Jau metai (nuo 2011 sausio), kaip esu registruota darbo biržoje. Pirmą pusmetį gavau nedarbo pašalpą. Paskutinio apsilankymo metu DB darbuotoja pareiškė, kad nuo sekančio mėnesio siuntinės kas kelios savaitės į bet kokius darbus: pardavėjos, valytojos ir pan... Nuskambėjo lyg grąsinimas. Atrodo siekia, kad žmogus išsiregistruotų iš DB. Turiu aukštąjį išsilavinimą, visą laiką dirbau pagal profesiją. Stažas apie 15 metų. Darbo netekau, kai tik grįžau į darbą po vaiko priežiūros atostogų. Tikrai dar tikiuosi rasti darbą pagal savo specialybę. Visai nenorėčiau susigadinti savo CV nekvalifikuotu darbu.
Ar turi teisę DB darbuotojas siūlyti bet kokį nekvalifikuotą darbą? Jei taip, tai nuo kurio laiko po užsiregistravimo? Ar turiu teisę atsisakyti mano kvalifikacijos neatitinkančio darbo? Kur visa tai galima perskaityti?
Be to, jau nuo pirmo mėnesio rekia pildyti tokias lenteles, kaip pats ieškai darbo. Nebėra jau net ką ir rašyti ten. Vistiek liepia pildyti... O patys kaip žmogui padeda? Tik pareiškia: mes nieko jums pasiūlyti negalime. Bent CV peržiūrėti pasisiūlytų. Gaunasi taip, kad eini pagalbos, bet gauni tik baimės šaltinį, kad neišmestų iš DB. Privalai vykdyti visokius reikalingus ir nereikalingus DB darbuotojų nurodymus, nes jie mat turi į ataskaitą įsisegti.
Ir dar DB darbuotoja minėjo, kad nuo vasaros lyg ir vėl priklausytų nedarbo išmoka. Jeigu išsiregistruočiau dabar iš DB, o po to vėl prisiregistruočiau vasarą, ar begaučiau aš tą išmoką? Gal nebeišeitų reikaligas darbo stažas?
Nuo 2007 lapkričio iki 2011 sausio buvau vaiko priežiūros iki 3 m. atostogose.
Gal žinot: jei niekur nedirbau ir pirmą kartą registruosiuosi į darbo biržą. Ar bus gaunama kokia nors bedarbio pašalpa?
QUOTE(tavomazvaike @ 2012 02 24, 10:36)
Gal žinot: jei niekur nedirbau ir pirmą kartą registruosiuosi į darbo biržą. Ar bus gaunama kokia nors bedarbio pašalpa?
ne.
QUOTE(tavomazvaike @ 2012 02 24, 09:36)
ne per 36 mėn. reikia būt išdirbus 18 mėn., kad gautumėt pašalpą.
Bet užtat socialinę galit gaut, jei neklystu
norejau paklausti, turiu zemes nepilnus 2 ha todel negaliu stoti i birza ir gauti bedarbio statuso, jeigu isregistruociau zemes ukio valda ar tada galeciau istoti i darbo birza ir gauti bedarbio statusa?
ar yra nustatyta kiek kartu galiu iseiti is darbo birzos savo noru ir kiek kartu vel i ja istoti per 1 metus?
ar isiregistravus darbo birzoje pirmus 6 men siulo darba tik pagal issilavinima?
QUOTE(liusi2003 @ 2012 02 24, 17:33)
nejaugi nekas nežino
manau ne,nebent per birza isidarbinsit.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 24, 17:51)
manau ne,nebent per birza isidarbinsit.
ne, ne per birža. bet biržoj pasakę kad turi buti sutartyje pažymėtas priežasties kodel nutraukiu, vot ir galvoju eigu darbdavys parašys kad sutartis nutrauktas pagal mano nora
Sveikos,
ar mane viena kas menesi kvicia i birza ir keiciasi konsultantes (kabinetai taip pat ) ar ir jus ?
ar mane viena kas menesi kvicia i birza ir keiciasi konsultantes (kabinetai taip pat ) ar ir jus ?
Konsultantė ta pati,kabinetas pasikeitė,kviečia kas mėnesį (nes mokama bedarbio pašalpa),kai nemoka kviečia retokai kas 3 mėn ir daugiau būna
QUOTE(izobara @ 2012 02 24, 00:08)
Ar turi teisę DB darbuotojas siūlyti bet kokį nekvalifikuotą darbą?
Taip, turi. Po pusės metų, jei nerandate darbo pagal išsilavinimą, DB darbuotojas turi teisę siūlyti jums bet kokį, net ir nekvalifikuotą, darbą. Atsisakyti teisę turite, tačiau neteksite bedarbio statuso. Visa tai turėjo būti išaiškinta taip vadinamojo instruktažo metu.
QUOTE(senamiestizz @ 2012 02 24, 10:01)
norejau paklausti, turiu zemes nepilnus 2 ha todel negaliu stoti i birza ir gauti bedarbio statuso
DB registruotis galite, tačiau jums nebus suteiktas bedarbio statusas. Konsultantai paprastai tokių bedarbių nenori, mat taip stengiamasi pagražinti statistiką. Jei nebeturėsite žemės, bedarbio statusas us suteiktas ir įgysite teisę į visas lengvatas, pašalpas ir pan.
QUOTE(senamiestizz @ 2012 02 24, 10:01)
ar isiregistravus darbo birzoje pirmus 6 men siulo darba tik pagal issilavinima?
Dažniausiai, bet nebūtinai.
QUOTE(D.E*V.A @ 2012 02 25, 15:39)
Konsultantė ta pati,kabinetas pasikeitė,kviečia kas mėnesį (nes mokama bedarbio pašalpa),kai nemoka kviečia retokai kas 3 mėn ir daugiau būna
o man nors ir nemoka,bet vistiek kviecia kas menesi,dar negirdejau,kad birzoj lankosi kas 3 men is kur istrauket?
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2012 02 25, 16:12)
o man nors ir nemoka,bet vistiek kviecia kas menesi,dar negirdejau,kad birzoj lankosi kas 3 men is kur istrauket?
po nauju metu pradejo kviesti kekviena men,o pries tai eidavom kas 3 men.
konsultantes pas mane keiciasi kas 2 men vis kita