QUOTE(*** @ 2012 04 17, 13:39)
Man tik uzkliuvo jusu pamineta suma, jai galima sudetalizuokite kas i tai ieina. Nes pvz man pasiseke kad uz tokia suma gavau be logiskos kanalizacijos bei naturalios ventiliacijos. Visos ertmes po saramom skaiciuojamos atskirai... Manau tokiem projektam geriau isvis nebutu isduodami statybu leidimai. Teko pasipykti del cad failu, ale ju autorine nuosavybe kai pats viska pateikiau padaryta ant popieriaus poto su google sketchup... Poto pareiske kad mano fantazija jie turi teise dar keleta kartu parduot kitiem. Taigi sitas zodis "individualus" projektas man kliuva posiolei.
1. Dėl termino "individualus" kliuvimo - kas jūsų sutarty apie tai parašyta? Jei nenurodyta sutarty, kad projektas negali būti parduodamas pakartotinai, tai reiškia, kad gali. Jei sutarties nebuvo ar jos neskaitėt, tai jau jūsų klaida, niekas daugiau dėl to nekaltas.
2. CAD failai yra įmonės darbinės virtuvės dalis ir juose yra daug daugiau informacijos, nei tik tas vienas projektas. Ten ir visos sukauptos, paties pasidarytos bibliotekos (kurias pirkti kainuoja beprotiškus pinigus), ir firmos standartai ir taip toliau. Todėl ir aš neduodu CAD failų. Metų metais 'šlifavau' tuos failus ne tam, kad kitam dykai atiduoti
3. Jei neužsakėte inžinerijos - jos ir nebuvo, labai logiška. Tas pats liečia konstruktyvinę dalį.
Pasikartosiu, bet visi šie klausimai yra ( a ) sutariniai dalykai, ( b ) mokamos/perkamos paslaugos. Tad taip reikia ir traktuoti, manau. Na, o skūpas moka du kartus, jau senoliai mūsų taip bylojo
Kas liečia konkrečias minėtas sumas, tai supraskite vieną - čia ne bulvių kilogramas maximoje. Kas įeina į projekto sudėtį jau rašyta N kartų; tiek kalbant apie minimalią programą (leidimui gauti), tiek ir apie rekomenduotiną.
Sėkmės.