absonata labai gražus net neabejoju,kad ir labai skanus
sveikos. reikia jusu patirties:)
kiek siandien prisiskaiciau apie Ganasa tai jis gali buti tik is sokolado, pieno arba grietineles, medus, sviestas ir viskas. kitaip tai negali buti vadinama ganasu.
bet turiu toki klausima.isskaiciau , kad ganasa galima naudoti kaip pagrinda dengimo masei, vietoj sviestinio kremo. ar darete taip?ar skanu? ir kaip ta ganasa reikia tepti atsaldyta? ar iskarto dengti mase ar palaukt?
va kiek klausimu. butu gerai gaut atsakyma. nes siandien planuoju kept kriausini karamelini torta , padengt ganasu ir dengti mase. nors kiek skaiciau ta ganasa reikia vos ne 12 valandu palikt , kad brestu. parasykite prasau, kas yra dares.
kiek siandien prisiskaiciau apie Ganasa tai jis gali buti tik is sokolado, pieno arba grietineles, medus, sviestas ir viskas. kitaip tai negali buti vadinama ganasu.
bet turiu toki klausima.isskaiciau , kad ganasa galima naudoti kaip pagrinda dengimo masei, vietoj sviestinio kremo. ar darete taip?ar skanu? ir kaip ta ganasa reikia tepti atsaldyta? ar iskarto dengti mase ar palaukt?
va kiek klausimu. butu gerai gaut atsakyma. nes siandien planuoju kept kriausini karamelini torta , padengt ganasu ir dengti mase. nors kiek skaiciau ta ganasa reikia vos ne 12 valandu palikt , kad brestu. parasykite prasau, kas yra dares.
sveikos, kepejeles,
Mano vyras - tortu megejas, tai daznai tenka juos kepti, tik cia nerasau, nesirodau, tortai paprasti, be efektingu papuosimu, tai ner ka ir rodyt...cia pasiskaitau, pasigroziu jusu darbais. anksciau viska darydavau pagal; receptus, gramas i grama, o sikart panorau eksperimentuoti ir patyriau nesekme esme tokia. mano vyro megstamiausias tortas "konkorezis" is gulbinienes imones. pagalvojau, pabandysiu ji pagaminti. rasoma, kad sis tortas susideda is trapios teslos, baltyminiu lakstu ir triju daliu sviestinio kremo. morengai ir trapus lakstai gavosi puikiai, o stai su kremu patyriau lemtinga klaida. naudojau krema is vienuoliu napoleono - nepagalvojau kad jis per slapias ir netiks, visas susigere i mano trapu morenga ir jo visiskai neliko... tad prasau pagalbos, gal kas nutuokiat, kas tas yra triju daliu sviestinis kremas????
sviestas su rududu netinka sitam tortui, nes kiek pamenu "konkorezy" kremas yra sviesus, ir ne karameles tikrai skonio. zodziu as nevilty ir labai labai lauksiu ju patarimu, nes pirma karta patyrus tokia nesekme, noriu kuo greiciau ja istaisyti ir reabilituotis pries vyra nors jis ir sita torta "nevykeli" valgo be problemu
Mano vyras - tortu megejas, tai daznai tenka juos kepti, tik cia nerasau, nesirodau, tortai paprasti, be efektingu papuosimu, tai ner ka ir rodyt...cia pasiskaitau, pasigroziu jusu darbais. anksciau viska darydavau pagal; receptus, gramas i grama, o sikart panorau eksperimentuoti ir patyriau nesekme esme tokia. mano vyro megstamiausias tortas "konkorezis" is gulbinienes imones. pagalvojau, pabandysiu ji pagaminti. rasoma, kad sis tortas susideda is trapios teslos, baltyminiu lakstu ir triju daliu sviestinio kremo. morengai ir trapus lakstai gavosi puikiai, o stai su kremu patyriau lemtinga klaida. naudojau krema is vienuoliu napoleono - nepagalvojau kad jis per slapias ir netiks, visas susigere i mano trapu morenga ir jo visiskai neliko... tad prasau pagalbos, gal kas nutuokiat, kas tas yra triju daliu sviestinis kremas????
sviestas su rududu netinka sitam tortui, nes kiek pamenu "konkorezy" kremas yra sviesus, ir ne karameles tikrai skonio. zodziu as nevilty ir labai labai lauksiu ju patarimu, nes pirma karta patyrus tokia nesekme, noriu kuo greiciau ja istaisyti ir reabilituotis pries vyra nors jis ir sita torta "nevykeli" valgo be problemu
QUOTE(r_tina @ 2012 02 03, 19:57)
sveikos, kepejeles,
Mano vyras - tortu megejas, tai daznai tenka juos kepti, tik cia nerasau, nesirodau, tortai paprasti, be efektingu papuosimu, tai ner ka ir rodyt...cia pasiskaitau, pasigroziu jusu darbais. anksciau viska darydavau pagal; receptus, gramas i grama, o sikart panorau eksperimentuoti ir patyriau nesekme esme tokia. mano vyro megstamiausias tortas "konkorezis" is gulbinienes imones. pagalvojau, pabandysiu ji pagaminti. rasoma, kad sis tortas susideda is trapios teslos, baltyminiu lakstu ir triju daliu sviestinio kremo. morengai ir trapus lakstai gavosi puikiai, o stai su kremu patyriau lemtinga klaida. naudojau krema is vienuoliu napoleono - nepagalvojau kad jis per slapias ir netiks, visas susigere i mano trapu morenga ir jo visiskai neliko... tad prasau pagalbos, gal kas nutuokiat, kas tas yra triju daliu sviestinis kremas????
sviestas su rududu netinka sitam tortui, nes kiek pamenu "konkorezy" kremas yra sviesus, ir ne karameles tikrai skonio. zodziu as nevilty ir labai labai lauksiu ju patarimu, nes pirma karta patyrus tokia nesekme, noriu kuo greiciau ja istaisyti ir reabilituotis pries vyra nors jis ir sita torta "nevykeli" valgo be problemu
Mano vyras - tortu megejas, tai daznai tenka juos kepti, tik cia nerasau, nesirodau, tortai paprasti, be efektingu papuosimu, tai ner ka ir rodyt...cia pasiskaitau, pasigroziu jusu darbais. anksciau viska darydavau pagal; receptus, gramas i grama, o sikart panorau eksperimentuoti ir patyriau nesekme esme tokia. mano vyro megstamiausias tortas "konkorezis" is gulbinienes imones. pagalvojau, pabandysiu ji pagaminti. rasoma, kad sis tortas susideda is trapios teslos, baltyminiu lakstu ir triju daliu sviestinio kremo. morengai ir trapus lakstai gavosi puikiai, o stai su kremu patyriau lemtinga klaida. naudojau krema is vienuoliu napoleono - nepagalvojau kad jis per slapias ir netiks, visas susigere i mano trapu morenga ir jo visiskai neliko... tad prasau pagalbos, gal kas nutuokiat, kas tas yra triju daliu sviestinis kremas????
sviestas su rududu netinka sitam tortui, nes kiek pamenu "konkorezy" kremas yra sviesus, ir ne karameles tikrai skonio. zodziu as nevilty ir labai labai lauksiu ju patarimu, nes pirma karta patyrus tokia nesekme, noriu kuo greiciau ja istaisyti ir reabilituotis pries vyra nors jis ir sita torta "nevykeli" valgo be problemu
As tai daryciau triju daliu: cukraus pudra(240g) - kondensuotas pienas(160g)-sviestas(400g). viska gerai isplakti mikseriu. viskas turi buti kamb. temp.
QUOTE(*Keila* @ 2012 02 03, 20:39)
As tai daryciau triju daliu: cukraus pudra(240g) - kondensuotas pienas(160g)-sviestas(400g). viska gerai isplakti mikseriu. viskas turi buti kamb. temp.
apie toki krema ir as is karto pagalvojau bet manau reiktu deti ne cukraus pudra, o uztektu pilnai ir vanilinio cukraus pakelio
QUOTE(ingauk @ 2012 02 03, 22:10)
apie toki krema ir as is karto pagalvojau bet manau reiktu deti ne cukraus pudra, o uztektu pilnai ir vanilinio cukraus pakelio
na cia yra is napoleono recepto seno seno, tai ir surasiau kaip turi buti ir zinokit esu dariusi ir netgi lb patko, nors nesu megeja sviestiniu kremu
ar butina ganasa padarius laikyt per nakt, gal galima is karto juo puosti torta
Atnešu pasirodyti savo tortuka, darytą be torto formos
kadangi mano tortine buvo mazesne uz siuos pirktinius torto lakstus , tai sugalvojau taip sudeti i ta forma nuo tortu lakstu idejau viena paploti, tada aplinkau ispraudziau kepimo popieriaus juosta, ja sutvirtinau tuo tokiu susegikliu. ir viskas , kuo puikiauisa torto forma veliau man pavyko atlenkti ta plastmasini krasta formos , pakisti rankeles po tortu ir jis graziai issikele ant padeklo
Niam niam
torto receptas pagal - http://oditele.blogs...ir-jogurtu.html
tik as dariau su pirktiniais biskvitais ir daugiau jogurto pyliau
kadangi mano tortine buvo mazesne uz siuos pirktinius torto lakstus , tai sugalvojau taip sudeti i ta forma nuo tortu lakstu idejau viena paploti, tada aplinkau ispraudziau kepimo popieriaus juosta, ja sutvirtinau tuo tokiu susegikliu. ir viskas , kuo puikiauisa torto forma veliau man pavyko atlenkti ta plastmasini krasta formos , pakisti rankeles po tortu ir jis graziai issikele ant padeklo
Niam niam
torto receptas pagal - http://oditele.blogs...ir-jogurtu.html
tik as dariau su pirktiniais biskvitais ir daugiau jogurto pyliau
Sveikos merginos jau tortu grozis pas jus seku as jusu temele ir gaminu tortus pagal jusu receptukus ir patarimus kurie labai pravescia tai labai didelis dekui uz tai bet pas jus tokia tortu gausybe dabar turesiu nemazai progu per kurias darysiu tortukus tai kiekviena karta noreciau isbandyti vis kita receptuka, bet is tokios gausybes labai sunku issirinkti gal jus man galetumet pagelbeti ir pasakyti savo nuomone kurie jum tortukai labiausiai patinka. na pvz kokie 5 patys skaniausi tortukai jums yra??
QUOTE(cika69 @ 2012 02 04, 16:19)
Sveikos merginos jau tortu grozis pas jus seku as jusu temele ir gaminu tortus pagal jusu receptukus ir patarimus kurie labai pravescia tai labai didelis dekui uz tai bet pas jus tokia tortu gausybe dabar turesiu nemazai progu per kurias darysiu tortukus tai kiekviena karta noreciau isbandyti vis kita receptuka, bet is tokios gausybes labai sunku issirinkti gal jus man galetumet pagelbeti ir pasakyti savo nuomone kurie jum tortukai labiausiai patinka. na pvz kokie 5 patys skaniausi tortukai jums yra??
jogurtinis su persikais
juodasis miskas
karamelinis kriausinis
varskes pyragas su vysniom,pagal skoni tikras tortas
kitus nzn dabar taip staigiai
QUOTE(cika69 @ 2012 02 04, 15:19)
gal jus man galetumet pagelbeti ir pasakyti savo nuomone kurie jum tortukai labiausiai patinka. na pvz kokie 5 patys skaniausi tortukai jums yra??
Varškinis gaivumėlis
Juodasis miškas
Rafaelo
Medutis pagal kirbę