QUOTE(GintareM @ 2012 01 14, 20:26)
Cia maitinimas ne prie ko ane? O HB tai half board?
maitinimas zymimas konkreciai
o kambariai irgi atskirai skirstomi
RO (Room only) be maitinimo.
BB (Bed & Breakfast) pusryčiai (švediškas stalas), arbata, kava, vanduo nemokamai.
HB (Half Board) pusryčiai ir vakarienė (švediškas stalas), nemokami gėrimai: kava, arbata (arba kiti gaivieji gėrimai) pusryčių metu. Vakarienės metu visi gėrimai už papildomą mokestį.
HB+ (Half Board Plus) pusryčiai ir vakarienė (švediškas stalas). Vietinės gamybos alkoholiniai ir gaivieji gėrimai pusryčių ir vakarienės metu nemokamai.
HBS (Half Board Superior) pusryčiai ir vakarienė, šampanas atvykus; pusryčiai, vėlyvieji pusryčiai (švediškas stalas, šviežiai išspaustos sultys, arbata, kava); priešpiečiai (lengvi užkandžiai, kava, arbata); vakarienė (švediškas stalas pagrindiniame restorane ir restorane a lacarte, ribotas alkoholinių ir gaiviųjų vietinės gamybos gėrimų kiekis); vėlyva vakarienė.
FB (Full Board) pusryčiai, pietūs ir vakarienė (švediškas stalas). Per pietus ir vakarienę visi gėrimai už papildomą mokestį.
FB+ (Full Board Plus) = EXTFB (Extended Full Board) pusryčiai, pietūs ir vakarienė (švediškas stalas), valgio metu nemokami gėrimai.
AI (All inclusive) viskas įskaičiuota: pusryčiai, pietūs ir vakarienė, alkoholiniai ir gaivieji vietinės gamybos gėrimai. Kuriuose viešbučio baruose galima užsisakyti alkoholinių gėrimų, priklauso nuo viešbučio. Kai kuriuose viešbučiuose kava, ledai, šviežiai spaustos sultys gali kainuoti papildomai.
UAI (Ultra All Inclusive) = SAI (Superior All Inclusive) = EXTAI (Extended All Inclusive) = ELGAI (Elegance All Inclusive) = VIPAI (VIP All Inclusive) viskas įskaičiuota. Importiniai alkoholiniai gėrimai ir papildomos paslaugos administracijos nuožiūra. Importinių alkoholinių gėrimų asortimentą nustato viešbučio administracija. Kai kuriuose viešbučiuose kava, ledai, šviežiai spaustos sultys gali kainuoti papildomai.
HCAI (High Class All Inclusive) = DAI (Deluxe All Inclusive) viskas nemokamai, išskyrus: parduotuves, telefoną, gydytojo ir kirpyklos paslaugas, kai kurias vandens sporto rūšis ir povandeninį nardymą.
Atkreipkite dėmesį:
Visas su gėrimais ir papildomomis paslaugomis susijusias taisykles gausite atvykę į viešbutį. Būtinai teiraukitės informacijos administracijoje.
Pagal sistemas AI, UAI ir AI luxe visi gėrimai patiekiami tik stiklinėse. Jei norima su savimi pasiimti, pvz., butelį vyno reikės mokėti papildomai. Įprastai pusryčiai, pietūs ir vakarienė švediškas stalas, kartais a la carte arba porcijomis.
Švediškas stalas tai maisto (dažnai ir gėrimų) pateikimo būdas, kai svečiai patys įsideda maistą, įsipila šaltų ir karštų gėrimų. Etiketas leidžia nesilaikyti patiekalų valgymo eiliškumo. Priklausomai nuo gyventojų skaičiaus viešbutyje, kartais maistas gali būti dalinamas porcijomis.
A la carte maisto pasirinkimas pagal pateiktą valgiaraštį. Dažniausiai viešbučiuose, turinčiuose a la carte restoranus, vakarienei vietą reikia užsisakyti iš anksto (bent prieš 1 dieną), tai nustato viešbučio administracija. A la carte maitinimas gali būti įskaičiuotas į kelionės kainą arba tiekiama už papildomą mokestį. Registracija į a la carte restoranus gali būti mokama. Dėl šios informacijos teiraukitės kelionių organizatoriaus arba viešbučio administracijos.