maziukas 1,5kg. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2012 03 14, 22:37)

na, tai dar ziurint ar kiaurus metus tokius vaisius perkat. As pvz. megstu mandarinus, bet perku juos tik gruodzio-sausio men, kuomet ju sezonas ir sie vaisiai skaniausi, kitais men. man jau ne schmoll.gif Ar, kad ir bananai. Tiesiog ne visuomet ju norisi, buna, kad ilga laika ju neperku. Bet obuoliai (lietuviski) namuose beveik visada. Dar galima atitirpinti is saldiklio braskiu, melyniu ar avieciu (musiskes), tai jau irgi ir pigiau ir sveikiau uz atveztinius vaisius. Aisku, nesakau, kad nereikia nieko pirkti, bet man svarbu egzotisku vaisiu sezonas, nes nuo to manau, kad ne tik skonis, bet ir kokybe, ir nauda, ir pagaliau, kaina skiriasi.
Atsakyti
Mano maziuke mandarinu dar nemoka valgyt, braskiu abi nevalgo, tenka suktis su tuo, kas joms patinka. Nera pas mus vaisiu pasirinkimo. Maximoje kaip zaislineje parduotuveje jaciuosi: lentynos luzta- pirkt nera ka verysad.gif Mangai, papajos- nevalgomi, vinuoges daznai irgi, kriauses- be skonio doh.gif Tai ir lieka bananas-pamelo-apelsinas-obuolis (bet irgi man obuoliai nelabai daznai)
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2012 03 14, 21:22)
rimtai?  g.gif negali buti manau. Kokie tada alimentai gaunasi? 600?

ne maziau 400 Lt/vaikui.
Zinoma, buna ir maziau, jeigu irodoma, kad tikrai negali moketi daugiau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2012 03 14, 23:28)
Nera pas mus vaisiu pasirinkimo.
lentynos luzta- pirkt nera ka 

kas tiesa, tas tiesa. Dauguma atveztiniu vaisiu visai be skonio verysad.gif Pirkt galimybes yra, bet, kad pas mus niekas ju nevalgys.
Geda prisipazint, bet man atrodo, kad as pamelo nevalgius blush2.gif Cia tipo kas toks? Greifurtas -mutantas? Saldu, kartu, rugstu? Galvoju gal kada liciu nusipirkt paragaut, bet kai pasiziuriu i ju dydi, tai noras praeina, atsimes "oda", seklos ir kas ten beliks. Geriau bananas ar cirtina prie arbatos bigsmile.gif
Atsakyti