Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 10 dalis

QUOTE(mfsouth @ 2012 02 21, 19:47)
Na dabar pasidalinsiu ir paciu projektu. Cia tik pavyzdinis projektas,pagal kuri zadame darytis sau individualu. Tad butu gerai sulaukti kuo daugiau ivairios kritikos. Siuo metu ka mes tikrai keisime ,tai jungsime garaza su namu, garazo sone esanti sandeliuka kelsime i garazo prieki ir jame bus katiline. Didinsime vaiku kambari iki 18 kv.m ir kazkaip norime atsisakyt dabartines katilines erdves. Nes ji nereikalinga tampa.
user posted image

tikrai saunus projektelis, kazkas idomesnio, koridoriuje gal ir perdaug vitrinu, bet cia tik smulkmena, vietoj katilines gali buti drabuzine pereinama i garaza ar siap pagalbine silta patalpa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2012 02 22, 09:51)
tikrai saunus projektelis, kazkas idomesnio, koridoriuje gal ir perdaug vitrinu, bet cia tik smulkmena, vietoj katilines gali buti drabuzine pereinama i garaza ar siap pagalbine silta patalpa  smile.gif

Bettai kokia prasme is tokiu vitrinu koridoriui? Kaip kokiam viesbuti, kambarius dar reik sunumeruot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mfsouth @ 2012 02 21, 20:47)
Na dabar pasidalinsiu ir paciu projektu. Cia tik pavyzdinis projektas,pagal kuri zadame darytis sau individualu. Tad butu gerai sulaukti kuo daugiau ivairios kritikos. Siuo metu ka mes tikrai keisime ,tai jungsime garaza su namu, garazo sone esanti sandeliuka kelsime i garazo prieki ir jame bus katiline. Didinsime vaiku kambari iki 18 kv.m ir kazkaip norime atsisakyt dabartines katilines erdves. Nes ji nereikalinga tampa.

Fainas projektukas. Labai būtų funn jei daugiau info idėtumėte: kur šiaurė - pietūs? Koks vaizdas iš terasos? Kurioje sklypo vietoje? Gal turite sklypo su namu planą? Gal turite išorės vizualizaciją?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo runchikas: 22 vasario 2012 - 14:58
[quote=mfsouth,2012 02 21, 20:47]

Vieniems užsakovams dabar labai panašų projektuoju (tas "ramybės" /miegamųjų korpusas panašiai sprendžiamas,būtent su vitrinomis į terasą) smile.gif
Tik manasis be garažo ir su mansarda.
Pirminį Ia. eskizą įmetu įdomumo dėlei biggrin.gif

Jūsiškiame aš būtinai koreguočiau "galiorką" miegamųjų, nes neracionaliai suplanuota.Primečiau tokią super mini schemutę ..pamąstymui...(Sekančiu reisu įkelsiu-iškart neleidžia apimtis biggrin.gif )
O šiaip- pakoregavus dar virtuvės zoną ir tuos pakeitimus sudėliojus, viskas turėtų būti neblogai mirksiukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jomre: 22 vasario 2012 - 15:50
[quote=jomre,2012 02 22, 15:46]
[quote=mfsouth,2012 02 21, 20:47]
Vieniems užsakovams dabar labai panašų projektuoju (tas "ramybės" /miegamųjų korpusas panašiai sprendžiamas,būtent su vitrinomis į terasą) smile.gif
Tik manasis be garažo ir su mansarda.
Pirminį Ia. eskizą įmetu įdomumo dėlei biggrin.gif

Jūsiškiame aš būtinai koreguočiau "galiorką" miegamųjų, nes neracionaliai suplanuota.Primečiau tokią super mini schemutę ..pamąstymui...(Sekančiu reisu įkelsiu-iškart neleidžia apimtis biggrin.gif )
O šiaip- pakoregavus dar virtuvės zoną ir tuos pakeitimus sudėliojus, viskas turėtų būti neblogai mirksiukas.gif
[/quote]
na man tai cia visai nepanasu - ten esmine vieta yra ta ilga stikline galerija, kuri ir apsprendzia specifini tos dalies isplanavima, o pas jus nieko tokio nera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 22 vasario 2012 - 16:10
QUOTE(madwifi @ 2012 02 22, 17:08)
na man tai cia visai nepanasu - ten esmine vieta yra ta ilga stikline galerija, kuri ir apsprendzia specifini tos dalies isplanavima, o pas jus nieko tokio nera.

Yra yra smile.gif Tik trumpesnė ta galerija,bet esmė ta pati.
Na, nesvarbu čia.
Įmetu schemutę,kaip tvarkyčiau patalpas pabaigoje jūsiškės galerijos.
Kaip vieną iš pvz.
Atsakyti
Sveiki smile.gif
turiu pirminius pabraizymus musu namuko 4u.gif man jis patinka, ir viskas man ten butu kaip ir idealiai, nes jis lipdytas musu paciu is keliu projektu, t.y. architektui buvo pateikta konkreciai kaip viska isivaizduojam... blush2.gif
Taciau plotas gaunasi manau didokas, bet kaip sumazinti, kai nesinori nieko atsisakyti. O ir kazka naujo sugalvoti man jau nebeiseina doh.gif
user posted image
user posted image

Galvoju, gal ta siena, kur yra darbo kambarys ir laukinis sandelys sulyginti su svetaines siena, o toje vietoje, kur yra valgomasis sutraukti ant kokio 1 m. Tai is esmes sumazetu tik valgomasis, sandeliukas ir kolidorius (desinioji puse pasiliktu tokia pati, nes butu laukine siena nustumta iki galo).
Bet va man labai gaila 2 auksto ploto, nes jis taip pat sumazetu, t.y. sumazetu vaiku kambariai unsure.gif

Gal jus kartais turite kokiu minciu, ka cia galima butu pakeisti, kaip apmazinti bendra plota? bigsmile.gif
O gal is vis nieko neliesti ir palikti taip? g.gif

P.S. langus taip pat noresiu keisti, bet dar nesugalvojau visko iki galo....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varniukas: 22 vasario 2012 - 17:51
Man projektas irgi šis labai patinka, todėl darome būtent pagal jį. Pakeitimų kaip jau sakiau bus. Čia kažkas įmetė funkcinę miegamųjų schemą. Tai va taip mes ir darome.
Kažkas klausė kam vitrininių langų. Na visų pirma dėl grožio, antra tai ne koridorius o galerija, kurios pagalba apjungiama namo ir kiemo erdvė, atrodo viskas ranka pasiekiama. Ir šiaip man koridoriai tamsūs individualiuose namuose,tai kažkokia tragedija. g.gif Na tie papildomai stiklai žinoma kainuoja ir pagalvoji gal reiktų atsisakyt, bet investuojant didelius pinigus į savo namus, galima kartais ir pasielgt išjungus taupymo rėžimą. Beje koridoriuje bus dvi vitrinos + dvi kolonos. Koridorius ne visas vitrininis.
Sklypas 35m x 42m. Orentuotas taisyklingai pagal pasaulio puses. Įvažiavimas iš šiaurės, miegamieji rytų pusėje, bendra erdvė ir vaiko kambarys pietūs / pietvakariai.
Koks vaizdas bus pro šiuos langus? Didelio ir gražiai sutvarkyto kiemo, bei gale stovinčios pirtelės wub.gif ax.gif
Šiandien kaip ir radome sprendimą ,kaip jungiant garažą atsisakyt dalinai esamos katilinės vietos. Kitą savaitę bus pataisytas projektas ,tad būtinai pasidalinsiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mfsouth: 22 vasario 2012 - 18:12
QUOTE(mfsouth @ 2012 02 22, 18:11)
Na visų pirma dėl grožio, antra tai ne koridorius o galerija, kurios pagalba apjungiama namo ir kiemo erdvė, atrodo viskas ranka pasiekiama. Ir šiaip man koridoriai tamsūs individualiuose namuose,tai kažkokia tragedija.

O kambariai su keleta langiuku is rytu netragedija? Sprendziant is sklypo ploto miegamuju langai bus i kaimynu tvora?

Cia turbut skonio reikalas bet kiek yra teke gyvent miegamojo langai i vakarus pietvakarius labiausiai tiko, jai langai i rytus ir kokios alyvines ar zydros spalvos tai kai shaldytuve..

Seip turint pietu kiema (pas mane irgi butent toks sklypas) asmeniskai visus langus atidengiau i pietus. Megstu saule ir siluma.
Atsakyti
Kolega, tikrai nebaisu , kai miegamojo langai į rytų pusę smile.gif kur kas baisiau turėt ilgą ir be natūralios šviesos koridorių , užtenka daugiabučiuose tokiu turėjom. Vaikų kambarys ,kuriame kol vaikų nėra bus darbo kambarys ir turės langus į pietus arba pietvakarius.
O daryt miegamąjį į pietus man nėra reikalo, esu dirbantis žmogus, todėl smagu keltis su saule. O dieną visvien miegamasis būna apleistas wink.gif
Atsakyti
[quote=varniukas,2012 02 22, 18:49]
Sveiki smile.gif
turiu pirminius pabraizymus musu namuko 4u.gif man jis patinka, ir viskas man ten butu kaip ir idealiai, nes jis lipdytas musu paciu is keliu projektu, t.y. architektui buvo pateikta konkreciai kaip viska isivaizduojam... blush2.gif

O gal is vis nieko neliesti ir palikti taip? g.gif
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Geriausia, kai nelipdote iš kelių, o kuriate naujai smile.gif
O jei jau situacija tokia, kokia yra tai,mano nuomone- turėtumėt nemažai ką sutvarkyti šiuose planuose g.gif Tuo pačiu ir apmažintumėt plotus, jei reikia.

Štai kas labiausiai užkliuvo:
Iaukšte:- į darbo kambarį įėjimą padarius nuo laiptų pusės ,į buities patalpėlę
irgi - normalesnis taptų tas buities...(tiesiog tvarkingai likusį plotą padalinti į reikalingus 2 ir viskas, be tų posūkių ir nišos,kurie dabar atima daug naudingo ploto).Dušą galėtumėt gale patalpos daryt,visas plotelis gražiai išsinaudotų..
- puiku, kad laiptinė didelė, bet pačius laiptus darykite nesuktus(čia sočiai vietos yra)
- laiptinę atverčiau ,nuimkit tą akliną sieną- erdvė bus jaukesnė

II aukšte: - labai negeras tas išsikišimas-miegamojo drabužinės kampas.. Nepatinka ,kad užlipus veik "atsitrenkiat" į sieną..( vonios)
Laiptus gal reiktų veidrodiškai apsukt ..

Vienu žodžiu- taisykite cool.gif

Papildyta:
QUOTE(mfsouth @ 2012 02 22, 19:39)
  tikrai nebaisu , kai miegamojo langai į rytų pusę  smile.gif
Vaikų kambarys ,kuriame kol vaikų nėra bus darbo kambarys ir turės langus į pietus arba pietvakarius.
O daryt miegamąjį į pietus man nėra reikalo, esu dirbantis žmogus, todėl smagu keltis su saule. O dieną visvien miegamasis būna apleistas  wink.gif

Pilnai sutinku su jūsų nuomone .Ir smagu,kad darote tą galeriją mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jomre @ 2012 02 22, 19:53)
Geriausia, kai nelipdote iš kelių, o kuriate naujai 
O jei jau situacija tokia, kokia yra tai,mano nuomone- turėtumėt nemažai ką sutvarkyti šiuose planuose  Tuo pačiu ir apmažintumėt plotus, jei reikia.

Štai kas labiausiai užkliuvo:
Iaukšte:- į darbo kambarį įėjimą padarius nuo laiptų pusės ,į buities patalpėlę
irgi - normalesnis taptų tas buities...(tiesiog tvarkingai likusį plotą padalinti į reikalingus 2 ir viskas, be tų posūkių ir nišos,kurie dabar atima daug naudingo ploto).Dušą galėtumėt gale patalpos daryt,visas plotelis gražiai išsinaudotų..
- puiku, kad laiptinė didelė, bet pačius laiptus darykite nesuktus(čia sočiai vietos yra)
- laiptinę atverčiau ,nuimkit tą akliną sieną- erdvė bus jaukesnė

II aukšte: - labai negeras tas išsikišimas-miegamojo drabužinės kampas.. Nepatinka ,kad užlipus veik "atsitrenkiat" į sieną..( vonios)
Laiptus gal reiktų veidrodiškai apsukt ..

Vienu žodžiu- taisykite 

SUPER pastebejimai!!! thumbup.gif
tikrai labai gera mintis, kad darbo kambario iejima padaryti is laiptu. Tai sandeliukas ir WC siena irgi susilygintu su darbo kambario siana. O WC jau gautusu siauras pailgas? g.gif

Vat tik del laiptu? Jei ne suktus daryt, tai palei viena siena, ar kaip? Biskiuuka nelabai isivaizduoju blush2.gif ir kiek tada reikia ploto, kad mazesni laiptai butu?

Va dar del laiptu sienos, reiktu panaikinti ta siena, kur su svetaine? Ar ten siena iterpta tarp laiptu? g.gif

Del laiptu apsukimo veidrodiskai, tai 100% sutinku! smile.gif Ir kodel as to nepastebejau?! doh.gif

O drabuzines kampas atsikises negaerai i miegamojo puse, ar i kolidoriaus? Bet kaip tada padaryti ta drabuzine?

II auksta paisiau viska as pati. Tai ir niekaip kitaip nesugalvojau siu patalpu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varniukas: 22 vasario 2012 - 21:09