QUOTE(*** @ 2012 01 13, 14:27)
Perdanga kaip matau monolitine bus?
Jai kalbeti apie svetaine jusu ir apie tv ziurejima tai aisku prasideda argumentai as beveik neziuriu
tai asmeniskai nors ir ziuriu mazai bet megstu kokybiskai ty garsas - akustika... Manau jusu demesi blaskys zmona virtuveje arba ieinantys arba nusileidziantys laiptais zmones... Net zidiniui kaipo tokios vietos nera.. Mano galva gyvenamasis kambarys turi but neka nepatogesnis nei miegamasis...
Architektas buvo ir tokį
variantą pasiūlęs, kaip jūs siūlote. Tačiau mes abu nusprendėme, kad pirmas geresnis dėl to, kad matai, kas vyksta kieme. Pirmas variantas geresnis dar ir dėl to, kad didesnis apžvalgos laukas, o taip pat kadangi žadu statyti itin šiltą, pasyvų namą, tai virtuvei pietų pusė - peilis.
Juk namas labai šiltas, o čia dar pačia šilčiausią namo patalpą įkiši į pietus. Negeras sprendimas. Beje, Veikmė taip padarė pirmame savo pasyviame name, tačiau kituose dviejuose virtuvę jau nukišo į šiaurę. Ten jai labiau tinkama vieta.
Židinio aš nenorėjau ir architektui sakiau, kad jo nereikia. Pirma, jis nelabai tinka pasyviam namui, antra, kiek kalbėjau su žmonėmis, kurie jį turi, tai sako, kad labai retai užkuria.
Papildyta:
QUOTE(bitule @ 2012 01 13, 15:03)
Ir prarasti valgomąjį bei gerą gabalą erdvės
Cibuli, planiukas labai simpatiškas
nepaisant labai jau netradiciškos įėjimo orientacijos (praktiškai visą laiką šešėlyje) visa kita veikia
. Tiesa dar į akis krenta "užspausta" įėjimo aikštelė ir laiptukai (forma irgi nelabai limpa prie bendro vaizdo) bei laikanti siena darbo kambaryje, kurią iškertat spintos durimis (laikančią sieną gal vertėtų blokuoti prie laiptų).
Norėčiau konkretumo, t.y. ką reiškia netradiciška įėjimo orientacija? Nelabai suprantu ir "užspausta" įėjimo aikštelė. Kas yra aikštelė? Tambūras ar laiptai?
Nežinau kas blogai su laiptais, bet tokie laiptai man patinka, nes jie patys patogiausi. Jų blogumas - užima daug vietos. Tokie laiptai man labai patinka: patogūs, erdvūs, komfortiški - tikrai nenusisuksi sprando.
Papildyta:
Dar norėčiau šiek tiek papildyti. Aš prie sklypo turiu du kelius: vienas eina ten, kur
plane yra įvažiavimas (šiaurėje), o kitas - rytuose (brėžinyje dešinėje pusėje, kur katilinės langas).
Esu matęs abiejų kaimynų iš abiejų pusių namų projektus. Jūs nepatikėsite, tačiau mano architektas namą sklype "pasodino" taip, kad į kaimynus išeina minimaliai mano namo langų, pats mano namas gerai atribotas nuo kelio, tačiau puikiai išnaudota pietų ir vakarų saulė (iš dalies ir rytinė, nors jos mažiau papuls).
Aš net sklypą specialiai pirkau taip, kad terasa būtų rytų, pietų ir vakarų pusėje, t.y. jau iš karo galvojau apie šiltą, pasyvų namą ir atitinkamai rinkausi sklypą, kad kaimynų namai kuo mažiau užstotų saulės, nes sklypai maži.
Aš tik niekaip neapsisprendžiu su garažu statyti, ar su stogine. Pasyviam namui labiau tiktų su stogine, tačiau galvoju ar vėliau neteks gailėtis, kad nepasidariau didelio papildomo sandėlio - garažo. Nors kitą vertus ir variante su stogine daugiau nei reikia sandėliavimo patalpų: lauko sandėliukas, sandėliukas virtuvėje, palėpe, dalis katilinės, sandėliukas po laiptais.
Norėčiau žmonių nuomonės, kurie turi ar neturi garažus: reikalingas jis ar ne labai? Jei turėčiau didelį sklypą statyčiau atskirą ir galvos nesukčiau. Dabar gi reikia apsispręsti iš karo.