Įkraunama...
Įkraunama...

Įklimpau į skolas

QUOTE(pinkrose @ 2012 01 28, 21:45)
Ragany ir mano panašios, tik raštas kitoks, bet man apsipūkavo jos ax.gif n bet esmė tokia, kad tokis nešiojant tikrai nesuplėšysi ir tikrai susitaupo thumbup.gif

Nu aš manau, kad tikrai susitaupo, nes tos su pilku rastu kojos nugaroj pirktos pries 4 metus, ir tai jos ne tai, kad suplyso, bet išdilo tiesiog klynas biggrin.gif O tuos burbulus aš su aparačiuku, va tokiu, tik pas mane maximinis scarlet.
user posted image
Beje, man su tom pėdkelnem šilčiau žymiai , nei su kokiais džinsais būdavo, anie traukia bais šaltį..
Atsakyti
sveikos visos,
neistveriau ir as nepasisakius.... man visiskai nesuprantama kaip galima papult i tokia situacija.... tevu kalte matyt kad neismoke gyvent is tiek kiek turi. Pasidalinsiu savo patirtim: buvo laikas kai gyvenom su dabartiniu vyru tik is mano 1500 algos. nuomavom buta, buvo masina ir didziulis noras po metu atsokt vestuves iskeltas uz savo pinigus (nors tevai jas siulesi iskelt). didziulio noro deka - mum tai pavyko! padarem nuostabia svente sau ir dar 50 artimu zmoniu. isisukom su 13 000, nors pagal musu pajamas tai buvo didziuliai pinigai.
po to metus gyvenom su dvigubom pajamom. nebuvom isikele didesnio tikslo, kuris reikalautu taupymo tai pinigu atrodo neturejom taip pat kaip taupydami vestuvem. tiesiog laisviau gyvenom...
dabar atsirado tikslas, ir vel nepuoli prie paprasciausio varianto - greitieji kreditai, paskolos ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(vaida321 @ 2012 01 29, 12:01)
sveikos visos,
neistveriau ir as nepasisakius.... man visiskai nesuprantama kaip galima papult i tokia situacija.... tevu kalte matyt kad neismoke gyvent is tiek kiek turi. Pasidalinsiu savo patirtim: buvo laikas kai gyvenom su dabartiniu vyru tik is mano 1500 algos. nuomavom buta, buvo masina ir didziulis noras po metu atsokt vestuves iskeltas uz savo pinigus (nors tevai jas siulesi iskelt). didziulio noro deka - mum tai pavyko! padarem nuostabia svente sau ir dar 50 artimu zmoniu. isisukom su 13 000, nors pagal musu pajamas tai buvo didziuliai pinigai.
po to metus gyvenom su dvigubom pajamom. nebuvom isikele didesnio tikslo, kuris reikalautu taupymo tai pinigu atrodo neturejom taip pat kaip taupydami vestuvem. tiesiog laisviau gyvenom...
dabar atsirado tikslas, ir vel nepuoli prie paprasciausio varianto - greitieji kreditai, paskolos ir t.t.

Nelabai supratau, kaip Jums išėjo per mėnesį atsidėti po 1100 Lt, ir iš likusių 400 Lt per mėn. gyventi. Arba čia buvo 15 metų atgal, arba kažką pamiršot pasakyti.

O papult į tokią situaciją daug proto nereika - kiekvienas sugebėtų 4u.gif
Atsakyti
vestuviu diena neturejom saujoj tu 13 tukst. kadangi uz pvz fotografa reik atsiskaityt tik gavus foto men po vestuviu tai zinojom kad iki to laiko turesim. atsidedavom saziningai po 500 lt is kiekvienos algos, is likusio 1000 pragyvendavom ir dar kartais likdavo 200-300 is kuriu mokejom uz visas paslaugas avansus ar pirkom kokias smulkmenas. Likusia pinigu suma - tai tevai pvz kazka nuperki, o jie ale atiduoda tau pinigelius bet dazniausiai koki 50 ar 100 uzdeda virsaus (mazdaug per menesi karta), tada dar sventes - gimtadieniai pvz per kuriuos nuo seneliu ir tevu gavom dovanu vokelius. Taip ir susideda. Cia jau labai smulkiai aprasiau smile.gif bet esme ta - kad kai nori viskas imanoma, ir gyvent be skolu taip pat
Atsakyti
Tokių situacijų šimtai verysad.gif Galima viską išsiparduot, ir atidavus skolas viską pradėt iš naujo. Tada gal galvelė kitaip dirbs po tokios pamokos g.gif Arba didint pajamas, kaip kažkuri minėjo. Art nuo ryto iki vakaro, ir dar naktinę pamainą pakaitom su vyru. Jei butas kelių kambarių- vieną kambarį išnuomot g.gif Galima išnuomot garažą, o savąją auto laikyt lauke g.gif Pėdkelnės čia nepadės ir morkos iš daržo, jei skolos dešimtimis tūkstančių schmoll.gif Čia man panašu į situaciją, kai vyras "labai ūkiškas" g.gif Pasitaiko, kad tokie ereliai smarkiai neapskaičiuoja, nesitaria prieš darant, visažiniai, o moteriškės srėbt košę po to turi arba galvą į sieną daužyt doh.gif Todėl ir nežino autorė tiksliai, kiek tų skolų yra g.gif Gal ir klystu.
Atsakyti
neskaiciau visos temos, bet galiu pasakyti kaip pas mane, jei kazkiek pasiskolinu, tai negaliu ramiai miegot kol negrazinu, gaunu pinigus ir jau geriau koses valgyt tris kart per diena negu but skolingai. gaunu stengiuos graiznt ka pasiskolinau. yra zmoniu, kurie negali paaukot savo komforto tam, kad grazint skola. yra zmones kuriem vis reik mesos, varskyciu jogurtuku ir saldytu koldunu is maximos... o buto saskaitos ar kreditai lyg palauks kol prisipildysi skrandi....
mamos bendradarbe ima kreditus tam, kad grazint imoka kitam kreditui. yra ir tokiu zmoniu ir neiivaizduoju kas turi virti gzlvoj kad taip dasigyvent...
Papildyta:
visgi paskaiciau temele is pradziu.
autore praso kokiu praktiniu patarimu. prisiminiau.
tam, kad neuagtu delspinigiai kiekviena menesi nors kiek mokekit kiekvienam anstoliui ar kaip, ir jie delspinigius kas kazkiek menesiu skaiciuoja, tai kas menesi kas pora menesiu bent pora simtu pervest, padengsite esama skola nors tiek ir delspinigiai nauji neaugs.
na ir galima vaziuot tartis kada sum sumokesit kad neaugintu delspinigiu. o ddelspinigiu siaip nieks nenuima, jie visi teiseti yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agatka: 29 sausio 2012 - 21:08
susiskaiciuokit kiek kam tiksliai ko skolingi - kiek paskolu, kiek palukanu, kiek delspinigiu, kiek anstoliams.
Jeigu butas jusu paciu, niekam neikeistas, einat per visus bankus, kredito unijas ir panasias vietas, paaiskinat situacija ir prasot refinansuoti ikeiciant nekilnojamaji turta. Tokiu budu visas skolas perimtu viena kredito bendrove ir skola paskirstytu ilgesniam laikui - 3-5 metam. Kadangi visa skolu grazinima istempsit ilgesniam laikui, menesine imoka net ir su palukanom nebus labai jau didele ir neikandama.
Atsakyti
QUOTE(gabyte_g @ 2012 01 30, 17:17)
susiskaiciuokit kiek kam tiksliai ko skolingi - kiek paskolu, kiek palukanu, kiek delspinigiu, kiek anstoliams.
Jeigu butas jusu paciu, niekam neikeistas, einat per visus bankus, kredito unijas ir panasias vietas, paaiskinat situacija ir prasot refinansuoti ikeiciant nekilnojamaji turta. Tokiu budu visas skolas perimtu viena kredito bendrove ir skola paskirstytu ilgesniam laikui - 3-5 metam. Kadangi visa skolu grazinima istempsit ilgesniam laikui, menesine imoka net ir su palukanom nebus labai jau didele ir neikandama.

schmoll.gif Nes suma sumarum skola bus tik dar didesnė, + puiki galimybė likti be buto.
Atsakyti
Vajej, jus rašote tiesą, tačiau net nežinome, kam kiek skolingi tiksliai. Jau pasimetėme skaičiavimuose Turime du mažamečius vaikus, tad prisiglausti pas kitus ir butą išnuomot neišeis. Automobilis - vaikams į darželį vežioti, be to, vyrui darbe reikalingas. O siaubas, net nežinau, kokio iš Jūsų patarimo tikiuosi...
doh.gif doh.gif doh.gif
nesuprantu as tokiu zmoniu jeigu jus uzdirbate pvz.3 000,tai savaime aisku kad 2500 atidavus nepragivensite,tai gal ir ziauru bet kur jusu galva? blink.gif ir nepamenate kiek kam skolingi?cia jau visiskas vaiku darzelis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vaida321 @ 2012 01 29, 12:01)
sveikos visos,

Taupyt juodai tik tam, kad kazkokie 50 snukuciu prisigertu uz mano 13 stukyciu.. tai ka as zinau.. cia nelabai suvokiam sveiku protu..
Ir isvis nesuprantu, kam kelt tokio prabangumo vestuves, jei teguani minimuma? Ar cia jau toks lietuviskas mentalitetas pasireiskia? nesvarbu kad ubagas, nesvarbu, kad nieko neturiu, svarbu, kad butu pakazucha... Siaubas kazkoks...
Atsakyti
Sudetingoj situacijoj seima.
Auklejimai jau tikrai ne vietoj, jei moteris kreipesi patarimu. Gal ji tikejosi patarimu psichologine prasme, gal juridine... Matosi, kad tikrai seimoje ne juokai su finansais, ju valdymu...Gal si seima tiesiog "uzprogramuota" tureti rupesciu ir mokymosi is ju islipti..Na, gal as fantazuoju.... Tokiu seimu musu Lietuvoj ne viena ir ne dvi...
Pavydziu zmonems, kurie moka savo finansus tvarkyti....tokiu sauniu sioje temoje jau ir pasisake...Gal ir dar ka pasiulys.... Man dziugu uz tokias forumietes...tikiu, jog prie siu puslapiu paskaityti gal ateis ir tie, kurie taip pat su tokia problema susidure...Gaus is pasisakymu pamoku...
Ir liudniausia..Turiu faktu, jog vienos seimos galva net kulka gyvenima baige, kai nebeisvede savo verslo "i tiesiaja"...Kas liko: ant zmonos galvos skolos bankams, butas arestuotas, zmona- nasle, vaikas- naslaitis.... Grizo gyventi pas tevus ....Neduok Dieve.....
Atsakyti
QUOTE(vaida321 @ 2012 01 29, 14:10)
vestuviu diena neturejom saujoj tu 13 tukst. kadangi uz pvz fotografa reik atsiskaityt tik gavus foto men po vestuviu tai zinojom kad iki to laiko turesim. atsidedavom saziningai po 500 lt is kiekvienos algos, is likusio 1000 pragyvendavom ir dar kartais likdavo 200-300 is kuriu mokejom uz visas paslaugas avansus ar pirkom kokias smulkmenas. Likusia pinigu suma - tai tevai pvz kazka nuperki, o jie ale atiduoda tau pinigelius bet dazniausiai koki 50 ar 100 uzdeda virsaus (mazdaug per menesi karta), tada dar sventes - gimtadieniai pvz per kuriuos nuo seneliu ir tevu gavom dovanu vokelius. Taip ir susideda. Cia jau labai smulkiai aprasiau smile.gif bet esme ta - kad kai nori viskas imanoma, ir gyvent be skolu taip pat

Tai sutaupet vos apie puse sumos g.gif Beto, na, mergina pati savo vestuves apmokejusi, jaunikiui ne lito neprisidejus kazkaip neskaniai atrodo g.gif plius cia del baliu visiems Autore uzkliuvo. Pusbadziui gyvent metus (na, gal ne maisto bet ribojant visus poreikius) kad pasert viena karta 50 zmoniu blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 10 kovo 2012 - 23:46