O pagal kokį receptą darote maskarponės tortuką?
su dzemu nesu nieko dariusi,todel patarti nieko negaliu
O tai gal iš vis netinka džemas maskarponės tortui? Ką dar galima dėti vietoj jo? Norisi, kad būtų skaniau, ne vien tik su kremu sutepti biskvitai. Dianaaa1215, radau keleta maskarpones torto receptu, sudejau juos i kruva, ir pagal savo nuožiūra ir forumiečių komentarus galutinį receptą gavau tokį:
Mascarpone sūris 500 gramų
Grietinėlė 35-36 proc, 400 gramų
Jogurtas 200 gramų
Vanilinis cukrus 0.5 šaukštelio
Cukraus pudra 170 gramų
Citrinų sultys vienetas
Želatina 35 gramai
Vanduo, želatinai išbrinkinti, 100 mililitrų
Dėl pačių biskvitų dar neapsisprendžiau, bet kiek skaičiau, geriausi biskvitai rafaelo ir juodojo miško. Tai juos greičiausiai ir naudosiu. Galvoju dėti vieną ar du šokoladinius ir 2-3 baltus. Kaip ir minėjau, vieną biskvitą planuoju kuom nors pertepti (džemu gal). Biskvitus, kaip patarė, sulaistysiu vanduo+cukrus+citr. Kas gausis kol kas nežinau, bet labai tikiuosi, kad bus skanu
Mascarpone sūris 500 gramų
Grietinėlė 35-36 proc, 400 gramų
Jogurtas 200 gramų
Vanilinis cukrus 0.5 šaukštelio
Cukraus pudra 170 gramų
Citrinų sultys vienetas
Želatina 35 gramai
Vanduo, želatinai išbrinkinti, 100 mililitrų
Dėl pačių biskvitų dar neapsisprendžiau, bet kiek skaičiau, geriausi biskvitai rafaelo ir juodojo miško. Tai juos greičiausiai ir naudosiu. Galvoju dėti vieną ar du šokoladinius ir 2-3 baltus. Kaip ir minėjau, vieną biskvitą planuoju kuom nors pertepti (džemu gal). Biskvitus, kaip patarė, sulaistysiu vanduo+cukrus+citr. Kas gausis kol kas nežinau, bet labai tikiuosi, kad bus skanu
QUOTE(justina77a @ 2012 01 18, 17:19)
O tai gal iš vis netinka džemas maskarponės tortui? Ką dar galima dėti vietoj jo? Norisi, kad būtų skaniau, ne vien tik su kremu sutepti biskvitai. Dianaaa1215, radau keleta maskarpones torto receptu, sudejau juos i kruva, ir pagal savo nuožiūra ir forumiečių komentarus galutinį receptą gavau tokį:
Mascarpone sūris 500 gramų
Grietinėlė 35-36 proc, 400 gramų
Jogurtas 200 gramų
Vanilinis cukrus 0.5 šaukštelio
Cukraus pudra 170 gramų
Citrinų sultys vienetas
Želatina 35 gramai
Vanduo, želatinai išbrinkinti, 100 mililitrų
Dėl pačių biskvitų dar neapsisprendžiau, bet kiek skaičiau, geriausi biskvitai rafaelo ir juodojo miško. Tai juos greičiausiai ir naudosiu. Galvoju dėti vieną ar du šokoladinius ir 2-3 baltus. Kaip ir minėjau, vieną biskvitą planuoju kuom nors pertepti (džemu gal). Biskvitus, kaip patarė, sulaistysiu vanduo+cukrus+citr. Kas gausis kol kas nežinau, bet labai tikiuosi, kad bus skanu
Mascarpone sūris 500 gramų
Grietinėlė 35-36 proc, 400 gramų
Jogurtas 200 gramų
Vanilinis cukrus 0.5 šaukštelio
Cukraus pudra 170 gramų
Citrinų sultys vienetas
Želatina 35 gramai
Vanduo, želatinai išbrinkinti, 100 mililitrų
Dėl pačių biskvitų dar neapsisprendžiau, bet kiek skaičiau, geriausi biskvitai rafaelo ir juodojo miško. Tai juos greičiausiai ir naudosiu. Galvoju dėti vieną ar du šokoladinius ir 2-3 baltus. Kaip ir minėjau, vieną biskvitą planuoju kuom nors pertepti (džemu gal). Biskvitus, kaip patarė, sulaistysiu vanduo+cukrus+citr. Kas gausis kol kas nežinau, bet labai tikiuosi, kad bus skanu
gal susigundysit... su mascarpone darau tokį, iš kelių receptų sukurpiau savo
24 cm formai.
reikalingas bet koks šokoladinis biskvitas, aš kepu man patį skaniausią(asseni berods):
Sviestas kamb, temperatūros 120 gr.
Cukrus 200 gr.
Miltai 200 gr
... Kiaušiniai 2
Kakava 40 gr
Kefyras 190 ml
Kepimo milteliai 1,5 a.s.
Soda 1 a.s.
Sviesta išplakti su cukrumi dėti po viena kiaušinį kas kart viską gerai išplakti. Soda, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijoti. I cukraus kiausiniu mase etapais sudeti miltu misini ir kefyra, kiekviena kart viska gerai isplakti.
Iškepti du biskvitus. Kiekviena biskvitą perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus. arba kepti viską iš karto, tada perpjauti į 4 (blogiausiu atveju į 3) biskvitus.
Kepti 180 C, kol įsmeigus dantų krapštuką ir jį ištraukus, jis bus sausas.
Pertepimas:
450 gr grietinėlės (riebios, plakamosios),
500 gr mascarpones sūrio,
6-7 šaukštai cukraus,
citrinos rūgštelės pagal skonį,
Tiramisu likerio pusė stiklinės (ar kavos likerio, bet toks tirštesnis, balzganas, saldesnis kad būtų),
du šaukštai tirpios kavos,
100-150 gr juodo šokolado.
grietinėlę su kavos granulėm išplakti iki standumo. Mascarpone, cukrų, keliuose lašuose vandens ištirpintą citrinos rūgštelę, sutarkuotą šokoladą, likerį išplakti. Tada po truputį įmaišyti išplaktą grietinėlę.
Supjaustytus biskvitus sulaistyti skania kava, tepti kremo, vėl biskvitas, vėl laistymas, vėl kremas...kol sutepsit viską. Palikti per naktį susistovėjimui Skanaus.
P.S. nors nesu kavos mėgėja, kaip ir mascarponės tortai retai kurie būna skanūs, šis tortas mano skonio receptoriams idealiai tinka
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 01 18, 12:56)
Ar gautusi karamelinis kremas,jei bebaigiant plakti grietinėlę įdėčiau Rududu ir dar šaukštą tirpintos kavos.Neištiš grietinėlė?
Su rududu ir grietinele gaunasi puikus kremas, tik reik atskirai persukt rududu, tada jis tolygiai pasiskirsto grietinelej. O del kavos skonio, as imesciau sausos tirpios kavos.
justina77a nors nesu tepus dzemu biskvitus, butent su maskarpones surio idaru. Bet manau, kad braskiu dzemas cia tiktu, net labai. Esu darius maskarpones torta ir tiesiog pjausciau sviezias braskes, kadangi ju nesezonas, tai manau dzemas puikiai tiks. Tepciau gal kas antra biskvita, plonai ir tada i pati krema deciau siek tiek maziau cukraus, kad nebutu per saldu. Kiekvieno skonis skirtingas, mano nuomone butu tokia, o apsispresti galutinai reiketu jums.
Va parupo svarbus sventes akcentas-tarkim tortas-Barbe,tai kur dedat zvakutes,ir tuos degancius fejerverkus,kad butu saugu tiek leles,tiek vaiku atzvilgiu?
sveikutes
mergaites gal kuri kepe torta vegetariska-be kiausiniu
mergaites gal kuri kepe torta vegetariska-be kiausiniu
QUOTE(rikke @ 2012 01 19, 10:51)
tai gal veganiska?
nes vegetarai kiausinius gali valgyti jie nevalgo tik mesos
o veganai + dar nevalgo nieko kas gaunama is gyvunu,pvz kiausiniu,pieno,varskes,sviesto ir t.t.
siulyciau zeles,bet kad ir ten dedasi zelatina.
tada galima biskvita koki daryti be kiausiniu ir pertepti su augaline grietinele,sokoladu ir uogom
QUOTE(k.lapelyte @ 2012 01 19, 09:56)
tai gal veganiska?
nes vegetarai kiausinius gali valgyti jie nevalgo tik mesos
o veganai + dar nevalgo nieko kas gaunama is gyvunu,pvz kiausiniu,pieno,varskes,sviesto ir t.t.
siulyciau zeles,bet kad ir ten dedasi zelatina.
tada galima biskvita koki daryti be kiausiniu ir pertepti su augaline grietinele,sokoladu ir uogom
nes vegetarai kiausinius gali valgyti jie nevalgo tik mesos
o veganai + dar nevalgo nieko kas gaunama is gyvunu,pvz kiausiniu,pieno,varskes,sviesto ir t.t.
siulyciau zeles,bet kad ir ten dedasi zelatina.
tada galima biskvita koki daryti be kiausiniu ir pertepti su augaline grietinele,sokoladu ir uogom
aciu
QUOTE(O-RE-AR @ 2012 01 19, 02:39)
Va parupo svarbus sventes akcentas-tarkim tortas-Barbe,tai kur dedat zvakutes,ir tuos degancius fejerverkus,kad butu saugu tiek leles,tiek vaiku atzvilgiu?
Siulau toki varijanta, nes i barbe neikisi zvakuciu ir kiek perziurejau cia barbiu, tai tik pora tortuku yra su zvakemis http://www.google.lt...3...366&bih=673
ir cia http://www.google.lt...XEeHl4QTf-qyVDQ
Papildyta:
Papildyta:
arba daryti torta normalu ir barbe ant virsaus, tai tada bus vietos zvakutiems,
cia pvz. nors ir nera zvakuciu
http://kristi.erdves...i/princese.html
Erikiuxxx,tu jau kepei ne vieną kartą "Patį skaniausią pasaulyje",ar baltymus plaki iš karto su cukrumi ar pirmiau išplaki baltymus be cukraus?Ačiū