Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 10 dalis

QUOTE(cibulis @ 2012 01 15, 09:49)
Taip, įvažiavimo zona didelė, bet kaip aš juokauju: į stogine ar garažą bus galima įvažiuoti ne pirmu, o trečiu bėgiu. Iš tiesų, esu žiūrėjęs pirkti namą. Jis buvo pastatytas ant 12 arų sklypo, tačiau prie įvažiavimo palikti labai mažai erdvės. Su mašina sukinėjausi gal kokias 5 min. kol atbulas išvairavau. Nuo to karto supratau, kad man įvažiavimas su mašina turi būti tikrai patogus. Juk mašina naudosiesi minimum 2 kartu per dieną: rytą ir vakare.

Todėl aš manau, kad erdvės mašinai ne per daug. Gal kaip tik sklypas mažas, O beje tokiu principu sklype yra suformuojami du kiemai. Vienas pietų pusėje, kitas - šiaurėje. Kuomet vasara bus +30 turėsiu vietos nuo saulės pasislėpti. Aš čia visai rimtai. Išeinu į tą kiemą prie mašinų ir sėdžiu pavėsyje: jauku ir gaivu.

Aš dar tokią gal ir kvailą idėją turiu: iš viso nedaryti nei garažo, nei pavėsinės. Čia šiuo atveju ne kiek apie pinigų taupymą, o apie mažo sklypo erdvės taupymą. Tik žmona sako, kad reikia bent stoginės, kad nesimatytų pilnas kiemas mašinų. Atsieit jai be stoginės kieme paliktos mašinos primena mašinų turgų.

Tai vat apie 3 variantus galvoju:
1. namas su viskuo, t.y. su garažu - 233 kv.
2. namas su stogine - 167 kv.
3. namas be stoginės - 167 kv.

Man labiausiai patinka su garažu - 233 kv. - bet galvoju ar nebus per didelis: ir statybų kainos prasme, ir plotu. Esu po nemažai panašaus dydžio namų vaikščiojęs, tai vieni 233 kv. atrodė net per dideli, o kiti - kaip tik. Čia gal dėl išplanavimo taip išėjo.

Man asmeniškai labai patiktų namas su stogine tik ar ta stogine neatrodo kaip ilgas prielipas. Trečiame paveiksliuke apačioje yra namo pjūvis: stoginė tokia ilga, ištempta atrodo. Dar yra minčių stogine daryti tik vienai mašinai ir pietinėje namo pusėje pavyktų sutaupyti apie 2,5 metrus erdvės. Štai tokios mano mintys.

jeigu daryti ivaziavima i stogine tiesiai is gatves tada issisukimas vyktu ne kieme, o gatveleje jei eismas gatveleje neintensyvus visai saugiai galima isvaziuoti (as turejau toki varianta ir dabar turiu jokiu nepatogumu nebuvo) jeigu stogines stoga dar padaryti koki 1.5 m konsole tai ja galima butu dar labiau priartinti prie gatves ir per esama kokiu 4 m tarpa reikalui esant dar ivaziuoti ir i kiema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2012 01 15, 18:24)
Turėjau nemažai tokių atvejų, kai projektą keisdavo statybų eigoje. Bent jau mano praktikoje nebuvo nei vieno atvejo, kad tai nebūtų kirtę papildomai per kišenę. Nekalbant apie 'pataisymų' klaidų taisymus. Jei vis tik knieti kažką pakeisti, tai laaabai gerai tai apgalvokit - kitąkart net neįtari žmogus, kur ir kaip gali net menkiausias pakeitimas pridaryti keblumų.

Tiesiog gavos taip kad pagal projekta pirmam ir antram aukste nemenki kolidoriai gaunas, su laisva siena prie kurios galetu po spinta stovet. Tik kam tu spintu tiek smile.gif

Tai va deliojau deliojau ziuriu kad pastumus laiptine i sona pusantro metro gaunas kad ta dali galima pridurti prie tevu drabuzines, o pirmo auksto plote atsiranda vieta wc su langu... Nesanciu sien judinti nereikia, pamatai irgi lieka savo vietoje...
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2012 01 15, 19:24)
Turėjau nemažai tokių atvejų, kai projektą keisdavo statybų eigoje. Bent jau mano praktikoje nebuvo nei vieno atvejo, kad tai nebūtų kirtę papildomai per kišenę. Nekalbant apie 'pataisymų' klaidų taisymus. Jei vis tik knieti kažką pakeisti, tai laaabai gerai tai apgalvokit - kitąkart net neįtari žmogus, kur ir kaip gali net menkiausias pakeitimas pridaryti keblumų.

Pilnai pritariu wink.gif
Tie kaitaliojimai kartais taip užvelia viską, kad ojojoj....
Atsakyti
grazus kurinelis smile.gif
http://www.e-archite...ndale_house.htm
Atsakyti
Ka manote apie tai jog garazo zona daryt zemiau nei namo,ta prasme kad pamatas butu maziau ilindes is zemes? Su architekte pasitariau kad noriu kuo mzemesnio ivaziavimo,kadangi esu vienas is tu zmoniu kuris megsta itin zemas masina..,tad ka manot apie toki dalyka ar tai verta daryt,ir ar tai nebrangina statybu dekui
Atsakyti
QUOTE(rumsasr @ 2012 01 18, 18:18)
Ka manote apie tai jog garazo zona daryt zemiau nei namo,ta prasme kad pamatas butu maziau ilindes is zemes? Su architekte pasitariau kad noriu kuo mzemesnio ivaziavimo,kadangi esu vienas is tu zmoniu kuris megsta itin zemas masina..,tad ka manot apie toki dalyka ar tai verta daryt,ir ar tai nebrangina statybu dekui

Nematau tame jokių problemų. Tose vietose, kur cokolis darys peršokimą, tereikia gerai išspręsti mazgus, ir tiek.
Atsakyti
Vyriškas projektėlis smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(*Sausainiukas* @ 2012 01 22, 22:49)
Vyriškas projektėlis smile.gif
user posted image

Ir dar stiklines sienas i garazo puse,kad visada matytum masiniuka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 01 23, 00:48)
Ir dar stiklines sienas i garazo puse,kad visada matytum masiniuka smile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
http://www.archdaily...i-nakamura-nap/
molis kitaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2012 01 25, 11:34)

Man šitas taip pat akin krito thumbup.gif Labai faina mintis. drinks_cheers.gif
Atsakyti
labas vakaras,
Noriu cia paklaust gal kas zino, jai yra leidimas statyti sklype nama, ar galima sklypa parduot be to leidimo statyti ar butyna su namo projektu tada sklypa pardavinet?aciu mirksiukas.gif
Atsakyti