QUOTE(Nastanka @ 2012 02 10, 18:45)
Sveikutes darbininkes-auksarankes!
Atsiprasau, kad isiterpiu, tiesiog pati neseniai baigiau "Titania". Medziaga pirkau is
cia.
Prašom pasirodyt
o kurią spalvą pirkai? kasiūlai sakė laukia prekių siuntos, jau šią savaitę turėjo pareit, bet dar nėr, tai kitą savaitę žadėjo, sakė turėtų būt medžiagų papildymas. Teks laukt. O taip jau svajojau kaip visą savaitgalį siuvinėsiu
QUOTE(verssuss @ 2012 02 10, 21:07)
Kad jau prakalbom apie liną,turiu klausimą: jei siuvinėt per 2x2 siūlus,kaip apskaičiuot kiek reikės kirpti medžiagos? Linas 32,pvz. 80x80 kryželių.Ar galima naudot šitą lentelę?
http://www.cyberstit...eCalculator.asp
Va 1-ąjame psl.radau,kad 32 linas-atitinka 16aidą. O tai siuvinėjant per 2x2 siųliukus ?
Padėkit,nes jau norisi ir liną išmėgint......
aš visada naudoju šitą:
kalkuliatorius (tą antrą nuo viršaus, for counted work. Tik reik spustelt calculate in centimeters, nes kitaip viską coliais skaičiuoja
) tai siuvinėjant per 2 siūliukus ir gaunasi kad atitinka 16 aidą, nes jei per vieną siūlą siuvinėtum, tai vienam colyje būtų 32 kryželiai, o kadangi per 2 lino siūlus vienas kryžiukas, tai gaunasi vienam coly 16 kryželių, taip pat kaip 16 ct aidoj
nežinau ar aiškiai paaiškinau
Papildyta:
QUOTE(Laura81r @ 2012 02 10, 22:02)
na,dabar tokis truputi gal jums pasirodys blondiniskas kalusimas.tiek paveikslu esu issiuvinejusi,bet nei karto nedariau puse kryzelio.paieskojau internete,kaip ir viskas aisku.tik stai kokis klausimas iskilo
ar yra skirtumas jei puse kryzelio bus is kaires link desines,ar taisyklingiau butu is desines link kaires pakiles,jei supatot apie ka kalbu
aš pusinius siuvinėju į tą pusę kaip pilno kryželio viršutinis siūlas, kad viskas lygiai būtų. bet kitos siuvinėja atvirkščiai, tada kaip tik truputį išsiskiria tie ploteliai kur pusiniu siuvinėti, dažniausiai koks fonas. Čia manau daryk kaip tau gražiau atrodo