2006 metais teko 4 mėnesius gyventi ir keliauti po visą Kaliforniją. Vietiniai rekomendavo labai skanių buritų restoraną. Buritai - tai meksikiečių išeivių, gyvenančių JAV, pagrindinis ir vienas iš populiariausių greito maisto užkandžių. (Tikri meksikiečiai net nežino kas tas burito, buritai paplitę JAV ir turistinėje Meksikos dalyje kur pilna amerikiečių). Pabandysiu aprašyti visą receptą (kai kurie ingredientai truputį sulietuvinti, kad lengviau būtų galima rasti mūsų parduotuvėse).

Ingredientai:
1) Romaine Lettuce - paprastos salotos, gali būti pekino kopūstas;
2) Guacamole - labai populiarus padažas daromas iš avokado vaisiaus. Sutrinti avokado minkštimą, pabarstyti šviežių kalendrų, įdėti smulkintą raudoną svogūną, druskos ir prispausti česnako bei šiek tiek citrinos sulčių (avokadas rekomenduojamas gerai prinokęs, rudos spalvos);
3) Sūris - mišinys iš dviejų rūšių tarkuoto sūrio. Čeder ir Jack (kietas karvės pieno sūris);
4) Grietinė;
5) Tomatillo Red-Chili Salsa - salsa daroma iš trintų pomidorų, pagardinama čili pipirais;
6) Roasted Chili-Corn Salsa - salsa daroma iš konservuotų kukurūzų, paprikų, čili pipirų, šviežios kalendros, raudonųjų svogūnų. Viskas supjaustoma smulkiai;
7) Tomatillo Green-Chili Salsa - smulkinti pomidorai, smulkintos žaliosios paprikos, smulkinti raudoni svogūnai, čili pipirai;
8) Fresh Tomato Salsa - švieži smulkiai pjaustyti raudoni pomidorai, kalendra, svogūnas;
9) 10) 11) 13) Pasirinktinai pagal skonį gali būti naudojama kiauliena, vištiena, jautiena ir t.t. Man, asmeniškai, patiko Carnitas (kiauliena). Smulkinta kiauliena kepama su čiobreliais, lauro lapais, kadagio uogomis, juodaisiais pipirais. Viskas apkepama, paskui troškinama apie valandą ant mažos ugnies;
12) Pinto Beans - šviesios pupelės, pagardintos kumpiu;
14) Black Beans - tamsios pupelės su česnaku ir kmynais;
15) Fajita Vegetables - balti svogūnai, žaliosios paprikos, raudonėliai, viskas sumaišoma su sojos padažu;
16) Cilantro-Lime Rice - Birūs ryžiai pagardinti citrusinių vaisių sultimis, krapais, kalendra.
Paimam tortilla blyną, ištepame jį grietine (4) ant viršaus dedam plonai ryžius (16). Ant ryžių mėsą (9,10,11,13), tada gvakamolę (2) ir visas kitas likusias daržoves bei padažus, pupeles, apibarstom sūriu ir susukam. Skanaus!!!
Pastaba: salsą galima naudoti tik vienos rūšies arba daryti mix'ą iš visų. Skonio reikalas.
p.s. kad būtų "tikras" skonis būtinai reikia gvakamolės padažo. Taipogi suviniotas buritas nekepamas, nešildomas. Turi būti tik šilti ingredienta (ryžiai, mėsa).