Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

QUOTE(saulinukas @ 2012 02 28, 12:03)
sveiki, vakar vyras buvo darbo biržoje ir tarpininkė jam davė siuntimą pas darbdavį, tačiau jis po savaites išvažiuoja i užsieni trims mėnesiams.Jei jis pats savo noru išsiregistruotu dabar iš biržos ir negražintu to lapo tarpininkei, ar jį išbrauktu iš biržos kaip atsisakiusį siūlomo darbo ir vėl galėtu registruotis tik po 6 mėnesių?

Turbut kad taip,nes negrazins to lapo,o tame lape gali buti parasyta,kad neatviko arba nenori dirbti,reikia atnesti ta lapa,kad darbdavis parasytu,kad netinka vyras i si darba ir tada gilit issiregistruoti.
Atsakyti
Merginos aš dar kartą su klausimu. Dukrai kovo 24d. bus 2 metukai. Iš sodros negavau jokių pinigų, nes neužstekos stažo. Kada geriau stot į biržą, kad nebūtų per vėlu? ( turiu galvoj pašalpą, kuri lyg man priklausytų ) Ar atsižvelgia į tai, kad turiu mažą vaiką ir kad dėl to man netinka pamaininis darbas, vakarais ir pan. ?
Ar iškart mestų iš biržos jei nesutikčiau dirbt pirmo pasitaikiusio darbo ?Labai norėčiau gauti kursus iš biržos, bet ar kitiems nebus didesnė tikimybė juos gaut, nes aš su aukštuoju ir jau turiu specialybę ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(MrrMiau @ 2012 02 28, 15:03)
Merginos aš dar kartą su klausimu. Dukrai kovo 24d. bus 2 metukai. Iš sodros negavau jokių pinigų, nes neužstekos stažo. Kada geriau stot į biržą, kad nebūtų per vėlu? ( turiu galvoj pašalpą, kuri lyg man priklausytų ) Ar atsižvelgia į tai, kad turiu mažą vaiką ir kad dėl to man netinka pamaininis darbas, vakarais ir pan. ?
Ar iškart mestų iš biržos jei nesutikčiau dirbt pirmo pasitaikiusio darbo ?Labai norėčiau gauti kursus iš biržos, bet ar kitiems nebus didesnė tikimybė juos gaut, nes aš su aukštuoju ir jau turiu specialybę ? blush2.gif

bet jei jums nebuvo stazo, jog gautumet uz vaika pinigelius, tai ar uzteks stazo, kad gautumet pasalpa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2012 02 28, 15:13)
bet jei jums nebuvo stazo, jog gautumet uz vaika pinigelius, tai ar uzteks stazo, kad gautumet pasalpa? g.gif

viena dalyvė, berod JOLANCIUK sakė, kad tas vaikas kol vaiką auginau skaičiuojamas kaip stažas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MrrMiau @ 2012 02 28, 15:27)
viena dalyvė, berod JOLANCIUK  sakė, kad tas vaikas kol vaiką auginau skaičiuojamas kaip stažas smile.gif

bet jei jus negavote uz vaika, tai jus (is vaiko gaunamu pinigu) nieko nepervedinejote nei pensijom, nei sveikatos draudimui,ir dar visokiam velniui, todel ir negali skaiciuotis stazas. ne kaip suprantu, iki dekreto jus nedirbote?
Atsakyti
darbo birzoje gausite minimalia ismoka, nes auginote vaika.
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2012 02 28, 15:37)
bet jei jus negavote uz vaika, tai jus (is vaiko gaunamu pinigu) nieko nepervedinejote nei pensijom, nei sveikatos draudimui,ir dar visokiam velniui, todel ir negali skaiciuotis stazas. ne kaip suprantu, iki dekreto jus nedirbote?

Iki dekreto nedirbau, dirbau prieš, bet tai neiko neįtakoja. Aš nežinau kokiais straipsniais remiantis, bet man sakė, kad galiu gaut socialinę pašalpą.
Papildyta:
QUOTE(senamiestizz @ 2012 02 28, 15:40)
darbo birzoje gausite minimalia ismoka, nes auginote vaika.

gal galėtumėt smulkiau parašyti? kur informacijos rasti šia tema?
Atsakyti
QUOTE(MrrMiau @ 2012 02 28, 17:03)

As pakliuvau pas gera konsultante, tai nesiule jokiu vakariniu darbu ir pan., del pamaininiu tai jei ne iki velyvo vakaro dirbti, as sutikau.
Del kursu tai jau sunku, nes dabar jie juos organizuoja tik pagal darbdaviu prasymus, o kiti kursai, kaip supratau is konsultantes tai tik uz jusu pinigelius.
O jus kai su aukstuoju, tai nemanau, kad kas juos duotu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 28, 12:06)
Turbut kad taip,nes negrazins to lapo,o tame lape gali buti parasyta,kad neatviko arba nenori dirbti,reikia atnesti ta lapa,kad darbdavis parasytu,kad netinka vyras i si darba ir tada gilit issiregistruoti.

noreciau pas jolanciuk paklausti jei as iseinu is darbo birzos savo noriu ,o kita diena vel prisiregistruoju ar gausiu siocialine ar tik po puse metu kol sueis kol stoviu darbo birzoj aciuu
Atsakyti
QUOTE(Ausra79 @ 2012 02 28, 17:26)
noreciau pas jolanciuk paklausti jei as iseinu is darbo birzos savo noriu ,o kita diena vel prisiregistruoju ar gausiu siocialine ar tik po puse metu kol sueis kol stoviu darbo birzoj aciuu

galima iskart tvarkkytis popierius del soc pasalpos tik istojus i birza
Atsakyti
QUOTE(MrrMiau @ 2012 02 28, 16:03)

ne viena jau nare rase,kad gauna bedarbio pasalpa,nors ir nedirbo pries tai niekur ir nebuvo isleista i VPA,be to mano kaimyne taip pat gauna bedarbio pasalpa,niekur nedirbusi buvo,kol esi su vaiku namie iki 2-ju ar iki 3-ju metu,gerai nezinau,tol eina stazas.Ir kai istajo i birza,moka bedarbio pasalpa.
Papildyta:
QUOTE(Ausra79 @ 2012 02 28, 18:26)

Dabar nereikia puses metu laukt.
Atsakyti
As irgi prisiregistravau darbo birzoje kaip dirbanti 0.5 etato ax.gif
Siandien susitvarkiau dokumentus del socialines pasalpos, nes mano pajamos lb mazytes blush2.gif
Kokia jusu patirtis su darbo birza? Kaip daznai ir kokius pasiulymus jie teikia? Labai bijau, kad nepasiulytu kokio pamaininio ar sunkaus fizinio darbo, nes vis del to magistratura baigiau ne tam, kad kasininke dirbciau, be to ir ne mano sveikatai toks butu schmoll.gif
Atsakyti