Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 10 dalis

QUOTE(zarmenas @ 2012 04 04, 07:51)
4u.gif Geras komentaras apie kainas.

Dėl laiko gaišimo - kartais ir aš susimąstau  blink.gif Bet kadangi pats praleidžiu nemažai laiko įvairiuose forumuose ieškodamas informacijos sau (programiniais, naujų technologijų ir pan. klausimais), suprantu tos informacijos svarbą. Šiame forume tikrai apsilanko ir žmonės, kuriems reikia informacijos ar patarimo, ne tik kad viens kitam akį pagaliuku pabadyt. Būna ir tikrai įdomių namukų čia aptariama, sakau kaip architektas. Kartais tie namukai išrutuliojami dar geriau, kartais atvirkščiai. Todėl seku šią temą, manau.

Kodėl veliuosi į beprasmius ginčus - nežinau. Velnias už liežuvio tempia  doh.gif  lotuliukas.gif Gal tiesiog esu pakankamai nervų paklojęs dėl įvairių tipažų, ir kartais nesusituriu.  ax.gif  blush2.gif

Smagu,kad atsiranda tokiu kaip tu. Nes pats nemazai info randu visokio pobudzio forumuose, bet kartu ir gaila buna tu zmoniu. Bet cia turbut kaip ir mano ex destytojas sake, jeigu is viso kurso bent vienas mane supranta ir vertina - dirbu prasmingai.

Del tos statybu kainos,tai turbut svarbiausia tema visiems busimiems namu savininkams.
Bet va atsakymo ,tai i si klausima nera. Is asmenines patirties geriausia skaiciuoti samata visad 'uzsimetus' ir paimti pesimistiskiausius skaicius, jei tada viskas graziai - tada pirmyn. Nes man paciam buvo ,jog beveik uzdejau parasa ant projekto, kuris butu tapes mano galvos ir banko saskaitos skausmu. Klaida buvo vertint viska pagrazinant.

Todel ir siulau visiems skaiciuoti nama nuo 1500lt kv. m su vidaus apdaila. Tilpsit i mazesne suma - bravo. Galesit turit atsargoj pinigu arba daugiau skirt lesui landsafto sutvarkymui ,bei naujiem baldam. Abstu pavyzdiu, kai namas buna BEVEIK baigtas, o pinigai visai PASIBAIGE. Na ir tas truputis labai viska sugadina, jeigu ir taip paskolos nasta uzsikrovet ir t.t.. Todel reik skaiciuot,skaiciuot ir nebut perdetais optimistais.
Atsakyti
QUOTE(Vyriukas @ 2012 04 04, 08:15)
Nieko blogo nematau, tiks ir gatavos plokštės tik reikės dviejų sijų atrėmimui (virš stalo ir hole)

O kas tos sijos?
Atsakyti
Na tipo "elektros stulpas" atremtas į du sienos kraštus, o ant jo dedasi plokštės galai. Nebūtinai sijos, nebūtinai stulpas smile.gif Galima ir saramą išliet, galima metalinį H profilį dėt, bet paskirtis ta pati - laikyt plokštės galą (atremt).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyriukas: 04 balandžio 2012 - 09:44
QUOTE(Viliusu @ 2012 04 04, 08:55)
Todel ir siulau visiems skaiciuoti nama nuo 1500lt kv. m su vidaus apdaila. Tilpsit i mazesne suma - bravo.

O aš siūlau skaičiuoti bent 2000 Lt už kvadratą. O dar geriau 2200-2500 Lt. Tuomet bus tikrai teisingiau. Juk vien namo dėžė iš esmės kainuoja apie 1500 Lt. Dar dėkit apie 500 Lt apdailai. 200 Lt, jei norit gerokai šiltesnio namo nei standartas. O 300 Lt - visoms nenumatytoms išlaidoms: šiek tiek geresnė apdaila, šiek tiek daugiau apšiltintas namas ir t.t.

Taigi be 2200-2500 Lt - nei pro kur.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 04 04, 09:49)
O aš siūlau skaičiuoti bent 2000 Lt už kvadratą. O dar geriau 2200-2500 Lt. Tuomet bus tikrai teisingiau. Juk vien namo dėžė iš esmės kainuoja apie 1500 Lt. Dar dėkit apie 500 Lt apdailai. 200 Lt, jei norit gerokai šiltesnio namo nei standartas. O 300 Lt - visoms nenumatytoms išlaidoms: šiek tiek geresnė apdaila, šiek tiek daugiau apšiltintas namas ir t.t.

Tai galima pradeti skaiciuoti ir nuo 3000 lt uz kv m smile.gif
kad vien dezute 1500 kvadratas ,tai tikrai tikrai nesutinku, na nebent statyta is fibo , visur brangus klinkeris ir t.t. . Turiu as detalia namo samata ir man 1500 lt kv m gausis iki raktu namas , tiksliau turi gautis. smile.gif bet daug statybiniu medziagu gaunu pigiau.
o 2200-2500 uz kvadrata tai jau cia su baldais ir dar padoria masina prie garazo smile.gif
jeigu skaiciavaisi viska,tai man cia aiskint nereikia apie kainas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutikutė @ 2012 03 27, 14:08)
Gal kas galite "apsviesti" apie projektu kainas? bigsmile.gif
Mes turime ukininko uki ir jame norim susiprojektuoti sodyba: vasarnamis (1 aukstas + mansarda), ukinis pastatas ir pirtis. Visi trys namukai bus renkami is kartotiniu projektu, t.y. nebus projektuojami individualiai. Radome viena imone kuri siulo padaryti viska su statybu leidimais uz 6000Lt, cia normali kaina ar visgi dar galime bandyti ieskoti pigiau g.gif  ax.gif

Aš prieš metus ieškojau architekto, pas mus planuose buvo 4 miegamieji, tai rasti kartotinį(naiviai tikėjausi, kad bus pigiau) nelabai sekėsi, skambinau ~15 architektų, tariausi paprastam, nemandram namo projektui iki 230kv kainos svyravo nuo 5000-15000 bigsmile.gif Ant "galų galų galo" ėmėme kartotinį su pakeitimais pagal sklypo planą, saulę, vaikų poreikius tai pagal susitarimą turėjome sumokėti už "viską" 6000Lt, beeeet, gavosi... + topo nuotrauką darėmės patys atskirai, + už elektros tinklų ar tai leidimą, ar tai projektą, tiksliau vyras pasakytų ir dar jiems(projektuotojams) atskirai nepamenu už ką mokėjome 800Lt. Todėl, apibendrinant Tikute, pasiruoškite mokėti truputį daugiau, nei terėtės smile.gif bent jau mūsų atveju gavosi taip smile.gif o namuką aš tik pamačiusi iškart įsimylėjau smile.gif
http://www.kupola.lt...ieji-namai/1/64
Bet, kai gavom iš pirmų rekomenduotų rangovų sąmatą, Grežtinių pamatų ir rostverko įrengimas 35 688,12Lt, Stogo įrengimas Čerpės- 92 878,39Lt ir Mūro darbai keraminės plytos(nors norėjome blokelių šiaip jau smile.gif ) 105 749,29Lt. Tai, net atsisėdome su vyru cool.gif pasakykite prašau, ar tai yra normalios kainos šiai dienai???
Atsakyti
QUOTE(gelep @ 2012 04 04, 10:46)
Aš prieš metus ieškojau architekto, pas mus planuose buvo 4 miegamieji, tai rasti kartotinį(naiviai tikėjausi, kad bus pigiau) nelabai sekėsi, skambinau ~15 architektų, tariausi paprastam, nemandram namo projektui iki 230kv kainos svyravo nuo 5000-15000 bigsmile.gif Ant "galų galų galo" ėmėme kartotinį su pakeitimais pagal sklypo planą, saulę, vaikų poreikius tai pagal susitarimą turėjome sumokėti už "viską" 6000Lt, beeeet, gavosi... + topo nuotrauką darėmės patys atskirai, + už elektros tinklų ar tai leidimą, ar tai projektą, tiksliau vyras pasakytų ir dar jiems(projektuotojams) atskirai nepamenu už ką mokėjome 800Lt. Todėl, apibendrinant  Tikute, pasiruoškite mokėti truputį daugiau, nei terėtės smile.gif bent jau mūsų atveju gavosi taip smile.gif o namuką aš tik pamačiusi iškart įsimylėjau smile.gif
http://www.kupola.lt...ieji-namai/1/64
Bet, kai gavom iš pirmų rekomenduotų rangovų sąmatą, Grežtinių pamatų ir rostverko įrengimas 35 688,12Lt, Stogo įrengimas Čerpės- 92 878,39Lt ir Mūro darbai keraminės plytos(nors norėjome blokelių šiaip jau smile.gif ) 105 749,29Lt. Tai, net atsisėdome su vyru cool.gif pasakykite prašau, ar tai yra normalios kainos šiai dienai???

Jeigu darbus atlieka gera imone - kaina normal galbut. O ar tiek galit moket cia jums spresti. Tik uz dezute be apsiltinimo, bet instaliaciju 230 tukst doh.gif Turbut galutine namo samata drasiai perkops 0.5 mln litu. Tik nesuprantu vieno,jei tokiom sumom zadama disponuoti statybu eigoje,tai kokio velnio taupyti ant pacio projekto ir ieskoti kas tukstnaciu padarys pigiau? g.gif
As tokia samata gaves net nemastyciau. Kazkoks absurdas. Arba jau cia ne man 'ubagui suprast. '
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 04 04, 07:53)
Klausimas 40dainius ir visiems kitiems, kurie supranta.

Kaip su tokio namo perdanga. Jinai būtinai turės būti vietoje liejamas monolitas, ar galima dėti ir gamykloje pagamintas perdangos plokštes?

Beje, kaip skiriasi kaina tarp vietoje padarytos monolitinės perdangos ir iš gamyklos atvežtų plokščių? Kuri sistema iš esmės geresnė?

Manau jai virtuve darytum kitur kaip kazkada kalbeje, galetum manau prasisukt vien su plokstem.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 04 04, 10:49)

specialiai primeciau savo namo dezutes kaina. na ji dar nepastatyta,bet zinau kas kiek kainuoja,kas uzsakyta ir t.t. Tai max 700lt m2 man kainuos. O juk mano namas ne is pigiausiu varijantu......
Atsakyti
QUOTE(Viliusu @ 2012 04 04, 11:57)
Tik nesuprantu vieno,jei tokiom sumom zadama disponuoti statybu eigoje,tai kokio velnio taupyti ant pacio projekto ir ieskoti kas tukstnaciu padarys pigiau?  g.gif
As tokia samata gaves net nemastyciau. Kazkoks absurdas. Arba jau cia ne man 'ubagui suprast. '

Na suprantate, aš iš visiško nežinojimo apie namo projektus/statybas/ kainas, pačioje pradžioje maniau, kad po truputį visur galima kažkiek sutaupyti, dabar tas vienas kitas tūkstantėlis aišku prie tokių sumų juokingai skamba cool.gif
Mes planuojame į 500 000Lt su viskuo tilpti, bet eigoje jau bus kaip bus. Tik reikia tinkamus rangovus rasti...va čia tai misija neįmanoma kol kas.
Atsakyti
QUOTE(gelep @ 2012 04 04, 13:32)
Na suprantate, aš iš visiško nežinojimo apie namo projektus/statybas/ kainas, pačioje pradžioje maniau, kad po truputį visur galima kažkiek sutaupyti, dabar tas vienas kitas tūkstantėlis aišku prie tokių sumų juokingai skamba cool.gif
Mes planuojame į 500 000Lt su viskuo tilpti, bet eigoje jau bus kaip bus. Tik reikia tinkamus rangovus rasti...va čia tai misija neįmanoma kol kas.

jei planuojate - tilspite. Tik aisku mokedami 230 tukst uz sienas ir stoga tai vargu schmoll.gif
smadykit patentininkus ,kaina bus daug mazesne,darbu kokybe net ir geresne.
Atsakyti
Kaip jums toksai tevu drabuzines variantas?
user posted image

Ale pereinama drabuzine.. Drabuzines esme matomai atviros spintos ir viskas pakavota uzdarant duris, cia gautus kad drabuzius reiktu slept uz kokiu stumdomu duru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 05 balandžio 2012 - 15:29