Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs grybukai, riešutėliai, voveruškos

QUOTE(DoVuKe @ 2012 06 09, 13:47)
Kazkas rase pirmam puslapy, kad taip kepa  g.gif  o neiseis, sakot?  doh.gif

hm, gal ir išeis, nežinau, niekad negirdėjau ir nebandžiau... aš tai užsiminkau tešlą, ir formuoju mažus pusrutuliukus, juos iškepu ir tada gaminu kaštonus... smile.gif
Atsakyti
žaidžiau su grybukais, tai nufografavau, koks turi būti glajus. turi kurį laiką laikytis tokios"juostelės", bet paskui jos po truputį nubėga po kurio laiko, bet tokiu glajumi užtepus ant grybuko, jis nenubėgs, tik susilygins ir bus grybukai lygūs smile.gif 2 kiaušinio baltymai (80 gr)+200 gr cukraus pudros, trup citrinos rugštelės, viską sukti rankomis 15-20 min kol bus tokia glajaus konsistensija.
user posted image
Atsakyti
Laba diena, noreciau pasiteirauti, kur Kaune butu galima nusipirkti maistiniu dazu? smile.gif Pvz grybuku galvutems raudonoms? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviand @ 2012 06 11, 16:51)
Laba diena, noreciau pasiteirauti, kur Kaune butu galima nusipirkti maistiniu dazu? smile.gif Pvz grybuku galvutems raudonoms? smile.gif

maisto institute 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2012 06 11, 12:01)
hm, gal ir išeis, nežinau, niekad negirdėjau ir nebandžiau... aš tai užsiminkau tešlą, ir formuoju mažus pusrutuliukus, juos iškepu ir tada gaminu kaštonus... smile.gif

Jusu labai grazus grybukai, o atrodo tai super skanus, pagal koki recepta juos kepat 4u.gif ir dar
noriu bandyt kept eziukus, kaip galvojat, jei kepciau pagal cipsiuko medaus torto recepta, ar gerai butu, ar reikia kokia kitokia mase minkytis g.gif
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2012 06 11, 17:11)
Jusu labai grazus grybukai, o atrodo tai super skanus, pagal koki recepta juos kepat 4u.gif ir dar
noriu bandyt kept eziukus, kaip galvojat, jei kepciau pagal cipsiuko medaus torto recepta, ar gerai butu, ar reikia kokia kitokia mase minkytis g.gif

ačiū 4u.gif
ežiukus gal kepčiau pagal pirmame puslapyje įdėtą receptą, kur grybukams, kaštonams, kepant orkaitėje. kur po 100 gr riebalų, cukraus, medaus... smile.gif
o grybukus kepu šiuos: http://vitossandeliu...8/grybukai.html (aš taip visiems tą nuorodą dalinu, tikiuosi nesupyks blogo savininkė blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simisimi84: 11 birželio 2012 - 17:10
Gal kas kepa ar galetu rekomenduot kas man iskeptu grybyku, voveryciu pirmadieniui? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2012 06 11, 18:10)
ačiū  4u.gif
ežiukus gal kepčiau pagal pirmame puslapyje įdėtą receptą, kur grybukams, kaštonams, kepant orkaitėje. kur po 100 gr riebalų, cukraus, medaus... smile.gif
o grybukus kepu  šiuos: http://vitossandeliu...8/grybukai.html (aš taip visiems tą nuorodą dalinu, tikiuosi nesupyks blogo savininkė  blush2.gif  )

4u.gif Didelis Aciu
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 06 10, 13:22)
Kaštonams pasidarykit paprastą meduolinę tešlą ir išsikepkit "pinigėlių", nereikia jokių formelių. O jei tingit terliotis ar neturit laiko, yra biskvitinių "pinigėlių", nusispirkit, beliks tik susilipdyti. Va tokių:

Aciu 4u.gif o kokio skersmens tie pinigeliai turetu but? Man dydis idomu, kad neprisikept gigantiniu kastonu lotuliukas.gif
Riesutukus jau meginau- labai labai skanu thumbup.gif dabar reikia dar kazko naujo bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(simisimi84 @ 2012 06 11, 12:01)

O kokia tesla darote, gal receptuka galima? Ir kaip tuos pusrutuliukus isformuojat? Gal galetumet smulkiau papasakot... blush2.gif
Papildyta:
Merginos, o gal dar galetumet papasakoti, kur pirkti tokiu smulkiu raudonu kristaliuku, braskem padengt, jei supratot, ko noriu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(raima.ma @ 2012 05 08, 09:48)
dabartiniai maišeliai arba nelygiu kampeliu, tokiu įgnybtu, arba labai skysti (silpni, ta prasme), paspaudi kiek kremą ir išplyšta. Nusibodo taip vargti ir nusipirkau vienkartinių nedidelių spec.konditerinių maišelių. Nu, dabar vargai pasibaigė. Kai reikia - skylutę prakerpu, kai reikia - antgali panaudoju.
Iš karto pirkti 100 - truputėlį brangoka, ale kaip paskaičiuoji vieno kaina ir sutaupytus nervus - ne taip jau ir brangu

sveikos,

o ta vienkartini jei perkat butent konditerini galima issiplauti ir dar ne karta panaudoti,juk jam nieko nenutinka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(DoVuKe @ 2012 06 12, 20:40)
Aciu  4u.gif  o kokio skersmens tie pinigeliai turetu but? Man dydis idomu, kad neprisikept gigantiniu kastonu  lotuliukas.gif
Riesutukus jau meginau- labai labai skanu  thumbup.gif  dabar reikia dar kazko naujo  bigsmile.gif
Papildyta:
O kokia tesla darote, gal receptuka galima? Ir kaip tuos pusrutuliukus isformuojat? Gal galetumet smulkiau papasakot...  blush2.gif
Papildyta:
Merginos, o gal dar galetumet papasakoti, kur pirkti tokiu smulkiu raudonu kristaliuku, braskem padengt, jei supratot, ko noriu  unsure.gif

va receptas.
Grybukai, eziukai ir kt.( kepama orkaitej)
100gr medaus
100gr cukraus
100gr margarino
1 kiausinis
1arb.š. nugesintos sodos
miltu,kad butu minkoma tešla....tik nepadauginkit,kad paskui nebutu kieti....

margarina išlydom,pilam y medaus,cukraus kiausinio,cinamono mase....gerai išmaišome,supilame nugesinta soda ir gerai ismaisome...dedame miltus ir minkome tešla.....

iš tešlos susukame norimo dydzio grybuku galvutes ir kotelius arba ežiukus...praktiškai ežiukai ir grybuku koteliai tokios pat formos.....kepame apie 180 temp apie 10 min...kepimo laikas priklausys nuo dydzio,kokio suformuosim ežiukus...... atsignybiu gabaliuką, pavolioju tarp delnų, gaunasi rutuliukas, tada dedu į skardą. vienas šonas susiploja, o kitas apvalainas gaunasi smile.gif o dydis tai nežinau... pabandykit vienokius, kitokius (kaip graikiškas riešutas, kaip lazdyno) ir matysit kas jums patogiau ir priimtiniau.. smile.gif

o kristaliukai tai gali būti tiesiog balto glajaus taškukai, perlinis cukrus (būna maximose, rimi ir t.t.)
Atsakyti
QUOTE(kersiene @ 2012 06 12, 21:22)
sveikos,

o ta vienkartini jei perkat butent konditerini galima issiplauti ir dar ne karta panaudoti,juk jam nieko nenutinka  ax.gif

nu nežinau, galima, gal g.gif man kažkaip nehigieniška. gal jau labai gerai išplovus. Manau, kiekviena randa savo.
Gražių ir skanių kepinių visoms smile.gif
Papildyta:
QUOTE(simisimi84 @ 2012 06 11, 13:51)
žaidžiau su grybukais, tai nufografavau, koks turi būti glajus. turi kurį laiką laikytis tokios"juostelės", bet paskui jos po truputį nubėga po kurio laiko, bet tokiu glajumi užtepus ant grybuko, jis nenubėgs, tik susilygins ir bus grybukai lygūs smile.gif 2 kiaušinio baltymai (80 gr)+200 gr cukraus pudros, trup citrinos rugštelės, viską sukti rankomis 15-20 min kol bus tokia glajaus konsistensija.

norėjau paklausti, su kuo tepate glajų ant grybukų? Teptuku, šaukštu, mirkote ar kaip?
Atsakyti