Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 10 dalis

QUOTE(runchikas @ 2012 02 08, 10:15)
Visiška netiesa.
Nors tema ne apie tai bet trumpai:
Z.u.p. sklype BET KOKIAM statiniui statyti reikia būti paruošus kaimo plėtros projektą (KPP). Tam kad paruošti KPP reikia įregistruoti ūkininko ūkį. Visam tam reikia turėti min 50 a žemės, ir tinkamą išsilavinimą. Jokios veiklos vystyti nebūtina.
Kai visos šios sąlygos patenkintos: iki 80 kvm bendro ploto statinio nuo praeitų metų niekas nederina net supaprastinta tvarka, pats klausiau vyr architektės: jei nori imi ir statai be jokių popierių ar projektų. Jei pastatas virš 80 kvm - sąlygos tos pačios kaip gyvenamajam namui namų valdos sklype - reikalingos sąlygos + projektas + statybų leidimas + visa kita.
Smulkiau  Popierizme - Ūkininkų temoje  galite pasiskaityti.

Teisingai, iškyrus vieną momentą - KPP ne visada reikia ruošti, tai priklauso nuo situacijos.
O šiaip viskas taip.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
ka jus manote apie si projekta? man reikia mazesnio iki 80 kvadratu, panasaus, kuo
namelis kiek kainuotu toks karkasinis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Browny: 08 vasario 2012 - 10:15
QUOTE(Browny @ 2012 02 08, 10:14)
ka jus manote apie si projekta? man reikia mazesnio iki 80 kvadratu, panasaus, kuo

jeigu ziureti isore tai viskas tvarkinga, bet viduje man planas ir patalpu dydziai primena mobilu nameli biggrin.gif komplikuociau turbut nebutu galima padaryti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezas: 08 vasario 2012 - 10:31
QUOTE(Browny @ 2012 02 08, 11:14)

Neisivaizduoju gyvenimo tokiame name. Čia gal nebent kokiems nors extremalams, bet ir jiems pabostų po metų. Mano nuomone tiesiog kažkoks nesusipratimas.
Papildyta:
QUOTE(zarmenas @ 2012 02 08, 10:46)
Teisingai, iškyrus vieną momentą - KPP ne visada reikia ruošti, tai priklauso nuo situacijos.
O šiaip viskas taip.
drinks_cheers.gif

O kokiais atvejais pvz. nereikia ruošti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo runchikas: 08 vasario 2012 - 11:11
QUOTE(Browny @ 2012 02 08, 11:14)

O man visai patiko. Apdaila visiškai netinkanti tokiam tūreliui, bet šiaip maloniai žiūrisi. Vidus išplanuotas normaliai, kiek gal ir komplikuotai, bet darant kompaktiškai viską, to neįmanoma išvengti. Gal kažkiek užkliuvo tie grindų peršokimai, bet viskas irgi turi savą logiką, tad neina sakyt, kad klaida.
Bendrai paėmus, minimalios kvadratūros nameliai visada panašūs kažkiek išplanavimu į 'mobilius namelius', nes ir planavimo problematika labai panaši - kuo daugiau sukišti į kuo mažesnį plotą (kiti galimi palyginimai - jachtų išplanavimas). Tai visada iššūkis. Šiuo konkrečiu atveju, mano galva, galima būtų nemažai išlošti integruojant vienus daiktus/baldus į kitus (stalčiai, spinta laiptuose ir panašiai).
Dėl kainos nieko nepasakysiu, gal atsiras kas labiau seka statybų kainas.

Cezai - va palyginimui tikrai MINI MINI:
http://www.youtube.c...player_embedded
Man patiko cool.gif
Papildyta:
QUOTE(runchikas @ 2012 02 08, 12:11)
Neisivaizduoju gyvenimo tokiame name. Čia gal nebent kokiems nors extremalams, bet ir jiems pabostų po metų. Mano nuomone tiesiog kažkoks nesusipratimas.
Papildyta:

O kokiais atvejais pvz. nereikia ruošti?

Kiekvienam savo. Viskas priklauso nuo gyvenimo būdo ir poreikių. Paveizolykit mano duotą youtube linką, akiračio praplėtimui mirksiukas.gif

O dėl kaimo plėtros projekto - per daug teksto, tiesiog reikia paimti ir viską perskaityti. Plius, keičiasi viskas taip greitai dabar, kad mano dviejų savaičių senumo medžiaga jau gali nebeatitikti realybės lotuliukas.gif
Porą pvz galiu duoti, tiesiog mano atvejis - žūp sklypas, ūkininko sodyba, ten įregistruotas ūkis. Ūkininko sodybai, tiesa, leidimo statybai reikėjo, nes plotas didesnis, bet jokių kaimo plėtros projektų nereikėjo ruošti.
Tuo tarpu formuojant naujus sklypus, Vilniaus rajone, rajono savivaldybė pareikalavo KPP (tarp begalės kitų nesąmonių, be abejo doh.gif ).
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2012 02 08, 11:21)
O man visai patiko. Apdaila visiškai netinkanti tokiam tūreliui, bet šiaip maloniai žiūrisi. Vidus išplanuotas normaliai, kiek gal ir komplikuotai, bet darant kompaktiškai viską, to neįmanoma išvengti. Gal kažkiek užkliuvo tie grindų peršokimai, bet viskas irgi turi savą logiką, tad neina sakyt, kad klaida.
Bendrai paėmus, minimalios kvadratūros nameliai visada panašūs kažkiek išplanavimu į 'mobilius namelius', nes ir planavimo problematika labai panaši - kuo daugiau sukišti į kuo mažesnį plotą (kiti galimi palyginimai - jachtų išplanavimas). Tai visada iššūkis. Šiuo konkrečiu atveju, mano galva, galima būtų nemažai išlošti integruojant vienus daiktus/baldus į kitus (stalčiai, spinta laiptuose ir panašiai).
Dėl kainos nieko nepasakysiu, gal atsiras kas labiau seka statybų kainas.

Cezai - va palyginimui tikrai MINI MINI:
http://www.youtube.c...player_embedded
Man patiko  cool.gif
Papildyta:

Kiekvienam savo. Viskas priklauso nuo gyvenimo būdo ir poreikių. Paveizolykit mano duotą youtube linką, akiračio praplėtimui  mirksiukas.gif

O dėl kaimo plėtros projekto - per daug teksto, tiesiog reikia paimti ir viską perskaityti. Plius, keičiasi viskas taip greitai dabar, kad mano dviejų savaičių senumo medžiaga jau gali nebeatitikti realybės  lotuliukas.gif
Porą pvz galiu duoti, tiesiog mano atvejis - žūp sklypas, ūkininko sodyba, ten įregistruotas ūkis. Ūkininko sodybai, tiesa, leidimo statybai reikėjo, nes plotas didesnis, bet jokių kaimo plėtros projektų nereikėjo ruošti.
Tuo tarpu formuojant naujus sklypus, Vilniaus rajone, rajono savivaldybė pareikalavo KPP (tarp begalės kitų nesąmonių, be abejo  doh.gif ).

cia nuoroda apie buteli ir dar rekonstrukcija kai turio keisti negali truputi skiriasi biggrin.gif o aptariamas namas naujas ir dar ne toks jau ir mazas, as ziuriu is praktines patogumo puses, suprantu dar turis butu kazkoks idomus ir del jo butu idomesnis planas, o dabar turis visiskai paprasta trobele, o planas kazkoks nesusipratmas svelniai tariant biggrin.gif
Atsakyti
Tuo tarpu formuojant naujus sklypus, Vilniaus rajone, rajono savivaldybė pareikalavo KPP (tarp begalės kitų nesąmonių, be abejo  doh.gif ).

Viena iš naujovių Vilniaus rajone-prie projekto pareikalavo pridėti geoterminio šildymo įrangos specifikaciją ir projektą. Praeito ketvirtadienio statybų komisijos žinios.
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2012 02 08, 11:29)
jeigu ziureti isore tai viskas tvarkinga, bet viduje man planas ir patalpu dydziai primena mobilu nameli  biggrin.gif  komplikuociau turbut nebutu galima padaryti  smile.gif

tai kainos nepasakysit? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Browny @ 2012 02 08, 13:41)
tai kainos nepasakysit? smile.gif

Jūs šiaip dar patikslinkit, kokia kaina jus domina - projekto ar statybos, o tai nelabai aišku ko klausiate mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2012 02 08, 13:43)
Jūs šiaip dar patikslinkit, kokia kaina jus domina - projekto ar statybos, o tai nelabai aišku ko klausiate  mirksiukas.gif

ir to ir to. nes siaip tas projektas kainuoja 2000lt, bet jei sumazintume, kiek tada butu ir statybos ir projekto?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Browny: 08 vasario 2012 - 13:11
Kiekvienam savo. Viskas priklauso nuo gyvenimo būdo ir poreikių. Paveizolykit mano duotą youtube linką, akiračio praplėtimui  mirksiukas.gif

Tiesiog zmogus masto kad be statybu leidimo bus viskas daug paprasciau, ce ne apie gyvenimo buda.

gyvenimo "buda" biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Browny @ 2012 02 08, 13:11)
ir to ir to. nes siaip tas projektas kainuoja 2000lt, bet jei sumazintume, kiek tada butu ir statybos ir projekto?

Speciau karkasinis koks tukstantis uz kv..
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 02 08, 14:14)
Speciau karkasinis koks tukstantis uz kv..

tai as irgi panasiai speciau smile.gif uztat ir klausiu - specu biggrin.gif
Atsakyti