Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

QUOTE(jurratike @ 2012 05 13, 09:35)
Laba rytuka  4u.gif
As su klausimeliu, stovejau darbo birzoje, siunte i kelias darbo vietas, bet taip ir nebesulaukdavau skambuciu i tolimesne atranka. Auginu 2.8m vaika, pasiule darba, kurio darbo valandos visiskai mane netenkino, nes jos nuo 8 iki 22val, vaikas nelanko darzelio, priedo darbo vieta uz 18km, darbdavys pasiule apgyvendint  biggrin.gif  Atsisakiau, tai suprato, kaip nenora dirbti. Nepasirase net rekomendacijos, kuria turejau grazint. Tai va, grizus i birza is jos iskart isbrauke, kaip atsisakius darbo pasiulymo. Nera jokiu islygu auginant vaika? Galioja tas pats vienas darbo atsisakymas ir is birzos pasalinimas 6men? Aciu  4u.gif

Taip galioja, tas pats, nes biržai reikėjo gražinti rekomendaciją užpildžius. reikėjo bandyti tartis su darbdaviu, kad atsisakot nes neturit kur vaiko palikt.
Atsakyti
QUOTE(MrrMiau @ 2012 05 10, 08:51)
Mano situacija tokia. Vaikui 2 metai. Už jį negavau jokių išmokų iš sodros, tik iš seniūnijos 97lt. Vaikas gimė 2010, tais pačiais metais (tik 3 mėnesiais vėliau)  baigiau universitetą. Paskutinis darbas buvo 2008 m. Noriu stoti į biržą. Klausimas toks, pagal ką ieškos darbo? Ar tiesa, kad 6 mėn. man ieškos darbo tik pagal specialybę? ar gali visokį siūlyti ? Ar atsižvelgia į mažametį vaiką, ar ne ir gali siūlyt pamaininį, naktinį darbą? Ar pirmą kartą nepriėmus darbo pasiūlymo iškart išbrauktų iš DB ? O jei po išbraukimo po 6mėn. vėl užsirašius, tai pašalpa jau nepriklausytų, nes kolkas žinau, kad bent 350Lt turėčiau gauti maximum 6 mėn ?  Ir dar ar turi reikšmės man tai kada stosiu į DB? Kada palankiausia dėl išmokos? ar nesvarbu koks stažas vistiek ta pati išmoka? Kada vėliausiai galiu stot į DB, kad dar gaučiau pašalpą? Ar ne per vėlu būtų jei pvz. stočiau kai vaikui bus 2,5 , arba 3 metai ? 4u.gif 

Ačiū labai už atsakymus  4u.gif

Kartoju klausimą, niekas neatsakė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(MrrMiau @ 2012 05 13, 22:52)
Kartoju klausimą, niekas neatsakė  verysad.gif

pagal ką ieškos darbo?
pagal įgytą specialybę. 6mėnesius, jei neras pagal specialybe gali pradėti siųlyti bet kokius. Dar aišku priklausomai nuo konslutantės.

Ar atsižvelgia į mažametį vaiką, ar ne ir gali siūlyt pamaininį, naktinį darbą?
Na kaip ir atžvelgia, pamaininio neturėtų siūlyti. Naktinio taip pat. Nors tiesa sakant nežinau ar yra oficialiūs tokie punktai.
Iš asmeninės patirties, kai stojau į darbo biržą pirmiausia paklausė ar darbui turėsiu kur vaiką palikt, tai kaip ir dėl vaiko, kad neturit kur palikt pačiai darbo biržai atsisakyti negalėsit.

Ar pirmą kartą nepriėmus darbo pasiūlymo iškart išbrauktų iš DB ? O jei po išbraukimo po 6mėn. vėl užsirašius, tai pašalpa jau nepriklausytų, nes kolkas žinau, kad bent 350Lt turėčiau gauti maximum 6 mėn ?
Taip iškarto išbraukia. Pašalpa jau po išbraukimo nebepriklausytų, nes ji po paskutinio mokėjimo vėl mokama praėjus 12 mėnesių ir aišku jei dar būna užtankamas darbo stažas.

Ir dar ar turi reikšmės man tai kada stosiu į DB? Kada palankiausia dėl išmokos? ar nesvarbu koks stažas vistiek ta pati išmoka? Kada vėliausiai galiu stot į DB, kad dar gaučiau pašalpą? Ar ne per vėlu būtų jei pvz. stočiau kai vaikui bus 2,5 , arba 3 metai ?
Kadangi čia merginos daug jau yra kalbėjusios apie tai kad vaiko auginimas namie(nežinau yra riba ar ne, bet tikriausiai iki 3 metų) užsiskaito kaip stažas minimaliai pašalpai gauti. Tai spėju ne per vėlu.
Atsakyti
QUOTE(Ibi patria @ ubi bene!,2012 05 13, 22:46)
Taip galioja, tas pats, nes biržai reikėjo gražinti rekomendaciją užpildžius. reikėjo bandyti tartis su darbdaviu, kad atsisakot nes neturit kur vaiko palikt.

Bandziau aiskint situacija, bet jie jau buvo nusiteike pries. Kol kalbejaus atvyko dar dvi paneles, jas taip pat issiunte namo su neuzpildytom rekomendacijom. Zodziu nesiskaitymas viskas.
Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurratike @ 2012 05 14, 08:16)
Bandziau aiskint situacija, bet jie jau buvo nusiteike pries. Kol kalbejaus atvyko dar dvi paneles, jas taip pat issiunte namo su neuzpildytom rekomendacijom. Zodziu nesiskaitymas viskas.
Aciu uz atsakyma  4u.gif

Na žinokit čia dar ir nuo konsultanto priklauso, vat aš irgi esu su neužpildyta grįžusi atgal, paaiškinau, kad net nesutiko užpildyt, apšaukė mane ten ir t.t. tai man konsultantė pasakė, kad jau ne pirmą grįštų iš to pačio darbdavio su tokia patirtim, Nemetė laukant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ibi patria @ ubi bene!,2012 05 14, 09:06)
Na žinokit čia dar ir nuo konsultanto priklauso, vat aš irgi esu su neužpildyta grįžusi atgal, paaiškinau, kad net nesutiko užpildyt, apšaukė mane ten ir t.t. tai man konsultantė pasakė, kad jau ne pirmą grįštų iš to pačio darbdavio su tokia patirtim, Nemetė laukant 4u.gif

drinks_cheers.gif As ne ta diena grizau, kai man reikejo, gal butu viskas kitaip pasibaige, is tos pacios darbo vietos iki 11val jau 4 moterys buvo pas ji su bilioteniais grizusios, nes neuzpilde ir jom, bet jos iskart biliotenius pasieme, tai labai piktas tarpininkas buvo smile.gif As nedaroiau sito, nors galejau. Zodziu buvo kaip buvo, nieko jau nepakeisiu.
Atsakyti
keliu i virsu gal kas pagelbes 4u.gif

QUOTE(Echmėja @ 2012 05 12, 12:29)
jei stovi birzo ir kelis kart  atsisakai darbo tave pasalina,po puses metu gali vel istoti,tad per tuos puse metu pradirbus,ir tada darbdavys tave atleidzia(sezoninis darbas) ir istojus i darbo birza ar  gaunama ar ne pasalpa be darbio?

Atsakyti
QUOTE(Echmėja @ 2012 05 14, 10:34)
keliu i virsu gal kas pagelbes 4u.gif

Jeigu stazas yra ir po paskutinio mokejimo yra praeje 12 men,tai mokama.
Atsakyti
Laba diena,esu beleteni,man geguzes 15d reikia pas tarpininke,ar nueiti man atsuzymet(tarpininke zino kad beleteni esu)?esu DB nuo balandzio 3d,ar si men gausiu pinigelius?jeigu as visa men beleteni,man mokejimas prasites?tai gaunasi kad pinigelius is DB gausiu 7menar kazka as blogai supratau kai aiskino man tarpininke?aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2012 05 14, 11:16)
Laba diena,esu beleteni,man geguzes 15d reikia pas tarpininke,ar nueiti man atsuzymet(tarpininke zino kad beleteni esu)?esu DB nuo balandzio 3d,ar si men gausiu pinigelius?jeigu as visa men beleteni,man mokejimas prasites?tai gaunasi kad pinigelius is DB gausiu 7menar kazka as blogai supratau kai aiskino man tarpininke?aciu 4u.gif

Paskambinkit ir pasakikit,kad ateiti negalesit,turetu uzmoketi pinigus.Taip,mokejimas prasites dar viena menesi.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 05 14, 11:22)
Paskambinkit ir pasakikit,kad ateiti negalesit,turetu uzmoketi pinigus.Taip,mokejimas prasites dar viena menesi.

tai man nebutina ryt vaziuoti i DB?Pergyvenu kad nenueisiu ir nepraves pinigeliu,o ju taip reikia blush2.gif o as velniu negausiu kad taip ilgai esu beleteni(nuo 04-05)ir zinau kad dar men busiu,22d uzdarys mano beleteni,bet 23d atidarys kita kad esu su vaiku beleteni,nes su dukra vaziuosiu i sanatorija 18d,ar ta diena 22 reikes pasirodyt darbo birzoi?
Atsakyti
Sveikos... labai reikia patarimo.. man i DB reikejo ateiti geguzes 3 diena 14 val. bet kupinas problemu ir stressu per pastaraji menesi gyvenimas padare savo darba, ir mano smegenyne kazka ne taip suprato ... ir uzfiksavo ne 3 diena o 14 ( kai tuo tarpu reikejo ne diena o valanda 14) vnz.. atsipeikejau vakar kai ruosiausi siandienai vaziuoti i DB... paskambinau paklausti ka daryt? pasake kad dabar sistema grybauja ir negali paziureti mano duomenu , bet tikriausiai mane pasalino is DB ir per nauja galesiu registruotis tik po puses metu.... siaubas .. nejau nieko neimanoma padaryti? negavau jokio perspejimo nieko.. tiesiog paeme ir ismete.. darbas darbais pati ieskau aktyviai , bet as sergu letine liga daznai tenka lankytis pas gyd. jei nebusiu DB neturesiu draudimo.. bus blogai ...

vienas apsizioplinimas ir tiek bedu..

p.s jei tai svarbu , is DB jokiu ismoku negaudavau.
Atsakyti