Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 10 dalis

QUOTE(zarmenas @ 2012 03 18, 10:29)
Ko jūs tikitės iš manęs? Kad jums nubraižysiu tuos laiptus? Kad pirštuku surodysiu, ką ir kur padaryt? Hehe, nebus to.

Jai taip nesipleciant tai kazko panasaus i "is patirties zinau kad minimalus plotas patogiem laiptam yra ..m2" Minimalus ..m2.

Kas liecia kanalizacija tai norejos kazkokio minimalaus projektuko kanalizacijai bet jai "Hehe, nebus to." tai no problem pamirskim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 18 kovo 2012 - 10:44
QUOTE(*** @ 2012 03 18, 11:43)
Jai taip nesipleciant tai kazko panasaus i "is patirties zinau kad minimalus plotas patogiem laiptam yra ..m2" Minimalus ..m2.

Kas liecia kanalizacija tai norejos kazkokio minimalaus projektuko kanalizacijai bet jai "Hehe, nebus to." tai no problem pamirskim.

http://www.amazon.co...r...1026&sr=8-1
Čia tai ko jūs klausiat. Pasistengus galima rast ir piratinę wink.gif
Atsakyti
Sveiki. Atejo laikas prie architekturos. Padare architektas toki pradini juodrastini varianta.
Bendras vaizdas gal ir patiktu ant popieriaus ( kalbu apie vienslaicius stogus) ,bet yra vienas BET. Siaurineje fasado puseje ,ten kur stogas uzkyla namo siena gaunasi apie 710 cm. Kas mano galva yra stipriai per daug vieno auksto namui. Todel imetu vizualizacijas ir laukiu profesionaliu patarimu. Kadangi realybeje nelabai susidures su tokiais projektais,tai labai sunku isivaizduioti kaip viskas atrodys, ar nebus bais beskonybe su tokia siena ir t.t.
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

I spalvas ir fasadu apdaila nekreipiam demesio. Paskiratorius ,kad laukiu tik kontruktyvios ir argumentuotos kritikos ir nuomoniu
Atsakyti
QUOTE(Viliusu @ 2012 03 18, 12:13)
Sveiki. Atejo laikas prie architekturos. Padare architektas toki pradini juodrastini varianta.<...>

Sveiki,
Na tikrai, ta siena gali atrodyti... grėsminga kažkiek.
Principe, tai dėl proporcijų - angos normalaus aukščio, o siena kaip dviejų aukštų namo gaunasi.
Galimi keli keliai kad bent kažkiek situaciją pakeisti:
1. 'Spausti' stogą žemyn. Tokiu atveju priešingoje namo pusėje sienos-stogo sandūra bus žemiau. Tiesą sakant, taip situaciją šiek-tiek pagerinsite, bet ir prarasite aukštį patalpoje. Tčiau aukštį sumažint taip pavyktų tik labai minimaliai.
2. Mažinti stogo nuolydžio kampą iki visiško minimumo. Minusas - labai nedidelis pasirinkimas stogo dangos ir galimos problemos su stogo eksploatacija.
3. Daryti, vis tik, dviejų šlaitų stogą. Tada ši problema atpuls, atsiras kitos - garažo tūrio stogo klausimas ir tt.
4. Daryti 'plokščią' stogą. Mano galva, gal ir optimaliausias variantas. Bet, kiek pamenu, jūs tokio nenorite? g.gif
5. Didinti angas (aukštinti) toje sienoje - taip vizualiai ją kažkiek sumažinsite, bet natūroje ji išliks tokia pat. Galima ne tik angas aukštinti, bet ir bandyti su apdaila dar 'gesinti' tą sieną. Rezultatas sunkiai dabar prognozuojamas, reikia pažaisti ir tik tada pasimatys.

Su vienšlaičiais stogais tokio tipo situacijos dažnas reikalas.

Kas šiaip užkliuvo - garažo tūrio stogas su parapetais, o gyvenamosios dalies stogas išsikiša visose pusėse. Taip gaunasi du kaip ir skirtingi, bet tuo pačiu ir tokie patys tūriai. Derėtų arba suvienodinti, arba daryt skirtingus.
Dar vienas iš kaminų pasirodė per žemas (bet gal tik pasirodė: tam reikėtų tikslių dydžių, gali būt, kad ir ok viskas).

Na, lauksime tolesnių 'judesių' mirksiukas.gif
Atsakyti
zarmenai, tau didelis dekui uz pastovius patarimus is didziosios raides. smile.gif drinks_cheers.gif
Dabar stogo nuolydis darytas 15 bendru patalpu ,o garazo 8 (minimumas). Zeminti visiskai bendru patalpu stogo nuolydi nesinori ,nes gaunasi labai nekoks vaizdas, tokia dezute. Juolabiau,kad stogo plokstuma didele ,tai atsiras ir eksplotaciniu sunkumu ziema ir panasiai. Man kazkodel krypsta mintys i dvislaiti stoga (nors mes ji atmetem). Garazas su parapetais man labai patinka,nes kazkaip graziia skaido namo bendra vaizda. Su dvislaiciu stogu to nepadarysi.
Galvoju, gal tiesiog daryti visur dvislaicius stogus be jokiu mandrumu,o daugiau investuoti i pacia namo fasado apdaila ax.gif
Is pat pradziu spjoviau i toki varianta, nes nenorejau "trobos" ,o dabar kai pradejo viskas remtis i pinigus ir bendra rezultata,tai pasirodo ta "troba" gal ir optimalus dalykas...
Atsakyti
QUOTE(Viliusu @ 2012 03 18, 13:28)
zarmenai, tau didelis dekui uz pastovius patarimus is didziosios raides.  smile.gif  drinks_cheers.gif
Dabar stogo nuolydis darytas 15 bendru patalpu ,o garazo 8 (minimumas). Zeminti visiskai bendru patalpu stogo nuolydi nesinori ,nes gaunasi labai nekoks vaizdas, tokia dezute. Juolabiau,kad stogo plokstuma didele ,tai atsiras ir eksplotaciniu sunkumu ziema ir panasiai. Man kazkodel krypsta mintys i dvislaiti stoga (nors mes ji atmetem). Garazas su parapetais man labai patinka,nes kazkaip graziia skaido namo bendra vaizda. Su dvislaiciu stogu to nepadarysi.
Galvoju, gal tiesiog daryti visur dvislaicius stogus be jokiu mandrumu,o daugiau investuoti i pacia namo fasado apdaila  ax.gif
Is pat pradziu spjoviau i toki varianta, nes nenorejau "trobos" ,o dabar kai pradejo viskas remtis i pinigus ir bendra rezultata,tai pasirodo ta "troba" gal ir optimalus dalykas...

Na taip, stovite dabar kryžkelėj unsure.gif
Aš siūlau dvi išeitis - plokščias stogas arba dvišlaitis. Apie plokščią nesiplėsiu, nors mano galva būten šis variantas "išgelbėtų" namo vaizdelį.
Dėl dvišlaičio - nebūtinai tai turi atrodyti kaip trioba mirksiukas.gif Galima dvišlaitį padaryti netgi labai simpatišką. Tiesiog darykite tokiu pat mažu nuolydžiu ir padoriai iškiškite nuo sienų - bent po metrą kad būtų. Gausis toks Wright'o 'prairy style' etapo vaizdelis. Jei dar ir apdaila atitinkama, natūralių medžiagų ir su drąsiomis angomis, aiškių ir nenuobodžių proporcijų - gali gautis neblogas saldainiukas thumbup.gif O jei dar išeksponuoti stogo konstruktyvą lauko pusėje (pakalimą daryti ne ant konstrukcijos, o tarpuose), tai bus dar skaniau blush2.gif
Jei labai norisi atskirti abu tūrius - galima tarp jų daryti "įpjovą'. Virš katilinės padaryti žemesnes lubas ir ten nedaryt šlaitų, o padaryt plokščią stogą. Gausis toks kaip ir 'iškirpimas' iš bendro namo silueto, kurį dar galima ir skirtinga apdaila pabrėžt (na, jei rekės).
Nors šiaip, stogus darant ne toje pat altitudėje, turėtų ir taip tūreliai atsiskirti vienas nuo kito.

Sėkmės drinks_cheers.gif
Atsakyti
Įmetu savo namuką trumpam. Šiaip ne viskas dar sutvarkyta projekte (durys priekiniam fasade, stoglangiai, kaminai).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gorada: 19 kovo 2012 - 12:28
QUOTE(iš miško @ 2012 03 18, 15:47)
Įmetu savo namuką trumpam. Šiaip ne viskas dar sutvarkyta projekte (durys priekiniam fasade, stoglangiai, kaminai).

Žiauriai patiko drinks_cheers.gif
Klausimų plane kilo man tik dėl svetainės zonos, nors ten nieko neišsprendžiamo nėra. Taip pat miegamojo lango proporcijos, dydis fasade kelia klausimų. g.gif Kaip ir tas fasadas, kuris bus kiek 'beformis' dėl to stogo užlenkimo. Gal, vis tik, miegamojo lango nekabinti kartu su pirmo aukšto lango kraštu ir atitraukti nuo galinės sienos? Tie langai vis tiek skirtingų gabaritų ir proporcijų, tai gal juos atkabinus vieną nuo kito bus geriau? tuo pačiu ir galinis fasadas įgaus normalų siluetą. Na, pamąstymui bigsmile.gif

O šiaip tai super, man tikrai labai patiko. Ypač apdailos sprendimas, stogas. Jei neužbuksuosit ir tokį pasistatysit, būsit šaunuoliai drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gorada: 19 kovo 2012 - 12:29
QUOTE(iš miško @ 2012 03 18, 15:47)
Įmetu savo namuką trumpam.

Daugiau negu puikiai drinks_cheers.gif jeigu ir su kontekstu nekonfliktuoja, tai išvis wub.gif
Retai čia užsuku, bet negalėjau susilaikyti. Pagarba, ne tik architektui, bet ir šeimininkams hi.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 18 kovo 2012 - 17:32
QUOTE(cibulis @ 2012 03 17, 18:54)
Apie šio projekto laiptus ir duris.

Viso man išėjo 17 pakopų. Aukštis nuo grindų iki perdangos - 2,8 m. Perdangos storis manyčiau 0,25 m. Vadinasi viso aukštis nuo pirmo aukšto grindų iki antro aukšto grindų - 3,05 m. Šį skaičių dalinam iš pakopų skaičiaus ir turime, kad vienos pakopos aukštis  - 18 cm.

Toje vietoje, kur prasideda WC durys reikia palypėti 12 pakopų, o tai reškia, kad aukštis - 2,16 m (12x18). Argi tokiam aukštyje netilps durys? O gal aš blogai skaičiuoju?

--------------------------------------------------------------------------------------
Užsiminiau čia apie tuos laiptus,tai tik košės priviriau doh.gif Bet tai ir gerai-atkreipsite dėmesį į svarbų momentėlį mirksiukas.gif
Dar-toks pastebėjimas: rašote"perdangos storis,manyčiau 0,25m".. Taip suprantu, kad aiškumo dėl konstrukcijų dar nėra,o jūs jau skaičiuojate pakopas ... biggrin.gif
Toliau nevystau,nes labai taikliai zarmenas jau viską sudėliojo šiuo klausimu cool.gif

Atsakyti
QUOTE(iš miško @ 2012 03 18, 14:47)

projektas puikus, bet orientacija sklype nieko gero smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jomre @ 2012 03 19, 07:30)
--------------------------------------------------------------------------------------
  Užsiminiau čia apie tuos laiptus,tai tik košės priviriau  doh.gif    Bet tai ir gerai-atkreipsite dėmesį į svarbų momentėlį  mirksiukas.gif
Dar-toks pastebėjimas: rašote"perdangos storis,manyčiau 0,25m".. Taip suprantu, kad aiškumo dėl konstrukcijų dar nėra,o jūs jau skaičiuojate pakopas ... biggrin.gif
  Toliau nevystau,nes labai taikliai zarmenas jau viską sudėliojo šiuo klausimu cool.gif

Čia gi kartotinis projektas: įmečiau, nes man patiko. O pati pagal kažką suskaičiavote pakopų aukščius ir perdangas, bet dabar jau neriat į krūmus. Negražu taip žmones balamūtint.
Atsakyti