Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjame kryželiu, 116 tema

QUOTE(Laura81r @ 2012 02 10, 21:02)
na,dabar tokis truputi gal jums pasirodys blondiniskas kalusimas.tiek paveikslu esu issiuvinejusi,bet nei karto nedariau puse kryzelio.paieskojau internete,kaip ir viskas aisku.tik stai kokis klausimas iskilo  ax.gif  ar yra skirtumas jei puse kryzelio bus is kaires link desines,ar taisyklingiau butu is desines link kaires pakiles,jei supatot apie ka kalbu  lotuliukas.gif  g.gif

aš darau pusinį krįželį ta pačia kryptimi kaip ir viršutinį kryželio siūlą. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastanka @ 2012 02 10, 18:45)
Sveikutes darbininkes-auksarankes!
Atsiprasau, kad isiterpiu, tiesiog pati neseniai baigiau "Titania". Medziaga pirkau is cia.

Prašom pasirodyt 4u.gif o kurią spalvą pirkai? kasiūlai sakė laukia prekių siuntos, jau šią savaitę turėjo pareit, bet dar nėr, tai kitą savaitę žadėjo, sakė turėtų būt medžiagų papildymas. Teks laukt. O taip jau svajojau kaip visą savaitgalį siuvinėsiu rolleyes.gif

QUOTE(verssuss @ 2012 02 10, 21:07)
Kad jau prakalbom apie liną,turiu klausimą: jei siuvinėt per 2x2 siūlus,kaip apskaičiuot kiek reikės kirpti medžiagos? Linas 32,pvz. 80x80 kryželių.Ar galima naudot šitą lentelę?
http://www.cyberstit...eCalculator.asp
Va 1-ąjame psl.radau,kad 32 linas-atitinka 16aidą. O tai siuvinėjant per 2x2 siųliukus ?  doh.gif  ax.gif
Padėkit,nes jau norisi ir liną išmėgint......  bigsmile.gif

aš visada naudoju šitą: kalkuliatorius (tą antrą nuo viršaus, for counted work. Tik reik spustelt calculate in centimeters, nes kitaip viską coliais skaičiuoja biggrin.gif ) tai siuvinėjant per 2 siūliukus ir gaunasi kad atitinka 16 aidą, nes jei per vieną siūlą siuvinėtum, tai vienam colyje būtų 32 kryželiai, o kadangi per 2 lino siūlus vienas kryžiukas, tai gaunasi vienam coly 16 kryželių, taip pat kaip 16 ct aidoj ax.gif nežinau ar aiškiai paaiškinau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Laura81r @ 2012 02 10, 22:02)
na,dabar tokis truputi gal jums pasirodys blondiniskas kalusimas.tiek paveikslu esu issiuvinejusi,bet nei karto nedariau puse kryzelio.paieskojau internete,kaip ir viskas aisku.tik stai kokis klausimas iskilo  ax.gif  ar yra skirtumas jei puse kryzelio bus is kaires link desines,ar taisyklingiau butu is desines link kaires pakiles,jei supatot apie ka kalbu  lotuliukas.gif  g.gif

aš pusinius siuvinėju į tą pusę kaip pilno kryželio viršutinis siūlas, kad viskas lygiai būtų. bet kitos siuvinėja atvirkščiai, tada kaip tik truputį išsiskiria tie ploteliai kur pusiniu siuvinėti, dažniausiai koks fonas. Čia manau daryk kaip tau gražiau atrodo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2012 02 10, 20:33)
32 ct linas atitinka 16 aidą. Siuvinėti reikia per du lino siūliukus.
Jei nori žinoti, kiek cm užims darbas, 8 (t.y. kiek dešimčių langelių yra tavo schemoje) daugini iš 1.6, taigi išeina 12.8 cm. Jei būtų 28 ct linas (atitinka 14 aidą), daugintum iš 1.8.

Ačiū,viskas aiškiausiai thumbup.gif Ir Dantiste -dėkoju 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo verssuss: 10 vasario 2012 - 21:19
QUOTE(Florestina @ 2012 02 10, 20:05)

QUOTE(Dantiste @ 2012 02 10, 20:17)

ot velnias doh.gif o as jau pavariau priesingai.....gal jus ir protingai sakot,tikrai turetu graziau atrodyti...tai negi ardyti??? doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura81r @ 2012 02 10, 22:34)
ot velnias  doh.gif  o as jau pavariau priesingai.....gal jus ir protingai sakot,tikrai turetu graziau atrodyti...tai negi ardyti??? doh.gif  g.gif

Tai jei jums gražiai atrodo tai ir palikit 4u.gif aš turėjau omeny kad kartais specialiai priešingai pusinį siuvinėja, kad labiau išsiskirtų fonas, čia kaip kam patinka. Pas mane pora darbų irgi priešingai, tiesiog iš įpročio kaip kryžiuką darant, nukeliauji eilę, bet nebegrįžti atgal. niekas ten akies nerėžia, visaip gerai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2012 02 10, 20:57)
Tai jei jums gražiai atrodo tai ir palikit 4u.gif aš turėjau omeny kad kartais specialiai priešingai pusinį siuvinėja, kad labiau išsiskirtų fonas, čia kaip kam patinka. Pas mane pora darbų irgi priešingai, tiesiog iš įpročio kaip kryžiuką darant, nukeliauji eilę, bet nebegrįžti atgal. niekas ten akies nerėžia, visaip gerai biggrin.gif

isardziau jau.o negaliu pasakyti kaip graziau,nes neturiu su kuo sulyginti.ka,zinau,gal dabar,kai pataisiau,graziau.is tiesu,tai nelabai ten ir matyti,nes dar siulas toks sviesus.bet jei buciau neisardzius,tai butu kirmeliukas grauzes mane visa laika lotuliukas.gif zodziu,vakar ir siandien buvo siuvineju ir ardau dienos,tikiuosi jos praeity,ir dabar bus tik siuvineju ir siuvineju dienos lotuliukas.gif o dar plius,ryt atidirbu,ir ATOSTOGOS vacation1.gif tourist5.gif vacation4.gif tai gal truputeli iseis daugiau pasiuvineti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura81r @ 2012 02 10, 22:34)
ot velnias  doh.gif  o as jau pavariau priesingai.....gal jus ir protingai sakot,tikrai turetu graziau atrodyti...tai negi ardyti??? doh.gif  g.gif

Aš visada siuvinėju į priešingą pusę nei yra kryželio viršutinis siūlas. Kažkur yra tekę skaityti, kad taip ir yra taisyklingai.
Atsakyti
Aš irgi visada siuvinėju į priešingą pusę nei viršutinis kryželio siūlas. Irgi teko skaityti, kad taip taisyklinga.
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2012 02 10, 22:33)
32 ct linas atitinka 16 aidą. Siuvinėti reikia per du lino siūliukus.
Jei nori žinoti, kiek cm užims darbas, 8 (t.y. kiek dešimčių langelių yra tavo schemoje) daugini iš 1.6, taigi išeina 12.8 cm. Jei būtų 28 ct linas (atitinka 14 aidą), daugintum iš 1.8.

tai 28 ct linas stambesnis uz 32 ?
Atsakyti
QUOTE(Uodegyte @ 2012 02 11, 13:58)
tai 28 ct linas stambesnis uz 32 ?

Lygiai taip pat kaip 14 aida stambesnė už 16 aidą...
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2012 02 10, 22:05)
aš darau pusinį krįželį ta pačia kryptimi kaip ir viršutinį kryželio siūlą. g.gif

Aš ne. Man gražiau, kai išsiskiria. Tos vietos tokios "pašiauštos" gaunasi.
Atsakyti
na,tiek to,jau antra karta to pacio neardysiu.paliksiu taip jau kaip padariau.bet vistiek labai aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti