QUOTE(Jautruolė @ 2012 02 07, 13:50)
Sveikutės!
Esu pas jus skyrelyje pirmąkart ir tikiuosi nesupyksite už tokį klausimą-
ar gali būti, jog darydami kraujo tyrimą CA 125 mato endometriozę? Aš pasidariau ir viskas normos ribose , tai dabar galvoju, jei nėra padidėjęs šis rodiklis,gal ir endo neturiu.Šios temutės pradžioje aiškiai parašyta, kad endo nustatoma tik LP būdu, bet aš taaaip bijau narkozės, ar šis tyrimas neinformatyvus endometriozės klausimu?
Ačiū
Esu pas jus skyrelyje pirmąkart ir tikiuosi nesupyksite už tokį klausimą-
ar gali būti, jog darydami kraujo tyrimą CA 125 mato endometriozę? Aš pasidariau ir viskas normos ribose , tai dabar galvoju, jei nėra padidėjęs šis rodiklis,gal ir endo neturiu.Šios temutės pradžioje aiškiai parašyta, kad endo nustatoma tik LP būdu, bet aš taaaip bijau narkozės, ar šis tyrimas neinformatyvus endometriozės klausimu?
Ačiū
Nėra CA 125 nei 100% jautrus, nei 100% specifiškas tyrmas endo nustatyti. T.y. gali jis būti teigiamas, o nebūti nei endo, nei vėžinio susirgimo. O gali būti neigiamas, o endo vis tiek būti. Jei dėl statistikos, tai maniškis tyrimas buvo teigiamas, kažkur dukart virš normos, endo irgi pasitvirtino- IV stadija. O iš ko tu ar tau įtaria endo?