Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(Dormeja @ 2012 02 02, 22:43)
Taškeli, laikykis  4u.gif  4u.gif  4u.gif Bet tai cistos manau ne endo, kad skyrė kontraceptikus  g.gif
Aš Jeanine gėriau 4u.gif

Tai tada jokio pastojimo, dabar negali buti?? doh.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Dormeja @ 2012 02 02, 22:43)
Taškeli, laikykis  4u.gif  4u.gif  4u.gif Bet tai cistos manau ne endo, kad skyrė kontraceptikus  g.gif
Aš Jeanine gėriau 4u.gif

Tai tada jokio pastojimo, dabar negali buti?? doh.gif doh.gif O tai tau padejo? kiek laiko tau reikejo gerti?
Atsakyti
Oi paneles, buvau snd pas gine, tai nuleido mane ant zemes...
Suprantu, kad vien optimizmu ligos neiveiksiu. Kaire kiauside vargiai befunkcionuoja (ja labai apipjauste lp metu), o desinej - cista... Israse vaistu stipresniu uz dupha ir liepe gerti kol nepastosiu.
Zinau, kad ne pasaulio pabaiga cia, bet vis tiek sudas verysad.gif
Atsakyti
Sveikos merginos. Jau rašiau savo istoriją kelis kartus. Po nesivystančio nėštumo daryta abrazija, po kurios 2 metai nepastoju. PO abrazijos pradėjo pasibaigus mm 2-3 dienas rudai teplioti. Šia vasarą darė LP, rado kelis endo židinius. Kaip sako daktarai, endo nesiekia net pirmos stadijos. Bet po LP kaip tepliojo, taip ir teplioja. PO LP praėjus 4 mėnesiams, pagėriau 2 mėnesius KT. Bet ir geriant KT lygiai taip pat rudai teplioja po mm. Kas čia per velniava? Gal reikalinga histero? Nes daktarė sako, gal yra endo gimdoje. Nustojau gert KT, vėl planuosime. Bet gal verta pasidaryti histero? Kodėl net geriant KT tepliojo?
Atsakyti
taskeli, nesinervok labai dėl tų cistų, imk 4u.gif Na tos cistos gali ir endo būt, bet gi vienai merginai 5 cm cista mėmių metu pasišalino, nors jai jau buvo operacijos diena suplanuota.

Urki, suprantu kaip jautiesi. Deja, čia visos esam panašaus likimo ir dažnai optimizmo nelieka.

Jau anksčiau rašiau, kad man antra LP gruodžio 8 buvo. Po to nusprendėm IVF darytis itin ilga schema, kad tą zarazą endo numarint. Tai vos tik sulaukusi mm turėjau pradėt leistis klimaksinius vaistukus visus 3 mėnesius. Po pirmo dūrio padaugėjo išskyrų, o trečią savaitę ir kraujuko atsirado. Nulėkiau pas ginę, tai nuramino, kad taip būna. Bet rado 3 cm cistą (po 1,5 mėn po op.), kuri pagal viską turėjo kaip ir sunykusi būti, nes vienos mėmės buvo, o po to tai vaistukų gavau, nuo kurių tai tikrai neturėjo niekas augt. Liko 2 dozės vaistų, o aš bijau, kad po daugiau nei mėnesio nuėjusi pas ginių vėl išgirsiu tą patį: matau cistą doh.gif Tai reikš, kad ir toliau reikės tęsti klimaksą ir visos procedūris nusikels.
Beje, jei cista labai didelė stimuliuoti negali, nes nebeauga folikulai ir vaistai tik cistą augintų, o pjauti gyd. irgi ne visada skuba, nes labai senka kiaušidžių rezervas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tildushka: 03 vasario 2012 - 17:10
QUOTE(sheila102 @ 2012 02 02, 22:47)
beje mergaites gal kas zinot kur lauraz dingus nu kazkaip keista . buvo cia viena diena prisijungus bet net savo az neperskaite. nu kazkaip keista  g.gif galsakau facebooke bendrauja kas nors su ja?
ziurkyte , meskos kaip jus laikotes ar jau viskas susitvarke  blush2.gif

lauraz viskas gerai 4u.gif

aš laikausi gan gerai. Viskas susitvarkė pas mane berods be pasekmių. Giliuose apmastymuose dabar, ką daryti toliau. Buvome nusprendę su vyru iki vasaros stabdyti planavimus, pailsėti, bet gydytojai pataria nedaryti pertraukos, atseit dabar didelė tikimybė, kad greitai užkibs...tai va ir nežinau ką daryti...Man fobija atsirado pastoti...nemoku paaiškinti, vos apie tai pagalvoju silpna darosi...bijau kad vėl apsidžiaugsiu, ir kažkas atsitiks...

QUOTE(vegele @ 2012 02 02, 23:41)
aaaapcyyy...ant tavo tu artiejanciu nelabuju  mirksiukas.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif
del pilvuko tai taip ir bus... jau link sio menesio galo pasistengsiu ji paryskinti  blush2.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
kiek puslapiu atgal jau paskaiciau ziuriu ziurkyte kazkaip pasislepus o laurazz visai ne kvapelio...  sad.gif
Papildyta:
ka tik paskaiciau apie ziurkytes skausma...  angel_sadangel.gif labai liudna... laikykis brangioji console.gif

Kokie žmonės bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Prašom aplankyti mus dažniau 4u.gif
Atsakyti
Turiu klausima.

Vietoj Duphastono man israse Provera tabletes. Gydytoja sake, kad tas pats kaip duphastonas tik labiau tinka prie endo ir sake, kad gerti Provera iki tol, kol pastosiu. Informaciniame lapelyje nieko baisaus neprasyta, apart daugybes salutiniu poveikiu, o dabar sedziu ir internete pasiskaiciau, kad juos vartojant labai svarbu nepastoti ir del to butina pasirinkti gera apsisaugojimo buda. Tai jomajo... blink.gif
Isgeriau siandien pirma tablete, nes sutapo su gydymo kursu (16-25 CD), o ka man toliau daryt? Jei tikrai negalima pastoti, as tikrai nebegersiu daugiau.
Tik pinigus sukisau, galejau toliau testi dupha doh.gif
Atsakyti
Gal kas galite prisidėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tildushka @ 2012 02 03, 18:09)
taskeli, nesinervok labai dėl tų cistų, imk 4u.gif Na tos cistos gali ir endo būt, bet gi vienai merginai 5 cm cista mėmių metu pasišalino, nors jai jau buvo operacijos diena suplanuota.

Urki, suprantu kaip jautiesi. Deja, čia visos esam panašaus likimo ir dažnai optimizmo nelieka.

Jau anksčiau rašiau, kad man antra LP gruodžio 8 buvo. Po to nusprendėm IVF darytis itin ilga schema, kad tą zarazą endo numarint. Tai vos tik sulaukusi mm turėjau pradėt leistis klimaksinius vaistukus visus 3 mėnesius. Po pirmo dūrio padaugėjo išskyrų, o trečią savaitę ir kraujuko atsirado. Nulėkiau pas ginę, tai nuramino, kad taip būna. Bet rado 3 cm cistą (po 1,5 mėn po op.), kuri pagal viską turėjo kaip ir sunykusi būti, nes vienos mėmės buvo, o po to tai vaistukų gavau, nuo kurių tai tikrai neturėjo niekas augt. Liko 2 dozės vaistų, o aš bijau, kad po daugiau nei mėnesio nuėjusi pas ginių vėl išgirsiu tą patį: matau cistą doh.gif Tai reikš, kad ir toliau reikės tęsti klimaksą ir visos procedūris nusikels.
Beje, jei cista labai didelė stimuliuoti negali, nes nebeauga folikulai ir vaistai tik cistą augintų, o pjauti gyd. irgi ne visada skuba, nes labai senka kiaušidžių rezervas.

Man irgi 3 difo ilga schema paskirta, bet pradedu tik kova, o jei bus kokiu cistu, tai gydytojas sake ispunktuos po difo kurso ir startuosim su IVF, jokiu trukdziu... nzn, ar ir tavo cista panasios kilmes...
Papildyta:
QUOTE(irmuciukasss @ 2012 01 31, 13:43)
mergytes.. 4u.gif aciu jums labai uz grazius zodzius ir palaikyma... 4u.gif
Del planavimo...trumpai bandysiu papasakot..Su Mb dar leliuko kaip ir neplanavom..tiesiog jei but buves netyciukas, butumem myleje, bet specialiai nesistengem..Turejau itarimu, kad turiu bedu sveikatos..nes tepliodavo ir pries mm ir po...Visi tepliojimai sirgimas trukdavo 10-12 dienu..Na ir ka..sia vasara atrado cista..rugseji LP, po jos diagnoze-4st endo, gausus gilus endo zidiniai, desine kiauside suaugus su apendicitu ir gyd. verdiktas-3 men diferelinas...ir atsakymas i klausima ar galesiu tureti vaiku-kaip dievas duos(reikejo matyt jos veido israiska).Pakalbejom su saviskiu ir nusprendem , kad neverta daugiau laukt ir atidelioti..Grizau is ligonines pilna optimizmo, kad tikrai pastosiu...Taciau kai pradejau dometis internete, kai paskaiciau, kad su 4 st tik IVF ir pan...Vilciu liko kruopelyte tik...sunkiais momentais pagelbedavo tik endo sekmes saraselis...tik jis suteikdavo vilties, kad viskas imanoma...Taigi palnavom tikrai trumpai...iskart nuo LP...Sis ciklas buvo 5...su maziausiai vilties..nes ND buvo tik viena vieninteli karta..jau si cikla nurasiau jam dar neipusejus...Nesakau kad padejo butent tai..ne..matyt taip reikejo..taciau dar karta isitikinau, kad geri dalykai nutinka tada , kai ju nesitiki..man visada tas pasitvirtina...
Aisku cia tik pati kelio pradzia...labai tikiu, kad visa kelione bus sekminga..Meldziuos uz jus visas, kas turit sia liga...kad kuo greiciau ja apgautumet ir keliautumet pas nestuke.gif

Irmuciuk, as labai paveluotai, bet labai nuosirdziai sveikinu! Dziaugiuosi, kad nepaisant bjaurios ligos taves likimas ilgai nebande. Daug daug sveikateles tau dabar ir paskui - kad leliukai vis ateitu i tavo namus ir neleistu ligai bujoti!
Atsakyti
QUOTE(ryzik @ 2012 02 03, 10:38)
Tai tada jokio pastojimo, dabar negali buti?? doh.gif  doh.gif  O tai tau padejo? kiek laiko tau reikejo gerti?

Na koks gi pastojimas su KT. Tam ir skiria, kad cista pasišalintų, kiašidės pailsėtų 4u.gif
Aš gėriau KT po lap 2 ciklus. Na tikslas buvo toks, kad gleivinė neaugtų, endo taip pat. Na tas ir buvo pasiekta 4u.gif

QUOTE(urkis @ 2012 02 03, 14:25)
Oi paneles, buvau snd pas gine, tai nuleido mane ant zemes...
Suprantu, kad vien optimizmu ligos neiveiksiu. Kaire kiauside vargiai befunkcionuoja (ja labai apipjauste lp metu), o desinej - cista... Israse vaistu stipresniu uz dupha ir liepe gerti kol nepastosiu.
Zinau, kad ne pasaulio pabaiga cia, bet vis tiek sudas verysad.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(stryga @ 2012 02 04, 01:03)
Man irgi 3 difo ilga schema paskirta, bet pradedu tik kova, o jei bus kokiu cistu, tai gydytojas sake ispunktuos po difo kurso ir startuosim su IVF, jokiu trukdziu... nzn, ar ir tavo cista panasios kilmes...

Na aš tikiuosi, kad iki to laiko tos cistos nebus, nors man paskirtas ne difas, o zoladex ir jis tik estrogenus veikia. Kiekvienas gyd. turi vis kitą nuomonę ir nuo cistos labai daug kas priklauso. Jei labai didelė cista, tai kažin... Na bet pagyvensim pamatysim, nes dabar buvau pas paprastą ginę ir ji sakė nepanikuot, nes turėtų ta cista su vaistais pasišalint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tildushka: 04 vasario 2012 - 17:29
QUOTE(*ziurkyte* @ 2012 02 03, 18:39)
lauraz viskas gerai  4u.gif

aš laikausi gan gerai. Viskas susitvarkė pas mane berods be pasekmių. Giliuose apmastymuose dabar, ką daryti toliau. Buvome nusprendę su vyru iki vasaros stabdyti planavimus, pailsėti, bet gydytojai pataria nedaryti pertraukos, atseit dabar didelė tikimybė, kad greitai užkibs...tai va ir nežinau ką daryti

oi kaip gerai kad jai viskas gerai nes kazkaip jau neramu buvo blush2.gif ji tiesiog nusprende pailseti nuo SM ? tikiuos gris su gerom naujienom 4u.gif
oi ziurkyte sunku ir ka pasakyti , bet reikia kazkaip nusiteikti ir galvoti kad ateity bus TIKTAI GERAI, 4u.gif na ir as girdejau kad gydytojai pataria nedaryt pertrauku, kiti kelis ciklus palaukti kol viskas atsistatys, bet cia tik jusu apsisprendimas.
mano drauge tai po A pastojo vos po 3men ir vel kraujavo tai iskart gere dufa ir jau 23 savites ax.gif . ji ir labai bijojo kai pastojo, kad nebutu tas pats (nesivystantis) ir lauke su baisiausiu nerimu 12 savaiciu ir tik po 16 savaiciu apsiramino . manau visos jaucia ta pati ir visos jaudinasi, kad tik viskas butu gerai, bet reikia tiketi 4u.gif to tikejimo tau ir linkiu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(tildushka @ 2012 02 04, 18:27)
Na aš tikiuosi, kad iki to laiko tos cistos nebus, nors man paskirtas ne difas, o zoladex ir jis tik estrogenus veikia. Kiekvienas gyd. turi vis kitą nuomonę ir nuo cistos labai daug kas priklauso. Jei labai didelė cista, tai kažin... Na bet pagyvensim pamatysim, nes dabar buvau pas paprastą ginę ir ji sakė nepanikuot, nes turėtų ta cista su vaistais pasišalint.

na lauksim ir laikysim kumstukus, kad tos cistos tikrai nebeliktu schmoll.gif ir kad vaistuku uzteks jai isvryti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
ar yr aklaipedieciu turinciu si aliga, pas koki gydytoja gydotes? manau ne visi supranta kaip ir ka su sia liga reikai skirti, stebeti... blush2.gif
Atsakyti