Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-18

Jau geriau tada jokio torto... nes ir koks keksas per savaite susens..
Atsakyti
QUOTE(norkele @ 2012 02 24, 20:02)
Labas vakaras,

zinau, kad velai ateinu su klausimu, na bet kaip sakoma viltis mirsta paskutine, gal dar kas uzklys ir atsakys  bigsmile.gif  gal teko ruosti torta kepta keptuvej? napoleonas atkrenta, nesu jam pasiruosus. Esu gaminusi otela ir kita is interneto platybiu, bet kazkaip sausoki gavosi  verysad.gif  gal man tuos otelo blynus pertept kokiu greitinele ar grietinele+jogurtas (sunui nelabai prie dusios grietinele)? zodziu buciau dekinga uz pertepimo idejas tinkancias biskvitui is keptuves  4u.gif
as peiliukais kapociau, bentjau kibinams ruosiu tesla su kombaino peiliais.

O kodėl Napoleonas netinka? Aš neseniai kepiau Napoleoną keptuvėje su bananiniu kremu, tai jeigu vertinant kepimo sunkumą, tai sunkiausia dalis gražiai ištiesti blyną keptuvėje, nors ir negražiai ištiesus skanu smile.gif Tas receptukas laaabai paprastas smile.gif
Atsakyti
Ačiū Elizabeht, rugiagele 26

Savaime suprantama, kad savaitę neišstovės neivienas įprastas, tradicinis mūsų lietuviškas tortukas ax.gif

Esmė tame, kad čia turi būti saldu, vagoma ir forma kupoliuko. Sijonuką tikrai žinai, kad darysiu iš saldainių masės.

Gal būt dar kils minčių išradingoms merginoms, kaip man skaniau sulipdyti valgomą saldėsį "apgaviką" (gal iš kukurūzų dribsnių, morengiukų, o gal sausaunius, kaip nors tuo apdaru paslėpt, jie per sav. tai tikrai nesusens g.gif )
Atsakyti
prasom nesijuokti - trecia karta gyvenime darytas tortas - Juodas miskas smile.gif
skanus biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(incikas @ 2012 02 25, 12:47)
Ačiū Elizabeht, rugiagele 26

Savaime suprantama, kad savaitę neišstovės neivienas įprastas, tradicinis mūsų lietuviškas tortukas  ax.gif

Esmė tame, kad čia turi būti saldu, vagoma ir forma kupoliuko. Sijonuką tikrai žinai, kad darysiu iš saldainių masės.

Gal būt dar kils minčių išradingoms merginoms, kaip man skaniau sulipdyti valgomą saldėsį "apgaviką" (gal iš kukurūzų dribsnių, morengiukų, o gal sausaunius, kaip nors tuo apdaru paslėpt, jie per sav. tai tikrai nesusens g.gif )


O jeigu toki kepini, kaip Olesta kazkur skruzdelyno temoj buvo imetusi, is rutuliuku, keptu aliejuje, ir suklijuotu su berods medaus skysciu. Arba ta toki skanesta, kur ieina kukuruzai, sulipinti su rududu, sviesto kremo biggrin.gif na kaip buna pirkti parduotuvese tokie kukuruzai karamelizuoti, ar kaip jie vadinasi.
Atsakyti
QUOTE(Nima*** @ 2012 02 25, 12:29)
O kodėl Napoleonas netinka? Aš neseniai kepiau Napoleoną keptuvėje su bananiniu kremu, tai jeigu vertinant kepimo sunkumą, tai sunkiausia dalis gražiai ištiesti blyną keptuvėje, nors ir negražiai ištiesus skanu  smile.gif Tas receptukas laaabai paprastas smile.gif

tikiu, kad skanu, tiesiog reikalingu produktu po ranka neturiu (ne mieste gyvenam). Otelo biskvitus jau issikepusi, nors itariu, kad vis tiek jie turetu puresni gautis ir tiesiog man nepavyksta sad.gif o dabar meginsiu kurt kazka is grietineles, maskarpones ir jogurto, tikiuosi uzteks laiko susiristi sluoksniams ir viskas susilipdys skaniai
Atsakyti
rafaelini torciuka sutepta po kiek laiko galima ragauti smile.gif
o kremas turi buti sustinges kietokas, nes dar man jis po keliolikos valandu mazai pakeitas pradzios savybes g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2012 02 25, 23:22)
rafaelini torciuka sutepta po kiek laiko galima ragauti smile.gif
o kremas turi buti sustinges kietokas, nes dar man jis po keliolikos valandu mazai pakeitas pradzios savybes g.gif

turi but bet jei sulaistei biskvitus tai nesijaudink bus skanus man jis trecia diena pats pats.. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Euforija911 @ 2012 02 25, 22:27)
turi but bet jei sulaistei biskvitus tai nesijaudink bus skanus man jis trecia diena pats pats.. thumbup.gif

O sakykit, kiek skysčio laistymui sunaudojate? Galvoju ir aš jį kepti, bet laistomuose tortuose vis bijau padauginti vandens ir biskvitai nepersigeria... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nima*** @ 2012 02 25, 22:39)
O sakykit, kiek skysčio laistymui sunaudojate? Galvoju ir aš jį kepti, bet laistomuose tortuose vis bijau padauginti vandens ir biskvitai nepersigeria...  ax.gif

as puslitri sulaistau, kartais maziau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2012 02 26, 14:05)
as puslitri sulaistau, kartais maziau smile.gif

Oho blink.gif Tuomet labai aišku, kodėl mano biskvitai sausi biggrin.gif Nes aš tik šepetėliu padrėkinu viršų, bet net stiklinės nusipilu... Daugiausia kiek esu sulaisčius, tai išėjo pusė stiklinės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nima*** @ 2012 02 26, 15:12)
Oho  blink.gif Tuomet labai aišku, kodėl mano biskvitai sausi biggrin.gif Nes aš tik šepetėliu padrėkinu viršų, bet net stiklinės nusipilu... Daugiausia kiek esu sulaisčius, tai išėjo pusė stiklinės  doh.gif

max trecdali sitklines sulaistau, nes viena karta kai sulaisciau puse tai toks buvo slapias kad viskas bego pro krastus doh.gif
Atsakyti