Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 10 dalis

Pas mane svetaine 29 kv + vagomasis 12 ir virtuve 16. Mastau ,kad maziau kazkaip netaip butu,bet cia priklauso nuo projekto. pas mane viskas ne vienoje erdveje tai ir plotu didesniu reikia
Atsakyti
[quote=cibulis,2012 03 16, 09:09]
Kodėl sakote, kad durys netilps: pločio ar aukščio neužteks?

Suskaičiavus laiptų pakopas,gaunasi per mažas aukštis,kad durys tilptų..,arba pakopos gautųsi po kokius 22cm-vienžo..kopėčios smile.gif

P.S. Turiu dar klausimą architektams ir visiems, kurie gyvena name. Ar toks namas ne per mažas, t.y. ar pakanka svetainės-virtuvės-valgomojo 40-42 kv., vienviečio garažo ir t.t?

Bute,išsigriovus laikančią sieną,maždaug tokio dydžio dabar yra mano virtuvė su valgomuoju ir svetaine. Tiesiog tai jūsų apsisprendimas.Kas vienam daug,kitam-minimumas smile.gif
Vienvietį garažą paplatinčiau nors iki 4m.O ar vienam aut., ar dviem,ar vienam su stogine- forume kažkada šia tema jau tarškėme ilgai ir nuobodžiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jomre @ 2012 03 17, 07:17)
Suskaičiavus  laiptų pakopas,gaunasi per mažas aukštis,kad durys tilptų..,arba pakopos gautųsi po kokius 22cm-vienžo..kopėčios smile.gif

Vienvietį garažą paplatinčiau nors iki 4m.O ar vienam aut., ar dviem,ar vienam su stogine- forume kažkada šia tema jau tarškėme ilgai ir nuobodžiai  biggrin.gif

O tai koks aukštis jums išėjo, kad durys netelpa? Koks yra optimalus pakopų aukštis?

O dėl garažo platinimo, tai bus problemų. Jei garažą praplatinti iki 4 m, kaip jūs siūlote, teks pridėti 0,7 m. Pirmame aukšte kaip ir viskas gerai - šis papildomas plotas atiteks garažui, tačiau antrame aukšte tie papildomi 0,7 m prisidės prie kambarių. Tokiu būdu kambariai taps pailgi, ištįsę, o ir bendras namo plotas padidės kokiais 15 kv. Namas taps neoptimalus, per didelis.
Atsakyti
Apie šio projekto laiptus ir duris.

Viso man išėjo 17 pakopų. Aukštis nuo grindų iki perdangos - 2,8 m. Perdangos storis manyčiau 0,25 m. Vadinasi viso aukštis nuo pirmo aukšto grindų iki antro aukšto grindų - 3,05 m. Šį skaičių dalinam iš pakopų skaičiaus ir turime, kad vienos pakopos aukštis - 18 cm.

Toje vietoje, kur prasideda WC durys reikia palypėti 12 pakopų, o tai reškia, kad aukštis - 2,16 m (12x18). Argi tokiam aukštyje netilps durys? O gal aš blogai skaičiuoju?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 03 17, 18:54)
Apie šio projekto laiptus ir duris.

Viso man išėjo 17 pakopų. Aukštis nuo grindų iki perdangos - 2,8 m. Perdangos storis manyčiau 0,25 m. Vadinasi viso aukštis nuo pirmo aukšto grindų iki antro aukšto grindų - 3,05 m. Šį skaičių dalinam iš pakopų skaičiaus ir turime, kad vienos pakopos aukštis  - 18 cm.

Toje vietoje, kur prasideda WC durys reikia palypėti 12 pakopų, o tai reškia, kad aukštis - 2,16 m (12x18). Argi tokiam aukštyje netilps durys? O gal aš blogai skaičiuoju?

Va kas būna, kai ne savo darže ima žmogus bulves kast doh.gif

Pakopa turi savo storį. Tai reikia įskaičiuoti. Dar yra laiptų konstruktyvas- laiptasijos ir tt. Tai taip pat turi storį.
Be to, 18 cm nėra patogus aukštis. Rekomenduočiau žemesnes daryti. Aišku, labai svarbu ir pakopos aukščio ir pločio santykis, pakopų persidengimo dydis.
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2012 03 17, 18:07)
Va kas būna, kai ne savo darže ima žmogus bulves kast  doh.gif

Pakopa turi savo storį. Tai reikia įskaičiuoti. Dar yra laiptų konstruktyvas- laiptasijos ir tt. Tai taip pat turi storį.
Be to, 18 cm nėra patogus aukštis. Rekomenduočiau žemesnes daryti. Aišku, labai svarbu ir pakopos aukščio ir pločio santykis, pakopų persidengimo dydis.

O jūs galite konkrečiau. Koks šiame projekte pakopos aukštis?
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2012 03 17, 18:07)
Va kas būna, kai ne savo darže ima žmogus bulves kast  doh.gif

Gal galima placiau smile.gif

Pas mane panasi laipti, tik siektiek platesne gylis 2167 x plotis 2379. Jai galima nupasakokit kuo paprasciau smile.gif

Gal kas turit koki individualu projekta kur butu uznesta kaip kanalizacija jame isplanuota, noreciau akis paganyt, dekui.

Dar klausimas apie grindis. Kokie butu patarimai daryti juodgrindes ar tiesiog deti daugiau esp100 ir iskart grindis? Grindys bus sildomos.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 17 kovo 2012 - 20:49
QUOTE(*** @ 2012 03 17, 21:46)
Gal galima placiau smile.gif

Pas mane panasi laipti, tik siektiek platesne gylis 2167 x plotis 2379. Jai galima nupasakokit kuo paprasciau smile.gif
Gal kas turit koki individualu projekta kur butu uznesta kaip kanalizacija jame isplanuota, noreciau akis paganyt, dekui.

Dar klausimas apie grindis. Kokie butu patarimai daryti juodgrindes ar tiesiog deti daugiau esp100 ir iskart grindis? Grindys bus sildomos.

Tiesą sakant, plėstis nematau tikslo. Visko nesurašysiu, visų detalių neapsakysiu. Tam ir yra daromi brėžiniai, kad nepilstyti iš tuščio į kiaurą.
Taip kad brėžinius reikia daryti, pjūvius per laiptus ir tų laiptų mazgus paišytis - tada ir bus aiškumas tiek dėl pakopų, tiek dėl erdvės po laiptais.
O čia slebizavojant niekas neišsispręs, padarysiu tik meškos paslaugą. mirksiukas.gif
O jei brėžinių nėra- blogai. Patys jūs nepasidarysit, nugrybausite jei ne vienam kampe, tai kitam. Jeigu turite mazgus ir vis tiek klibinat čia žmones - tai arba pataupėt ir turite neišbaigtą produktą arba nemokate jų skaityti. Abejais atvejais taip pat jums nepadėsiu, nes tik blogiau bus (iš patirties žinau).

Tas pats liečia ir kanalizacijų vedžiojimus, ventiliacijas ir tt. Bendra info yra gerai, praplečia akiratį - bet va pagal kažkokią kitą situaciją ir kitą projektą jei pradėsit savo vamzdynus tampyti nesuprasdami ką darot - tame dalyvaut nenoriu mirksiukas.gif

Turėjau tokių užsakovų, kur dėl visiškai nesuprantamų priežasčių patiki kokio nors tinkuotojo nuomone dėl kanalizacijos, padaro ne pagal projektą, o paskui telefonu kelia aliarmą ir verkia, kad jam kur nors svetainėje vidury lubų išlindo stovas... doh.gif

Sėkmės jums abiems.
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2012 03 18, 08:56)
Tiesą sakant, plėstis nematau tikslo. Visko nesurašysiu, visų detalių neapsakysiu. Tam ir yra daromi brėžiniai, kad nepilstyti iš tuščio į kiaurą.
Taip kad brėžinius reikia daryti, pjūvius per laiptus ir tų laiptų mazgus paišytis - tada ir bus aiškumas tiek dėl pakopų, tiek dėl erdvės po laiptais.
O čia slebizavojant niekas neišsispręs, padarysiu tik meškos paslaugą.  mirksiukas.gif
O jei brėžinių nėra- blogai. Patys jūs nepasidarysit, nugrybausite jei ne vienam kampe, tai kitam. Jeigu turite mazgus ir vis tiek klibinat čia žmones - tai arba pataupėt ir turite neišbaigtą produktą arba nemokate jų skaityti. Abejais atvejais taip pat jums nepadėsiu, nes tik blogiau bus (iš patirties žinau).

Idomiai jus cia, patarimui reikia skaiciuot braizyt o kad pasakyt jog blogai (man vigi laiptus dare architektas ir dare patogu varianta tikrai ne kopecias) uztenka is akies. Mano kukli nuomone jai neturit ka pasakyt gal visgi reiktu susilaikyt nuo komentaru.

QUOTE(zarmenas @ 2012 03 18, 08:56)
Tas pats liečia ir kanalizacijų vedžiojimus, ventiliacijas ir tt. Bendra info yra gerai, praplečia akiratį - bet va pagal kažkokią kitą situaciją ir kitą projektą jei pradėsit savo vamzdynus tampyti nesuprasdami ką darot - tame dalyvaut nenoriu  mirksiukas.gif

Turėjau tokių užsakovų, kur dėl visiškai nesuprantamų priežasčių patiki kokio nors tinkuotojo nuomone dėl kanalizacijos, padaro ne pagal projektą, o paskui telefonu kelia aliarmą ir verkia, kad jam kur nors svetainėje vidury lubų išlindo stovas...  doh.gif

Sėkmės jums abiems.

Nera cia ko kopijuot ar pradet. Ventiliacijos, kanalizacijos, dujotekio, el tinklu vidaus projektu neturiu ir darytis nezadu (na nebent ventiliacija). Kanalizacija darysiu manau analogisku budu
http://2.bp.blogspot...0625_120708.jpg
Benram isprusimui norejau paziuret i koki brezinuka kuriuo pasidalint matau zapadlo.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 03 18, 10:14)
Idomiai jus cia, patarimui reikia skaiciuot braizyt o kad pasakyt jog blogai (man vigi laiptus dare architektas ir dare patogu varianta tikrai ne kopecias) uztenka is akies. Mano kukli nuomone jai neturit ka pasakyt gal visgi reiktu susilaikyt nuo komentaru.
Nera cia ko kopijuot ar pradet. Ventiliacijos, kanalizacijos, dujotekio, el tinklu vidaus projektu neturiu ir darytis nezadu (na nebent ventiliacija). Kanalizacija darysiu manau analogisku budu
http://2.bp.blogspot...0625_120708.jpg
Benram isprusimui norejau paziuret i koki brezinuka kuriuo pasidalint matau zapadlo.

Hehe bigsmile.gif Laiptus, sakot, darė architektas? Ta prasme, turite TP stadijos arch dalies brėžinius ir manot ten viskas numatyta? Ten tik dokumentacija reikalinga gauti statybos leidimui doh.gif Berods, pats straipsnio linką įdėjęs buvot, jei neklystu, kur šite dalykai labai taikliai aprašyti buvo.

Pasakyt turėjau ką ir pasakiau ką norėjau - jūs jau nepykit, jei ne to tikėjotės. Samadielkinų prisižiūrėjau savo praktikoje sočiai ir jūsų nedrąsinsiu, kad gerai darot. Čia tas pats kaip sakyt kad jau galit būt chirurgu, nes ir peiliuką aštrų turit, ir rentgeno nuotraukas dvi esat matę... doh.gif Tačiau tai jūsų pasirinkimas ir jums spręst (galų gale, kas aš toks, kad jums aiškinčiau?).

Kad tinklų projektų neturit ir nežadat jų darytis - nu šaunuolis doh.gif Pasidalinti ne zapadlo, tik va nematau nei tikslo, nei noro neturiu.

Jei neskaitot tarp eilučių, tai nevyniosiu į vatą - manau, darot kvailystę ir prie to nenoriu būt prikišęs savo pirštus. Paskui sąžinė neduos ramybės. Gal taip bus aiškiau? mirksiukas.gif

Kaip bebūtų, linkiu sėkmės ir kuo mažiau klaidų. Apie laiptų matmenis ir jų tarpusavio santykius galite pasigilinti projektavimo metodinėj medžiagoj, to gėrio rasit daug nete, kad ir kokiam "Neufert'e" mirksiukas.gif Su schemom, brėžinukais ir matmenimis. Ten pat bus ir tinklų bendra info, mazgai principiniai. Į sveikatą. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2012 03 18, 09:39)
Hehe  bigsmile.gif Laiptus, sakot, darė architektas? Ta prasme, turite TP stadijos arch dalies brėžinius ir manot ten viskas numatyta? Ten tik dokumentacija reikalinga gauti statybos leidimui  doh.gif  Berods, pats straipsnio linką įdėjęs buvot, jei neklystu, kur šite dalykai labai taikliai aprašyti buvo.

Pasakyt turėjau ką ir pasakiau ką norėjau - jūs jau nepykit, jei ne to tikėjotės. Samadielkinų prisižiūrėjau savo praktikoje sočiai ir jūsų nedrąsinsiu, kad gerai darot. Čia tas pats kaip sakyt kad jau galit būt chirurgu, nes ir peiliuką aštrų turit, ir rentgeno nuotraukas dvi esat matę...  doh.gif  Tačiau tai jūsų pasirinkimas ir jums spręst (galų gale, kas aš toks, kad jums aiškinčiau?).

Kad tinklų projektų neturit ir nežadat jų darytis - nu šaunuolis  doh.gif  Pasidalinti ne zapadlo, tik va nematau nei tikslo, nei noro neturiu.

Jei neskaitot tarp eilučių, tai nevyniosiu į vatą - manau, darot kvailystę ir prie to nenoriu būt prikišęs savo pirštus. Paskui sąžinė neduos ramybės. Gal taip bus aiškiau?  mirksiukas.gif

Kaip bebūtų, linkiu sėkmės ir kuo mažiau klaidų. Apie laiptų matmenis ir jų tarpusavio santykius galite pasigilinti projektavimo metodinėj medžiagoj, to gėrio rasit daug nete, kad ir kokiam "Neufert'e"  mirksiukas.gif  Su schemom, brėžinukais ir matmenimis. Ten pat bus ir tinklų bendra info, mazgai principiniai. Į sveikatą.  cool.gif

Hehe bigsmile.gif Laiptus, sakot, darė architektas?

Nu ne pacius laiptus, yra pjuvis numatytas plotas, pakopos ir panasiai ko jums dar reikia? Vienok vietoi jusu susilaikyciau nuo betkokios kritikos antai kaip newsuose sukritikavo langu rangovas langa su varvekliu ir nesugeba islement kas jame blogai, proto pirstu baksnot daug nereikia o jai jus siam forume sau darbo ieskot tai irgi acirasau...

Čia tas pats kaip sakyt kad jau galit būt chirurgu
Gal nereikia pult i krastutinumus? Jai jus turit autokada dar nereiskia kad esat stalius arba santechnikas. Pribaizo kaikurie nei i tvora nei i ... O biski kas sorry as ne statybininkas kreipkis i konstruktoriu.

Kad tinklų projektų neturit ir nežadat jų darytis

Ot progresas, kaiminystei yra namu statytu kai nebuvo ne kompiuterio o dabar be dizaineriu kontoros pagalbos nieko statyt nebemoka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 18 kovo 2012 - 10:13
QUOTE(*** @ 2012 03 18, 11:12)

Hehe  bigsmile.gif Laiptus, sakot, darė architektas?

Nu ne pacius laiptus, yra pjuvis numatytas plotas, pakopos ir panasiai ko jums dar reikia? Vienok vietoi jusu susilaikyciau nuo betkokios kritikos antai kaip newsuose sukritikavo langu rangovas langa su varvekliu ir nesugeba islement kas jame blogai, proto pirstu baksnot daug nereikia o jai jus siam forume sau darbo ieskot tai irgi acirasau...

Čia tas pats kaip sakyt kad jau galit būt chirurgu
Gal nereikia pult i krastutinumus? Jai jus turit autokada dar nereiskia kad esat stalius arba santechnikas. Pribaizo kaikurie nei i tvora nei i ... O biski kas sorry as ne statybininkas kreipkis i konstruktoriu.

Kad tinklų projektų neturit ir nežadat jų darytis

Ot progresas, kaiminystei yra namu statytu kai nebuvo ne kompiuterio o dabar be dizaineriu kontoros pagalbos nieko statyt nebemoka smile.gif

Na nepurkštaukit gi taip, nieko blogo aš jums nepadariau mirksiukas.gif
Laiptų bendri gabaritai - tai ne jų darbo projektas, kaip bežiūrėsi. Tą jums ir parašiau. Neturit, tai neturit. Klausimas tik ,ar pats dviratį išradinėsit, ar samdysit dviratininką lotuliukas.gif
Ko jūs tikitės iš manęs? Kad jums nubraižysiu tuos laiptus? Kad pirštuku surodysiu, ką ir kur padaryt? Hehe, nebus to. Jei jau nusprendėt, kad jūs pats galite viską išsispręsti, tai ir spręskit - ir nuoširdžiai linkiu jums sėkmės. O kad tam reikės literatūrą pasivartyti, tai visai gi normalu, nemanot? Naivu tikėtis, kad visą tą medžiagą galima čia forume į keletą sakinių sudėti, ar ne?
Kas liečia kraštutinumus - tai tikrai buvo kraštutinis pvz, bet jis man pasirodė tinkamas. Gal kiek hiperbolizuotai, bet tai jau detalės. Esmė ta pati.

Dėl kaimynystės namų... Kad kažkada statė namus iš šiaudų ir molio ar apskritai oloj gyvendavo, nepagalvojot? Laikai keičiasi, keičiasi poreikiai, keičiasi technologijos. Ir, svarbiausia, keičiasi reikalavimai.
O kompiuteris smegenų neatstoja, tai tik įrankis darbui atlikti. Tą patį galima ir be jo padaryti, tik tai trunka ilgiau ir kainuoja brangiau (dėl to pačio laiko sąnaudų), tad šį faktorių patariu tiesiog išmesti iš lygties. mirksiukas.gif

Na, baigiam koliotis. Tamstos pozicija aiški, nieko nepridėsi jau ant viršaus. Aš taip pat savo nuomonės laikysiuos, dėl savo priežasčių. Tad gal tiesiog fiksuojam status quo.

P.s.: čia darbo neieškau, nedėkit man burnon savo žodžių mirksiukas.gif bigsmile.gif
Atsakyti