Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

Norejau pasiklausti del to progesterono. Jei jo lygis zemas, tai rodo, kad nevyksta si cikla ovuliacija, ar kad ji nevyksta is viso??
Vakar taip prisinervinau... As taip ir jauciau, kad man nevyksta ovuliacija, nes jokiu jos pozymiu nejauciau. Gine nesiunte darytis jokiu tyrimu, nes anot jos dar nebuvo reikalo. Iskarto po menesiniu nueisiu pas ja ir teksiu tuos tyrimus i veida. Dieve, kai pagalvoji, mes puse metu "saudem i ora"... Puse metu... Tiek laiko prarasta... As negaliu kaip man pikta, lyg vien endo butu maza... Vakar is to pykcio verkiau ir vemiau vienu metu.
Dabar tegul mane priziuri viena cikla ir echoskopiskai isitikina, ten pas mane kazkas auga ar ne.

QUOTE(irmuciukasss @ 2012 02 10, 10:42)
mergaites...gal dar tikrai ne viskas prarasta... blush2.gif Vakar buvau pas Meskauskiene..Skaiciukai per dvi dienas paaugo nuo 1588 iki 2588..tai sake normalu..apziurejo mane ir pamate taskiuka gimdoje!! bet jei itarimu kelia tas darinys kampe kairiam...tai snd ryte variau i antakalnio klinikas, kad skyriaus vedejas apziuretu..Zodziu 100% nedave, kad nestumas tikrai gimdoje, bet didesne tikimybe, kad taip, o tas darinys tai adenomiozes zidinys..zodziu priedas prie mano endo..Perki viena, antra gauni nemokamai...bijau dziaugtis ir tiket...nes kol nemato trynio maiselio, tai nieko tvirtai pasakyti negali..esme, kad jau bent puslyte gimdoj matosi..tas ramina..dabar laukiu antradienio ir vizito pas savo gine..Aisku jei uzeitu skausmai tai liepe iskart i ligonine...va tokios mano zinios...

Na va, ka as ir sakiau, viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(urkis @ 2012 02 10, 12:57)
Norejau pasiklausti del to progesterono. Jei jo lygis zemas, tai rodo, kad nevyksta si cikla ovuliacija, ar kad ji nevyksta is viso??
Vakar taip prisinervinau... As taip ir jauciau, kad man nevyksta ovuliacija, nes jokiu jos pozymiu nejauciau. Gine nesiunte darytis jokiu tyrimu, nes anot jos dar nebuvo reikalo. Iskarto po menesiniu nueisiu pas ja ir teksiu tuos tyrimus i veida. Dieve, kai pagalvoji, mes puse metu "saudem i ora"... Puse metu... Tiek laiko prarasta... As negaliu kaip man pikta, lyg vien endo butu maza... Vakar is to pykcio verkiau ir vemiau vienu metu.
Dabar tegul mane priziuri viena cikla ir echoskopiskai isitikina, ten pas mane kazkas auga ar ne.
Na va, ka as ir sakiau, viskas bus gerai 4u.gif

na dar neaisku niekas..dar kumstuku neatleidziam...
Bet tai kaip nervina toks gydytoju neapdairumas...kiek pats domiesi, tiek issitiri, jei nesidomi tai ir palieka bandymams nezina kuriam laikui...pikta labai..tikekimes, kad tau tik si cikla nebuvo O..Juk kiekvienai moteriai pasitaiko ciklai, be ovuliacijos...cia uz vakarykscius nervus 4u.gif
Atsakyti
[quote=urkis,2012 02 10, 12:57]
Vakar taip prisinervinau...

Sveikos 4u.gif Irmuk kantrybes ir lauksim kitos savaites naujienu 4u.gif

Urki - PRG rodo to menesio skaiciukus tik, reiskia jei darei 7DPO ( 7-9 pataikyti tame tarpe siaip sako reikia) ir buvo zemas, tai O greiciausiai nevyko. kita mesnesi gali buti viskas kuo puikiausiai, o gali buti vel mazas, del to reikia kartoti dar karta kita cikla. ir tada geriausiai daryti hormonus visus kuriu praso 3-4cd ir pzskui 21-23 cd ( jei ciklas apie 28 dienas) . Ir geriausiai pas gyd eiti mazdaug kokia 12-14 cd. tada per echo matys folius ir ziures del O.. As kazkada ejau per 2ciklus, vos ne nuo 9 cd kas antra diena, seke kaip ten is tikro su ta O , bet PRG pas mane buvo aukstas..
Be to, pasak vieno gero VK gyd, pas moteri per metus buna 1-2 anovuliaciniai ciklai, reiskia normalu kad 1 arba 2 k i metus O nevyksta.. gal tu ta cikla pataikei visig? O siaip siulau kartot PRG ktia cikla ir ciklo vidury paziuret echo.. pradzioj tu nieko neirodysi nei sau nei ginei.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meskos: 10 vasario 2012 - 14:41
QUOTE(meskos @ 2012 02 10, 14:39)
Urki - PRG rodo to menesio skaiciukus tik, reiskia jei darei  7DPO ( 7-9 pataikyti tame tarpe siaip sako reikia) ir buvo zemas, tai O greiciausiai nevyko. kita mesnesi gali buti viskas kuo puikiausiai, o gali buti vel mazas, del to reikia kartoti dar karta kita cikla. ir tada geriausiai daryti hormonus visus kuriu praso 3-4cd ir pzskui 21-23 cd ( jei ciklas apie 28 dienas) . Ir geriausiai pas gyd eiti mazdaug kokia 12-14 cd. tada per echo matys folius ir ziures del O.. As kazkada ejau per 2ciklus, vos ne nuo 9 cd kas antra diena, seke kaip ten is tikro su ta O , bet PRG pas mane buvo aukstas..
Be to, pasak vieno gero VK gyd, pas moteri per metus buna 1-2 anovuliaciniai ciklai, reiskia normalu kad 1 arba 2 k i metus O nevyksta.. gal tu ta cikla pataikei visig? O siaip siulau kartot PRG ktia cikla ir ciklo vidury paziuret echo.. pradzioj tu nieko neirodysi nei sau nei ginei.. 4u.gif

Dekoju uz atsakyma 4u.gif
As jau esu suplanavusi pasidaryti likusius tyrimukus ciklo pradzioj ir kartosiu PGR kita men.
Noriu eiti ciklo pradzioje, nes pas mane desinej kiausidej "kazkas" yra, gydytoja sako, kad nepanasu i endo cista, bet ten kazkas yra. Viena cikla palaike ta kazka kaip uz "dominuojanti folikula", kita cikla - "padidejusi geltonkuni", trecia cikla (si cikla) tai buvo vel "pavelaves ovuliuoti folikulas". Del to, kad ten kazkas neaiskaus jau keli menesiai sedi, ji prase, kad ateiciau iskart po mm, kada tikrai jokiu cistu ir foliu neturetu buti. Jeigu tas dalykas ten vis dar bus, reikes tai gydyti... Ir zinoma, nuejusi prasysiuos labai, kad priimtu mane apziurai po keliu dienu, kada turetu buti numatyta O. Nu nepriims, tai nueisiu privaciai prasiechoskopuot.
As esu labai nekantri ir nenurimsiu, kol neisitikinsiu, kad viskas yra gerai arba bent jau normos ribose. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(urkis @ 2012 02 10, 16:04)

As esu labai nekantri ir nenurimsiu, kol neisitikinsiu, kad viskas yra gerai arba bent jau normos ribose. unsure.gif

Na matai, jau kur kur o cia ivykiu nelabai paskubinsi ir bent jau sekanti menesi kol tirsies teks laukti.. o jei kazka mate kiausidej, tai taip tada butinai is kart po mm keliauk..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(meskos @ 2012 02 10, 15:10)
Na matai, jau kur kur o cia ivykiu nelabai paskubinsi ir bent jau sekanti menesi kol tirsies teks laukti.. o jei kazka mate kiausidej, tai taip tada butinai is kart po mm keliauk..smile.gif

Zinau... unsure.gif
Gal cia man Dievas toki isbandyma ir atsiunte, kad ismokciau kantrybes.
Dar mano ATPO dvigubai didesnis normos, tai ir su endokrinologais teks pabendrauti...
Atsakyti
QUOTE(urkis @ 2012 02 10, 17:11)
Zinau... unsure.gif
Gal cia man Dievas toki isbandyma ir atsiunte, kad ismokciau kantrybes.
Dar mano ATPO dvigubai didesnis normos, tai ir su endokrinologais teks pabendrauti...

Tai endokrinologas tada primoj vietoj, jei po mm viskas ten tvarkoj su tuo neaiskumu..Ir dar, prisiminiau rasei, kad gine sake taikazka mato tai nezino ka, vis liepia ateiti.. o kur lankaisi? pas vaisingumo speca? nes as su paprasta gine metus laiko prazaidziau ir laika praradau.. kad ir kaip jos buna neblogos, kartais ju kompetencijos nepakanka, ypac esant endo..
Atsakyti
QUOTE(irmuciukasss @ 2012 02 10, 13:09)
na dar neaisku niekas..dar kumstuku neatleidziam...

oi mazute tikrai neatleisim 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meskos @ 2012 02 10, 18:39)
Tai endokrinologas tada primoj vietoj, jei po mm viskas ten tvarkoj su tuo neaiskumu..Ir dar, prisiminiau rasei, kad gine sake taikazka mato tai nezino ka, vis liepia ateiti.. o kur lankaisi? pas vaisingumo speca? nes as su paprasta gine metus laiko prazaidziau ir laika praradau.. kad ir kaip jos buna neblogos, kartais ju kompetencijos nepakanka, ypac esant endo..

Pas endokrinologa pateksiu geriausiu atveju sio menesio pabaigoje... Siaip mano gine yra tikrai labai nebloga, buvau turejusi as tokia nupususe, kuri mane puse metu su cistom ir skausmais pralaike ir liepe nieko nedaryt, o tik nuejau pas dabartine iskarto pasake, kad labai itaria endo ir po savaites jau as gulejau ligoninej su LP. Todel as ja gan gerai vertinu.
Ieskau info ir apie vaisingumo specus, bet jie visi mokami, atsiliepimai apie juos labai jau labai dviprasmiski, o sukisti pinigus ir gauti spyga as nenoriu. Bandau gaudyti is pazistamu atsiliepimus, bet niekas tokiu problemu neturejo... Gal jus zinot koki nebloga Vilniuj?
Atsakyti
QUOTE(urkis @ 2012 02 10, 21:55)
Ieskau info ir apie vaisingumo specus, bet jie visi mokami, atsiliepimai apie juos labai jau labai dviprasmiski, o sukisti pinigus ir gauti spyga as nenoriu. Bandau gaudyti is pazistamu atsiliepimus, bet niekas tokiu problemu neturejo... Gal jus zinot koki nebloga Vilniuj?

pati bandziau pas usoniene , bet man schmoll.gif mano gine siule vaziuot pas ziobakiene, bet as pasirinkau salygiene (klaipedoj). bet taip tu teisi visu atsiliepimai labai skirtingi, tad manau kai pabandysi pas viena , pas kita tai pati suprasi pas ka nori lankytis, blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, noriu paklaust, jei yra endometrioze ir pastoji, nevartoji jokiu nestumo palaikymo vaistu, ar gali nestumo metu tepliot buvusiu mmm dienom? Ar tas kraujavimas tada NE is gimdos ir negresia vaisiui ar visgi jei teplioja/ kraujoji- tai is gimdos ir su emdometrioze nera susije? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alija @ 2012 02 11, 09:23)
Sveikos, noriu paklaust, jei yra endometrioze ir pastoji, nevartoji jokiu nestumo palaikymo vaistu, ar gali nestumo metu tepliot buvusiu mmm dienom? Ar tas kraujavimas tada NE is gimdos ir negresia vaisiui ar visgi jei teplioja/ kraujoji- tai is gimdos ir su emdometrioze nera susije? Aciu  4u.gif

esant bet kokiam tepliojimui geriau butu kreiptis i gydytoja, kad jis paziuretu. juk gali kraujingu tepliojimu atsirasti del ivairiausiu priezasciu. gresmes dydi nustato gydytojas ir imasi atitinkamu priemoniu. vienai patepliojimas gal bus nieko, o kitai gali baigtis viskas gerokai blogiau. 4u.gif taigi jei atsirado tepimas - siulau tiesiu taikymu pas gydytoja, o po gydytojos tiesiai i lova. pradzioj nestumo gulejimas lovoj padeda issaugoti musu mazuliukus. 4u.gif
Atsakyti