as tai buciau kategoriskai pries jei aukle vestusi mano vaika i savo namus.
Aš irgi prieš vaiko buvimas auklės namuose. Vaikas turi būti savo namuose.
na o ka daryti jei namuose yra didelis suo? nemanau kad atsiras aukle kuri nores tokiomis salygomis priziureti vaika nors tada butciau 100 procentu tikra kad aukle mano vaiko neskriaus nes suo ja priziuretu
na nejaugi jau taop blogai kai vaikas aukles namuose?
na nejaugi jau taop blogai kai vaikas aukles namuose?
QUOTE(*Drambliukas* @ 2004 12 16, 09:45)
Jau geriau rask aukle, kuri suns nebijotu.
Ir aplamai galvok apie vaika , o ne aukle saugok nuo suns, pagalvok kas svarbiau.
Ir aplamai galvok apie vaika , o ne aukle saugok nuo suns, pagalvok kas svarbiau.
na jus cia visos kaip susitare "varot" jei nebutu tokia didele problema tai ir neieskociau cia patarimo, bet patarimu kol kas nesulaukiau o tik begale priekaistu ir moralu
tai gi negaliu as imti ir ismesti suns i gatve o aukliu kurios priziuretu vaika kai namuose yra suo ne tiek daug (kol kas man neteko sutikti)
galvojat man sirdies neskauda jau vien nuo minties kad savo vaikeli reiks palikti su svetimu zmogumi pykinti pradeda ir asaros akyse o cia dar jus su savo "kas svarbiau "
ech.....
Mano vaika aukle priziurejo savo namuose. Man buvo gerai, patogu, vaikui manau taip apt neblogiau nei savo namuose. Nuvezem puoduka, jo zaislu tase, aukle turejo kate kuri labai patiko mano vaikinui. Vaziuodavo ne pas aukle, o pas kate Pliusu daug, minusas mano akim ziurint musu situacijoj buvo tik vienas, vaika reikedavo zadint rytais.
Nepergyvenk, jei tau kitaip neiseina, tai daryk taip kaip tau geriau, tik svarbu pazinti zmogu su kuriuo paliksi vaika, nuvaziuoti i svecius pas ja is anksto, apsiziureti kaip gyvena ir apsispresti. Ir nematau as cia jokios tragedijos ir priezasciu moralams.
Nepergyvenk, jei tau kitaip neiseina, tai daryk taip kaip tau geriau, tik svarbu pazinti zmogu su kuriuo paliksi vaika, nuvaziuoti i svecius pas ja is anksto, apsiziureti kaip gyvena ir apsispresti. Ir nematau as cia jokios tragedijos ir priezasciu moralams.
Pavyzdziu, mes irgi vezame savo mazuti pas aukle, mums taip geriau, nes pirmiausia, mes patys toli gyvename, auklei iki musu toli atvaziuoti. Kitas dalykas - jie irgi gyvena nuosavame name, todel musu Smarkuolis gali buti ilgai lauke, nuosavas kiemas, suo, katinas ir kiti privalumai. Paskui ten gyvena ne tik aukle, bet ir aukles vyras, o Diedukas yra tapes sunaus dziaugsmu, nes jis skaldo malkas, dirba darze, kala su plaktuku ir dirba visokius sunui idomius darbus. Nuvezu zaislu, sauskelniu ir viskas. Ji verda jam valgyti - esame sutare, kad sumoku papildomai uz jo maista. Buna dienu, kai aukle dar ir man ideda veztis namo blynu ar siaip ko nors. Nematau nei vieno minuso. Keletas vaizdeliu: atvaziuoju vasara, mano Ziogas basas, nuogas, baseiniuke vanduo pripiltas, bet aukle sedi salia ir nuolat dar siltesnio vandens ipila, o Diedukas serbentus maziui skina, tas toks patenkintas rasko... Kitas: vakaras, lauke tamsu, uzeinu i kambari, o Diedukas su armonika groja, mociute saukstais skambina, mano vaikas su ukininko kepure ir kad pucia i lupine armonikele, kad pucia... Vaziuoju misku pas aukle ir matau: Diedukas tempia roges, mano mazis apklotas, tik nosis kyso, paskui abu i pusnis igriuna... Tikriausiai nuo zmoniu priklauso, nes tfu tfu tfu - jie man kaip anyta su sesuru...
Kol mokiausi, auklei vaika nunsdavau pas ja i namus.Visu pirma, ja labai pasitikiu.Be to,maniske labai ilgai miega, tai auklei nereikia "budeti" prie jos lovos neturint ka veikti.Pripazinsiu,nespedavau rytais susitvarkyti kambariu, islekti i paskaitas ir dar suruosti viska vaikui atimdavo daug laiko anksti ryte..Tai labai patogu-isnesi auklei vaika, o ji nemato viso bardako namie Savo namuose aukle zino kur kas padeta-savi namai jai yra savi.Ateinu kazkada po paskaitu-mazoji privalgius aukles isvirtos darzovienes,miega sau apsipatenkinus ramybeje...(pas mus suo, tai ramybes kaip ir nebudavo jos miegui..)
nu as tai tik uz,kad vaikas islystu is tu savo namu sienu ir priprastu prie kitu zmoniu,kitos aplinkos - ir man patogu,ir auklei gryzus is paskaitu dar pas ja ikalu kavos puodeli liuks moteriske
nu as tai tik uz,kad vaikas islystu is tu savo namu sienu ir priprastu prie kitu zmoniu,kitos aplinkos - ir man patogu,ir auklei gryzus is paskaitu dar pas ja ikalu kavos puodeli liuks moteriske
As esu susidurus su aukle kuri priziuri vaikus savo namuose ir tikrai nematau nieko blogo! Tuo labiau jei ten yra keli vaikai , galima juk pasikalbeti su ju mamulem ir jos tikrai pasakys savo nuomone Obe to ir aplinka kur buna vaikai daug ka pasako ,atejus matosi ar sudarytos salygos vaiku prieziurai.
Jei pasitiki žmogumi, t.y. jei tas žmogus vertas tavo pasitikėjimo, nematau nieko blogo, jei veši vaiką į auklės namus. Mano auklė kartais parsivesdavo mergučę į savus namus. Netikėtai atėjusi rasdavau akiai ir širdžiai mielų vaizdelių: auklė groja pianinu, o auklius (jos vyras) su maniške šoka ir dainuoja. Arba visi trys vaidina šešėlių teatrą - uždegta lempa, ištempta paklodė...
Žinoma kiekviena mama galvoja kitaip, pagal save ir susidariusią situaciją. Labai gerai, kad yra tokių žmonių (auklių), kurios žiūri mažiukus pas save namie ir ne tik žiūri, bet ir rūpinasia jais kaip savais vaikais.Ir puiku kai mamos pasitiki auklėmis, bet kaip byloja patarlė "davirei, no pravirei", tai patikrinti kaip auklė auklėja tavo vaiką jos namuose nėra šansų Aš tai niekada nesutikčiau, kad mano vaiką prižiūrėtų ne mūsų namuose, nes vaikutis mažas, jam svarbi saugi, sava, pažystama aplinka, reikalinga ir jo lovelė, kurioje gali ramiai miegoti ir pan.
O auklė jau didelė ir gali prie daug ko prisitaikyti , jeigu tikrai nori dirbti tai šuo neproblema
O auklė jau didelė ir gali prie daug ko prisitaikyti , jeigu tikrai nori dirbti tai šuo neproblema
Mes irgi savo mažylę vežame pas auklę į namus, nes ryte atsikėlus 6 val, ir išvažiavus 7 val, nelabai yra laiko lovą pasikloti. Tuo labiau mažylė pati 7 val prabunda, taip kad kelti problemos nėra, o ir į lopšelį reiks tokiu laiku keltis, taip kad jau režimą turim. O pas auklę laibai jauku ir anūką iš darželio parsiveda abidvi nuėję, tai su anūku kaip su broliu žaidžia, smagu abiems lauke (yra kas kamuolį atneša, jam 5 m.). o ir man smagu, kad nereikia raudonuoti dėl neklotos lovos ar netvarkigai sudėtų rūbų.Aš tai įžvelgiu tik pliusus.