QUOTE(uopliuke @ 2012 05 24, 14:32)
Ačiū labai Kaip suprantu, čia jau maximali pašalpa, ar ne? O, sakykite, jei per tą laiką nerandu darbo ir man DB pasiūlytų darbą, kuris netinka, pvz. savo grafiku (darbo valandos iki 20h ar 22h), automatiškai braukia iš sąrašų?
va giminaite ir stovejo birzoje, ir pasake kokiu laiku gali mazdaug buti darbe. ir tokiam tarpe ieskojo, jes ji be masinos i is kaimuko i miesta transportas 2k tik vaziuoja, tai taip ir nerado darbo 1m
QUOTE(kristynka* @ 2012 05 24, 15:11)
va giminaite ir stovejo birzoje, ir pasake kokiu laiku gali mazdaug buti darbe. ir tokiam tarpe ieskojo, jes ji be masinos i is kaimuko i miesta transportas 2k tik vaziuoja, tai taip ir nerado darbo 1m
O tokiu atveju, gavo pašalpą pusę metų, o paskui daryk, ką nori?
Kažkaip, galvojau, jei sudėtinga pagal savo specialybę rasti, siunčia į kokius kursus, mokymus, kvalifikacijos kėlimą ar panašiai, kad būtų didesnė galimybė įsidarbinti.
Dabar, atrodo, neradai/-om, braukiam ir laisvinam vietą.. Tikiuosi, klystu..
QUOTE(uopliuke @ 2012 05 24, 15:24)
O tokiu atveju, gavo pašalpą pusę metų, o paskui daryk, ką nori?
Kažkaip, galvojau, jei sudėtinga pagal savo specialybę rasti, siunčia į kokius kursus, mokymus, kvalifikacijos kėlimą ar panašiai, kad būtų didesnė galimybė įsidarbinti.
Tai puse metu jums ieskos ir siulys darba pagal jusu specialybe arba pagal tai,kokio darbo norit,o po puses metu jeigu nebus jokiu darbu pagal jusu spec.,gales siulit kitokius darbus ir jeigu atsisakisit,tai isbrauks.Cia dar aisku lemia pas kokia konsultante papulsi.
As su aukstuoju isilavinimu, bet profesija specifiska, ir pasiulymu minimumas. Registruota birzoje daugiau nei 1m, ir konsultante jau ima reiksti nepasitenkinima. Siulo darbus ne pagal profesija, galiausiai vasara pasiule padirbeti sezonini darba , isisregistruoti is birzos ir paskui jau vel galesiu naujai i birza stoti.
Jie rimtai taip gali? Tiesiog isbraukti is sarasu? Juk jei esi darbo birzoje ir dar su mazameciais vaikais seimoje, kazkokios socialines garantijos yra. O jei darbo nerasiu ismes i gatve. Matau, kad tie ilgalaikiai bedarbiai- jiems rakstis.
Nereikia man ju pasalpu. Tiesiog situacija mano, kad galiu dar siek tiek nedirbti ir paieskoti darbo, kuris mielas butu. O vasaros sezoniniai darbai is vis nevilioja, juolab moksleiviams atostogos, darzeliai vasarai uzsidaro. Kur vaikus det, jei vyro darbas komandiruotese.
Idomu, ka per sekancia konsultacija snekes.
Jie rimtai taip gali? Tiesiog isbraukti is sarasu? Juk jei esi darbo birzoje ir dar su mazameciais vaikais seimoje, kazkokios socialines garantijos yra. O jei darbo nerasiu ismes i gatve. Matau, kad tie ilgalaikiai bedarbiai- jiems rakstis.
Nereikia man ju pasalpu. Tiesiog situacija mano, kad galiu dar siek tiek nedirbti ir paieskoti darbo, kuris mielas butu. O vasaros sezoniniai darbai is vis nevilioja, juolab moksleiviams atostogos, darzeliai vasarai uzsidaro. Kur vaikus det, jei vyro darbas komandiruotese.
QUOTE(anti_Lope @ 2012 05 24, 16:08)
Jie rimtai taip gali? Tiesiog isbraukti is sarasu? Matau, kad tie ilgalaikiai bedarbiai- jiems rakstis.
Ir dar koookia rakštis...Mano darbas sezoninis,6-7 mėn per metus,likusį laiką stoviu biržoje.Konsultantės tas netenkino,pastovus kabinėjimasis kodėl nesusirandu pastovaus darbo,iš ko gyvenu,ar gaunu pašalpas.Kai neapsikentusi pasakiau,kad čia mano reikalas kaip gyvenu,davė rekomendaciją darbintis įmonėje,kuri darbuotojų ieško kas savaitę.Išsiregistravau ir po kelių savaičių užsiregistravau iš naujo...
QUOTE(anti_Lope @ 2012 05 24, 16:08)
As su aukstuoju isilavinimu, bet profesija specifiska, ir pasiulymu minimumas. Registruota birzoje daugiau nei 1m, ir konsultante jau ima reiksti nepasitenkinima. Siulo darbus ne pagal profesija, galiausiai vasara pasiule padirbeti sezonini darba , isisregistruoti is birzos ir paskui jau vel galesiu naujai i birza stoti.
O tai kam iš viso toje biržoje registruotis, darbų taigi jie normalių nepasiūlo, o tėvams su mažamečiais vaikais ir taip soc. draudimas yra ir mokėti PSD nereikia?
Ar perstojus i birža iš naujo, ta soc. pasalpa kuri duodama per seniniunije kai tik istorji i birža skaičiuojasi iš naujo nuo tos dienos kai isiregistravai antra karta ar toliau (nuo pirminio istojimo i birza) ?
QUOTE(zaleake @ 2012 05 23, 14:25)
bet ar gavot kas šį menesį pinigelius iš DB nes vyras buvo 15d o dar pinigeliu nera... o ju taip reikia....
QUOTE(Letta26 @ 2012 05 23, 16:14)
už balandį dar negavau
merginos tos kurios negavote uz balandi, gal jau gavote siandien ?
QUOTE(Fantomas20 @ 2012 05 25, 09:03)
Ar perstojus i birža iš naujo, ta soc. pasalpa kuri duodama per seniniunije kai tik istorji i birža skaičiuojasi iš naujo nuo tos dienos kai isiregistravai antra karta ar toliau (nuo pirminio istojimo i birza) ?
ir mane tas klausimas domina, esu prasitesusi socialine iki birzelio men.(liepos men tureciau eiti prasitesti )
noriu iseiti pati savo noriu uz birzos ,ir vel sugrysciau po savaites i birza.
kaip butu su socialine ? ji nutruktu ?kada reiktu eiti tvarkyti ja ?
QUOTE(kristynka* @ 2012 05 25, 13:35)
merginos tos kurios negavote uz balandi, gal jau gavote siandien ?
įkrito jau į sąsk