QUOTE(justina77a @ 2012 02 17, 15:53)
Šarūne, tortas atrodo super! O kuo jis papuostas, koks to kremo receptukas?
Čia
šlapia bezė
-4 kiaušinių baltymai
-1 stiklinė cukraus (250gr)
-vanilinio cukraus truputį arba kitokio skonio esencijos
-¼ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
Gaminimas
Baltymus šiek tiek suplakti, sudėti cukrų, vaniliną ar kitus mėgstamus aromatus
Indą su šia mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu, bet kad indas nesiektų vandens paviršiaus ir plakame apie 10-15 min. Paplakus kokias 5 minutes, sudedame citrinos rūgštį. Kada beveik visas kremas apkimba mikserio šluoteles, indą nuimame nuo garų vonelės ir dar paplakame apie 3 5 minutes (kremą sunku nukratyti nuo mikserio šluotelių, kremas turi būti tokios konsistencijos, kad blizgėtų ir būtų panašus į sviestinį). Kremas paruoštas, galima dažyti ir puošti (kremas dar šiltas). Jeigu reikalinga ne viena spalva, dalinti į kiek reikia dalių, įdėti dažus (jeigu sausi dažai, praskiesti šlakeliu citrinos sulčių) ir nedideliu greičiu išplakti.Tortas buvo apteptas plikytu sviestiniu kremu.
Jeigu jus nepelnytai įžeidė- grįžkite ir nusipelnykite.