Įkraunama...
Įkraunama...

Įklimpau į skolas

QUOTE(milaaa @ 2012 08 28, 19:46)
Balticgirl, o kodel negalite gauti vif pinigeliu g.gif juk jei tevas moka nereguliariai, ne visa suma ir pan. pinigus gauti galetumet 4u.gif

Jei tevo adresas uzsienyje - antstoliai negali is jo isieskoti, tad nera kaip gauti rasto is ju kas neleidzia susitvarkyti ismoku vif. Negana to, tokiu atveju ir soc.parama motinai nepriklauso, nes kad ja gauti tarkim esate bedarbe, reikia buti prisiteisus alimentus ir ju negaunant gauti ismokas is vif doh.gif Taip kad visur keliai uzsidaro ir lieka emigruoti nebent gaunama labai gera alga ir nereikia jokios paramos.

QUOTE(Mergiona @ 2012 08 28, 19:47)
jis ne LT pilietis

VIF ne "sponsoriauja" vaikus, bet laidoja uz savo piliecius- nepareigingus tevus.

Tai va. Vaikams niekas nepriklauso nors ir pilietes, nei soc.nei vif.
Atsakyti
QUOTE(balticgirl @ 2012 08 28, 21:28)

na bet tokia VIF paskirtis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2012 08 28, 20:31)
na bet tokia VIF paskirtis  blush2.gif

Mano supratimu ju paskirtis turi buti padeti vaikams, o kiek zinau jie nelabai ten ka atgauna ir is lietuvisku teveliu g.gif
Atsakyti
QUOTE(balticgirl @ 2012 08 28, 21:35)
Mano supratimu ju paskirtis turi buti padeti vaikams, o kiek zinau jie nelabai ten ka atgauna ir is lietuvisku teveliu g.gif

ne is kitu zmoniu kisenes ax.gif

tai cia LT beda, estai 95% ismusa, latviai lyg 75%.
Atsakyti
QUOTE(balticgirl @ 2012 08 28, 21:28)
Jei tevo adresas uzsienyje - antstoliai negali is jo isieskoti, tad nera kaip gauti rasto is ju kas neleidzia susitvarkyti ismoku vif. Negana to, tokiu atveju ir soc.parama motinai nepriklauso, nes kad ja gauti tarkim esate bedarbe, reikia buti prisiteisus alimentus ir ju negaunant gauti ismokas is vif doh.gif Taip kad visur keliai uzsidaro ir lieka emigruoti nebent gaunama labai gera alga ir nereikia jokios paramos.

kiek lietuvaiciu nuo alimentu slapstosi "londone" ir anstoliai neranda nei ju pajamu lt, nei turtu, o vaikai gauna ismokas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2012 08 28, 22:10)
kiek lietuvaiciu nuo alimentu slapstosi "londone" ir anstoliai neranda nei ju pajamu lt, nei turtu, o vaikai gauna ismokas 4u.gif

neilgam tai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2012 08 28, 20:50)
ne is kitu zmoniu kisenes  ax.gif

tai cia LT beda, estai 95% ismusa, latviai lyg 75%.

Bet tai taip vistiek gaunasi, nes labai mazai sumoka atgal:)
Tarkim as moku mokescius ir dalis mano pajamu irgi skiriama kitiems vaikams, "kol antstoliai is teveliu isieskos" is daugelio gyvenime neisiesos dedu galva, tuo tarpu mano vaikai auga ir man nepriklauso net parama netekus darbo unsure.gif Nes sistemoje ant tiek viskas susije, tik nesusidurus su spragom to nepastebi. Kodel drauge sedi UK identiska situacija, vaikai gauna parama pagal gyv.vieta ir pajamas, ten nieks jai nesako negauni alimentu tai ir mes nepadesime mirksiukas.gif
As nekalbu apie gyvenima is to, kalbu apie kritini laika kai tas reikalinga.

QUOTE(milaaa @ 2012 08 28, 21:10)

Tai jie turbut buvo LT registruoti kai skyresi ar kai alimentai buvo priteisti, arba turi turto cia - kitaip nesuprantu kaip. Jei Lukos vyras dabar isvyktu ir ji ta teisme turetu parodyti, ir jis jei isvyktu ne ES valstybe - bent is musu miesto antstoliu jokio lapelio ji negautu, tuo tarpu ir vif vaiku neremtu, ir t.t. Manau tokiu atveju yra daugiau tik arba moterys uzdirba labai gerai ir neima i galva, arba isvaziuoja.
Atsakyti
QUOTE(balticgirl @ 2012 08 28, 23:22)
Bet tai taip vistiek gaunasi, nes labai mazai sumoka atgal:)
Tarkim as moku mokescius ir dalis mano pajamu irgi skiriama kitiems vaikams, "kol antstoliai is teveliu isieskos" is daugelio gyvenime neisiesos dedu galva, tuo tarpu mano vaikai auga ir man nepriklauso net parama netekus darbo unsure.gif Nes sistemoje ant tiek viskas susije, tik nesusidurus su spragom to nepastebi. Kodel drauge sedi UK identiska situacija, vaikai gauna parama pagal gyv.vieta ir pajamas, ten nieks jai nesako negauni alimentu tai ir mes nepadesime mirksiukas.gif

o as manau dar ir kaip iseiskos, kompai- visur ir netoli laikai kai bus bendra sistema pasaulio (na, gal ne kokiu tumba-jumba, bet civilizuoto) mastu. Ir niekur jie nepabegs.

O kodel tau nepriklauso parama netekus darbo?

Jei Lukos vyras dabar isvyktu ir ji ta teisme turetu parodyti, ir jis jei isvyktu ne ES valstybe - bent is musu miesto antstoliu jokio lapelio ji negautu,

kodel? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2012 08 28, 22:34)
O kodel tau nepriklauso parama netekus darbo?
kodel?  g.gif

Taigi sakiau - pas mus pagal istatymus visu pirma mama turi buti prisiteisusi alimentus, jei tai padaryta ir ju negauna - turi gauti is vif, tik tada soc.skyrius gali teikti parama. O jei vif nemoka, nera ir paramu. Jokiu. Pagal istatymus turi buti arba alimentai ir mokamas skirtumas, arba gaunama ismoka is vif ir tada irgi mokamas skirtumas. As nezinau kaip ta parama is sodros kelis pirmus menesius netekus darbo, zinau tik nepriklauso niekas is soc.skyriaus, nei man nei vaikam del sios priezasties.
Papildyta:
QUOTE(Mergiona @ 2012 08 28, 22:34)

Maniau susikalbam:) Nes pirmai rasei, kad supranti. Antstoliai israso rasta vif tik tuo atveju, jei ant vykdomojo rasto tecio adresas nurodytas Lietuvoje. Kitu atveju jie nieko neisduoda, tik lapeli, kad issireikalauti negali nes uz LT ribu. Taip kad ir vif nieko neisduoda. Mano eks irgi turejo adresa Lietuvoje, bet kas is to - skiriantis privaloma oficialiai nusiusti dokumentus jo esamu adresu, kitaip negali pradeti teismo. Taip kad tas adresas lieka teismo israsuose, kaip adresas uzsienyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balticgirl: 28 rugpjūčio 2012 - 22:43
QUOTE(balticgirl @ 2012 08 28, 23:42)
Taigi sakiau - pas mus pagal istatymus visu pirma mama turi buti prisiteisusi alimentus, jei tai padaryta ir ju negauna - turi gauti is vif, tik tada soc.skyrius gali teikti parama. O jei vif nemoka, nera ir paramu. Jokiu. Pagal istatymus turi buti arba alimentai ir mokamas skirtumas, arba gaunama ismoka is vif ir tada irgi mokamas skirtumas. As nezinau kaip ta parama is sodros kelis pirmus menesius netekus darbo, zinau tik nepriklauso niekas is soc.skyriaus, nei man nei vaikam del sios priezasties.

netekus darbo manau tavo (galiu sakyt tu, a?) net ir priskaiciuojant menamus alimentus bus pakankamai zemos ir kazka turetum gaut. O nebandei kazkur kitur pasikonsultot? Keistai skamba, nes fakta kad alimentu negauni turetu buti imanoma fiksuoti. g.gif Nors, kartais tikrai absurdai buna doh.gif

Maniau susikalbam:) Nes pirmai rasei, kad supranti. Antstoliai israso rasta vif tik tuo atveju, jei ant vykdomojo rasto tecio adresas nurodytas Lietuvoje. Kitu atveju jie nieko neisduoda, tik lapeli, kad issireikalauti negali nes uz LT ribu. Taip kad ir vif nieko neisduoda. Mano eks irgi turejo adresa Lietuvoje, bet kas is to - skiriantis privaloma oficialiai nusiusti dokumentus jo esamu adresu, kitaip negali pradeti teismo. Taip kad tas adresas lieka teismo israsuose, kaip adresas uzsienyje.

na, tada Lukos vyro adresas nebus uzsienyje. LT vis dar galioja registracija, butent to adresu (o ne faktiniu gyvenamu) siunciami laiskai. Tai kad Lukos vyras kur nors isvyks- nemanau kad ka pakeis. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2012 08 28, 22:49)
netekus darbo manau tavo (galiu sakyt tu, a?) net ir priskaiciuojant menamus alimentus bus pakankamai zemos ir kazka turetum gaut. O nebandei kazkur kitur pasikonsultot? Keistai skamba, nes fakta kad alimentu negauni turetu buti imanoma fiksuoti.  g.gif Nors, kartais tikrai absurdai buna  doh.gif
na, tada Lukos vyro adresas nebus uzsienyje. LT vis dar galioja registracija, butent to adresu (o ne faktiniu gyvenamu) siunciami laiskai. Tai kad Lukos vyras kur nors isvyks- nemanau kad ka pakeis.  g.gif

I pirma klausima, labai daug kur kalbejaus ir ejau ir visi sake "istatymu spraga". Bet deja siai dienai niekuo padeti negalime. Tikrai niekas nepriklauso, nes nera ismoku is vif.

Mano eks irgi turejo registracija ir isvykes, bet turi gauti zmogaus parasa jei ne LT kitaip nepradeda teismo. Be teismo nepriteis ir alimentu:)
Atsakyti
Sveikos, o as noriu jusu patarimo. Vyras mano vardu, man nezinant(greituose kreditose) pasieme kreditu,bendra skolos suma virsija apie 6000lt. apie kreditus suzinojau viasi neseniai kai pradejo eiti anstoliu laiskai, paiskejo, kad paskolos pasiimtos net 2009-2010 metais. Kai prispaudziau vyra prisipazino, kad eme, dabar mes skiriames ir jis jau atsisako moket uz savo skolas. Bet ar imanoma kaip nors yrodyti jog cia jis eme. Viskas registruota mano vardu ir i mano saskaita, tik tos paskolos budavo iskart pervesdamos i jo ir jo telefono numeris.
Nezinau kaip dar tiksliau paiskinti visa susidariusia situacija.
kaip jis eme paskolas mano vardu? savo elektronine kortele nesinaudojau ir laikiau ja kartu su visais kitais dokumentais(pasas, santuokos liudijimas , vaiku gimimo liudijimai,ir kiti svarbus dokumentai) savo vardu jau negalejo imti, nes irgi prisiemes ir jau neleizdavo imti, o juk alkogoliui is kazkur reikejo imti viena kart pabande gavosi tai ir prisieme is 5ar 6 kreditu.
Zinau kad kvaila buvo viska laikyti kartu, bet man net i galva nesove , kad gali taip pasielgti... patarkit ka daryti
Atsakyti