sveikos mamos,
gal as ir ne cia papuoliau bet gal ir cia atsirastu mama kuri kepa proginius tortus uz pinigus Vilniuje?
prasau parasyti man i az
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 02 08, 17:54)
Radau tokia info http://kulinarinisse...-milteliai.html
.
.
Kepimo milteliai ir soda
| Patarimai
Norinte, kad bemielės tešlos kepiniai būtų purūs, nepamirškite įdėti kepimo miltelių ar sodos.
Per daug kepimo miltelių (ar sodos) gali per daug sukelti tešlą ir ji vėliau nusės arba tešla bus kartaus skonio. Per mažai kepimo miltelių - tešla nebus puri ir minkšta.
Kepimo milteliai:
Dedant kepimo miltelius nereikia "užgesinti".
Kepimo miltelius geriau sumaišyti su miltais nei dėti į šlapią tešlą.
1000 g. miltų reikia apie 30 g. kepimo miltelių.
Soda:
Prieš dedant į tešlą reikia "nugesinti". Tam tinka kefyras, grietinė ar actas.
1000 g. miltų reikia maždaug nubraukto arbatinio šaukštelio sodos.
Užgesiname šaukštu kefyro ar grietinės, ar 1 arbatiniu šaukšteliu acto.
=====================
Kaip patikrinti ar kepimo milteliai ar soda vis dar geri.
parašė Kulinarijos studija, 2010 m. Gegužės 26 j., 10:27 ·
.
Gyvenime ima ir atsitinka taip, kad tavo su meile maišyta keksiukų tešla, kepant neiškyla. Tikrai apmaudu... Jei turime įtarimą, kad kepimo milteliai jau ilgokai slepiasi virtuvinėje spintelėje ir abejojame dėl jų veiksmingumo - galime juos patikrinti!
Taigi kepimo miltelius tikriname taip:
1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių įdedame į 1/2 puodelio karšto vandens. Jei pradeda kilti burbulai, tuomet kepimo milteliai tinkami naudojimui;
Soda tikriname taip:
Viską darome taip pat kaip ir su kepimo milteliais, tik prieš įdedant sodą, įpilame 1/4 šaukštelį acto (sodai reikalinga rūgštis, kad įvyktų reakcija). Jei kyla burbulai - geras ženklas
Jei atlikus šiuos bandymus, burbulų nematote, tuomet teks žingsniuoti į parduotuvę.
Informacija iš http://www.thekitchn...-expired-111759
Papildyta:
ir dar cia truputi info http://www.supermama...?...st&p=103722
.
.
Kepimo milteliai ir soda
| Patarimai
Norinte, kad bemielės tešlos kepiniai būtų purūs, nepamirškite įdėti kepimo miltelių ar sodos.
Per daug kepimo miltelių (ar sodos) gali per daug sukelti tešlą ir ji vėliau nusės arba tešla bus kartaus skonio. Per mažai kepimo miltelių - tešla nebus puri ir minkšta.
Kepimo milteliai:
Dedant kepimo miltelius nereikia "užgesinti".
Kepimo miltelius geriau sumaišyti su miltais nei dėti į šlapią tešlą.
1000 g. miltų reikia apie 30 g. kepimo miltelių.
Soda:
Prieš dedant į tešlą reikia "nugesinti". Tam tinka kefyras, grietinė ar actas.
1000 g. miltų reikia maždaug nubraukto arbatinio šaukštelio sodos.
Užgesiname šaukštu kefyro ar grietinės, ar 1 arbatiniu šaukšteliu acto.
=====================
Kaip patikrinti ar kepimo milteliai ar soda vis dar geri.
parašė Kulinarijos studija, 2010 m. Gegužės 26 j., 10:27 ·
.
Gyvenime ima ir atsitinka taip, kad tavo su meile maišyta keksiukų tešla, kepant neiškyla. Tikrai apmaudu... Jei turime įtarimą, kad kepimo milteliai jau ilgokai slepiasi virtuvinėje spintelėje ir abejojame dėl jų veiksmingumo - galime juos patikrinti!
Taigi kepimo miltelius tikriname taip:
1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių įdedame į 1/2 puodelio karšto vandens. Jei pradeda kilti burbulai, tuomet kepimo milteliai tinkami naudojimui;
Soda tikriname taip:
Viską darome taip pat kaip ir su kepimo milteliais, tik prieš įdedant sodą, įpilame 1/4 šaukštelį acto (sodai reikalinga rūgštis, kad įvyktų reakcija). Jei kyla burbulai - geras ženklas
Jei atlikus šiuos bandymus, burbulų nematote, tuomet teks žingsniuoti į parduotuvę.
Informacija iš http://www.thekitchn...-expired-111759
Papildyta:
ir dar cia truputi info http://www.supermama...?...st&p=103722
o man kazkaip atrode,kad soda neribotai galioja,net galiojimo laik oant jo sneraso..bet gal as klystu, tingiu eit iki virtuves
jau nieko
Noriu paklausti,ar galima Raudonojo velveto biskvitą kepti vieną iš karto,ar būtina laikytis to nurodymo kepti per du kartus?
Sveikutes, kas man patartu, kaip iskept paplocius is baltymu, morenginius, kad juos galma butu lengvai nuimt nuo popieriaus ? taip prilimpa, kad reik krapstyt puse dienos
jeigu morenginiai lakštai nenusiima nuo popieriaus, jie yra neiškepę, tiksliau sakant neišdžiuvę. Ilginkite džiovinimo laiką ir nuimkite nuo popieriaus tik visiškai atvėsusius. O gal pas jus namuose labai didelė drėgmė???
tai kad visa nakti palieku kept orkaitej ne, nedregna, gal nuo riesutu? smulkiau sumalt gal reikia?
QUOTE(astatortas @ 2012 02 10, 15:30)
tai kad visa nakti palieku kept orkaitej ne, nedregna, gal nuo riesutu? smulkiau sumalt gal reikia?
Tai gal kaltas jusu turimas kepimo popierius? Jei popierius pigus, tai zinokite, prie jo viskas limpa. As visad perku brangu kepimo popieriu PC, prie tokio man niekas neprilimpa.
QUOTE(Renata123 @ 2012 02 10, 19:10)
Tai gal kaltas jusu turimas kepimo popierius? Jei popierius pigus, tai zinokite, prie jo viskas limpa. As visad perku brangu kepimo popieriu PC, prie tokio man niekas neprilimpa.
gali but, pigus
QUOTE(Nima*** @ 2012 02 11, 11:56)
Sveikos, mergaitės,
Norėjau paklausti, kokio dydžio formai skirtas Snikers'o su ganasu receptas?
Norėjau paklausti, kokio dydžio formai skirtas Snikers'o su ganasu receptas?
24 cm idealiausia.