Laba diena merginos. Šeštadieni buvau Rygoje žuvies turguje, o ten pardavinėja ir raugintus kopūstus. Na gal jie nevisai rauginti, bet labai skanūs. Mano šeimai labai patinka. O kaina 10lt. už kilogramą.
Jie yra supjaustyti gabaliukais ir pridėta įvairių prieskonių. O spalva ružava ir ryškiai geltona. Na tiesiog labai skanūs . Norėčiau paklausti gal kas žinote receptą, kaip tai padaro. Pardavėjos klausiau atsakymas receptas neparduodamas.
Laukiu atsakymo, o jei kas busite Rygoje tikrai nusipirkite pabandyti.
QUOTE(jolanta 1 @ 2012 01 08, 12:00)
Laba diena merginos. Šeštadieni buvau Rygoje žuvies turguje, o ten pardavinėja ir raugintus kopūstus. Na gal jie nevisai rauginti, bet labai skanūs. Mano šeimai labai patinka. O kaina 10lt. už kilogramą.
Jolanta1
Tavo nuoroda mane zaibiskai sudomino.
tai viena,kad mano latv.yra giminių.
O,antra šiais kopūstais kiekvieną šeštadienį prekiaujama Biržų turguose{tai sužinojau iš spaudos}
Aš,tikiu,kad šiame forume yra mamyčių iš to krašto.
Latviškų kopūstų salotos yra ruošiamos su ananasais,paprika, raudonais burokėliais
Kalėdų kopūstų salotos yra ruošiamos su dž abrikosais,bei ananasais.
aš,manau,kad ši diskusija dar prasitęs
NEZINAU AR PATAIKISIU, BET MANO MANYMU SITIE RECEPTAI PANASUS
IS RUSISKO SAITO
ISEINA PUSIAU RAUGINTI PUSIAU MARINUOTI.
КАПУСТА ПРАЗДНИЧНАЯ
Крепкий кочан капусты нарезать крупными кусками, уложить в эмалированную кастрюлю. Между листочками положить тонкие кусочки чеснока, с боков и сверху круглые ломтики сырой красной свеклы и залить рассолом.
Закрыть кастрюлю крышкой. Через 35 дней капуста станет красного цвета. Хранить в холодном месте.
Для рассола 2 л воды, 2 неполные ст. ложки соли, 2 ст. ложки сахара, 68 горошин перца, 45 лавровых листа, 1/2 стакана яблочного уксуса (влить в конце).
Капуста пелюстками
Рассол на 1 литр кипящей воды: 2 ст. л. соли, 1 ст.л. сахара, а также 0,5 ст.л. растительного масла, 1 ст.л. уксуса (9%), 2-3 зубчика чеснока.
В 1 литр кипящей воды насыпать соль и сахар. Размешать, дать остыть. На дно 3-литровой банки уложить капусту пелюстками: порезать капусту большими квадратами, получаются стопочки капустных листьев. Эти стопочки заложить в банку, пересыпать их брусочками моркови, свеклы, дольками чеснока. Плотненько уложить. Сверху залить 0,5 ст. растительного масла, 1 ст. уксуса 9%, остуженный рассол. Скорость готовности зависит от температурного режима комнаты. Рассол приобретает розовый цвет. Интенсивность его будет зависеть от количества свеклы. На третий день поставить банку с капустой в холодильник.
IS RUSISKO SAITO
ISEINA PUSIAU RAUGINTI PUSIAU MARINUOTI.
КАПУСТА ПРАЗДНИЧНАЯ
Крепкий кочан капусты нарезать крупными кусками, уложить в эмалированную кастрюлю. Между листочками положить тонкие кусочки чеснока, с боков и сверху круглые ломтики сырой красной свеклы и залить рассолом.
Закрыть кастрюлю крышкой. Через 35 дней капуста станет красного цвета. Хранить в холодном месте.
Для рассола 2 л воды, 2 неполные ст. ложки соли, 2 ст. ложки сахара, 68 горошин перца, 45 лавровых листа, 1/2 стакана яблочного уксуса (влить в конце).
Капуста пелюстками
Рассол на 1 литр кипящей воды: 2 ст. л. соли, 1 ст.л. сахара, а также 0,5 ст.л. растительного масла, 1 ст.л. уксуса (9%), 2-3 зубчика чеснока.
В 1 литр кипящей воды насыпать соль и сахар. Размешать, дать остыть. На дно 3-литровой банки уложить капусту пелюстками: порезать капусту большими квадратами, получаются стопочки капустных листьев. Эти стопочки заложить в банку, пересыпать их брусочками моркови, свеклы, дольками чеснока. Плотненько уложить. Сверху залить 0,5 ст. растительного масла, 1 ст. уксуса 9%, остуженный рассол. Скорость готовности зависит от температурного режима комнаты. Рассол приобретает розовый цвет. Интенсивность его будет зависеть от количества свеклы. На третий день поставить банку с капустой в холодильник.