Tortas "NUGA" 18 cm skersmens kepimo formai
Biskvitas :3 Kiausiniai
75 g. Cukraus
75 g. Miltu
1,5 v.s. Krakmolo
1 nepilnas a.s. Kepimo milteliu
1 v.s. Kakavos
40 g. Juodo sokolado
1 a.s. vanilinio cukraus
Trynius su vaniliniu cukrumi ir vienu saukstu cukraus issukti iki baltumo. Miltus, kepimo miltelius, krakmola ir kakava sumaisyti ir issijoti i tryniu mase. Sokolada isstirpinti ant garu voneles ir taip pat sudeti i triniu mise.
Paskutinius sudeti baltymus isplaktus iki standumo su likusiu cukrumi. Baltymus deti dalimis ir atsargiai ismaisyti.
Gauta mase sudeti i kepimo popieriumi isklota kepimo inda kepti 180C temperaturoje apie 30 min. Ataususi biskvita padalinti i dvi dalis.
K
remas:360 g Grietineles 35%
220 g. Nutella kremo
10-12 g Zelatinos
50 g grietineles 35 %
Vanilinio cukraus
Pagal recepta kuri radau viename bulgariskame bloge Grietineles 360 g ir Nutela yra padalinama i dvi dalis. Grietinele su nutela sumaisoma, gaunam du vienodus misinius. Viena misini pakaitiname ir i ji supilame puse isbrinkintos zelatinos ir gerai ismaisoma, kad zelatina istirptu. I forma dedamas pirmas biskvitas ir ant jo uzpilama gauta mase. Tada dedam i saldytuva kad kremas sutvirtetu. Ir pagal originalu recepta toliau reikalinga 50 g marcipano mases kuri yra iskociojama ir dedama ant sustingusio sluoksnio, taciau as cia dejau isplakta grietinele (50 g) su siek tiek vanilinio cukraus. Tada ruosiama kita puse kremo vel pasildomas grietineles ir nutelos misinys sudedama isbrinkinta zelatina, gerai ismaisoma kad istirptu ir pilamaant grietineles ar marcipanos luoksnio, zinoma krema reikia atvesinti nepilti karsto. Atsargiai uzdedamas antras biskvitas ir dedama i saldytuva, kad sustingtu.
Taciau as dariau kitaip as Grietineles 360 g sumaisiau su nutella pakaitinau, atvesinau ir idejau i saldytuva palaikiau kokias 4 valandas. Zelatina isbrinkinau padalinus pusiau dvejuose atskiruose indeliuose, ir istirpdziau. Gerai atsalusi grietineles nutelos krema padalinau taip pat i dvi dalis. Viena dali paplakiau ( bet nereikia perplakti nes tada issikiria skystis, as deje pirma sluoksni siektiek perplakiau) ir supyliau 1 dali zelatinos. Gerai ismaisiau ir uztepiau krema ant i kepimo forma ideto biskvito kuri siektiek sulaisciau (cukrus, vanduo,vanatalin) ir idejau i saldytuva kad kremas siek tiek sustingtu. Tada dejau krema, kur isplakiau 50 g grietineles su siek tiek vanilinio cukraus. Galiausiai paruosiau antra dali kremo su nutela uzdejau ant grietineles sluoksnio ir uzdejau antra biskvita. Palikau saldytuve keliom valandom sustingti ir puosiau.
Labai skanus, tiesiog burnoje tirpstanti tortukas
Siulau pabandyti
Receptas su tam tikrom pataisom ir taip kaip supratau as verstas is cia
http://dimitranas.bl...og-post_27.html