Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 10 dalis

QUOTE(cibulis @ 2012 03 20, 14:07)
O kai iš sausų namų nuvažiuojate kažkur kitur, visur statote mašina po stogine ar garaže: pas draugus, prekybos centre, mieste, prie darbo, bažnyčios ir t.t.

prekybos centre esant blogam orui - VISADA, na ir prie darbo ir prie sporto klubo vyras masina stato parkinge (bent jau siuo laikotarpiu: ruduo/ziema/pavasaris, kai negeras oras lauke) biggrin.gif

taip, jusu pasakymas logiskas, kad ne visur yra tas "stogas", bet kai jis yra, tai labai dziaugiuosi. O kai is po keliones vaikai dazniausiai buna imige ir sukaite, tai nereikia pergyventi, kad perpus.... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 03 20, 14:09)
Ne visi nori ir gali isleisti tarkim 40m2 x 2k lt dideliam sandeliui. Tai arba naudojat pagal paskirti arba ne, tas lietaus argumentas tai toks silpnas sakyciau. Pastoge gali but su namu irgi sekmingai sujungta. Atskiro garazo ideja man patinka jau vien del to kad ji statyciau kurkas primityviau bei pigiau nei gyvenama nama.

tai aisku, kad ne visi gali. As pasakiau savo nuomone konkreciai siuo atveju, kai didelis sklypas (reiskia yra vietos garazui), ir kai projekta pasirinko taip pat su garazu. Tai siuo atveju ir yra vieta tam garazui, ir yra galimybe jam statyti piniginiu atzvilgiu, ir yra poreikis. ax.gif

as pasisakiau, kodel man garazas ar stogine priimtiniau salia namo, o ne uz tarkim 20 m blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varniukas: 20 kovo 2012 - 14:27
QUOTE(varniukas @ 2012 03 20, 14:26)
tai aisku, kad ne visi gali, ir ne As pasakiau savo nuomone konkreciai siuo atveju, kai didelis sklypas (reiskia yra vietos garazui), ir kai projekta pasirinko taip pat su garazu. Tai siuo atveju ir yra vieta tam garazui, ir yra galimybe jam statyti piniginiu atzvilgiu, ir yra poreikis.  ax.gif

as pasisakiau, kodel man garazas ar stogine priimtiniau salia namo, o ne uz tarkim 20 m  blush2.gif

Butu pinigu darytus individualu projekta. Mano galva tie integruoti garazai ale virtuve su svetaine cia jau ekonominio namo etikete. Gal klauseja ne neisivaizduoja kad gali buti ir kitaip, kitaip visai gerai butu sujungti ir ukini pastata bei pirti tuneliais gi suslapsi per lauka einant, kojas nusimurzinsi
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 03 20, 14:29)
Butu pinigu darytus individualu projekta. Mano galva tie integruoti garazai ale virtuve su svetaine cia jau ekonominio namo etikete. Gal klauseja ne neisivaizduoja kad gali buti ir kitaip, kitaip visai gerai butu sujungti ir ukini pastata bei pirti tuneliais gi suslapsi per lauka einant, kojas nusimurzinsi

o beje esu tokiame name buvusi, kur viskas sujungta po zeme smile.gif

stovi sklype seimininku namas, atskiras garazas ir sveciu namas. Visi sie pastatai sujungti po zeme. T.y. nusileidi is siemininku namo i rusi ir dar patenki i tuos kitus pastatus. Dar po zeme yra patalpos: skalbykla, wc, kambarys su bilijardo stalu, pirtis, priespirtis (wc ir dusai) ir pan.
4u.gif
ai, dar yra medine pirtele su iskastu tvenkiniu, bet ji jau toleliau nuo seimininku namo ir eiti reiktu tik per lauka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varniukas: 20 kovo 2012 - 14:42
QUOTE(*** @ 2012 03 20, 15:09)
Ne visi nori ir gali isleisti tarkim 40m2 x 2k lt dideliam sandeliui. Tai arba naudojat pagal paskirti arba ne, tas lietaus argumentas tai toks silpnas sakyciau...............

Žinoma jis būtų naudojamas pagal paskirtį. Tik sakau, kad + "atidirbtų" kaip sandėlys ax.gif
Blogai parašiau dėl sklypo ploto. Popieriuje 2 ha, bet yra kalnas su miškeliu, krūmai pakraščiuose, ir pelkinga vieta, kurioje nieko nei pastatysi nei pasodinsi. Realiai žemės apie 1 ha, taip tai ne 6 a, bet kaip sakiau norisi vaizdo pro langą, erdvės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 03 20, 15:29)

Taip, jūs teisus - neįsivaizduoju rolleyes.gif
Matot, pirtis, ūkinis jau stovi. Kaip minėjau, tenka derintis prie jau esamų pastatų. Kadangi gyvenamą namą galime statytis tik ant senų pamatų, tai sumažina pasirinkimą ax.gif Ir žinoma viską lemia finansai unsure.gif
Tikrai nebus biliardo stalų ir tunelių rolleyes.gif Net miegamų kambarių po 20 kv m. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 20 kovo 2012 - 14:45
QUOTE(poeme @ 2012 03 20, 14:42)
Žinoma jis būtų naudojamas pagal paskirtį. Tik sakau, kad + "atidirbtų" kaip sandėlys  ax.gif
Blogai parašiau dėl sklypo ploto. Popieriuje 2 ha, bet yra kalnas su miškeliu, krūmai pakraščiuose, ir pelkinga vieta, kurioje nieko nei pastatysi nei pasodinsi. Realiai žemės apie 1 ha, taip tai ne 6 a, bet kaip sakiau norisi vaizdo pro langą, erdvės  4u.gif
Papildyta:

Taip, jūs teisus - neįsivaizduoju  rolleyes.gif
Matot, pirtis, ūkinis jau stovi. Kaip minėjau, tenka derintis prie jau esamų pastatų. Kadangi gyvenamą namą galime statytis tik ant senų pamatų, tai sumažina pasirinkimą  ax.gif Ir žinoma viską lemia finansai  unsure.gif
Tikrai nebus biliardo stalų ir tunelių  rolleyes.gif Net miegamų kambarių po 20 kv m.  biggrin.gif

Kaip cia ant esamu pamatu kartoninis projektas? Idomiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 03 20, 15:49)
Kaip cia ant esamu pamatu kartoninis projektas? Idomiai smile.gif

Oi ne, ne kartoninis 4u.gif Ne ant esamų, o ant buvusių pamatų 4u.gif
Tik žiūrinėju planus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 20 kovo 2012 - 15:22
QUOTE(poeme @ 2012 03 20, 15:54)
Oi ne, ne kartoninis  4u.gif
Tik žiūrinėju planus  ax.gif

Na jei ant esamų pamatų tenka statytis, tai kitos išeities nematau, kaip kad projektuotis nuo nulio. Pradėkit nuo programos susirašymo, o paskui žiūrėkite, ar tai įmanoma įgyvendinti. Kartotinių namų, kad ir labai iš akies panašių, vartymas nieko neduos, nes 99 proc. tikimybė, kad ar per platūs, ar per ilgi ar per siauri bus. O name vieną sieną pajudinsi, tai pajudės ir visos kitos mirksiukas.gif
Dėl garažo klausimas jau buvo šioje temoje ne kartą gvildentas. Kam jis atrodo reikalingas, kam nereikalingas - viskas susiveda į konkrečius žmones su konkrečiais poreikiais ir norais. Kad taupant pinigus galima vitoj garažo daryt stoginę - šventa tiesa. Ir ji gali, be abejo, būti prišlieta prie namo, nieko tame blogo nematau.
Sandėliu gali tarnauti ir atitverta pastogės erdvė, ekonomijos sumetimais (na, jei ten tik dviračiai, žoliapjovės visokios, tai nieko tokio).

Kas liečia namo orientaciją, vitrinų dydį ir erdves per du aukštus. Kiekvieno asmeninis reikalas, ką rinktis. Kad bus didesni šilumos nuostoliai - tiesa. BET - bus daug daugiau intrigos, vaizdo gyventojui. Čia jau kaip kam, ne visi orientuojasi tik į pigumą ar netgi racionalumą, kitam daug svarbiau už tai gali būti jaukumo, grožio aspektai. Čia gal ne tiek jums, kiek bandantiems visus projektus pagal vieną liniuotę matuoti. Netgi ir ta orientacija pasaulio šalių atžvilgiu tėra vienas veiksnys iš daugelio, nereikia "užsisėsti" ant kelių detalių, pamirštant visumą. Daug liūdniau bus, jei namas bus taupus, gerai orientuotas, bet per svetainės langą matysis tvora už 2 metrų, o per WC - prabangi panorama, kambariai bus per maži ir dar namo išvaizda nepatiks... ar ne? mirksiukas.gif Visi kažkurioje vietoje daro kompromisą tarp savo norų ir racionaliųjų argumentų, tad vadovaukitės daugiau širdimi (nepamiršdami ir proto, be abejo).

Nežinau, kaip kitiems čia skaitinėjantiems, bet man 100 kartų maloniau pirkti brangesnį, bet man labiau patinkantį objektą. Kas iš to pigesnio, kad ir labai ne daug besiskiriančio nuo pasirinktojo, jei jis džiaugsmo neteikia? mirksiukas.gif

***: pasikelkite STR'us ir pasiskaitykite kokie reikalavimai TP stadijos ir DP stadijos projektiniams sprendiniams ir kuo jie skiriasi. Kai tai išsiaiškinsit, galėsime pažiūrėt, kuris iš mudviejų "buitį skiedžia".
Ps. nejuodinau aš to projekto ir visai neįdomu man suvarinėt kažką.
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2012 03 20, 16:32)
Visi kažkurioje vietoje daro kompromisą tarp savo norų ir racionaliųjų argumentų, tad vadovaukitės daugiau širdimi (nepamiršdami ir proto, be abejo).

Labai labai ačiū už atsakymą 4u.gif
Pamatų nėbėra, namas buvo sunaikintas pokario laikais. Dar neturime sąlygų, bet juos liesimės naujai 4u.gif Faktas, kad jis turės stovėti senojo namo vietoje rolleyes.gif
Truputį baisoka dėl erdvės,šilumos, dėl tokių langų priežiūros......Bet vaizdas, šviesa sveria į kitą pusę. Tad bandau dėti +ir- , todėl ir prašau jūsų minčių ir patarimų 4u.gif
Neišvengiamai reikės važiuoti pas architektą ir kalbėtis. Greičiausiai reikės individualaus projekto g.gif Bet kokiu atveju - ačiū už pasisakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 20 kovo 2012 - 16:06
[quote=cibulis,2012 03 20, 10:30]
drinks_cheers.gif

100 proc. pritariu, nes čia besireiškiantys architektai iš esmės tik klientų ieško.

ALIO, kur jūs,klientai ??? lotuliukas.gif

Šimtą kartų jau apie tai pirmyn-atgal "stumdėm"... Ar nenusibodo?
Kas,kam,kodėl ir ko....... lotuliukas.gif
Geriau kalbėkit "į temą" ir džiaukitės,kad tokių komentuojančių atsiranda.
Nepykit, bet jau dievaži nusibodo........................
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 03 20, 10:30)
Mane čia besireiškiantys architektai labiausiai erzina dėl vieno dalyko: kažką burbteli, o kai paprašai paaškinti (kad ir dėl laiptų), tai neria į krūmus.

P.S. Jomre, prisipažink, kad su laiptais susimovei arba pateik savo skaičius.

NNNNNN kartų dar pabrėšiu laiptų svarbą .........Kam neįdomu-praleiskit biggrin.gif
Cibuli, pasidarykit juos nepatogius - tai tikrai mane prisiminsite lotuliukas.gif
O aritmetika tokia:
11pakopų x 16cm=176cm
arba
11x17cm=187cm
(optimaliausi laiptų pakopų aukščiai 16,17cm). Tos dvyliktos neskaičiuokit, nes ji jau su savo konstruktyvu lipa ant durų.
(pakopų gylis turėtų būti apie 29-30cm,jo šiuo atveju net neimu domėn-reikia tada plano matmenis žinoti ir t.t......)
Jei dar ką cibuliui reikia šita tema ..., rašykit į a.ž. savo telefoną,pasuksiu,juk žadėjau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 03 20, 14:09)
Ne visi nori ir gali isleisti tarkim 40m2 x 2k lt dideliam sandeliui. Tai arba naudojat pagal paskirti arba ne, tas lietaus argumentas tai toks silpnas sakyciau. Pastoge gali but su namu irgi sekmingai sujungta. Atskiro garazo ideja man patinka jau vien del to kad ji statyciau kurkas primityviau bei pigiau nei gyvenama nama.

Nesnekek nesamoniu zmonem visu pirma apie tokias kainas. Nu aisku jei pas tamsta garaze paauksuota viskas,tai samatele gal ir mazoka tada doh.gif
juokingiausia kai pradeda cia visi moralizuot kaip blogai yra garazas,kaip nenaudinga.
Atsakyti
QUOTE(jomre @ 2012 03 20, 18:05)
O aritmetika tokia:
11pakopų x 16cm=176cm
arba
11x17cm=187cm
(optimaliausi laiptų pakopų aukščiai 16,17cm). Tos dvyliktos neskaičiuokit, nes ji jau su savo konstruktyvu lipa ant durų.

Visai kitas reikalas. Tokio atsakymo aš ir norėjau.

Tik aš skaičiavau 12x18, t.y. 12 pakopų, o aukštį - 18 cm. Dėl pakopų aukščio neapsirikau, nes 16, 17 ar 18 nėra didelio skirtumo. Beje, 18 cm aš paėmiau iš Markučių daugiabučių laiptinėms siūlomų laiptų. O jei jau daugiabučiui tinka 18 cm aukštis, kur tenka užlipti iki 5 aukščio, tai ir individualiam namui tiks.

Tik vat klausimas lieka kiek pakopų skaičiuoti : 11 ar 12? Aš ne architektas, todėl man skaičiuojasi 12.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 kovo 2012 - 19:37