Turiu pirmąją - 12 riešutėlių puselių. Kepu ant elektrinės kaitlentės - iškepa kuo puikiausiai.
Ačiū labai už atsakymus, gal tą ir imsiu, nes šiaip ar taip ir sunkesnė daugiau kaip puse kg.
Ai, tiesa, dar vienas klausimas: ar tie iškilimai ant paviršiaus neturi reikšmės, ta prasme ar sausainiai nekepa kažkaip netolygiai? Nesu dar mačius, kad taip būtų, paprastai lygus būna viršus...
http://1.bp.blogspot...00/DSCF0102.JPG
http://1.bp.blogspot...00/DSCF0102.JPG
Viduje bus rantuota, juk ne ant viršaus kepsi
Man visos puselės iškepa vienodai
Kažkas ieškojo gulbių recepto Įmetu, ką radau knygoje:
GULBĖS
Imama 250 g biskvitinės tešlos, papildomai pridedama 75 g balto glajaus, 50 g trapios tešlos, 200 g vaisių įdaro, 400 g baltymų kremo, 50 g pakepintų kapotų riešutų, 5 g šokolado.
Paruošta biskvitinė tešla išspaudoma ovaliomis bandutėmis ir iškepama.
Ruošiamas gabalėlis trapios tešlos, įminkant truputį daugiau miltų. Tešla suvoliojama 0,5 cm storio voleliu, supjaustoma 12 cm ilgio gabalėliais, kurie išlenkiami didžiosios S raidės forma maždaug 5 cm aukščio, pavaizduojant gulbės kaklą, ir iškepama.
Ataušę kaklai glazūruojami baltu glajumi, o pašildytu šokoladu nupiešiamas snapas bei akys.
Biskvitinis pyragaitis plonai aptepamas vaisių koše, šonai apvoliojami pakepintais kapotais riešutais ir ant vidurio pyragaičio uždedamas kupstelis įdaro. Paruoštas baltymų kremas pro konditerinę tūtelę su įžambiai nupjautu antgaliu spaudžiamas, banguojant iš vienos ir iš kitos pusės išilgai pyragaičio, pavaizduojant sparnus. Į vidurį įsmeigiamas kaklas.
Ir šiaip, kas mėgstat visus tuos senovinius ir figūrinius pyragaičius, rekomenduoju E. Binkauskienės knygą "Kepiniai" (1977 m.). Ten visi geri klasikiniai receptai, sausainiukai, tortai su senoviniais papuošimais ir pan. Vos ne nuo kiekvieno puslapio seilė tįsta
GULBĖS
Imama 250 g biskvitinės tešlos, papildomai pridedama 75 g balto glajaus, 50 g trapios tešlos, 200 g vaisių įdaro, 400 g baltymų kremo, 50 g pakepintų kapotų riešutų, 5 g šokolado.
Paruošta biskvitinė tešla išspaudoma ovaliomis bandutėmis ir iškepama.
Ruošiamas gabalėlis trapios tešlos, įminkant truputį daugiau miltų. Tešla suvoliojama 0,5 cm storio voleliu, supjaustoma 12 cm ilgio gabalėliais, kurie išlenkiami didžiosios S raidės forma maždaug 5 cm aukščio, pavaizduojant gulbės kaklą, ir iškepama.
Ataušę kaklai glazūruojami baltu glajumi, o pašildytu šokoladu nupiešiamas snapas bei akys.
Biskvitinis pyragaitis plonai aptepamas vaisių koše, šonai apvoliojami pakepintais kapotais riešutais ir ant vidurio pyragaičio uždedamas kupstelis įdaro. Paruoštas baltymų kremas pro konditerinę tūtelę su įžambiai nupjautu antgaliu spaudžiamas, banguojant iš vienos ir iš kitos pusės išilgai pyragaičio, pavaizduojant sparnus. Į vidurį įsmeigiamas kaklas.
Ir šiaip, kas mėgstat visus tuos senovinius ir figūrinius pyragaičius, rekomenduoju E. Binkauskienės knygą "Kepiniai" (1977 m.). Ten visi geri klasikiniai receptai, sausainiukai, tortai su senoviniais papuošimais ir pan. Vos ne nuo kiekvieno puslapio seilė tįsta
na ka kepejeles, pabandziau ir as pirma karta gyvenime padaryti grybukus, bandysiu pasirodyti ir ikelti foto
bet kazkaip nelabai gaunasi ikelti foto
Papildyta:
na va lygtai ikeliau
bet kazkaip nelabai gaunasi ikelti foto
Papildyta:
na va lygtai ikeliau
Sveikos,
Dariau grybukus, viskas puikiai pavyko, jau nepirma karta darau. Papuosiau as juos, gerai isdziuvo, grazuciai tokie. Sudejau i inda ir maistine plevele ant virsaus, kad nesudziutu. Po paros pasiziuriu aptezes baltymas ir issitepe vienas nuo kito, kaip subiesino, o tokie grazus buvo. Ka netaip darau? Kur juos laikote kai nuglazuruojate?Prisidarau daug as ju, bet va kur padeti juos, kad taip nenutiktu.
Dariau grybukus, viskas puikiai pavyko, jau nepirma karta darau. Papuosiau as juos, gerai isdziuvo, grazuciai tokie. Sudejau i inda ir maistine plevele ant virsaus, kad nesudziutu. Po paros pasiziuriu aptezes baltymas ir issitepe vienas nuo kito, kaip subiesino, o tokie grazus buvo. Ka netaip darau? Kur juos laikote kai nuglazuruojate?Prisidarau daug as ju, bet va kur padeti juos, kad taip nenutiktu.
Reikia palaikyti bent pusę paros atvirai, kad gerai išdžiūtų. Ko gero, buvo dar neišgaravusi drėgmė, uždėjot plėvelę ir gavosi šiltnamio efektas, ko pasekoje kremas "atitirpo".
Gerai Jus sakote, Taip ir galvojau. Sudeliojau juos ant lapo ir palikau, is naujo dziuti, dabar vel glaistas kietas, bet jau nebetokie grazus. Kaip sakant, gyveni ir mokaisi. Jau nekarta taip, kad paskubu supakuoti juos, po nakties i maiselius, ir susigadina.
QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 19, 22:26)
Reikia palaikyti bent pusę paros atvirai, kad gerai išdžiūtų. Ko gero, buvo dar neišgaravusi drėgmė, uždėjot plėvelę ir gavosi šiltnamio efektas, ko pasekoje kremas "atitirpo".
Parkeliavo mano keptuvė, ruošiuosi kepti riešutus Biški tik receptuose paklydau. Vat, pvz., radau tokį:
3 valg. šaukštai majonezo
6 šaukšt. miltų
4 kiaušinių tryniai ir 2 kiaušinių baltymai
1,5 stik.cukraus
400 g margarino
0,5 arb. šaukšt. sodos
0,5 arb. šaukštelio druskos
Ar tikrai tiek tų miltų? Būčiau mačius tik vienoj vietoj, galvočiau - klaida, bet jau kelintame psl. randu. O kitur panašus receptas, kur ant tokio pat kiekio riebalų jau 6 stiklinės miltų Tai kaip ten yra su tais miltais
Šiaip norėčiau išsikepti tokius smėlinius riešutukus, kurie anksčiau būdavo Kalvarijų turguj, minkšti ir trapūs, burnoj tirpstantys. Kaip suprantu, tokiam skoniui išgauti reiktų dėti palyginti nedaug miltų, ir gal dar majonezo (skoniu tie smėliniai primena naminius sausainius, į kuriuos irgi majonezas dedasi) Gal, sakau, šitas receptukas tiktų?
100 g sviesto
50 g cukraus
2 kiaušiniai
100 g majonezo
50 g bulvių krakmolo
1 a. š. sodos
1 v.š. acto
1 a.š. vanilinio cukraus
apie 2 stiklines miltų
Ir iš išvaizdos tokie trapūs atrodo
3 valg. šaukštai majonezo
6 šaukšt. miltų
4 kiaušinių tryniai ir 2 kiaušinių baltymai
1,5 stik.cukraus
400 g margarino
0,5 arb. šaukšt. sodos
0,5 arb. šaukštelio druskos
Ar tikrai tiek tų miltų? Būčiau mačius tik vienoj vietoj, galvočiau - klaida, bet jau kelintame psl. randu. O kitur panašus receptas, kur ant tokio pat kiekio riebalų jau 6 stiklinės miltų Tai kaip ten yra su tais miltais
Šiaip norėčiau išsikepti tokius smėlinius riešutukus, kurie anksčiau būdavo Kalvarijų turguj, minkšti ir trapūs, burnoj tirpstantys. Kaip suprantu, tokiam skoniui išgauti reiktų dėti palyginti nedaug miltų, ir gal dar majonezo (skoniu tie smėliniai primena naminius sausainius, į kuriuos irgi majonezas dedasi) Gal, sakau, šitas receptukas tiktų?
100 g sviesto
50 g cukraus
2 kiaušiniai
100 g majonezo
50 g bulvių krakmolo
1 a. š. sodos
1 v.š. acto
1 a.š. vanilinio cukraus
apie 2 stiklines miltų
Ir iš išvaizdos tokie trapūs atrodo
Sveikos,
Ruosiuosi dukros gimtadieniui ir domiuosi ar kur galima butu nusipirkti kastonu, voverusku, kukuruzu, morkyciu, braskiu, net nznau ko dar buna. Su grybukais ir riesuteliais ne problema. Bet kur rasti tu retesniu saldumynu gal kuri zinote ar pacios gaminate pardavimui? Labai lauksiu atsakymo! :)
Ruosiuosi dukros gimtadieniui ir domiuosi ar kur galima butu nusipirkti kastonu, voverusku, kukuruzu, morkyciu, braskiu, net nznau ko dar buna. Su grybukais ir riesuteliais ne problema. Bet kur rasti tu retesniu saldumynu gal kuri zinote ar pacios gaminate pardavimui? Labai lauksiu atsakymo! :)