mfsouth:
Pritariu išsakytiems pagyrimams jūsų pasirinktam nameliui
Dėl miegamųjų galiorkės jomrė labai taikliai pastebėjo, o jūs, kaip supratau, tos išvados ir patys priėjot. Bus tikrai geriau.
Labai cekava būtų jei ne vizualizacijas, tai bent jau fasadžiukus pamatyti. Iš plano matosi, kad galima tikėtis pakankamai skanaus rezultato ir fasaduose, tad jei nesunku ir jei turite, įkelkit - tiesiog šiaip, akims paganyt
Kas tikrai man užkliuvo - tai ta lenkta lyrinė fantazija svetainės zonoje
Gal tai jau mano frustracijos, bet vengčiau tokių dalykų kaip velnias kryžiaus. Iš primo žvilgsnio gal ir atrodo moderniai ir neįprastai, bet patikėkit, nieko ten stebuklingo. Atsibos dar bestatant, manyčiau.
Tiek erdvę perpjauna nei šiaip, nei taip, tiek vizualiai bus svetimkūnis (vienintelis tokio charakterio elementas visame name), tiek sunkiai padaromas (na, kokybės prasme), tiek ir baldai bus nelabai funcionalūs, kai tokie riesti. Pamąstykit.
Dėl langelių į rytus ir stiklinių galerijų. Buvo čia klausiančių, ar tai nėra nesąmonė. Nėra.
Labai argumentuotai, nėra
***:
Suktiems laiptams minimumas gali būti labai minimalus. Pvz, nuvažiuokit į senas bažnyčias, varpines, ir pan - netgi ir 1,5m² gali būti pakankama suktiems laiptams. Visai kitas klausimas yra komfortas - o kad būtų patogu, laiptų maršas turėtų būti ne mažiau 1,2m pločio, mano galva. Mažiau jau yra taupymas patogumo kaina, nors iki 0,9m dar-dar suvokiama. Aišku, tai dar priklauso nuo situacijos ir nuo poreikių, nes kitąkart ir 0,8m atrodo prabangiai (jei labai jau mini-mini erdvės ir viskas superkompaktiška). Visa tokių laiptų bėda yra pakopų saurėjimas link posūkio centro - praktiškai pusė pakopos tampa per siaura ekploatavimui, tiesiog nėra kaip koją padėti. Tai labiausiai trukdo nulipinėjant žemyn, nes yra pavojus padėti tik pusę pėdos (remiant kulnu), o taip jau esam surėdyti, kad pripratę svorį daugiau perkelt priekinėj pėdus pusėj - dėl ko tokioj situacijos neretas tiesiog krypteli pėdą, tipteli raiščius ar iš viso nusirita nuo laiptų. tfu-tfu-tfu.
Yra, aišku, ir normatyvai gyv. namo laiptams, bet čia klausimas diskutuotinas - dvejuose skirtinguose STR'uose skirtingai parašyta, nors abu jie galioja. Eilinis mūsiškių "galvotojų" šedevras
Tikiuosi, kažkiek aiškiau
Sėkmės visiems