Man mama nupirko gariunuose uz 45 litus. ake, kad yra visokiu visokiausiu, bet jai patiko, kad ta keptuve ne tik grybuku formele, bet ir kriaukles, ir giles, ir dar kazkas. vasara vaziuosiu pati dar kokiu nors pasirinkti
QUOTE(rausvakase @ 2012 03 30, 21:09)
Parsiveziau is kaimo sena grybuku keptuvele.
Atmirkysiu, atgramdysiu, bandysiu siu skanestu issikept
Atmirkysiu, atgramdysiu, bandysiu siu skanestu issikept
atlaiko, tik paskui viską traukia. Pakaitinti gerai pripylus druskos. Iššluostyti, po to aliejaus įpilti ir dar pakaitinti. Nu tada jau ir gerai
QUOTE(raima.ma @ 2012 04 02, 07:53)
atlaiko, tik paskui viską traukia. Pakaitinti gerai pripylus druskos. Iššluostyti, po to aliejaus įpilti ir dar pakaitinti. Nu tada jau ir gerai
Su lietuviskuoju VALIU, skiru griliams ir zidiniams valyti, per kelias minutes savo keptuvele isvaliau, patapo kaip nauja
Ir jau isbandziau, ne trupucio netraukia, graziai ir greitai kepa
QUOTE(auryte2 @ 2012 04 01, 09:30)
Sveikos, as nesenai pradejau kepti grybukus ir man iskilo toks klausymas kokiu budu jus tam glajuj taip graziai ismirkot , taip tolygiai. nes man nuteka , nevienodai paisikirsto. jus tepat ar kisat kota . kokia technika idealaus kotelo?
atsiprasau neturiu laiko visu temeliu perskaityti gal ir yra kazkur parasyta, bet nelengva su 2 vaikais tiek perskaityt
atsiprasau neturiu laiko visu temeliu perskaityti gal ir yra kazkur parasyta, bet nelengva su 2 vaikais tiek perskaityt
pati irgi turiu du vaikus, tad nerašysiu. paskaitykite kelis puslapius atgal, esu viską surašiusi, gramais ir kaip ką daryti..
QUOTE(vaidulek @ 2012 03 15, 12:05)
as tai rankomis,iskepu toki sausainiuka su pailgu galiuku(nosyte,kad butu)o paskui tepu glaista ir formuoju spygliukus
Mergaitės o kokiu glaistu aptepat ežiuką kūną prieš "spygliuojant". Man kažkaip atrodo kad baltymo ir pudros bus perdaug o jei šokoladu lydytu tai labai jau daug šokolado susieina. Gal kur nors ir buvo parašyta bet kiek skaičiau ats į savo klausimą neradau, o jei netyčia praleidau, tada atsiprašau
QUOTE(bagge @ 2012 04 02, 19:53)
Mergaitės o kokiu glaistu aptepat ežiuką kūną prieš "spygliuojant".
Netepu niekuo, spygliuoju iškart ant sausainio.
QUOTE(rausvakase @ 2012 04 02, 13:27)
Su lietuviskuoju VALIU, skiru griliams ir zidiniams valyti, per kelias minutes savo keptuvele isvaliau, patapo kaip nauja
Tai gerai. Džiaugiuosi. Sėkmės kepimuose
QUOTE(bagge @ 2012 04 02, 19:53)
Mergaitės o kokiu glaistu aptepat ežiuką kūną prieš "spygliuojant". Man kažkaip atrodo kad baltymo ir pudros bus perdaug o jei šokoladu lydytu tai labai jau daug šokolado susieina. Gal kur nors ir buvo parašyta bet kiek skaičiau ats į savo klausimą neradau, o jei netyčia praleidau, tada atsiprašau
as aptepu sokoladu
QUOTE(evaneva @ 2012 03 29, 21:25)
silainiu turgui yra
Papildyta:
QUOTE(auryte2 @ 2012 04 01, 10:30)
Sveikos, as nesenai pradejau kepti grybukus ir man iskilo toks klausymas kokiu budu jus tam glajuj taip graziai ismirkot , taip tolygiai. nes man nuteka , nevienodai paisikirsto. jus tepat ar kisat kota . kokia technika idealaus kotelo?
pas mane glajus buna tirstokas,tai tepu teptuku,tada galvute i dantu krapstuki ir smeifiu i kiausiniu padeklus,kur tie iskilomai yra
merginos,
o to balto glajaus (kur kiausinio baltymo, cukr.pudros ir cirt.rugsteles) darot, kuriam kiekiui grybuku nudazyt uztenka?
o to balto glajaus (kur kiausinio baltymo, cukr.pudros ir cirt.rugsteles) darot, kuriam kiekiui grybuku nudazyt uztenka?
QUOTE(simisimi84 @ 2012 03 07, 13:43)
baltą glajų darau taip: 1 kiaušinio baltymas (40 gr), 100 gr cukraus pudros. sukti su mediniu šaukštu, kokį 10 gal min, plius minus, vis dadetant cukraus pudros ir žiupsnelį nedidelį citrinos rugštelės. Tik neperplakti reikia, neturi glajus "stovėti" pakanka, kad nenubėgtų. štai mano grybukai. kotelis toks lygiai baltas, tvirtas, jei bedažydama galvutes ištepu šokoladu, puikiai nusivalo šokoladas nuo kotelio ir nė nesimato, kad kažkur buvo ištepta.. cukraus pudra tinka ir saudos, ir dansuker, ir melvit.. (kitų nebandžiau) tepu su šepetėliu, kadangi glajus yra lengvai pasiskirstantis, iš pradžių nebūna lygus, bet kol džiūsta, išsilygina ir būna gražu
o kaip , su kokiu teptuku tepat kotelius tada pakankamai skystas buna glajus ar ne
sveikutes kepejeles jau daug metu kepu grybukus jei leisit patarsiu jum del to balto glajaus .ne toks jis baisus kaip atrodo paimkit baltyma ciut druskos ir paplakit kelias minutes mikseriu po to dekit citrinos rugsties ir kai jau apvertus inda baltymas laikysis po sauksta sudekite cukraus pudra glajus turi but tirstos konsistencijos.sekmes