Dar susmenga biskvitas, jei per mazai miltu ideta..
Viską svėriau su svarstyklėm
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 01 12, 12:41)
Vakar kepiau rafaelo biskvitą: nu labai gražiai iškilo,pirmą kartą orkaitę atidariau po 30 min,pažiūrėjau ar iškepęs, po to vėliau vistiek biški susmego per vidurį.Tik manau klaidą padariau,kad dar nuo karšto biskvito nuėmiau kepimo popierių,kitą kartą tik nuo atvėsusio biskvito nuimsiu
kaip tai nuo krasto juk popieriu dedam tik ant dugno
QUOTE(pasta222 @ 2012 01 12, 13:25)
kaip tai nuo krasto juk popieriu dedam tik ant dugno
nuo KARSTO biskvito,o ne nuo KRASTO
bet siaip ne esmecia.as visada tik iskepta biskvita imu lauk is formos.popieriu nuimu tik siek tiek pravesus.kitam kartui koki sauksta miltu daugiau idekit
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 01 12, 09:33)
kitam kartui koki sauksta miltu daugiau idekit
o tai kaip su tuo vadinamu senuoju? as ji bandziau kepti tai irgi susmigo vidurys tik istraukus kai kepe tai atrode puikiai,bet kai isemiau iskart susmigo visas vidurys tai gal ten irgi saukstu miltu daugiau bandyt idet?
QUOTE(sweetsosweet @ 2012 01 12, 14:04)
o tai kaip su tuo vadinamu senuoju? as ji bandziau kepti tai irgi susmigo vidurys tik istraukus kai kepe tai atrode puikiai,bet kai isemiau iskart susmigo visas vidurys tai gal ten irgi saukstu miltu daugiau bandyt idet?
pabandyk ideti, tesla turi buti neskista, tokia normali , nepertirsta
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 01 12, 13:33)
nuo KARSTO biskvito,o ne nuo KRASTO
stai kas gaunasi kai nedamiegi
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 01 10, 22:13)
Radau internete, bet pati dar nebandziau:
NAPOLEONO RECEPTA, kuris kepamas jau nuo 1850 m.
VIDEO reportazas rusiskai
http://www.youtube.c...;feature=fvwrel
foto is interneto
receptukas uzteks 25-30 porciju
Visi produktai teslai turi buti butinai salti is saldytuvo !!!
margaryna ar sviesta galima palaikyti net pora val. saldymo kameroje
Teslai:
---------------
800 g. margarino
1 kg. miltu
---------------
2 kiausiniai
1 arbatini sauksta druskos
2 valgomus saukstus 5% acto
vandens
1. Margarina su miltais sutarkoti burokine tarka, ant stalo pabarstyto miltais, minkyti negalima , nes neiseis sluoksniuota tesla,
2. atsirai inde (kur nurodyti gramai) imusti kiausinius, ipilti druska ir acta ir ipilti vandens kad butu bendrai su visko 0,5 litro, viska suplakame.
3. kiausinio misini, nedideliais porcijomis pilti i tesla ir atsargiai ismaisyti
Viska reikia greit daryti, kad produktai nesusiltu !!! teslos minkiti nereikia, tiesiog atsargiai surinkti viska i viena gabala, padalinti i 2 dalis, ideti i maiselius ir padeti i saldytuva 2 valandom
Kremas:
1 1/3 cukraus
4 stiklines pieno
4 kiausiniai
4 valgomuju saukstu miltu
1 pokiukas vanilinio cukraus (jo deti jau i atvesusi krema)
300 gr. minksto sviesto
1. I piena ipilti cukru, ismaisyti ir pastatyti ant vyrikles
2. suplakame kiausinius su miltais, ipilame pora samteliu silto pieno is puodo ir gerai suplakame, kad nebutu gumuliuku, si misinuka ipilame jau i karsta piena, ir pastoviai maisome kad neprisviltu, kai atsiranda pirmieji burbuliukai piena isjunkti, jokiu budu nevirti toliau. Kremas gatavas
3. Kol kremas alsals, skarda butinai istepti vandenuku (kad tesla nesusitrauktu)tesla iskociojame apie 3-4 mm skardos didzio, biski prispaudziame prie skardos subadoma sakute (kad pusliu dideliu nebutu) ir kepti
Kepame ikaitintoje orkaiteje apie 220 karscio, ir apie 20min.
Jej liks teslos, ja reikia uzsaldyti ir galima bus veliau panauduoti kaip saldiems patiekalams taip ir suriems
4. I pieno misini imaisyti vanilini cukru
5. Sviesta kambario temperaturos suplakti iki purumo
6. po truputi dieti pieno misini ir plakti, kol visa mase kartu sujungsite su sviestu, kremas turi buti purus ir baltas
7. sutepama, kad geriau teptusi, dekite lygia puse i virsu (negrublieta)
8. Ziurekite pilnai video ir viskas bus aisku
SKANAUS !
P.S atsiprasau uz klaidas
------------------------------------------------------------------------
Dar radau receptuka NAPOLEONO su grietine :
kuris gaminamas is 2-ju rusiu kremo ir LABAI plonyciu lakstu, ju apie 20 vnt.
http://www.youtube.c...feature=related
NAPOLEONO RECEPTA, kuris kepamas jau nuo 1850 m.
VIDEO reportazas rusiskai
http://www.youtube.c...;feature=fvwrel
foto is interneto
receptukas uzteks 25-30 porciju
Visi produktai teslai turi buti butinai salti is saldytuvo !!!
margaryna ar sviesta galima palaikyti net pora val. saldymo kameroje
Teslai:
---------------
800 g. margarino
1 kg. miltu
---------------
2 kiausiniai
1 arbatini sauksta druskos
2 valgomus saukstus 5% acto
vandens
1. Margarina su miltais sutarkoti burokine tarka, ant stalo pabarstyto miltais, minkyti negalima , nes neiseis sluoksniuota tesla,
2. atsirai inde (kur nurodyti gramai) imusti kiausinius, ipilti druska ir acta ir ipilti vandens kad butu bendrai su visko 0,5 litro, viska suplakame.
3. kiausinio misini, nedideliais porcijomis pilti i tesla ir atsargiai ismaisyti
Viska reikia greit daryti, kad produktai nesusiltu !!! teslos minkiti nereikia, tiesiog atsargiai surinkti viska i viena gabala, padalinti i 2 dalis, ideti i maiselius ir padeti i saldytuva 2 valandom
Kremas:
1 1/3 cukraus
4 stiklines pieno
4 kiausiniai
4 valgomuju saukstu miltu
1 pokiukas vanilinio cukraus (jo deti jau i atvesusi krema)
300 gr. minksto sviesto
1. I piena ipilti cukru, ismaisyti ir pastatyti ant vyrikles
2. suplakame kiausinius su miltais, ipilame pora samteliu silto pieno is puodo ir gerai suplakame, kad nebutu gumuliuku, si misinuka ipilame jau i karsta piena, ir pastoviai maisome kad neprisviltu, kai atsiranda pirmieji burbuliukai piena isjunkti, jokiu budu nevirti toliau. Kremas gatavas
3. Kol kremas alsals, skarda butinai istepti vandenuku (kad tesla nesusitrauktu)tesla iskociojame apie 3-4 mm skardos didzio, biski prispaudziame prie skardos subadoma sakute (kad pusliu dideliu nebutu) ir kepti
Kepame ikaitintoje orkaiteje apie 220 karscio, ir apie 20min.
Jej liks teslos, ja reikia uzsaldyti ir galima bus veliau panauduoti kaip saldiems patiekalams taip ir suriems
4. I pieno misini imaisyti vanilini cukru
5. Sviesta kambario temperaturos suplakti iki purumo
6. po truputi dieti pieno misini ir plakti, kol visa mase kartu sujungsite su sviestu, kremas turi buti purus ir baltas
7. sutepama, kad geriau teptusi, dekite lygia puse i virsu (negrublieta)
8. Ziurekite pilnai video ir viskas bus aisku
SKANAUS !
P.S atsiprasau uz klaidas
------------------------------------------------------------------------
Dar radau receptuka NAPOLEONO su grietine :
kuris gaminamas is 2-ju rusiu kremo ir LABAI plonyciu lakstu, ju apie 20 vnt.
http://www.youtube.c...feature=related
QUOTE(sweetsosweet @ 2012 01 12, 15:04)
o tai kaip su tuo vadinamu senuoju? as ji bandziau kepti tai irgi susmigo vidurys tik istraukus kai kepe tai atrode puikiai,bet kai isemiau iskart susmigo visas vidurys tai gal ten irgi saukstu miltu daugiau bandyt idet?
jei visi biskvitai susmenga,tai beda turbut orkaiteje as bandyciau dadeti miltu,arba dar vienas variantas-bandyti kepti is duotos normos atskirus biskvitukus,o ne viena dideli
QUOTE(meljola @ 2012 01 12, 02:04)
Labas mergaites,prasau jusu pagalbos,jau praverciau keleta temu visas ir nerandu recepto,kazkuri is merginu buvo idejus plikytu sausainiu idarytu karamele torto receptuka,jei galit pagelbekit,dekoju is anksto 4u.gif
Gal sitas?
Aciu merginos uz patarimus. Vakar prisiskaiciusi kepiau dar viena ta vadinama senovini biskvita. Nu man jis vis tiek kazkokia mistika Truputi daugiau miltu idejau, neatidarinejau orkaites. Dar pas save knygoj radau, kad kai kepa tuos vadinamus angel food pyragus, kur pagrindas yra kiausiniai, netepa riebalais formos krastu ir iskepusius laiko apverstus, kad nesukristu. Jis man puikiai laikesi apverstoj formoj, nes krastai buvo prilipe, bet kai isemiau atvesusi, dugnas buvo idubes...
Nu, zodziu, kiek esu kepusi biskvitu, sitas man sudetingiausias, nors tik trys produktai ieina i sudeti
Nu, zodziu, kiek esu kepusi biskvitu, sitas man sudetingiausias, nors tik trys produktai ieina i sudeti