QUOTE(Gricė @ 2013 06 21, 15:41)
Sveiki,
gal man kas išmanantis apie kavos pupelės gales atsakyti
Yra prekyboje kavos pupelių pakuotės, ant kurių parašyta Espreso, yra ir be šio užrašo. Niekur neradau informacijos, kuo būtent Espreso kavos pupelės skirias nuo ne Espreso. Visada maniau, kad kavos ruošimo būdas yra Espreso, o pupelės?
Ar skaitot angliškai? Čia kelios subjektyvios įžvalgos apie kavos pupelių espreso mišinius.
First, it should have a nice sustained crema. Mouthfeel is a huge part of the espresso experience. Dry processed coffees, especially South American coffees, will play a big role here.
Second, there should be a least a hit of brightness to wake up the palate, usually from a Central American coffee but possibly from an African.
Third, as the taste of your sip lingers in your mouth the body should become more apparent and provide that rich palate coating experience we all love. Indonesian or Asian coffees contribute here.
Fourth, the shot should finish relatively cleanly and the aftertaste should be pleasurable. For me this means attention to technique, and very careful use of aged or more aggressive Indonesian coffees.
Trumpai tariant, siekiama, kad espresso kava būtų viskas viename - turėtų gerą crema, sudėtinį skonį, bet švarų poskonį.
Taip pat dažnai espreso mišiniai, ypač itališki, turi kažkokį procentą robusta kavos šalia įprastos arabikos. Robusta yra aštri, specifinio skonio, todėl gryna niekada negeriama, tik kavos mišiniuose
Robusa turi daugiau kofeino, todėl tinkama espreso kavai.