Mielieji ,atrode,kad turiu idealu nama, dabar atrodo,kad ne velnio. Pradejau mastyt, kad gal vis del to as cia per daug uzsimojau ir is "ekonominio" varianto namas taps brangus ir perbrangus.
Idedu didesnes rezoliucijos nuotraukas. LABAI laukiu konstrukyvios kritikos nuo A iki Z
Turit minciu, issakykit.
Del grozio - namas man SUPER. Panasaus projektas yra igyvendintas, likau suzavetas. Bet taciau viskas remiasi i pinigus.
Pasakykit kas mano name gali branginti statybas? Stoga zadu daryti vienslaiti. Vienas stogas per bendrasias patalpas kitas per gyvenamuosius kambarius. Stogai kyla i vidini kiema . Nuolydis i rytu ir siaures puses. Standartiniu siju ilgiai netenkina, reiketu daryti sujingimus.
Brezinyje yra siek tiek netikslumu, nes koregavima dariausi pats. Dejau tarp valgomojo ir svetaines sienele, taciau manau tai nereikalinga.
Garazas nesildomas, siena turi buti stora,architektas dar to nepataise.
Ilgas koridorius su besirikiuojančiomis durimis primena viešąją įstaigą - viešbutį, ofiso koridorių...bet ne jaukius home sweet home.
Jeigu Jums taip jauku - kodėl gi ne
Jeigu Jums taip jauku - kodėl gi ne
Kaip smagu vaikams su riedučiais ir riedlentėm tokiuose namuose gyventi! Tik nelabai smagu paskutiniojo kambario gyventojui, nes užsimanęs nueiti į virtuvę riešutų, gali ir užmiršti kur ir ko ėjo
Aš visada už kompaktiškus ir ekonomiškus variantus buvau, tai turbūt vien dėl to man toki variantai su daug nenaudingo ploto ne itin patinka.
Dar, ar nebus taip, kad koridorius (taip taip - galerija) bus šviesesnė ir malonesnė už pačius kambarius?
Aš visada už kompaktiškus ir ekonomiškus variantus buvau, tai turbūt vien dėl to man toki variantai su daug nenaudingo ploto ne itin patinka.
Dar, ar nebus taip, kad koridorius (taip taip - galerija) bus šviesesnė ir malonesnė už pačius kambarius?
QUOTE(Viliusu @ 2012 03 07, 19:08)
Mielieji ,atrode,kad turiu idealu nama, dabar atrodo,kad ne velnio. Pradejau mastyt, kad gal vis del to as cia per daug uzsimojau ir is "ekonominio" varianto namas taps brangus ir perbrangus.
Idedu didesnes rezoliucijos nuotraukas. LABAI laukiu konstrukyvios kritikos nuo A iki Z
Turit minciu, issakykit.
Del grozio - namas man SUPER. Panasaus projektas yra igyvendintas, likau suzavetas. Bet taciau viskas remiasi i pinigus.
Pasakykit kas mano name gali branginti statybas? Stoga zadu daryti vienslaiti. Vienas stogas per bendrasias patalpas kitas per gyvenamuosius kambarius. Stogai kyla i vidini kiema . Nuolydis i rytu ir siaures puses. Standartiniu siju ilgiai netenkina, reiketu daryti sujingimus.
Brezinyje yra siek tiek netikslumu, nes koregavima dariausi pats. Dejau tarp valgomojo ir svetaines sienele, taciau manau tai nereikalinga.
Turit minciu, issakykit.
As tik tikiuos jus turit savo sklypo geologija ir jums nebus staigmena pamatu samata ka jau kalbet apie stoga.
QUOTE(repečkė @ 2012 03 07, 20:54)
Kaip smagu vaikams su riedučiais ir riedlentėm tokiuose namuose gyventi! Tik nelabai smagu paskutiniojo kambario gyventojui, nes užsimanęs nueiti į virtuvę riešutų, gali ir užmiršti kur ir ko ėjo
Faktas kad bus, kambariukai bus pilki ir salti visi susede kovos del pultelio svetaineje. Dar keistas mometas kad tokiame dideliame name tevai neturi nuosavos vonios. Garazo pietine prestizine siena be langu kur realiai galetu but darbo kambarys virtuve ar tapati svetaine..
Sklypas nesa ir platesni nama jai to reiktu.. Itariu kad zadat namuka maksimaliai prie rytu sienos pristumt? Jai ne tai bent 10-12m tokie kaip ir nenaudojami palieka.
QUOTE(*** @ 2012 03 07, 21:15)
As tik tikiuos jus turit savo sklypo geologija ir jums nebus staigmena pamatu samata ka jau kalbet apie stoga.
o ar pamatai nekainuotų labai panašiai ir taisyklingam 200m2 stačiakampiui?
QUOTE(Viliusu @ 2012 03 07, 19:08)
Turit minciu, issakykit.
Turit minciu, issakykit.
Neekonomiška statyti 200m2 namą Kažkas čia jau rodė 100m2 namuką kuriame sutilpo visos jūsų namo erdvės - va čia ekonomija
Statybas brangina kiekvienas namo kampas, tad kaip sakiau - ekonomikška statyti stačiakampį
Nežinau jūsų situacijos, bet aš tikrai neatsisakyčiau savo svajonės dėl komentarų forume. Pasikonsultuokite su statytojais - kuriose vietose jie mato "brangius" sprendimus. Bet kokius atveju, iš to ką pasakojate, mano manymu, gausis ne ekonominis, bet ir neprabangus namas.
Kalbant apie planą, pagalvojau, kad aš persikelčiau tėvų miegamą ir vonio kambarį arčiau svetainės / valgomojo. Visgi tėvai anksčiau kelias / vėliau gulas / daugiau laiko praleidžia pagrindinėse erdvėse, tad nereiktų pro vaikų kambarius slampinėti į miegamą
QUOTE(Viliusu @ 2012 03 07, 20:08)
<...>
Turit minciu, issakykit.
<...>
<...>
Turit minciu, issakykit.
<...>
Matau, kad jus čia iš visų pusių apgulė Taigi, įsprausiu ir savo trigrašį
Visų pirma, man taip pat jūsų namas patinka. Netgi pasakyčiau, kad tai vienas iš geresnių čia aptariamų namų. Aiškus zonavimas, normalios patalpos, logiška namo schema. Be abejo, skiriasi nuo daugumos čia dedamų TIPINIŲ, nes tai INDIVIDUALUS projektas (didžiosiomis parašiau, kad kritikuotojai atkeiptų dėmesį, nes dalis skaitytos kritikos tiesiog 'pro šoną' pylė). Kodėl jūsų namas susilaukė tiek kritikos? Klausimas ir man įdomus. Manyčiau, todėl, kad didžioji dalis auditorijos tiesiog nepribrendę tokiai architektūrai - labai gerai tame straipsnyje rašė (ankščiau nuoroda buvo). Nesiplėsiu labai gal šia tema, nėra noro. Jus palaikau visomis keturiomis - siekite savo svajonės, ir neklausykite visų 'dykų' patarimų (kažkur labai gerą mintį skaičiau, kad gero patarimo už dyką apskritai nebūna). Tai, be abejo, liečia ir mano pasvarstymus
Na, dabar surašysiu savo 'dykus' patarimus ir pamąstymus, kas liečia patį namą. Jūsų valia rinktis, į kuriuos atkreipti dėmesį, kuriuos ignoruoti - svarbiausia, kad rezultate liktumėte patenkintas rezultatu ir nesijaustumėte paaukojęs kažką esminio vardan taupumo idėjos ar kažkienio skonio receptorių. Vis tik jūs ten savo gyvenimą gyvensite, ar ne? Visi puikiai žino, kad kartais verta išleisti daugiau ne dėl to, kad gausi didesnę grąžą apčiuopiamu pavidalu (eksploatavimo kaštai ar statybos kaina), o dėl vidinio pasitenkinimo, kad turi tai ko norėjai (proto ribose, aišku).
Taigi, papunkčiui:
1. Sienelę tarp valgomojo ir svetainės tikrai be reikalo padėjot - tiksliau, ne ten ją reikėjo padėt - dabar svetainė nukentėjo, o valgomasis per erdvus. geriau ją padėkit arčiau valgomojo. Tarp kitko, toje sienelėje gali būti įmontuotos slankiojančios durys, kurios valgomąjį kartu su virtuve pilnai uždaro nuo svetainės (jei to reikia).
2. Svetainės išplanavimas, tiksliau, baldų išdėstymas tikrai užkliuvo. Bet tai lengvai pataisoma
3. Kaip suprantu, langų vietos ir gabaritai kol kas nėra išspręsti? Nes daug ką norisi taisyt. Palauksiu, kol bus galutinė situacija, tada bus aiškiau matyt.
4. Dar dėl langų - virš valgomojo stalo daryčiau švieslangį - tai valgomojo erdvę tiesiog perkels į visai kitą lygį.
5. Keista pasirodė du miegamieji + darbo kambarys. Gerai supratau? Ar ten 1 vaiko ir du miegamieji? Jei vis tik suklydau, tai daryčiau du vienodus vaikų (vidurinį galima pamažinti, taip ir namo plotas sumažės). O šiaip kambarių padėstymas man patiko. Labai gerai, kad pagrindinis miegamasis atskirtas nuo kitų kambarių per vonios kambarį - gaunasi kaip buferinė zona
6. Stogas. Aš asmeniškai daryčiau plokščią stogą šiam namui. Pirma, dėl estetikos, antra - dėl praktiškumo. Svetainės, valgomojo zonose galėtų būti aukštesnės lubos, o kitose patalpose, kur to nereikia, žemesnės. Sumos įrengimui prognozė krypsta plokščio stogo naudai, taip pat ir šildomo tūrio mažėja. Yra daug už ir prieš, bet jie visi susiveda į asmeninio požiūrio, skonio faktorius. Visi techniniai, finansiniai klausimai daugmaž tokie patys tiek šlaitiniam, tiek ir plokščiam stogui. Dabar gal užvirs diskusija, kaip visada, kad vieni ar kiti stogai pranašiausi ir geriausi, bet tai ne esmė - mano praktikoje dažniau varva per šlaitinius stogus, ir tai tik todėl, kad jie vyraujantys.
7. Būtina erdvi terasa. Tiesiog būtina. Ir, be abejo, šalia jos praspręstas gerbūvis. Ne kažkokia reprezentacinė išlaižyta pievutė, kaip Wimbledon stadijone, o normalus gerbūvis su augalais, akmenimis ir samanomis. Pvz daug yra nete.
Šiam kartui tiek minčių, daugiau galva jau nedirba po sunkios dienos. Gal dar kas šaus į galvą, jei pataikys - parašysiu
Sėkmės jums ir nepasiduokit kritikams
PS - laukiam 3D ir/ar fasadų, kad būtų galima pokalbį toliau pratęst.
Kaip jau minejau kritika yra pats geriausias dalykas ,tik gaila,kad cia jos labai nedaug
Savo svajones nezadu atsisakyt del internete issakytos kazkieno nuomones
Galiu pasakyti tik tiek,kad siandien gerai apmsciau viska ir keisim projekta is pamatu. Kodel? Ne del supermamos forumo. Tiesiog supratau,kad per daug uzsinorejau is namo. Kalbu apie plota. Faktiskai pilnai pakanka mano seimai 175-195 namo ,o ne 220 kv m,koki buvom nusprende statyt. Aisku dziugiu,kad dar viska galima keisti. Galbut architektas pasiulys kazkoki kitokia sprendima kaip negadint grazaus namo ir nepadaryt jo eiliniu galvos skausmas man. Ale bet malonus
Galiu pasakyti tik tiek,kad siandien gerai apmsciau viska ir keisim projekta is pamatu. Kodel? Ne del supermamos forumo. Tiesiog supratau,kad per daug uzsinorejau is namo. Kalbu apie plota. Faktiskai pilnai pakanka mano seimai 175-195 namo ,o ne 220 kv m,koki buvom nusprende statyt. Aisku dziugiu,kad dar viska galima keisti. Galbut architektas pasiulys kazkoki kitokia sprendima kaip negadint grazaus namo ir nepadaryt jo eiliniu galvos skausmas man. Ale bet malonus
QUOTE(Viliusu @ 2012 03 07, 22:19)
Kaip jau minejau kritika yra pats geriausias dalykas ,tik gaila,kad cia jos labai nedaug
jeigu mazinti tai siulyciau mazinti ne savo, o masiniuku komforto sakaita dar garaza galima butu pabandyti perkelti vietoje virtuves dada persikeltu iejimas ir prasitesu ta galerija svetaine su virtuve butu nepreinama, bet isesmes projektas kolkas stipriai nesugadintas ir vienas idomesniu
Sveikos:) artėja ir mano kieman dideiji statybų rūpesčiai. gauname pusę namo, ir iš jo reikia padaryti atskirą kaip ir butą. reikia įrengti san mazgą visą, (wc, dušas, kriauklė), reikia virtuvės ir gyvenamosios zonos, bei naujų laiptų į antrą aukštą. visa tai reikia padaryti iš dviejų kambarių ir dviejų koridorių. maždaug turiu viziją, ko noriu, bet bijau kad kai kas namo sąlygomis gali būti nelabai realu. sakykite, gal galite rekomenduoti kur nors ką nors, kas padarytų tokio reikalo projektą, paskaičiuotų maždaug kas ir kiek kainuotų, ir duotų vertingų patarimų dėl erdvių panaudojimo. ir kiek maždaug toks projektas galėtų kainuoti?
iš anksto dėkoju
iš anksto dėkoju
QUOTE(D'Arbuzas @ 2012 03 07, 21:40)
o ar pamatai nekainuotų labai panašiai ir taisyklingam 200m2 stačiakampiui?
Turiu om einant i virsu kaina pinga i plota brangsta gretimam sklype analogiska plota zmogus satos vieno auksto as dvieju, samata pamatu labai skiarias.
QUOTE(cezas @ 2012 03 07, 23:21)
jeigu mazinti tai siulyciau mazinti ne savo, o masiniuku komforto sakaita dar garaza galima butu pabandyti perkelti vietoje virtuves dada persikeltu iejimas ir prasitesu ta galerija svetaine su virtuve butu nepreinama, bet isesmes projektas kolkas stipriai nesugadintas ir vienas idomesniu
Palaikau del garazo, mielai atsisakyciau garazo del erdviu kambariu ir panasiai.
QUOTE(Viliusu)
Galiu pasakyti tik tiek,kad siandien gerai apmsciau viska ir keisim projekta is pamatu.
Mano patarimas butu naikinti garaza ten irengiant tevu miegamaji su nuosava vonia. Du korpusai tevu ir vaiku bus atskirti gyvenama zona. Vaiku korpusas galetu sutrumpet.
QUOTE(*** @ 2012 03 08, 07:44)
Mano patarimas butu naikinti garaza ten irengiant tevu miegamaji su nuosava vonia. Du korpusai tevu ir vaiku bus atskirti gyvenama zona. Vaiku korpusas galetu sutrumpet.
Labai šauni idėja
Labai smalsiai skaičiau kritiką, nes mūsų namas panašokas: ryškiai atskirtos visuomeninė ir privati zonos. Koridorius į miegamuosius irgi gavosi ilgokas, bet apšvietimas, spalvos, lubų aukščių skirtumas tai išspręs.
Dėl ko nesigailim, kad statėm vieno aukšto, didelę svetainę (65m2), didelį vonios kambarį ir atskirą patalpą skalbyklai. Pamažinom garažą ir dabar žiūrim kad be reikalo.
O pamatai tai kainavo Stogas irgi
Bet užtai turim ko norėjom.