Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 10 dalis

QUOTE(cezas @ 2012 02 17, 14:00)

Kokio laminato neuzmatysi, pradeda man tos baltos grindys patikt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2012 02 17, 10:13)
Visai saugi danga. Tiesą pasakius, ji daug kartų saugesnė nei visi laminatai - pagal specifikacijas ji tinkama netgi vaikų darželio virtuvėms ir panašioms patalpoms, kurioms keliami griežti reikalavimai.
Yra daug rūšių šios dangos - tiek spalviniu, tiek ir paviršiaus atžvilgiu. Gali būti ir neslidžiu paviršiumi, šiek tiek elastigu - jausmas lyg gumuotas. Ji ir pakantesnė tada braižymams ir tt (nors ir manoji kaip akmuo, iki šiol nepavyko jokiomis pastangomis jos subraižyt, netgi kėde su ratukais). Bet ji brangesnė ir tik dėl to tokios nepasirinkau.  mirksiukas.gif

gal galėtumėt atskleisti kokia įmonė liejo jūsų grindis?
Atsakyti
Sveiki! smile.gif Ka galvojat apie sita nama: http://www.namuplana...ikauskas/BALTAS. Laukiu atsakymu ir komentaru bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(D'Arbuzas @ 2012 02 17, 18:53)
gal galėtumėt atskleisti kokia įmonė liejo jūsų grindis?

Oi, kad seniai tai buvo, nebepamenu doh.gif Žinau tik, kad net jų ofisas persikėlė, o tai rasčiau pagal adresą... Tad nepasakysiu įmonės, deja. Bet yra nemažai kas liejamom dangom užsiima - pagūglinkit, tikrai rasit mirksiukas.gif

Izium'as: Tvarkingai nutinkuotas naujas "alytnamis", su visais to žanro bruožais. Ką čia daugiau bepridėsi?
Atsakyti
QUOTE(Izium'as @ 2012 02 17, 18:02)
Sveiki!  smile.gif Ka galvojat apie sita nama: http://www.namuplana...ikauskas/BALTAS.  Laukiu atsakymu ir komentaru  bigsmile.gif

negraziai ir nepatogiai isspresta gyvenama ir virtuves erdve, antrame aukste kambariai dideli ir konfortiski taciau yra tik vienas sanmazgas, nera drabuzines ar sandeliuko smile.gif namo erdves nesubalansuotos smile.gif del isvaizdos sutinku su zarmenu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezas: 18 vasario 2012 - 20:09
QUOTE(cezas @ 2012 02 18, 20:07)

negraziai ir nepatogiai isspresta gyvenama ir virtuves erdve

Mielas architekte, kai sakote A pasakykite ir B arba nieko nesakykite. "Negražiai" yra labai subjektyvu, todėl šis žodis visiškai netinka kritikai.

Arba pasakymas "nepatogiai" - ką tai reiškia? Gal galima konkretumo, o jei iš karto negalima, tai geriau ir burnos neaušinkite.

Juk žmonės renkasi projektus ir nori ne "gražu/negražu" ar "patogu/nepatogu", o konkretumo. Ir jūs kaip architektas turėtumėte būti labai konkretus.

Aš manau, kad kritikuojant architektūrą (beje, kaip ir bet ką) reikia sakyti amato klaidas, jei tokių yra, o jei nėra, "gražu/negražu" yra per daug subjektyvu ir netikra.

Tokia kritika, kurią ką tik pasakėte, veda į niekur, t.y. buką sustabarėjimą ir dar bukesnį klientų ieškojimą: o gal kvailiukai užkibs? Ar gi ne taip?

P.S. Man labai patinka bet kokio amato/profesijos palyginimas su mediku. Juk kuomet esi operuojamas (ar kažkokiu kitu būdu susiduri su medicina), nori, kad viskas kuo geriausiai pavyktų.

Todėl ir pats turi duoti tokį produktą kitam: juk blogą namo projektą (kaip ir bilibirdielinę kritiką apie namo projektą) galima prilyginti nepavykusiai operacijai, ar ne?

Tai vat, aš savo darbą (kad ir koks jis nesvarbus būtų) stengiuosi atlikti kuo geriau, todėl drįstu to paties prašyti iš policininko, mediko, pardavėjo ar gydytojo. Todėl prieš kritikuodamas ir rašydamas tik, kad parašyti, pagalvokite ar tokios pačios paslaugos norėtumėte nuėjęs pas gydytoją, stomotologą, policininką, servise ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 19, 22:52)
Mielas architekte, kai sakote A pasakykite ir B arba nieko nesakykite. "Negražiai" yra labai subjektyvu, todėl šis žodis visiškai netinka kritikai.
<...>
Tai vat, aš savo darbą (kad ir koks jis nesvarbus būtų) stengiuosi atlikti kuo geriau, todėl drįstu to paties prašyti iš policininko, mediko, pardavėjo ar gydytojo. Todėl prieš kritikuodamas ir rašydamas tik, kad parašyti, pagalvokite ar tokios pačios paslaugos norėtumėte nuėjęs pas gydytoją, stomotologą, policininką, servise ir t.t.

Mielas žmogau, nors rašėt cezui, atsakysiu aš, gal ir cezas vėliau pridės nuo savęs ką galvoja.
- Pirma, čia laisva tema ir kas nori tas ir komentuoja, o kokią formą pasirenka - jo/jos teisė. Gražu/negražu, be abejo, subjektyvu, tačiau subjektyviai ir komentuojame. Architektūra, kaip jau bebūtų, toks jau dalykas - čia jums ne vinį į sieną kalti, tad ir vertinti pagal vieną liniuotę yra klaida.
- Antra, jei jau barate architektą, kad nepakankamai išsamiai ir neprofesionaliai pakomentavo - pabandykite pasijausti jo kailyje. Kaip taisyklė, čia visi nori nuomonių apie kartotinius projektus, ne individualius, ir, kaip taisyklė, tai būna ne A, ne B, o arčiau Z ar Ž kategorijos architektūra. Retas pvz būna išties vertas dėmesio. Maža to, kiša vis tuos pačius, jau aptartus (o dažnai ir ne vieną kartą) projektus, nes tingi skirti laiko ir paskaityti temą.
- Trečia, ir gal svarbiausia - jei jau reikalaujate išsamaus komentaro, serviso (kaip pats išsireiškėt) tokio pat, kaip pas policiniką, gydytoją, stomotolgą ar pan., tai maloniai prašom - ateikite, susimokėkite ir tiek aš, tiek cezas, tiek ir kiti specai jums duos profesionalų, išsamų, detalizuotą ir argumentuotą analizę su visais pliusais ir minusais. O kol tai vyksta laisva valia, tiesiog kaip nemokama pagalba - turėkit sąžinės priekaištaut. Žmogus, vis tik, degina savo laisvą laiką, spręsdamas tikrai ne savo problemas. schmoll.gif

Keliat tamsta vėją tuščioj vietoj. Jei nepatingėt ir paskaityt ankstesnius postus, tai ir pats paliekate tokių pat komentarų (kaip ir visi, aš ne išimtis).

Ramybės mirksiukas.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 19, 21:52)

Arba pasakymas "nepatogiai" - ką tai reiškia? Gal galima konkretumo, o jei iš karto negalima, tai geriau ir burnos neaušinkite.

Juk žmonės renkasi projektus ir nori ne "gražu/negražu" ar "patogu/nepatogu", o konkretumo. Ir jūs kaip architektas turėtumėte būti labai konkretus.

Aš manau, kad kritikuojant architektūrą (beje, kaip ir bet ką) reikia sakyti amato klaidas, jei tokių yra, o jei nėra, "gražu/negražu" yra per daug subjektyvu ir netikra.

Tokia kritika, kurią ką tik pasakėte, veda į niekur, t.y. buką sustabarėjimą ir dar bukesnį klientų ieškojimą: o gal kvailiukai užkibs? Ar gi ne taip?

P.S. Man labai patinka bet kokio amato/profesijos palyginimas su mediku. Juk kuomet esi operuojamas (ar kažkokiu kitu būdu susiduri su medicina), nori, kad viskas kuo geriausiai pavyktų.

Todėl ir pats turi duoti tokį produktą  kitam: juk blogą namo projektą (kaip ir bilibirdielinę kritiką apie namo projektą) galima prilyginti nepavykusiai operacijai, ar ne?

O kur jusu komentaras apie projekta ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2012 02 19, 23:31)
Mielas žmogau, nors rašėt cezui, atsakysiu aš, gal ir cezas vėliau pridės nuo savęs ką galvoja.
- Pirma, čia laisva tema ir kas nori tas ir komentuoja, o kokią formą pasirenka - jo/jos teisė. Gražu/negražu, be abejo, subjektyvu, tačiau subjektyviai ir komentuojame. Architektūra, kaip jau bebūtų, toks jau dalykas - čia jums ne vinį į sieną kalti, tad ir vertinti pagal vieną liniuotę yra klaida.
- Antra, jei jau barate architektą, kad nepakankamai išsamiai ir neprofesionaliai pakomentavo - pabandykite pasijausti jo kailyje. Kaip taisyklė, čia visi nori nuomonių apie kartotinius projektus, ne individualius, ir, kaip taisyklė, tai būna ne A, ne B, o arčiau Z ar Ž kategorijos architektūra. Retas pvz būna išties vertas dėmesio. Maža to, kiša vis tuos pačius, jau aptartus (o dažnai ir ne vieną kartą) projektus, nes tingi skirti laiko ir paskaityti temą.
- Trečia, ir gal svarbiausia - jei jau reikalaujate išsamaus komentaro, serviso (kaip pats išsireiškėt) tokio pat, kaip pas policiniką, gydytoją, stomotolgą ar pan., tai maloniai prašom - ateikite, susimokėkite ir tiek aš, tiek cezas, tiek ir kiti specai jums duos profesionalų, išsamų, detalizuotą ir argumentuotą analizę su visais pliusais ir minusais. O kol tai vyksta laisva valia, tiesiog kaip nemokama pagalba - turėkit sąžinės priekaištaut. Žmogus, vis tik, degina savo laisvą laiką, spręsdamas tikrai ne savo problemas. schmoll.gif

Keliat tamsta vėją tuščioj vietoj. Jei nepatingėt ir paskaityt ankstesnius postus, tai ir pats paliekate tokių pat komentarų (kaip ir visi, aš ne išimtis).

Ramybės  mirksiukas.gif  cool.gif

drinks_cheers.gif sunku net kazka pridurti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2012 02 20, 12:03)
drinks_cheers.gif  sunku net kazka pridurti  biggrin.gif

Kartais teisiog nėra prasmės "įsijausti",jei matosi,kad iš esmės nekas.. Pilstyti "iš tuščio į kiaurą"???
Kyla klausimas, kokia intencija čia žarstome komentarus? Iš sportinio intereso smile.gif Jei rimtai- man asmeniškai labai smalsu, kas domina statytojus,kokie klausimai dažniausiai iškyla,kaip vienu ar kitu klausimu pasisako kolegos. Tad gal visai naudinga čia padalyvauti .

Jei pateikto aptarimui projektas neblogas,taisytinas,tuomet
plačiau ir apžvelgiame.Kartais ir kokią schemutę nubrėžiame.
Taigi, mielieji- neburnokite schmoll.gif

P.S. tikiuosi, yra ir dėkingų g.gif
Atsakyti
Sveiki, noretume pristatyti priestata prie namo, gyvens 3 zmoniu seima. Galime nauduotis "1" ir "2" patalpomis. Priestata norime statyti kur pazymeta "3". Ar tikrai nuo kaimyno garazo pazymetu "4" turime laikyti 6m atstuma? Krastutiniu atveju reiketu griauti garaza "5", tada butu daugiau vietos.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Viktorija_: 20 vasario 2012 - 19:24
Sveiki 4u.gif
Gal kas patartų.....
Intensyviai ieškau namo proekto, bet sekasi sunkiai. reikia kad antram aukšte butų 3 miegamieji + vonia, 1-am virtuvė salonas ir kambarys nemažesnij nei 15 kv.m. išsirinkom vieną proektą, bet kaip supratau jis čia kritikuojamas doh.gif (kastytis)
Atsakyti