Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

QUOTE(Ibi patria @ ubi bene!,2012 05 17, 14:49)
Neklaidinkit žmonių, Jokių galima biggrin.gif  Negalima jei esi registruotas darbo biržoje, nori išvykti turi arba susistabdyti arba išsiregistruoti. Dar buvo gan plačiai spaudoje paminėtas atvejis kai vyras keliavo į užsienį ir pašalino iš darbo biržos ji kai sužinojo.

Galima tik neoficialiai, vyksti ir rizikuoji kad nesužinos.

O kaip galima oficialiai vykti,ateini ir sakai,vykstu pas mama i Anglija savaitei,braukit mane is birzos smile.gif nesamone,galima vykti kur nori,tik aisku,jeigu ten isidarbini,tai turi pranesti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 05 17, 14:52)
O kaip galima oficialiai vykti,ateini ir sakai,vykstu pas mama i Anglija savaitei,braukit mane is birzos  smile.gif  nesamone,galima vykti kur nori,tik aisku,jeigu ten isidarbini,tai turi pranesti.

Ne braugti o susitbdyti. Kaip tik neseniai buvo aktualus man šis klausimas visa DB atstovybė taip teigia, kad negalima išvykti nepranešus.
Staripsio ištrauka ta tema:
Šaltinis(tiesa ten gvildenta ir kita tema bet aptartas ir vykimo į užsienį klausimas): http://www.skrastas....p;id=1234196044
Šiaulių darbo biržos direktoriaus pavaduotoja Jolanta Mikšionytė nustebo, kad kažkam kyla klausimų, jog registruotiems Darbo biržoje reikia būti ne užsienyje, o Lietuvoje.

„Teisės aktai numato, kad žmogus turi būti aktyvus ir ieškoti darbo. O kaip jis vykdys darbo paiešką Lietuvoje, išvykęs į kitą šalį?“, — stebėjosi pavaduotoja J. Mikšionytė.

Ji paaiškino, kad su kiekvienu Darbo biržos klientu yra sudaromas darbo planas, kuriame „numatomos priemonės jam kuo greičiau integruotis į darbo rinką“.

„Galbūt žmogui bus siūloma dalyvauti profesiniuose mokymuose, kaip visa tai jis galvoja daryti išvykęs į kitą šalį? O už įsidarbinimo plano priemonių nevykdymą bedarbio statusas yra stabdomas. Pašalpa yra mokama kas mėnesį, kas mėnesį yra domimasi, kaip žmogus vykdo darbo paiešką, kaip jam sekėsi. Ar gali būti nedarbo draudimo išmoka mokama žmogui, kai žmogus yra kitoje šalyje, gal nuslėpė, kad ten dirba“, — sakė J. Mikšionytė.

J. Mikšionytė tvirtina, kad bedarbiams reikia pasiskaityti bedarbio teises ir pareigas: „O ten parašyta, kad ilgesniam laikui išvykstant iš gyvenamosios vietos būtina informuoti Darbo biržą. Ką reiškia ilgesniam laikui? Gal ne ilgesniam nei savaitė ar dvi“.

Šiaulių darbo biržos Karjeros planavimo skyriaus vedėja Irena Vaikutienė paaiškino, jog norint išvykti į užsienį, reikia rašyti prašymą Darbo biržos vadovui, kad žmogus tuo metu, kol bus užsienyje, nevykdys darbo paieškos. Ir tik tada gali išvykti.
Atsakyti
QUOTE(Ibi patria @ ubi bene!,2012 05 17, 15:10)
Ne braugti o susitbdyti. Kaip tik neseniai buvo aktualus man šis klausimas visa DB atstovybė taip teigia, kad negalima išvykti nepranešus.
Staripsio ištrauka ta tema:
Šaltinis(tiesa ten gvildenta ir kita tema bet aptartas ir vykimo į užsienį klausimas): http://www.skrastas....p;id=1234196044
Šiaulių darbo biržos direktoriaus pavaduotoja Jolanta Mikšionytė nustebo, kad kažkam kyla klausimų, jog registruotiems Darbo biržoje reikia būti ne užsienyje, o Lietuvoje.

„Teisės aktai numato, kad žmogus turi būti aktyvus ir ieškoti darbo. O kaip jis vykdys darbo paiešką Lietuvoje, išvykęs į kitą šalį?“, — stebėjosi pavaduotoja J. Mikšionytė.

Ji paaiškino, kad su kiekvienu Darbo biržos klientu yra sudaromas darbo planas, kuriame „numatomos priemonės jam kuo greičiau integruotis į darbo rinką“.

„Galbūt žmogui bus siūloma dalyvauti profesiniuose mokymuose, kaip visa tai jis galvoja daryti išvykęs į kitą šalį? O už įsidarbinimo plano priemonių nevykdymą bedarbio statusas yra stabdomas. Pašalpa yra mokama kas mėnesį, kas mėnesį yra domimasi, kaip žmogus vykdo darbo paiešką, kaip jam sekėsi. Ar gali būti nedarbo draudimo išmoka mokama žmogui, kai žmogus yra kitoje šalyje, gal nuslėpė, kad ten dirba“, — sakė J. Mikšionytė.

J. Mikšionytė tvirtina, kad bedarbiams reikia pasiskaityti bedarbio teises ir pareigas: „O ten parašyta, kad ilgesniam laikui išvykstant iš gyvenamosios vietos būtina informuoti Darbo biržą. Ką reiškia ilgesniam laikui? Gal ne ilgesniam nei savaitė ar dvi“.

Šiaulių darbo biržos Karjeros planavimo skyriaus vedėja Irena Vaikutienė paaiškino, jog norint išvykti į užsienį, reikia rašyti prašymą Darbo biržos vadovui, kad žmogus tuo metu, kol bus užsienyje, nevykdys darbo paieškos. Ir tik tada gali išvykti.

Nu tai galima isvykti neilgam laikui vistiek.Be to 2009 metu straipsnis,tai pasikeite jau per ta laika daug kas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 17 gegužės 2012 - 14:13
QUOTE(mabi @ 2012 05 17, 08:35)
o cia rimtai, jei stovi birzoj, negali kazkur is LT isvykti?  doh.gif man kazkaip nieko neminejo ax.gif

mums tai kelis sykius paminėjo...jokių išvykų blush2.gif
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 05 17, 08:45)
Gali,bet atsizimeti vistiek reikes eiti,tai teks grizti.

QUOTE(Murčikas @ 2012 05 17, 08:46)
tikrai gali, tik kad reikia suspeti grizti apsilankymo diena.

g.gif
mums sakė, net nerizikuoti.....nebent ramiai susitarti su konsultante, tarkim laidotuvės ar panašiai (2-3 deinos)....bet sakė jokių kelionių, pramogų....juk mes bedarbiai biggrin.gif

QUOTE(Ibi patria @ ubi bene!,2012 05 17, 14:49)
Neklaidinkit žmonių, Jokių galima biggrin.gif  Negalima jei esi registruotas darbo biržoje, nori išvykti turi arba susistabdyti arba išsiregistruoti. Dar buvo gan plačiai spaudoje paminėtas atvejis kai vyras keliavo į užsienį ir pašalino iš darbo biržos ji kai sužinojo.

Galima tik neoficialiai, vyksti ir rizikuoji kad nesužinos.

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(pilkoji28 @ 2012 05 17, 12:37)
ir aš tapau bedarbe, priskyrė pašalpą nuo 05 18,bet neminėjo kurią dieną pašalpos mokamos  unsure.gif

o man apie pašalpą nieko neminėjo blush2.gif (DB reg. 05-02) tiesa pora savaičių pagal terminuotą darbą sutartį dirbu (DB siuntė)...tai šį mėn. tikriausia nieko negausiu, išskyrus užmokestį g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte sesyte: 17 gegužės 2012 - 14:33
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 05 17, 15:12)
Nu tai galima isvykti neilgam laikui vistiek.Be to 2009 metu straipsnis,tai pasikeite jau per ta laika daug kas.

Viskas taip pat dėl išvykimo, nes pačiai buvo aktualu, šį menesį konsultavausi šiuo klausimu smile.gif neilgam laikui tai yra 2-3 dienos.
Atsakyti
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 05 17, 14:36)
mums tai kelis sykius paminėjo...jokių išvykų  blush2.gif
g.gif
mums sakė, net nerizikuoti.....nebent ramiai susitarti su konsultante, tarkim laidotuvės ar panašiai (2-3 deinos)....bet sakė jokių kelionių, pramogų....juk mes bedarbiai  biggrin.gif
drinks_cheers.gif
Papildyta:

o man apie pašalpą nieko neminėjo  blush2.gif (DB reg. 05-02) tiesa pora savaičių pagal terminuotą darbą sutartį dirbu (DB siuntė)...tai šį mėn. tikriausia nieko negausiu, išskyrus užmokestį  g.gif

pašalpa skiriama, jei yra 18 mėn. darbo stažas per paskutinius 36 mėn., o dėl trumpalaikio įsidarbinimo reik jiems pranešt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ibi patria @ ubi bene!,2012 05 17, 15:38)
Viskas taip pat dėl išvykimo, nes pačiai buvo aktualu, šį menesį konsultavausi šiuo klausimu smile.gif neilgam laikui tai yra 2-3 dienos.

Matomai visur skirtingai,nes mano vyro konsultante sake,kad galima isvaziuoti,bet atsizimeti turi atvykti laiku.
Atsakyti
QUOTE(lilike @ 2012 05 17, 08:49)
tai dabar kai parasei prasyma,tai zino visi kad nesirgai,tai nesamone gausis jei daktare parasys atbuline data atleidima,o ka kito tai ka ji daugiau gali sugalvoti.
Reikejo iskarto duoti daktarei kanors po stalu ir butu parasius, dalina jos tuos ligos lapelius y kaire ir desine,tik maivos.

O tai stovintiems darbo birzoj yra kitokie nedarbingumo lapeliai, nei dirbantiesiems?
Nes biuleteniu atgaline data tikrai paprastas daktarelis nedalina nei i kaire, nei i desine. Sakau, nes su tuo susidurem, kai biuleteni "pamirso" uzvest reanimacijos gydytojai, tai dabar apie menesi ar net du reikia laukt, kol per visas tarnybas sutvarkys reikalus kad atgaline data isduotu ta biuleteni.

Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2012 05 17, 15:40)
pašalpa skiriama, jei yra 18 mėn. darbo stažas per paskutinius 36 mėn., o dėl trumpalaikio įsidarbinimo reik jiems pranešt  g.gif

na jei skaičiuojasi vaikos priežiūros atostogos, prie d. stažo, tai taip, yra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 05 17, 14:44)
Matomai visur skirtingai,nes mano vyro konsultante sake,kad galima isvaziuoti,bet atsizimeti turi atvykti laiku.

vilniuje man irgi sake, kad galima, tik butinai ateit per tas dienas, kai reik registruotis. matomai dar priklauso nuo tarpininkes, jei bjauri, tai ras prie ko prikibt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2012 05 17, 17:27)
vilniuje man irgi sake, kad galima, tik butinai ateit per tas dienas, kai reik registruotis. matomai dar priklauso nuo tarpininkes, jei bjauri, tai ras prie ko prikibt  g.gif

Tai net ir darbo vaziuoja ieskoti i uzsieni,taigi ES,gi galima bet kur darbintis,nors ir birzoj stovi,tik aisku pranesti,nes tada isbrauks.
Atsakyti
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 05 17, 15:35)
na jei skaičiuojasi vaikos priežiūros atostogos, prie d. stažo, tai taip, yra  4u.gif

manau, kad skaičiuojas g.gif pasiklausk DB būtinai.
Atsakyti