Jau geriau tada jokio torto... nes ir koks keksas per savaite susens..
QUOTE(norkele @ 2012 02 24, 20:02)
Labas vakaras,
zinau, kad velai ateinu su klausimu, na bet kaip sakoma viltis mirsta paskutine, gal dar kas uzklys ir atsakys gal teko ruosti torta kepta keptuvej? napoleonas atkrenta, nesu jam pasiruosus. Esu gaminusi otela ir kita is interneto platybiu, bet kazkaip sausoki gavosi gal man tuos otelo blynus pertept kokiu greitinele ar grietinele+jogurtas (sunui nelabai prie dusios grietinele)? zodziu buciau dekinga uz pertepimo idejas tinkancias biskvitui is keptuves
as peiliukais kapociau, bentjau kibinams ruosiu tesla su kombaino peiliais.
zinau, kad velai ateinu su klausimu, na bet kaip sakoma viltis mirsta paskutine, gal dar kas uzklys ir atsakys gal teko ruosti torta kepta keptuvej? napoleonas atkrenta, nesu jam pasiruosus. Esu gaminusi otela ir kita is interneto platybiu, bet kazkaip sausoki gavosi gal man tuos otelo blynus pertept kokiu greitinele ar grietinele+jogurtas (sunui nelabai prie dusios grietinele)? zodziu buciau dekinga uz pertepimo idejas tinkancias biskvitui is keptuves
as peiliukais kapociau, bentjau kibinams ruosiu tesla su kombaino peiliais.
O kodėl Napoleonas netinka? Aš neseniai kepiau Napoleoną keptuvėje su bananiniu kremu, tai jeigu vertinant kepimo sunkumą, tai sunkiausia dalis gražiai ištiesti blyną keptuvėje, nors ir negražiai ištiesus skanu Tas receptukas laaabai paprastas
Ačiū Elizabeht, rugiagele 26
Savaime suprantama, kad savaitę neišstovės neivienas įprastas, tradicinis mūsų lietuviškas tortukas
Esmė tame, kad čia turi būti saldu, vagoma ir forma kupoliuko. Sijonuką tikrai žinai, kad darysiu iš saldainių masės.
Gal būt dar kils minčių išradingoms merginoms, kaip man skaniau sulipdyti valgomą saldėsį "apgaviką" (gal iš kukurūzų dribsnių, morengiukų, o gal sausaunius, kaip nors tuo apdaru paslėpt, jie per sav. tai tikrai nesusens )
Savaime suprantama, kad savaitę neišstovės neivienas įprastas, tradicinis mūsų lietuviškas tortukas
Esmė tame, kad čia turi būti saldu, vagoma ir forma kupoliuko. Sijonuką tikrai žinai, kad darysiu iš saldainių masės.
Gal būt dar kils minčių išradingoms merginoms, kaip man skaniau sulipdyti valgomą saldėsį "apgaviką" (gal iš kukurūzų dribsnių, morengiukų, o gal sausaunius, kaip nors tuo apdaru paslėpt, jie per sav. tai tikrai nesusens )
prasom nesijuokti - trecia karta gyvenime darytas tortas - Juodas miskas
skanus
skanus
QUOTE(incikas @ 2012 02 25, 12:47)
Ačiū Elizabeht, rugiagele 26
Savaime suprantama, kad savaitę neišstovės neivienas įprastas, tradicinis mūsų lietuviškas tortukas
Esmė tame, kad čia turi būti saldu, vagoma ir forma kupoliuko. Sijonuką tikrai žinai, kad darysiu iš saldainių masės.
Gal būt dar kils minčių išradingoms merginoms, kaip man skaniau sulipdyti valgomą saldėsį "apgaviką" (gal iš kukurūzų dribsnių, morengiukų, o gal sausaunius, kaip nors tuo apdaru paslėpt, jie per sav. tai tikrai nesusens )
Savaime suprantama, kad savaitę neišstovės neivienas įprastas, tradicinis mūsų lietuviškas tortukas
Esmė tame, kad čia turi būti saldu, vagoma ir forma kupoliuko. Sijonuką tikrai žinai, kad darysiu iš saldainių masės.
Gal būt dar kils minčių išradingoms merginoms, kaip man skaniau sulipdyti valgomą saldėsį "apgaviką" (gal iš kukurūzų dribsnių, morengiukų, o gal sausaunius, kaip nors tuo apdaru paslėpt, jie per sav. tai tikrai nesusens )
O jeigu toki kepini, kaip Olesta kazkur skruzdelyno temoj buvo imetusi, is rutuliuku, keptu aliejuje, ir suklijuotu su berods medaus skysciu. Arba ta toki skanesta, kur ieina kukuruzai, sulipinti su rududu, sviesto kremo na kaip buna pirkti parduotuvese tokie kukuruzai karamelizuoti, ar kaip jie vadinasi.
QUOTE(Nima*** @ 2012 02 25, 12:29)
O kodėl Napoleonas netinka? Aš neseniai kepiau Napoleoną keptuvėje su bananiniu kremu, tai jeigu vertinant kepimo sunkumą, tai sunkiausia dalis gražiai ištiesti blyną keptuvėje, nors ir negražiai ištiesus skanu Tas receptukas laaabai paprastas
tikiu, kad skanu, tiesiog reikalingu produktu po ranka neturiu (ne mieste gyvenam). Otelo biskvitus jau issikepusi, nors itariu, kad vis tiek jie turetu puresni gautis ir tiesiog man nepavyksta o dabar meginsiu kurt kazka is grietineles, maskarpones ir jogurto, tikiuosi uzteks laiko susiristi sluoksniams ir viskas susilipdys skaniai
rafaelini torciuka sutepta po kiek laiko galima ragauti
o kremas turi buti sustinges kietokas, nes dar man jis po keliolikos valandu mazai pakeitas pradzios savybes
o kremas turi buti sustinges kietokas, nes dar man jis po keliolikos valandu mazai pakeitas pradzios savybes
QUOTE(kristynka* @ 2012 02 25, 23:22)
rafaelini torciuka sutepta po kiek laiko galima ragauti
o kremas turi buti sustinges kietokas, nes dar man jis po keliolikos valandu mazai pakeitas pradzios savybes
o kremas turi buti sustinges kietokas, nes dar man jis po keliolikos valandu mazai pakeitas pradzios savybes
turi but bet jei sulaistei biskvitus tai nesijaudink bus skanus man jis trecia diena pats pats..
QUOTE(Euforija911 @ 2012 02 25, 22:27)
turi but bet jei sulaistei biskvitus tai nesijaudink bus skanus man jis trecia diena pats pats..
O sakykit, kiek skysčio laistymui sunaudojate? Galvoju ir aš jį kepti, bet laistomuose tortuose vis bijau padauginti vandens ir biskvitai nepersigeria...
QUOTE(Nima*** @ 2012 02 25, 22:39)
O sakykit, kiek skysčio laistymui sunaudojate? Galvoju ir aš jį kepti, bet laistomuose tortuose vis bijau padauginti vandens ir biskvitai nepersigeria...
as puslitri sulaistau, kartais maziau
QUOTE(kristynka* @ 2012 02 26, 14:05)
as puslitri sulaistau, kartais maziau
Oho Tuomet labai aišku, kodėl mano biskvitai sausi Nes aš tik šepetėliu padrėkinu viršų, bet net stiklinės nusipilu... Daugiausia kiek esu sulaisčius, tai išėjo pusė stiklinės
QUOTE(Nima*** @ 2012 02 26, 15:12)
Oho Tuomet labai aišku, kodėl mano biskvitai sausi Nes aš tik šepetėliu padrėkinu viršų, bet net stiklinės nusipilu... Daugiausia kiek esu sulaisčius, tai išėjo pusė stiklinės
max trecdali sitklines sulaistau, nes viena karta kai sulaisciau puse tai toks buvo slapias kad viskas bego pro krastus