QUOTE(MergickaN @ 2012 01 11, 11:14)
O kaip padarai kad visi tokie pat gaunas grybai? As noriu grybu seimyna kepti vis zadu zadu ir niekaip neprisiruosiu.
Dabar keliauju po senas temas ieskoti tavo receptuko.
QUOTE(mamkaa @ 2009 08 14, 23:10)
GRYBAI
500 gr. miltu, stikline medaus, 100 gr. sviesto, 200 gr. cukraus, 2 kiausiniai, saukstelis sodos, saikstelis gvazdikeliu maltu, saukstelis cinamono.
Medu cukru sviesta kiausus gerai issukti, tada sudeti gvazdikelius ir cinamona gerai ismaiosyti, tada deti nugesinta soda ir visus miltus. Uzminkyti tesla, ji gaunasi pakankamai kieta. Isteslos daromi nedideli rutuliukai ir jie suplojami, viduryje ispaudziama duobute ir dedami skarda isklota kepimo poieriumi skylute i apacia (cia bus kepureles), toliau is teslos daromi koteliai, kugeliai, jie statomo stati i skarda ir kepama viskas orkaiteje apie 20 min. tada kai jau atsala peiliu pagilinama kepureleje duobute, kotelis suvilgomas baltam glajuje ir ant jo uzmaunam galvute. Kaip ir viskas, tada jau vyksta dazymas, kuris niekada man nesigauna normaliai
siam recepta ta tetulyte degina cukru arba deda ruda cukru,o a snaudoju paprasta ir nedeginu.
Na tikrai ne visi vienodi gaunasi, bet stengiuosi, tiesiog pasiimu vienodo svorio ir dydzio teslos gabaliuka ir formuoju kotelius ir galvutes, gal del to ir gaunasi panasus.
Papildyta:
QUOTE(RiMami @ 2008 10 10, 19:51)
Labuti, wow, kiek daug grybukų
, kokie faini
. Aš irgi esu darius kartą grybukus, bet nusivyliau savo receptu, sakiau gyvenime daugiau nedarysiu - gan kietoki gavosi
. O kaip taviškiai ar nekieti (turiu omeny patį grybuko vidų). O tai tu formoj kepei? Gal receptuku pasidalintum
Gal kada dar sudurniuočiau pasidaryt, nes kai juos pamatau silpna daros, kaip norisi, o darbo prie jų tai daug
Aš kai kotelius nuglazūravau tai juos džiovinau, pastačius grybukus ant galvučių didelėje lėkštėje, į kurią pripyliau cukraus - puikiai stovėjo, o galvas kai aptepiau tai sudėjau į kiaušinių dėkus. Įdėsiu keletą proceso fotkių, gal kam pravers idėjos (na, neužmėtykit akmenimis, jei ką - čia mano pirmieji grybukai, beje vienintelį kartą ir dariau):
Cia
RiMami rodo kaip dar galima kepti grybukus be keptuves.
QUOTE(Olesta @ 2009 05 14, 10:33)
nebežinau kieno tai žinutė, bet pati ilgai ieškojau ir išsisaugojau dokumentuose, taigi cituoju kaštonų padarymą:
Kaštonų darymas
Tai tikrai nesunkiai pasidaro jie, jeigu neturit tu riesutiniu formeliu(as dariau su jom), galima paprastai nulipdyti is teslos tokius kaip perpjauta didele slyva puseles ir jas iskepti paprastai orkaitej, labai greit iskepa, pradeda rausti ir reikia traukti lauk, jei norit, kad gautus lygesnes, galima su stikliuku isspausti, kai iskepa ir atausta jas reikia sutepti su gerai atsaldytu ir isplaktu kiausinio baltymu, su cukraus pudra apie 250gr-300gr.(labai nesigilinau paskutini karta, bet laikosi puikiai)rugsteles apie puse arb. sauksciuko nedidelio, plaki tol, kol mikserio sluoteles jau sunkiai velka mase ir ji stovi, kaip ikalta(jeigu daret Cipciuko beze galima ir su ja, jei ji gerai dziuna, sitoji sudziuna per valanda, o ant rytojaus isvis kieta tampa, morengai isspausti lekstej, ryte graziai atsoksta be sildymo.Tai patepat abi puseles ta balta mase, ant vienos dedat koki lazdyno riesuta, pavoliota sokolade ir suvoziat, truputi vienam gale daugiau, kad susiglaustu, kitam, kad butu prasizioje, ten, kur susiglaude, truputuka daugiau idekit mases ir sudekit ant padeklo, kad susaltu.Kai sustings ir nebesiskirs jie, tuomet vel plakat mase tokia, tik su dazais norimos spalvos, pasiruosiat stikliuku ir as gana primityviai, su arbatiniu sauksciuku aptepliojau viena pusele plonai ir paskui su plastmasiniu antgaliu tokiu ilgu apsuku kelis kart i ta mase ir staiga istraukiu, ant jo buna uzsikabine toks didelis nutyses mases gabalas, nu ir kleckiuoji su tuo gabalu tempiant aukstyn, kol tik jis baigiasi ir vel kita apsuki ta mase ir t.t.Dedat puse gatavo riesuto i stikliuka, spygliukais i virsu ir laukiat, kol sudzius, kai pasidarys kieti, antra puse apversit ir ta pati pakartosit.Gal kas daro kitaip, as kitaip nemoku, cia toks primityvus darymo budas gal yra geresniu ir kas pamokins geriau.
O mase riesutukams ir kastonams tai dariau is akies, dejau sviesto pakeli, tris kiausiniu trynius, du gerus saukstus majonezo, sauksciuka gesintos sodos(nelabai kaupina)tris saukstus cukraus(ji gerai issukau su sviestu ir tryniais) ir miltu, kol ejo minkyti, truputi pasaldziau ir i ikaitinta orkaite 200temp.kol parus.
Nu atrodo viskas, jei kas neaisku dar, klauskit jei sugebesiu atsakysiu ir geru kepiniu visoms ir aciu dideliausias uz pagyras
Olestos lietuviskas liaudiskas paaiskinimas kaip padaryti kastonus
Papildyta:
dar ir cia yra vaizdines medziagos
http://www.good-cook.../tort_045.shtml
O cia visai nieko ne tik valgyti, bet ir stalui papuosti "sausainiai kalija"
http://www.google.lt...