Galiu parašyti labai dažnai naudojamą grybukų glajaus receptą.
Baltas glaistas: 2kiaušinių baltymai, 300g. cukraus pudros, 5g. citrinos rūgšties, viską gerai išplakti. Mes jį šildom metaliniam inde, ant garų vonelės, taip lėčiau stingsta baltymai ir manau mažiau tikimybės kokią bacilą pasigaut.
Rudas glaistas: 100g. margarino, 40g. vandens, 300g. cukraus pudros, 2g. citrinos rūgšties, 35g. kakavos nesaldžios. Inde ištirpinti margariną, supilti vandenį, sudėti cukraus pudrą, citrinos rūgštį, kakavą išmaišyti ir pakaitinti kad būtų karšta, bet nieko neužvirti ir mirkyti galvutes.
Beje, baltas glaistas greičiau džiūsta prie šilto vėjo, rudas prie šalto
.