QUOTE(malinkaja18 @ 2012 08 28, 11:59)
ko jus cia prie to maisto prisikabinot?atsiprasau mol kol vaikas darzelinis nieko jam nereikia, kai eis i pirma klase is naujo gal prasys nustatyti alimentu dydi nes per mazai jau pinigu paaugliui...
taip, is esmes pasikeitus vaiko poreikiams buna naujas teismas. As nesakau, kad vaikui nieko nereikia, as sakau, kad joks teismas neprivers teva islaikyt buvusia zmona. Ir patiket, kad vaikas valgys uz tevo pinigus pirktus ikrus kol mama kamputyje juodos duonos reke grauz- yra sunku.
QUOTE(balticgirl @ 2012 08 28, 13:29)
As teismui susakiau vaiku poreikius pagal poreikius, ne pagal mano esamas galimybes.
o jei vaikas turi du tevus kurie abu po 800 uzsidirba, kas tos vaiko poreikius tenkina?
turi buti nurodyta ir rubu kaina
vardiniu rubu? rubu "is antru ranku"? Vaiko poreikis buti aprengtam ar buti aprengtam pagal paskutine mada?
Mano nuomone, jei vaikai negauna alimentu, mamos surinkti cekiai
niekaip neatspindes vaiku poreikiu
kodel?
QUOTE(balticgirl @ 2012 08 28, 13:29)
Taigi zinoma renkami cekiiai atspindes esama skurdzia situacija, bet as asmeniskai rasiausi vaiku islaidas pagal tai ko reiktu normaliai vaikystei, o ne pagal savo kisene tuo metu kai skyriausi. Paaiskinau, kad vaikai nelanko vieno ar kito burelio nes nera galimybes kol nera alimentu, bet mano supratimu jei tevas moketu nuolat, ta suma tikrai butu skirta ir bureliams ir pan. Kai prasides mokykla, prisides ir kitu islaidu tarkim vaikas vyksta i ekskursija, prasau 30-50lt.ir nevaziuoja tik keli vaikai kodel jusu turetu buti tarp ju?
tai o ka daryt tiems, kurie tiesiog neuzdirba "normaliai vaikystei"? Kai vyras neuzdirba pakankamai, kad ta "normalia vaikyste" aprupint? Kodel jei zmona uzsidirba 800 ir nesivargina padirbet daugiau (cia, aisku, ne Lukos situacijai) vyras (ar ex-vyras) turi PILNAI imtis vaiku islaikyma pagal nedirbancios ar mazai dirbancios zmonos isivaizdavima apie vaikyste?
o jei seima kartu gyvena, kiekvienas po 800 uzsidirba ka jiems i teisma paduot ant popieriuko burelius "kuriu ju vaikas negali lankyt" surasius?
Nematau logikos nors tu ka.
Dar parasysiu, man teisejas sake, kad issiskyrus vaiko finansinis aprupinimas neturi is esmes nukenteti, vaikas turi gyventi finansiskai panasei, kaip gyvenes seimoje. Del to milioneriaus vaikas gaus daugiau, o vaikas, kurio seima vertesi visa uz 800 baltu pajamu tikrai negali tiketis, kad jo poreikiai bus ivertinti tiek, kiek milioneriaus vaiko. BET dar egzistuoja "sveiko proto" ribos. As, pvz, vaikams leidziu daugiau nei po 800lt/men bet tai ne pagrindas reikalaut daugiau is vyro. Jei as matau reikala vaikui naujus ECCO batus pirkt- cia mano reikalas, gal vyras kukliau nupirktu ir nesusaltu tas vaikas. Gal as darausi pagal uzsakyma baldus vaiku kambariui- jis butu naudota dviaukste lova uz kelis simtus nupirkes... zodziu, teismas ziuri i abi puses ir nustato PROTINGA IR PAGRISTA ir minimuma ir maximuma. Pazistu tas, kurios be vargo gavo 600lt/men, ir tas, kurios gavo po 250 nepaisant visu "surinktu" cekiu.