niekada nenaudoju teptuko dazant galvutes, nes po to matosi dryziai. Tie pinigeliai sokolado kai islydau buna pakankamai skysti, tai pamerkiu galvute ir nuvarvinu pertekliu ir viskas, statau i kruopas, kelios min ir viskas jau buna sustinge.
QUOTE(mamkaa @ 2012 01 15, 17:27)
niekada nenaudoju teptuko dazant galvutes, nes po to matosi dryziai. Tie pinigeliai sokolado kai islydau buna pakankamai skysti, tai pamerkiu galvute ir nuvarvinu pertekliu ir viskas, statau i kruopas, kelios min ir viskas jau buna sustinge.
As visad galvas tepu teptuku Jokiu dryziu man nelieka, nukratau pertekliu (jai buna) ir tiek. Dazau tikru sokoladu, bet nepigiai gaunasi. O tie pinigeliai sokoladiniai yra naturalaus sokolado ar ten konditerinis?
sveikos kepyjeles
as pas jus ilysiu su mazu klausimeliu.
savo suneliui noriu iskepti senovinius grybukus,bet neturiu spec keptuves jiem.o as galeciau ta pacia grybuku mase deti i keksiuku popierelius ir kepti orkaiteje?ar iseitu ir kiek liako reiktu kepti?
oiskart lb dekoju kas atsakys man
as pas jus ilysiu su mazu klausimeliu.
savo suneliui noriu iskepti senovinius grybukus,bet neturiu spec keptuves jiem.o as galeciau ta pacia grybuku mase deti i keksiuku popierelius ir kepti orkaiteje?ar iseitu ir kiek liako reiktu kepti?
oiskart lb dekoju kas atsakys man
QUOTE(escada* @ 2012 01 17, 14:10)
sveikos kepyjeles
as pas jus ilysiu su mazu klausimeliu.
savo suneliui noriu iskepti senovinius grybukus,bet neturiu spec keptuves jiem.o as galeciau ta pacia grybuku mase deti i keksiuku popierelius ir kepti orkaiteje?ar iseitu ir kiek liako reiktu kepti?
oiskart lb dekoju kas atsakys man
as pas jus ilysiu su mazu klausimeliu.
savo suneliui noriu iskepti senovinius grybukus,bet neturiu spec keptuves jiem.o as galeciau ta pacia grybuku mase deti i keksiuku popierelius ir kepti orkaiteje?ar iseitu ir kiek liako reiktu kepti?
oiskart lb dekoju kas atsakys man
manau gausis tada ne grybukai o keksiukai. As siulyciau kepti orkaiteje grybukus. atskirai kota is dvieju daliu ir galva. buvo ka tik idejus viena mana savo grybukus keptus orkaiteje be jokios keptuves.
QUOTE(Megi Simpson @ 2012 01 16, 14:25)
As visad galvas tepu teptuku Jokiu dryziu man nelieka, nukratau pertekliu (jai buna) ir tiek. Dazau tikru sokoladu, bet nepigiai gaunasi. O tie pinigeliai sokoladiniai yra naturalaus sokolado ar ten konditerinis?
jo, nepygiai, jeigu is vienos normos tai dar nieko, bet jeigu daugiau tai jau ne kas man irgi kol kas jokiu dryziu neliko dazant
QUOTE(mamkaa @ 2012 01 11, 12:57)
MergickaN, aciu uz vaizdine medziaga
As ir kepiau grybukus, bet ne keptuveje, jie man labiau tokie grybiskesni gaunasi, sleivi kreivi
Visu nefotkinau, nes jau tiek prifotkinta, kad nesinori ta pati per ta pati fotografuoti.
Viska dariau rankomis be keptuves is meduolines teslos (recepta jau esu rasiusi, kur sena sena moteriske man davusi ji, jie tikri tokie senoviniai grybukai. tai moteriskei dabar 85 metai ir ji ir toliau puikiai kepa grybukus). Galvutes dazytos sokolado pinigeliais (jie buna sveriami ir kainuoja nedaug) koteliai baltymas + cukraus pudra + rugstele.
As ir kepiau grybukus, bet ne keptuveje, jie man labiau tokie grybiskesni gaunasi, sleivi kreivi
Visu nefotkinau, nes jau tiek prifotkinta, kad nesinori ta pati per ta pati fotografuoti.
Viska dariau rankomis be keptuves is meduolines teslos (recepta jau esu rasiusi, kur sena sena moteriske man davusi ji, jie tikri tokie senoviniai grybukai. tai moteriskei dabar 85 metai ir ji ir toliau puikiai kepa grybukus). Galvutes dazytos sokolado pinigeliais (jie buna sveriami ir kainuoja nedaug) koteliai baltymas + cukraus pudra + rugstele.
GAL GALIMA RECEPTUKA ?
QUOTE(escada* @ 2012 01 17, 22:30)
GRYBAI
500 gr. miltu, stikline medaus, 100 gr. sviesto, 200 gr. cukraus, 2 kiausiniai, saukstelis sodos, saikstelis gvazdikeliu maltu, saukstelis cinamono.
Medu cukru sviesta kiausus gerai issukti, tada sudeti gvazdikelius ir cinamona gerai ismaiosyti, tada deti nugesinta soda ir visus miltus. Uzminkyti tesla, ji gaunasi pakankamai kieta. Isteslos daromi nedideli rutuliukai ir jie suplojami, viduryje ispaudziama duobute ir dedami skarda isklota kepimo poieriumi skylute i apacia (cia bus kepureles), toliau is teslos daromi koteliai, kugeliai, jie statomo stati i skarda ir kepama viskas orkaiteje apie 20 min. tada kai jau atsala peiliu pagilinama kepureleje duobute, kotelis suvilgomas baltam glajuje ir ant jo uzmaunam galvute.
tas glaistas tikrai neblogas
QUOTE(mamkaa @ 2012 01 18, 12:10)
GRYBAI
500 gr. miltu, stikline medaus, 100 gr. sviesto, 200 gr. cukraus, 2 kiausiniai, saukstelis sodos, saikstelis gvazdikeliu maltu, saukstelis cinamono.
Medu cukru sviesta kiausus gerai issukti, tada sudeti gvazdikelius ir cinamona gerai ismaiosyti, tada deti nugesinta soda ir visus miltus. Uzminkyti tesla, ji gaunasi pakankamai kieta. Isteslos daromi nedideli rutuliukai ir jie suplojami, viduryje ispaudziama duobute ir dedami skarda isklota kepimo poieriumi skylute i apacia (cia bus kepureles), toliau is teslos daromi koteliai, kugeliai, jie statomo stati i skarda ir kepama viskas orkaiteje apie 20 min. tada kai jau atsala peiliu pagilinama kepureleje duobute, kotelis suvilgomas baltam glajuje ir ant jo uzmaunam galvute.
500 gr. miltu, stikline medaus, 100 gr. sviesto, 200 gr. cukraus, 2 kiausiniai, saukstelis sodos, saikstelis gvazdikeliu maltu, saukstelis cinamono.
Medu cukru sviesta kiausus gerai issukti, tada sudeti gvazdikelius ir cinamona gerai ismaiosyti, tada deti nugesinta soda ir visus miltus. Uzminkyti tesla, ji gaunasi pakankamai kieta. Isteslos daromi nedideli rutuliukai ir jie suplojami, viduryje ispaudziama duobute ir dedami skarda isklota kepimo poieriumi skylute i apacia (cia bus kepureles), toliau is teslos daromi koteliai, kugeliai, jie statomo stati i skarda ir kepama viskas orkaiteje apie 20 min. tada kai jau atsala peiliu pagilinama kepureleje duobute, kotelis suvilgomas baltam glajuje ir ant jo uzmaunam galvute.
O medu dedat naturalu ar dirbtini? Ir kaip supratau ant garu tirpinti nieko nereikia? Tikriausiai tas receptas puikiai tiks kepti grybu seimyna As jau senai noriu, bet vis nepribrestu
QUOTE(simisimi84 @ 2012 01 18, 12:27)
aš grybukus džiovinu taip :
o galvutes glaistau, tiksliau merkiu-ištraukiu su šiuo glaistu (ir visai nebrangu gaunasi, bet jau mano požiūriu):
viskas puikiai greitai ir labai skaniai gaunasi
o galvutes glaistau, tiksliau merkiu-ištraukiu su šiuo glaistu (ir visai nebrangu gaunasi, bet jau mano požiūriu):
viskas puikiai greitai ir labai skaniai gaunasi
Uch kokia grybu armija Tokie dailuciai visi
O as bandziau su tuo glaisty syki, bet matyt kazka ne taip padariau, kad blogai gavosi Ar jis gerai sustingsta ir netepa?
QUOTE(simisimi84 @ 2012 01 18, 11:27)
labai grazus grybukai, bet nekaip nesusigaudau kaip tu jos dziovini jie cia uzmauti ant ko nors ?
QUOTE(Megi Simpson @ 2012 01 19, 14:07)
O medu dedat naturalu ar dirbtini? Ir kaip supratau ant garu tirpinti nieko nereikia? Tikriausiai tas receptas puikiai tiks kepti grybu seimyna As jau senai noriu, bet vis nepribrestu
Uch kokia grybu armija Tokie dailuciai visi
O as bandziau su tuo glaisty syki, bet matyt kazka ne taip padariau, kad blogai gavosi Ar jis gerai sustingsta ir netepa?
Uch kokia grybu armija Tokie dailuciai visi
O as bandziau su tuo glaisty syki, bet matyt kazka ne taip padariau, kad blogai gavosi Ar jis gerai sustingsta ir netepa?
tas glaistas nuostabus - greitai džiūva, nelabai storai dengiasi, netepa net paėmus į rankas. aišku, jei ilgai laikysite, tai nori nenori pradės tepti, lydosi juk... tik aš kai dažau, supilu jį į mažą indelį (konkrečiau į vieną metalinę keksiuko formelė, o tą formelę laikau karštame vandenyje, nes jei tik pradeda vėsti tas glaistas, labai storai gaunasi, o kam to reikia??)
Papildyta:
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 01 19, 14:30)
labai grazus grybukai, bet nekaip nesusigaudau kaip tu jos dziovini jie cia uzmauti ant ko nors ?
paimta nereikalinga lenta (pas mane paprastas laminatas, likęs po remonto), prikalta mažų plonų vinukų tvarkingai (ačiū manajam), juos dezinfekavau ir vuolia pirma padažau kotelius, smeigiu į galvutę (galvutėj nesimatys skylutės, ją padengs šokoladas). kai koteliai gatavi nuimu, merkiu į šokoladą, tada smeigiu grybuko apačia, kur aguonos (vėlgi skylutės nesimatys, nes aguonos ). už puikų išradimą dėkinga gimtojo kaimo senolei, ji taip visą gyvenimą daro
anksčiau džiovindavau ir kiaušinių indeliuose, ir saldainių, ir ant iešmelių, kuriuos dėdavau į stiklainį bet tai vargas.. dabar turiu tą lentą, telpa pan dvi partijos grybukų