Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs grybukai, riešutėliai, voveruškos

1 tema
2 tema
3 tema
4 tema



Grybukai:
200gr grietinės, 3 kiaušiniai, 150gr margarino, 200gr cukraus, 1 a.š.sodos (nugęsinti citrinos rūgšt. arba actu), 400gr miltų, vanilės

Grybukai:
5 kiaušinių tryniai (baltymus paliekame dažymui), beveik lygiom dalim (apie 250gr.) cukraus, grietinės, sviesto (ar margarino), pusė šaukštelio sodos (nugęsinti actu), vanilinio cukraus, miltų tiek, kad tešla pasidarytų kabinama šaukšteliu (kaip minkštas plastilinas). Kas mėgsta meduolinius, gali įdėti prieskonių meduoliams.

Meduoliniai grybukai:
250gr margarino, 3 kiaušiniai (1 baltymą palikti baltam glajui), 1st. cukraus, 4 - 5 v.š. medaus, 200gr grietinės, 1a.š. sodos (nugęsinti actu), 800gr miltų, meduoliniai prieskoniai

Grybukai, ežiukai ir kt., kepami orkaitėje:
100gr medaus, 100gr cukraus, 100gr margarino, 1 kiaušinis, 1a.š. sodos (nugęsinti actu), miltų.

Riešutėliai:
100gr margarino, 1/4 stiklinės cukraus, 2 kiaušiniai, 100gr majonezo, 1/3 stiklinės bulvių krakmolo, 1a.š. sodos, vanilinio cukraus, apie 3 stiklinės miltų. Įdarui - virto kondensuoto pieno (galima perpus su sviestu), riešutų.

Voveruškos:
1 stiklinė grietinės, 2 kiaušiniai, 2v.š. cukraus pudros apibarstymui, 4-5v.š. miltu, truputis druskos, aliejaus virimui

Baltas glajus koteliams:
1st. cukraus pudros, 1 kiaušinio baltymas, citrinos rūgštelės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tepaluota: 09 sausio 2012 - 13:14
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 01 15, 16:41)
Bandau imesti pagrindinius receptus

Grybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :

200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės

Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.

Voveruskos

2kiausiniai
1st pieno
1st miltu
na ir iskepus apibarstymui cukraus pudros.

Kaštonų darymas

Tai tikrai nesunkiai pasidaro jie, jeigu neturit tu riesutiniu formeliu(as dariau su jom), galima paprastai nulipdyti is teslos tokius kaip perpjauta didele slyva puseles ir jas iskepti paprastai orkaitej, labai greit iskepa, pradeda rausti ir reikia traukti lauk, jei norit, kad gautus lygesnes, galima su stikliuku isspausti, kai iskepa ir atausta jas reikia sutepti su gerai atsaldytu ir isplaktu kiausinio baltymu, su cukraus pudra apie 250gr-300gr.(labai nesigilinau paskutini karta, bet laikosi puikiai)rugsteles apie puse arb. sauksciuko nedidelio, plaki tol, kol mikserio sluoteles jau sunkiai velka mase ir ji stovi, kaip ikalta(jeigu daret Cipciuko beze galima ir su ja, jei ji gerai dziuna, sitoji sudziuna per valanda, o ant rytojaus isvis kieta tampa, morengai isspausti lekstej, ryte graziai atsoksta be sildymo.Tai patepat abi puseles ta balta mase, ant vienos dedat koki lazdyno riesuta, pavoliota sokolade ir suvoziat, truputi vienam gale daugiau, kad susiglaustu, kitam, kad butu prasizioje, ten, kur susiglaude, truputuka daugiau idekit mases ir sudekit ant padeklo, kad susaltu.Kai sustings ir nebesiskirs jie, tuomet vel plakat mase tokia, tik su dazais norimos spalvos, pasiruosiat stikliuku ir as gana primityviai, su arbatiniu sauksciuku aptepliojau viena pusele plonai ir paskui su plastmasiniu antgaliu tokiu ilgu apsuku kelis kart i ta mase ir staiga istraukiu, ant jo buna uzsikabine toks didelis nutyses mases gabalas, nu ir kleckiuoji su tuo gabalu tempiant aukstyn, kol tik jis baigiasi ir vel kita apsuki ta mase ir t.t.Dedat puse gatavo riesuto i stikliuka, spygliukais i virsu ir laukiat, kol sudzius, kai pasidarys kieti, antra puse apversit ir ta pati pakartosit.Gal kas daro kitaip, as kitaip nemoku, cia toks primityvus darymo budas gal yra geresniu ir kas pamokins geriau.
O mase riesutukams ir kastonams tai dariau is akies, dejau sviesto pakeli, tris kiausiniu trynius, du gerus saukstus majonezo, sauksciuka gesintos sodos(nelabai kaupina)tris saukstus cukraus(ji gerai issukau su sviestu ir tryniais) ir miltu, kol ejo minkyti, truputi pasaldziau ir i ikaitinta orkaite 200temp.kol parus.

Grybuku receptas (meduoliniai)

250 g. margarino
3 kiausiniai (1 baltyma palikau baltam glajui)
1 st. cukraus
5-4 saukstai medaus
200 g. grietines
1 arb. saukstelis sodos ar kepimo milteliu
800 g. miltu
meduoliniai prieskoniai

Glajus baltas:
1 st. cukraus pudros
1 kiausinio baltymas
citrinos rugsreles

Glajus rudas:
2 st. cukraus
puse stiklines pieno
1 saukstas kakavos (karcios)

Grybukai, eziukai ir kt.( kepama orkaitej)
100gr medaus
100gr cukraus
100gr margarino
1 kiausinis
1arb.š. nugesintos sodos
miltu,kad butu minkoma tešla....tik nepadauginkit,kad paskui nebutu kieti....

margarina išlydom,pilam y medaus,cukraus kiausinio,cinamono mase....gerai išmaišome,supilame nugesinta soda ir gerai ismaisome...dedame miltus ir minkome tešla.....

iš tešlos susukame norimo dydzio grybuku galvutes ir kotelius arba ežiukus...praktiškai ežiukai ir grybuku koteliai tokios pat formos.....kepame apie 180 temp apie 10 min...kepimo laikas priklausys nuo dydzio,kokio suformuosim ežiukus......

jeigu darome grybukus,tada iskeptoms karštoms galvutems yduriame skylute,yspaudziame tirpinto šokolado arba aisingo(cukraus pudros,baltymo ir citr.rugšt. plakinys) ir ydedame kotely...paliekame ,kad sudžiutu....

ežiukus ymerkiame y tirpinta šokolada,išimame ir paliekame kad nudžiutu,po to puošiame,darome spygliukus iš aisingo.....

Riesuteliu receptas:

100 g. margarino
1/4 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
100 g. majonezo
1/3 stiklinės bulvių krakmolo
1 arbatinis šaukštelis sodos
1 valgomasis šaukštas acto
vanilinio cukraus
apie 3 stiklines miltų

Kiaušinius ištrinti su cukrumi, įdėti minkštą margariną, majonezą, krakmolą, sodą (nugesintą su actu), vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Po truputi pilti miltus. Išminkyti minkšą tešlą. Formuoti vyšnios dydžio rutuliukus ir dėti į gerai įkaitintą riešutėlių keptuvę. Skanaus smile.gif

CIA GALIMA RASTI IR KEPTUVIU IR RECEPTU smile.gif))

Krepšelio gaminimas su nuotraukomis
Dar krepšelis
Dar


BRASKES

0.5KG CUKRAUS PUDROS,
2 SAUKSTELIAI KRAKMOLO,
DAZU VALGOMU,
KRISTALINIO CuKRAUS.

KRAkMOLA SU TRUPUCIU VANDENS PAVIRINTI IR PO TRUPUTI DET C.PUDRA.PASKUI MINKYTI KOL BUS VIENTISA TESLA,SUFORMAVUS BRASKE APVOLIOTI NUDAZYTAME RAUDONAI CUKRUJE, ZALIAS KOTELIS DAROSI ATSKIRAI. 

BRASKES (cituoju JOLKA999)

"zinau,kad ant 60 gr virtos bulves dejau nepilna kiausinio baltyma.baltyma biski reikia paplakti,tada i ji dedam smulkiai tarkuota bulve,viska gerai istrinti su sakute,deti cukraus pudros ir suminkyti tesla,paskui formuojam braskes ir nudazom,paliekam nudziuti.ai,as dar dejau citrinos rugsteles pagal skoni.turetu iseiti apie 30 braskiu"

SIEK TIEK KITOKIE GRYBUKAI

GLAJUS
1 baltymas,
1 st.cukraus pudros,
citrinos rugsteles.

Cia rugiagele surinko receptus siek tiek issamesnius 4u.gif
Atsakyti
Super mergytes kad surinkote receptukus i viena kruva, saunuoles thumbup.gif
kaskada ir as rasiau riesuteliu receptuka, bet ziuriu kad pasimete kaskur unsure.gif
tai pakartosiu, as ji radau rusiskame zurnale BURDA gal pries koki 10 metu, isbandziau pati, kepiau gal tik tris kartus,(siemet reiks vel istraukti keptuve ir issikepti) labai skanus gavosi riesuteliai thumbup.gif kitu nesu bandziusi tai ir nezinau ar yra skanesniu ax.gif

Riešutėliu receptas:

user posted image

400 g. margarino
1,5 stiklinės cukraus
6 kiaušiniai
3 valgomi saukstai majonezo (Maggi),
bet as dejau koki turejau
0,5 arbatinis šaukštelis sodos
1 valgomasis šaukštas acto
0,5 arbatinis šaukštelis druskos
6 stiklines miltų
2 bonkutes sutirstinto kondensoto pieno (reikia paskui virti 2,5val.)
gal tiktu ir RUDUDU ar karamelizotas, bet nesu bandziusi

1. Trinius suplakti su cukrumi, o baltimus su druska
2. Margarina sumaisyti su miltais ir majonezu
3. Ideti i tesla trynius, o paskui atsargiai imaisyti baltimus
4. Uzgesinti soda su actu ir imaisyti i tesla
5. Padaryti rutuliukus visnios didumo, ir dėti į gerai įkaitintą riešutėlių keptuvę. kepti apie 3-5 min.
6. Kondensota piena virti 2,5 val. (kol atves is puodo neisimti, ir jokiu budu karsto neatidaryti, nes gali sprogti)
7. Uzpildyti puseles kondensotu pienu ir sujungti

Darbo eiga apie 2 valandas ax.gif Skanaus smile.gif

foto is [url=http://www.azya.ru/recept/recepts.php?id=243&podrazdel=6]

http://www.azya.ru/r...243&podrazdel=6[/url]
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 09 sausio 2012 - 22:03
biggrin.gif paskaiciau ir uzsimaniau riesuteliu dar siandiena tongue.gif kepiau pirma karta gyvenime, bet labai paprasta ir greitai jie man iskepe. tik spek tas 'vysneles' i keptuve deti thumbup.gif pirma keptuve biski per ilgai pakepiau tai tokie sausoki isejo riesuteliai, o jau kitas kepiau labai trumpai, gavosi trapus, bet minksti.kepiau pagal si recepta, rasta cia (100 g. margarino, 1/4 stiklinės cukraus,2 kiaušiniai
100 g. majonezo,1/3 stiklinės bulvių krakmolo,1 arbatinis šaukštelis sodos, 1 valgomasis šaukštas acto , vanilinio cukraus, apie 3 stiklines miltų) tik dariau tesla per puse, tai gavau 30 riesuteliu kazkur, tesla labai fainos konsistencijos, maloni vysnaitems daryti thumbup.gif
kadangi saldytuve turejau tik Rudu du kremo tai tepiau su juo, kita karta meginsiu virti pati kondensuota piena
vaisinu pries miega (kalorijos jau miega, valgykite drasiai biggrin.gif )
user posted image
Atsakyti
egzotikaa super, ir as uzsimanaiu, turbut nelauksiu gimtadienio, o greiciau as jos iskepsiu biggrin.gif

QUOTE(erikiuxxx @ 2012 01 09, 21:48)
Riešutėliu receptas:



Radau beveik intentiska receptuka, kur rasiau auksciau, cia yra visas FOTO REPORTAZAS kaip pasigaminti, bet idaras itariu kad bus dar skanesnis, nes reiktu + 1 stikline graikiniu riesuteliu susmulkinti ir kartu su likusiais trupinukais ismaisyti su virtu kondensotu pienu thumbup.gif sekanti karta taip ir padarysiu bigsmile.gif

http://shate.gorod.t...-1232645218.php
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 10 sausio 2012 - 00:28
o gal kas turit parduoti riesutuku keptuve
Atsakyti
Riešutėlių keptuvių yra beveik visuose turguose ir Ermitaže mirksiukas.gif
Atsakyti
na pas mane nera ermitazo krautuviu verysad.gif ,reiks turgui paziureti
Atsakyti
O formelėse niekas nekepat? Keptuves neturiu,tik formeles,nežinau kaip dėt tešlą į jas,juk pasipūs,nebus tuščiaviduriai g.gif ar į tešlą sodos nedėt,kad nesipūstų taip?
Atsakyti
kalėdoms draugė atnešė keptų riešutėlių. Buvo be galo skanu, tai dabar ieškau tarp savų, gal kas suorganizuos nereikalingą keptuvę.
Grybukų keptuvę perleid uošviai, tai vakar buvo pirmas bandymas
user posted image

beje, gal kas užmatėt video pamokėlę kaip dažyt grybukus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Užsispyrėlė: 10 sausio 2012 - 14:55
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2012 01 10, 12:53)
Grybukų keptuvę perleid uošviai, tai vakar buvo pirmas bandymas


o grybuku galvytems spalva isgavai su maistiniais dazais ar dejai kazka naturalaus (uogu sultis?) o glaistei su aisingu (cukraus pudra, baltymas, rugstele?)
Papildyta:
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 01 09, 22:27)
egzotikaa super, ir as uzsimanaiu, turbut nelauksiu gimtadienio, o greiciau as jos iskepsiu  biggrin.gif


aciuks.gif
Atsakyti
Užsispyrėlė labai grazus tavo grybukai wub.gif wub.gif wub.gif
su ko galvytes daziai ?

---------------------------

va cia FOTO reportazas apie musmirytes, tik angliskai
http://bambinamia.bl.../cake-pops.html

.
user posted image

user posted image

.
-----------------------------------------
galima ir taip nudazyti tos pacius grybukus , iskeptus keptuveje smile.gif

foto is cia http://blogstew.net/.../#axzz1j3xFfJoi

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 10 sausio 2012 - 16:06