Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-18

QUOTE(elenka @ 2012 02 23, 11:41)
merginos patarkit del pastilazo figureliu lipidimui . kiek dariau vis nesigauna :sad.gif darau pagal si recepta:PASTILAŽAS (tortų dekoracijų lipdymui) (Asseni)

1 val. šaukštas želatinos,
60 ml. vandens,
1 a. š. citrinų rūgšties,
2 a. š. gliukozės (neturint, galima dėti dirbtinį medų),
250 gr. cukraus pudros,
120 gr. krakmolo.

Vandenuką sumaišyti su citrinos rūgštimi, užpilti želatiną, palaikyti, paskui ištirpinti ir supilti kartu su gliukoze/medumi į krakmolo, cukraus pudros masę.
Pastilažas labai malonus darbo metu , ilgai galima dirbt, labai elastingas, o paskui kai išdžiūna, tai laiko super.
gaunasi minksta mase,bet kuo daugiau minkai tuo daugiau limpa pri ranku paliekant nedideles krisleles ant ranku. netolygiai nusidazo. ir nors yra minksta susukus pvz rutuliuka matosi  itrukimai ir niekaip vienalyte nepasidaro.o baisiausia, kad jungiant detale prie detales su vandeniuku nesijungia. turiu svarstykles , visus matavimo indus. todel proporciju laikaus. padekite



as irgi sia savaite, pirma karta bandziau sita mase daryt. Kai viska sumaisiau man t.p.gavosi lipni mase, bet palikau ji siek tiek laiko pastoveti, tai ji sustingo (ten gi sudeti zelatina+krakmolas) Suviniojau mase i plevele. Po to daziau ja, dazai labai gerai pasiskyrste, lipdziau figereles - gerai atlaiko, nesusitraukia su laiku, gerai isdziuna. Vakar jau buvo 4 diena kai mase padaryta, ji kuo puikiausiai su ja dar dirbau - nera dar sukietejusi, t.p. puikiai nusidazo, atlaiko norima forma, thumbup.gif vienu zodziu esu mase patenkinta.
Papildyta:
QUOTE(ataner.s @ 2012 02 23, 14:43)
Na va, ka tik paziurejau kaip mano Rafaelo biskvitas kepa sad.gif ogi vidurys susmego sad.gif kaip gaila sad.gif kepsiu antra dali ziuresiu vel kas gausis.


vat ir man taip buvo...kepiau ne visa is karto, dalimis....net nezinau ar bandyti kept ji dar karta g.gif , nors daug cia esenciu kepeju Rafaelo biskvitu yra patenkintos
Atsakyti
kaip irma karta kepiau rafaelo biskvitus, gerai kad nepaskaiciau apie ju susmegima doh.gif buciau nerimavus, bet paskui radau jusu raudas ir pagalvojau " kaip gerai kad mano nesusmego" biggrin.gif
kepiau jau du kartus ir abu kartus sauniai pavyko thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,turiu toki klausima mirksiukas.gif ,ragavau labai skanu torta su traskiu idaru.cili picerijoj yra pyragas su tuo sluoksniu,iki parduotuveje pyragelis su tokiu sluoksniu.tas sluoksnis primena ar tai karamele ar kondensuota piena gal su riesutais (nelabai suprasi,nes smulkus ir traskus),gal kuri esat ragavus ir zinote kaip ji pagaminti? smile.gif
Atsakyti
KEISTA, man tai tortai kol ilgiau stovi, tai tada sausesni darosi unsure.gif ipac trecia diena beveik sausas buna ax.gif
Atsakyti
sakykit, kas butu jei raudona velveta bandyciau burokeliu sultim dazyt? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2012 02 28, 08:47)
sakykit, kas butu jei raudona velveta bandyciau burokeliu sultim dazyt? biggrin.gif

Man atrodo,kad nesamonė..Man atrodo,kad jausis tas burokėlių skonis..Aš sakiau,jei kitą sykį kepsiu,išvis nedažysiu-nu tegul jis bus rudasis velvetas smile.gif O šiaip tai "audžiu"mintį iš kelių tortų sujungt vieną:man labai patinka Šokoladinės simfonijos biskvitas,Raudonojo velveto kremas tik dar vyšnių įdėt..Manau,akd būtų skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ReNcYtEa @ 2012 02 28, 11:09)
Man atrodo,kad nesamonė..Man atrodo,kad jausis tas burokėlių skonis..Aš sakiau,jei kitą sykį kepsiu,išvis nedažysiu-nu tegul jis bus rudasis velvetas  smile.gif  O šiaip tai "audžiu"mintį iš kelių tortų sujungt vieną:man labai patinka Šokoladinės simfonijos biskvitas,Raudonojo velveto kremas tik dar vyšnių įdėt..Manau,akd būtų skanu  smile.gif

kad zalios tos sultys su kvapu ir labai prieskoniu bjauriu, o kai iskeptu g.gif
man mat vaikuciams reikia, tai sokoladinis gali per sodru buti, nors, aisku, teveliai tai sulapnos vistiek biggrin.gif
o siaip irgi galvoju, kad reikia kelis sujungti variantus
Atsakyti
o as manau, kad idejus buroku butu super. dariaus tokius keksiukus ir mano seimai l. ptiko, beje jokioprieskonio nebuvo . o receptas kiek panasus i raudono velveta
• 100 g sviesto, kambario temperatūros
• 100 g tepamo sūrio be prieskonių (kaip Philadelphia)
• 1 stiklinė (250 ml) cukraus
• 2 kiaušiniai
• 1 arb. š. vanilės ekstrakto
• 5 valg. Š. citrinų sulčių, arba 4 valg. Š. obuolių ar vyno acto 5% stiprumo
• 1 stiklinė + 4 valg. Š. (300 ml) baltų kvietinių miltų
• 1 valg. Š. bulvių krakmolo
• 1 arb. š. sodos
• 1 valg. Š. kakavos miltelių
• 1 didelis arba 2 nedideli virti burokėliai (250 g)
Paruošimas:
1. Paruošiame 190°C (375°F) karštumo orkaitę. Jei naudojame metalines formeles, jas išklojame kepimo popieriumi arba įsodiname po popierinį krepšelį.
2. Nemetaliniame dubenyje iki vientisos masės išmaišome pirmus 6 ingredientus.
3. Atskirame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, krakmolą, sodą ir kakavą.
4. Sausus ingredientus beriame į skystą masę, gerai išmaišome tešlą.
5. Kuo smulkesne tarka sutarkuojame burokėlius (aš naudoju maisto procesorių /elektrinį smulkintuvą ir malu iki tyrės). Mentele arba mediniu šaukštu įmaišome burokėlių masę į tešlą.
6. Tešlą iškrečiame į plastikinį maišiuką ir pro prakirptą kampuką išspaudžiame į paruoštas formeles. Tešlos turi būti tik iki 2/3 formelės tūrio.
7. Kepame 18-20 min. Iškepę keksiukai turi būti pakilę apie 1-2 cm, gražiai parudavę. Tikriname mediniu smeigtuku, kuris, įsmeigus į keksiuko vidų ir ištraukus, turi likti sausas. Keksiukus atvėsiname kambario temperatūroje.
Produktai sūrio kremui:
• 100 g tepamo sūrio be prieskonių (kaip Philadelphia)
• 50 g sviesto, kambario temperatūros
• 100 g (1/2 stiklinės) cukraus pudros - gali būt mažiau
• 1 arb. š. vanilės ekstrakto
• 1 arb. š. natūralaus migdolų ekstrakto
Sūrio kremo paruošimas:
1. Visus kremo ingredientus gerai išplakame mikseriu, masė turi būti vientisa, puri.
2. Spaudžiame kremą ant keksiukų per žvaigždutės antgalį, įstatytą į plastikinio maišiuko prakirptą kampuką. Keksiukai turi būti pilnai atšalę.
3. Vieno iškepusio keksiuko ketvirtadalį sutrupiname (kas liko - ragaujame). Trupinius lengvai padžioviname orkaitėje. Šiais trupiniais apibarstome kremines keksiukų "kepures".
4. Prieš pateikiant, keksiukus šaldome šaldytuve mažiausiai 15 min.


Atsakyti
QUOTE(elenka @ 2012 02 28, 11:39)
o as manau, kad idejus buroku butu super. dariaus tokius keksiukus ir mano seimai l. ptiko, beje jokioprieskonio nebuvo . o receptas kiek panasus i raudono velveta


O foto nebus ??? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 02 28, 13:46)
O foto nebus ??? smile.gif

as turiu foto, bet nemoku kelt, kazkokia as ne siolaikiska doh.gif
Atsakyti
QUOTE(elenka @ 2012 02 28, 11:39)
o as manau, kad idejus buroku butu super. dariaus tokius keksiukus ir mano seimai l. ptiko, beje jokioprieskonio nebuvo . o receptas kiek panasus i raudono velveta
•

Va matot-nė nepagalvojus būčiau bigsmile.gif Geras ..Nu tai tada visai super-natūralūs dažai thumbup.gif LEEja,jei darysit,parašykit,kaip pavyko
Atsakyti
QUOTE(ReNcYtEa @ 2012 02 28, 17:40)
Va matot-nė nepagalvojus būčiau  bigsmile.gif  Geras ..Nu tai tada visai super-natūralūs dažai  thumbup.gif LEEja,jei darysit,parašykit,kaip pavyko

tada darysiu 5dieni, o valgysim 7dieni
tik nezinau kaip sveciuose reiks pjuvio foto padaryt g.gif

nes as pernai per velykas kazkaip likau be dazu, tai sutarkavau du burokus ir viriau ten kiausinius - ir nusidaze, del to ir del biskvito kilo tokiu minciu, tik ne tokia bordo aisku gaunas - labiau ir rudziu gal spalva panasu. nors kiausiniai gi rudi buvo, ne balti tai uztai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEEja: 28 vasario 2012 - 15:46