Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 10 dalis

Sveiki,
Noreciau patarimu ar pasiulymu namo projektui. Sklypas 30 metru plocio,ir ivaziavimas yra is pietines puses (i gatve, o uz gatves 12m plocio kiti gyventojai). Noretusi daugiau pagauti saules. javascript:emoticon(':ax:')Pilnai namo nustumti iki kito krasto nesinoretu, nes ten butu darziukas ir etc. Kaip protingiau patalpinti bendrasias (virtuve siaurineje, svetaine pietineje, ar atvirksciai) erdves?
Aciu javascript:emoticon(':4u:')
Atsakyti
QUOTE(Eleda @ 2012 04 19, 11:12)
Sveiki,
Noreciau patarimu ar pasiulymu namo projektui. Sklypas 30 metru plocio,ir ivaziavimas yra is pietines puses (i gatve, o uz gatves 12m plocio kiti gyventojai). Noretusi daugiau pagauti saules. javascript:emoticon(':ax:')Pilnai namo nustumti iki kito krasto nesinoretu, nes ten butu darziukas ir etc. Kaip protingiau patalpinti bendrasias (virtuve siaurineje, svetaine pietineje, ar atvirksciai) erdves?
Aciu javascript:emoticon(':4u:')

Statyciau kuo arciau rytinio krasto. Net siuo metu laiku saule is vakaru yra labai maloni (kada ji sviecia) smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
norėčiau komentarų dėl vizualizacijos 4u.gif ir šiaip komentarų biggrin.gif mums asmeniškai akį traukia šviesus namas, todėl mūsų pageidavimu padarytas antrasis variantas: tinkas, šviesus medis..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JJ_M: 19 balandžio 2012 - 14:18
QUOTE(JJ_M @ 2012 04 19, 14:17)
Sveiki,
norėčiau komentarų dėl vizualizacijos  4u.gif ir šiaip komentarų  biggrin.gif  mums asmeniškai akį traukia šviesus namas, todėl mūsų pageidavimu padarytas antrasis variantas: tinkas, šviesus medis..

Jai taip trumpai tai man jusu projektas netgi labai patiko smile.gif baltas man graziau!
Tiesa tas svetaines siltnamis gal nelabai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 19 balandžio 2012 - 16:25
QUOTE(JJ_M @ 2012 04 19, 14:17)
Sveiki,
norėčiau komentarų dėl vizualizacijos  4u.gif ir šiaip komentarų  biggrin.gif  mums asmeniškai akį traukia šviesus namas, todėl mūsų pageidavimu padarytas antrasis variantas: tinkas, šviesus medis..

Baltas daug gražesnis. Raudonas - kaip tarybinė vėliava. Be to, manau, kadangi namas didelis, tai tinkas jį vizualiai sumažina, o raudonas klinkeris - dar labiau padidina.

Man nepatinka:
1. Kaip statysite vaikų kambariuose lovas: į vieną pusę - vien langas, į kitą - spintą. Dabar gi lovos tiesiog numestos viduryje kambario. Man taip nepatinka ir miegoti būtų psichologiškai nesaugu.
2. Darbo kambario forma - visiška tragedija. O ir fotelį kaip jūs ištiesite.
3. Garažo matmenys sumaišyti vietomis. Geriau į plotį 7 m nei į ilgį. Na, nebent ten bus sandėliukas.
4. Siena tarp patalpų 1 ir 14 baisiausias šalčio tiltas. Jinai neapšiltinta, tačiau patalpos 1 ir 14 beveik vien stiklinės, todėl namas reikalaus daug brangaus šildymo.
5. Kam virtuvėje tiek daug stiklo. Tikrai pakaktų ir vieno lango.
6. Trys miegamieji atsukti praktiškai į šiaurę. Žinoma, jie šiek tiek turėtų gauti rytinės saulės, tačiau kadangi jūsų sklypas mažas, o namas vieno aukšto ir beveik prie pat tvoros toje vietoje, tai manau, kad kaimyno statinys suvalgys visą saulę. Nebent šiaurės-rytų pusėje turite ir visada turėsite labai daug erdvės.
7. Kampiniai langai puošia namą, bet jie brangūs ir ilgainiui taps nesandarūs. Žodžiu dar vienas šalčio tiltas.
8. Stoglangių koridoriuje tikrai per daug. O ir šiaip ten labiau tiktų šviesos tuneliai du: ir pigiau, ir energiją labiau taupo.
9. Kokio velnio tas kaminas-židinys lauke: brangus dalykas dėl abejotino reikalo. Suprantu, kad jūs vidaus ir lauko židinį pajungėt ant vieno kamino, bet ar to reikia?
10. Dar nepatinka, kad namas skirtas vaikščiotojams. Pažiūrėkit, kiek daug per dieną metrų (o gal ir km) turėsit nueiti nuo katilinės, WC, miegamųjų ir virtuvės. Eik, vaike, eik. Čia daina tokia. smile.gif

O dar manau, kad tokiam mažam sklypui - 10 arų, jei neklystu - toks didelis vieno aukšto namas per daug suvalgo brangaus kiemo/žemės.

Bet tai tik mano subjektyvi nuomonė, nes kiek žmonių, tiek skonių, poreikių, pojūčių, suvokimų ir noru. Jei jums patinka, aš tik siūlyčiau optimizuoti galimus šalčio tiltus, t.y. teisingai apšiltinti sienas ir optimizuoti langų plotą bei įstiklinimo vietą.

Atsakyti
Praktiskai sutinku su cibuliu, tik noreciau pabrezt,kad namo isplanavimas pagal pasaulio salis ,tai tiesiog tragiskas. Cia jusu pageidavimu taip ar architekte sugalvojo? smile.gif nelabai suprantu tokio sprendimo, na nebent esat alergiski saulei ir silumai smile.gif
Tas siltnamis svetaineje tai salcio tiltas ir siaip 0 praktiskumo ir papildomi pinigai.
Nuosirdziai patariu gerai pagalvot dar del tokio isplanavimo.
Pats namas tai tikrai fainas ir grazus drinks_cheers.gif ale klaidu tai baisybe
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 04 19, 17:23)
Jai taip trumpai tai man jusu projektas netgi labai patiko smile.gif baltas man graziau!
Tiesa tas svetaines siltnamis gal nelabai..

tai, kad normaliam šiltnamiui nelabai vietos liko, tai nors tokį turėsim lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 04 19, 17:32)
Baltas daug gražesnis. Raudonas - kaip tarybinė vėliava. Be to, manau, kadangi namas didelis, tai tinkas jį vizualiai sumažina, o raudonas klinkeris - dar labiau padidina.

Man nepatinka:
1. Kaip statysite vaikų kambariuose lovas: į vieną pusę - vien langas, į kitą - spintą. Dabar gi lovos tiesiog numestos viduryje kambario. Man taip nepatinka ir miegoti būtų psichologiškai nesaugu.
2. Darbo kambario forma - visiška tragedija. O ir fotelį kaip jūs ištiesite.
3. Garažo matmenys sumaišyti vietomis. Geriau į plotį 7 m nei į ilgį. Na, nebent ten bus sandėliukas.
4. Siena tarp patalpų 1 ir 14 baisiausias šalčio tiltas. Jinai neapšiltinta, tačiau patalpos 1 ir 14 beveik vien stiklinės, todėl namas reikalaus daug brangaus šildymo.
5. Kam virtuvėje tiek daug stiklo. Tikrai pakaktų ir vieno lango.
6. Trys miegamieji atsukti praktiškai į šiaurę. Žinoma, jie šiek tiek turėtų gauti rytinės saulės, tačiau kadangi jūsų sklypas mažas, o namas vieno aukšto ir beveik prie pat tvoros toje vietoje, tai manau, kad kaimyno statinys suvalgys visą saulę. Nebent šiaurės-rytų pusėje turite ir visada turėsite labai daug erdvės.
7. Kampiniai langai puošia namą, bet jie brangūs ir ilgainiui taps nesandarūs. Žodžiu dar vienas šalčio tiltas.
8. Stoglangių koridoriuje tikrai per daug. O ir šiaip ten labiau tiktų šviesos tuneliai du: ir pigiau, ir energiją labiau taupo.
9. Kokio velnio tas kaminas-židinys lauke: brangus dalykas dėl abejotino reikalo. Suprantu, kad jūs vidaus ir lauko židinį pajungėt ant vieno kamino, bet ar to reikia?
10. Dar nepatinka, kad namas skirtas vaikščiotojams. Pažiūrėkit, kiek daug per dieną metrų (o gal ir km) turėsit nueiti nuo katilinės, WC, miegamųjų ir virtuvės. Eik, vaike, eik. Čia daina tokia. smile.gif

O dar manau, kad tokiam mažam sklypui - 10 arų, jei neklystu - toks didelis vieno aukšto namas per daug suvalgo brangaus kiemo/žemės.

Bet tai tik mano subjektyvi nuomonė, nes kiek žmonių, tiek skonių, poreikių, pojūčių, suvokimų ir noru. Jei jums patinka, aš tik siūlyčiau optimizuoti galimus šalčio tiltus, t.y. teisingai apšiltinti sienas ir optimizuoti langų plotą bei įstiklinimo vietą.

ačiū 4u.gif
skaičiau tris kartus biggrin.gif labiausiai daina patiko biggrin.gif mirksiukas.gif
garažas numatomas vienam automobiliui + sandeliukas, šaldikliai ir pan..
o darbo kambarys toks išėjo, nes užsimanėm visus wc didint..bet mes ten bibliotekėlę numatę..išnaudosim tą kampą įdomiai biggrin.gif
mėgstam daug šviesos, del to ir langu daug, namas šviesus labiau patiko..be to iš virtuvės norisi matyti kas atvažiavo smile.gif vaikų kambariams dėl šiaurines pusės stoglangius dėl šviesos įdėsim..o šiaip miegamuosiuose miegosim, daug svarbiau, kad svetainė ir virtuvė šviesios būtų..terasa apšviesta saulutės..negali juk viskas būti pietauose mirksiukas.gif dėl židinio..tai labai nesmagu kai už tvoros kaimynas dumina kiekvieną kartą šašlus kepdamas..židinys lauke thumbup.gif o vaikščiot tai tik miegot toli reikės eit biggrin.gif bet mes norėjom, kad tėvų miegamasis kuo toliau būtų atskirtas..kad būtų kuo daugiau ramybės, kai svetainėj vaikai triukšmaus..norėjom išvis vaikų miegamuosius virtuvės vietoj, kitam namo gale dėt..bet miego zona..bla bla bla..architektas perkalbėjo..dėsim papildomai storą sieną garso izoliacijai.. rolleyes.gif namas jooo didelis gavosi..nu bet viskas taip reikalinga..o dviejų aukštų tiesiog nepatinka..geriau vaikščiosim, nei laipiosim biggrin.gif dar kartą ačiū, kad nepatingėjot pakomentuot, dar kartą sy vyru teks padiskutuot šitais klausimais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(JJ_M @ 2012 04 19, 18:28)
ačiū 4u.gif
skaičiau tris kartus  biggrin.gif  labiausiai daina patiko  biggrin.gif  mirksiukas.gif
o darbo kambarys toks išėjo, nes užsimanėm visus wc didint..bet mes ten bibliotekėlę numatę..išnaudosim tą kampą įdomiai  biggrin.gif
mėgstam daug šviesos, del to ir langu daug, namas šviesus labiau patiko..be to iš virtuvės norisi matyti kas atvažiavo smile.gif vaikų kambariams dėl šiaurines pusės stoglangius dėl šviesos įdėsim..o šiaip miegamuosiuose miegosim, daug svarbiau, kad svetainė ir virtuvė šviesios būtų..terasa apšviesta saulutės..negali juk viskas būti pietauose  mirksiukas.gif dėl židinio..tai labai nesmagu kai už tvoros kaimynas dumina kiekvieną kartą šašlus kepdamas..židinys lauke  thumbup.gif o vaikščiot tai tik miegot toli reikės eit  biggrin.gif  bet mes norėjom, kad tėvų miegamasis kuo toliau būtų atskirtas..kad būtų kuo daugiau ramybės, kai svetainėj vaikai triukšmaus..norėjom išvis vaikų miegamuosius virtuvės vietoj, kitam namo gale dėt..bet miego zona..bla bla bla..architektas perkalbėjo..dėsim papildomai storą sieną garso izoliacijai.. rolleyes.gif namas jooo didelis gavosi..nu bet viskas taip reikalinga..o dviejų aukštų tiesiog nepatinka..geriau vaikščiosim, nei laipiosim  biggrin.gif dar kartą ačiū, kad nepatingėjot pakomentuot, dar kartą sy vyru teks padiskutuot šitais klausimais  ax.gif

Kepina tai kepina tuo saslus, bet gi neturi buti namas, grillis viename smile.gif Tokios vitrinos, sviesos bus sociai as tai tu stoglangiu atsistakyciau, silima arba saskaitos uz siluma irgi svarbu..

negali juk viskas būti pietauose
o dviejų aukštų tiesiog nepatinka..geriau vaikščiosim, nei laipiosim

Taigi sakot kad miegamajame tik miegat, del miegojimo galima gi ir laiptais palipt. Esu mates panasiu projektu kur iskelti i antra a miegamieji. Sklypas liktu maziau uzgriozdintas, pamatai maziau kainuotu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 04 20, 08:02)
Kepina tai kepina tuo saslus, bet gi neturi buti namas, grillis viename smile.gif Tokios vitrinos, sviesos bus sociai as tai tu stoglangiu atsistakyciau, silima arba saskaitos uz siluma irgi svarbu..

negali juk viskas būti pietauose
o dviejų aukštų tiesiog nepatinka..geriau vaikščiosim, nei laipiosim

Taigi sakot kad miegamajame tik miegat, del miegojimo galima gi ir laiptais palipt. Esu mates panasiu projektu kur iskelti i antra a miegamieji. Sklypas liktu maziau uzgriozdintas, pamatai maziau kainuotu smile.gif

bet stoglangiai vaiku kambariuose..jie liks be saules, jei ju atsisakysim unsure.gif
o del antro auksto jau seniai nusprendem..
Atsakyti
QUOTE(JJ_M @ 2012 04 19, 19:28)
ačiū 4u.gif
skaičiau tris kartus  biggrin.gif  labiausiai daina patiko  biggrin.gif  mirksiukas.gif
o darbo kambarys toks išėjo, nes užsimanėm visus wc didint..bet mes ten bibliotekėlę numatę..išnaudosim tą kampą įdomiai  biggrin.gif
mėgstam daug šviesos, del to ir langu daug, namas šviesus labiau patiko..be to iš virtuvės norisi matyti kas atvažiavo smile.gif vaikų kambariams dėl šiaurines pusės stoglangius dėl šviesos įdėsim..o šiaip miegamuosiuose miegosim, daug svarbiau, kad svetainė ir virtuvė šviesios būtų..terasa apšviesta saulutės..negali juk viskas būti pietauose  mirksiukas.gif dėl židinio..tai labai nesmagu kai už tvoros kaimynas dumina kiekvieną kartą šašlus kepdamas..židinys lauke  thumbup.gif o vaikščiot tai tik miegot toli reikės eit  biggrin.gif  bet mes norėjom, kad tėvų miegamasis kuo toliau būtų atskirtas..kad būtų kuo daugiau ramybės, kai svetainėj vaikai triukšmaus..norėjom išvis vaikų miegamuosius virtuvės vietoj, kitam namo gale dėt..bet miego zona..bla bla bla..architektas perkalbėjo..dėsim papildomai storą sieną garso izoliacijai.. rolleyes.gif namas jooo didelis gavosi..nu bet viskas taip reikalinga..o dviejų aukštų tiesiog nepatinka..geriau vaikščiosim, nei laipiosim  biggrin.gif dar kartą ačiū, kad nepatingėjot pakomentuot, dar kartą sy vyru teks padiskutuot šitais klausimais  ax.gif

O aš palaikau jus ir nematau jokių tų didelių bėdų, kurias čia linksniuoja. Šalčio tiltų nėra, kaip tokių (aišku, jei konstruktyviai sienos teisingos) - o kad per langą yra šilumos nuostolis didesnis, nei per sieną, tai joks čia šalčio tiltas. Terminas tiesiog skambus, nors prasmė jo visai kita yra mirksiukas.gif Pagal planus sunku spręst apie šildymo sistemą, bet jei tambūre šildomos grindys (o tai ir dėl patogumo rekomenduotina), tai ir ten viskas puiku. Tad nesibaiminkit.
Dėl stoglangių - su jais reikia įvertinti, kiek jų iš ties reikia ir kiek norisi. Tada reikia gerai išspręsti oro cirkuliaciją ties stoglangiais, kad žiemą ant jų nesikondensuotų drėgmė. To nepadarius šildymo sezono metu gali kauptis kondensatas ant stiklo, drėkti rėmai, aplink rėmus siena - o tada gali ir pelėsis atsirasti, ir šiaip nemaloniai varvėt vanduo.
Kas liečia "šiltnamius" - šaunuoliai. Man labai patiko. Be abejo, šildymo reikės gal ir daugiau (nu bet čia gi ne skylė sienoje, jei gerus langus sudėsit, tai nuostoliai ne tokie jau ir dideli). Užtat šviesos daug, skaidrumo. Super tiesiog thumbup.gif
Virtuvė irgi fainai atsiveria į terasą, dar tas židinys terasoje - niam niam. Taip ir matau, kaip pasidarius rudenį karšto vyno kaušą galima terasoje atsisėsti prie ugnelės. Gėris tokie dalykai, visai kitas komforto lygis.
Dėl miegamųjų orientacijos - gaus pakankamai rytinės saulės tie miegamieji. Dėl visiško tikslumo galima gi padaryti saulės kelio simuliaciją ir pasižiūrėti, kiek gauna konkretūs kambariai konkrečiu metu šviesos. mirksiukas.gif

Kas liečia eksterjerą, tai tikrai pritariu išsakytoms nuomonėms dėl baltojo varianto. Jis "lengvesnis", "gaivesnis". Jei daryti klinkerinį fasadą, tada jau ne raudoną, o visai masyvų, gal tamsiai pilką, grafitinį - kad vaizdas gautųsi daugiau monochrominis. Gali būti ir toks variantas (bet reikia prieš tai vizūlkeės pasidaryt, galiu ir klysti).

Kad namas užima per daug sklypo ploto - nepritariu. Čia tiesiog prioritetų klausimas. Daug lengviau mažesnį kiemą padaryti gražų, nei didelį. Faktas vienas - mažesnį kiemą daug lengviau prižiūrėti ir pigiau įrengti. O futbolo aikštės lygio pievutės 6a prie namo - kažkokia liga jau tampa. Kam to reikia? Tai gražu tik NT kataloge... O jei žmogus turi vaizduotės ir neabejigas gamtai, tai tikrai daug gražiau ir išradingiau pasielgs, o tokiu atveju mažesnis plotas - geriau, mažiau išlaidų ir priežiūros.
Aišku, jei planuose bulvių lysvė ir šiltnamis berėmio celofano, tai kita kalba lotuliukas.gif

Bendrai - nuostabus namas gali gautis, pagarba drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2012 04 20, 09:42)
O aš palaikau jus ir nematau jokių tų didelių bėdų, kurias čia linksniuoja.

bigsmile.gif pataisėt nuotaiką iš ryto biggrin.gif
bulvių lysvė nenumatoma..numatomi keli 'kašikai' prieskoninių..idėja panaši, kad akių nebadytų, negadintų bendro vaizdo vynelį gurkšnojant smile.gif ..architektas 'įpaišė' langą garaže..svarstom, ar reikia? kam? g.gif ale, kad šviesos būtų dienos metu.. g.gif kaip galvojat? ir mano 'langų maniakės' prašymu sukeitė drabužinę su vonios kambariu vietomis, nes užsimaniau gulėdama vonioj vaizdo pro langą biggrin.gif man kažkaip keistai tas siauras langas vonioj g.gif turbūt jis visai neatliks savo funkcijos, ko aš noriu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JJ_M: 20 balandžio 2012 - 09:11