Sveikos merginos,
noriu jūsų patarimo. Ketinu kepti torta kur vienas sluoksnis bus aguoninis, kitas baltas biskvitas. Norečiau dar ir vaisių idėti, tik niekaip nesugalvoju koks pertepimas labiausiai tiktu ir nepavyksta rasti tokio torto recepto Gal galit padėti patarimu ar kokia nors nuorodėlę būčiau labai dėkinga
Merginos,noriu paklaust:ar pas mus,Lietuvoj,yra pirkt Philadelphia sūrio? Visai norėčiau Šv.Valentino dienai šeimai iškept Raudonąjį velvetą,bet man užkliuvo tas sūris
QUOTE(ReNcYtEa @ 2012 02 07, 17:58)
Merginos,noriu paklaust:ar pas mus,Lietuvoj,yra pirkt Philadelphia sūrio? Visai norėčiau Šv.Valentino dienai šeimai iškept Raudonąjį velvetą,bet man užkliuvo tas sūris
Tikrai yra,va siandien net Maciau Maximoj bet va jo buna ivairtiu skoniu ane?
QUOTE(ReNcYtEa @ 2012 02 07, 17:58)
Merginos,noriu paklaust:ar pas mus,Lietuvoj,yra pirkt Philadelphia sūrio? Visai norėčiau Šv.Valentino dienai šeimai iškept Raudonąjį velvetą,bet man užkliuvo tas sūris
As maciau neseniai IKi parduotuveje
Didita na as esu dariusi torta kur aguoninis biskvitas ir morenginis sluoksnis yra tai jie pertepti karameliniu kavos kremus, kremo sudetis rududu sviestas ir kava tai galetum tiesiog karamelini be kavos daryti ir kokiu kriausiu gal ideti
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 02 07, 09:54)
Ar raudonojo velveto tik šis receptas yra? Nei per google, nei SM kito nerandu
http://www.supermama...;#entry24079320
Kažkaip galvojau, kad Cipciuko receptas buvo
http://www.supermama...;#entry24079320
Kažkaip galvojau, kad Cipciuko receptas buvo
Kiek as atsimenu SM buvo tik sitas receptas, o Cipciukas lyg irgi kepe (gal irgi pagal si recepta) ir kitos SM nares kepe butent pagal jusu ideta recepta.
QUOTE(Euforija911 @ 2012 02 07, 18:16)
Tikrai yra,va siandien net Maciau Maximoj bet va jo buna ivairtiu skoniu ane?
QUOTE(smailyttte @ 2012 02 07, 18:35)
Ačiū labai/. Reiškia ryt išsileidžiu į paieškas ir Valentinui organizuoju Velvetą
Turiu klausimuka. Gal yra koks puslapis su tartu aprasymais ir nuotraukomis? Drauge nezino koki torta uzsisakyti. Tortu recptu temele tai radau, tik jai nepatogu ten ziurineti.
QUOTE(smailyttte @ 2012 02 07, 19:35)
As maciau neseniai IKi parduotuveje
Didita na as esu dariusi torta kur aguoninis biskvitas ir morenginis sluoksnis yra tai jie pertepti karameliniu kavos kremus, kremo sudetis rududu sviestas ir kava tai galetum tiesiog karamelini be kavos daryti ir kokiu kriausiu gal ideti
Didita na as esu dariusi torta kur aguoninis biskvitas ir morenginis sluoksnis yra tai jie pertepti karameliniu kavos kremus, kremo sudetis rududu sviestas ir kava tai galetum tiesiog karamelini be kavos daryti ir kokiu kriausiu gal ideti
Dėkui už idėją bandysiu įgyvendinti
laba diena, gal man kazkas cia galetu atsakyti, kiek 1saukstelis sodos atitinka kepimo milteliu sauksteliu? gal kas zino, nes niekur nerandu atsakymo kiek beieskociau. labai buciau dekinga
QUOTE(zibute77 @ 2012 02 08, 16:01)
laba diena, gal man kazkas cia galetu atsakyti, kiek 1saukstelis sodos atitinka kepimo milteliu sauksteliu? gal kas zino, nes niekur nerandu atsakymo kiek beieskociau. labai buciau dekinga
As tik skaiciau kad sodos reikia maziau deti
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 02 08, 15:08)
As tik skaiciau kad sodos reikia maziau deti
tai as ir taip galvoju, bet kiek maziau, nesinori sugadinti biskvito. ten dedasi 2sauksteliai kepimo milteliu tai sodos ar viena ar pusantro deti taip ir neaisku. jauciu teks visgi keliauti iki parduotuves. nesutaupysi cia to laiko, kol ieskojau atsakymo tai buciau seniai nusipirkus, na bet vis norisi rasti, kad kitam kartui zinociau. aciu tau erikiuxx ir uz tiek.
QUOTE(zibute77 @ 2012 02 08, 16:17)
tai as ir taip galvoju, bet kiek maziau, nesinori sugadinti biskvito. ten dedasi 2sauksteliai kepimo milteliu tai sodos ar viena ar pusantro deti taip ir neaisku. jauciu teks visgi keliauti iki parduotuves. nesutaupysi cia to laiko, kol ieskojau atsakymo tai buciau seniai nusipirkus, na bet vis norisi rasti, kad kitam kartui zinociau. aciu tau erikiuxx ir uz tiek.
Radau tokia info http://kulinarinisse...-milteliai.html
.
.
Kepimo milteliai ir soda
| Patarimai
Norinte, kad bemielės tešlos kepiniai būtų purūs, nepamirškite įdėti kepimo miltelių ar sodos.
Per daug kepimo miltelių (ar sodos) gali per daug sukelti tešlą ir ji vėliau nusės arba tešla bus kartaus skonio. Per mažai kepimo miltelių - tešla nebus puri ir minkšta.
Kepimo milteliai:
Dedant kepimo miltelius nereikia "užgesinti".
Kepimo miltelius geriau sumaišyti su miltais nei dėti į šlapią tešlą.
1000 g. miltų reikia apie 30 g. kepimo miltelių.
Soda:
Prieš dedant į tešlą reikia "nugesinti". Tam tinka kefyras, grietinė ar actas.
1000 g. miltų reikia maždaug nubraukto arbatinio šaukštelio sodos.
Užgesiname šaukštu kefyro ar grietinės, ar 1 arbatiniu šaukšteliu acto.
=====================
Kaip patikrinti ar kepimo milteliai ar soda vis dar geri.
parašė Kulinarijos studija, 2010 m. Gegužės 26 j., 10:27 ·
.
Gyvenime ima ir atsitinka taip, kad tavo su meile maišyta keksiukų tešla, kepant neiškyla. Tikrai apmaudu... Jei turime įtarimą, kad kepimo milteliai jau ilgokai slepiasi virtuvinėje spintelėje ir abejojame dėl jų veiksmingumo - galime juos patikrinti!
Taigi kepimo miltelius tikriname taip:
1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių įdedame į 1/2 puodelio karšto vandens. Jei pradeda kilti burbulai, tuomet kepimo milteliai tinkami naudojimui;
Soda tikriname taip:
Viską darome taip pat kaip ir su kepimo milteliais, tik prieš įdedant sodą, įpilame 1/4 šaukštelį acto (sodai reikalinga rūgštis, kad įvyktų reakcija). Jei kyla burbulai - geras ženklas
Jei atlikus šiuos bandymus, burbulų nematote, tuomet teks žingsniuoti į parduotuvę.
Informacija iš http://www.thekitchn...-expired-111759
Papildyta:
ir dar cia truputi info http://www.supermama...?...st&p=103722