QUOTE(reims @ 2012 05 07, 21:27)
DB balandzio menesi stoveta nuo 04-01 iki 04-19d. 19 dieną isidarbinta. buvo moketa ismoka uz 02men. ir 03 men. ar ismokes birza uz balandzio 18 ar 19 ta dienu iki isidarbinimo ir isejimo is DB?
Taip,si menesi turit gauti.
Sveiki ,
geguzes 2 d pirma kart uzsiregistravau DB Vilniuje. Turiu 12 metu darbo stazo. Kai registravausi klause kokio darbo ieskosiu , bet del pasalpos nieko neminejo ir pati pabijojau paklaust nes ziauriai pikta moterys sedejo. Jokio prasymo del pasalpos nepildziau ir saskaitos numerio neklause manes . Ar mokes man pasalpa ir ka daryti dabar , ryt einu pas konsultante
geguzes 2 d pirma kart uzsiregistravau DB Vilniuje. Turiu 12 metu darbo stazo. Kai registravausi klause kokio darbo ieskosiu , bet del pasalpos nieko neminejo ir pati pabijojau paklaust nes ziauriai pikta moterys sedejo. Jokio prasymo del pasalpos nepildziau ir saskaitos numerio neklause manes . Ar mokes man pasalpa ir ka daryti dabar , ryt einu pas konsultante
QUOTE(Hsemera @ 2012 05 09, 22:01)
Sveiki ,
reik 18 mėn. darbo stažo per paskutinius 36 mėnesius. Jei jo neturite iš DB pašalpos negausite. Bet gausite socialinę pašalpą. Tik dėl jos reik kreiptis į Sodrą, ne DB
QUOTE(Vitulka @ 2012 05 09, 23:18)
reik 18 mėn. darbo stažo per paskutinius 36 mėnesius. Jei jo neturite iš DB pašalpos negausite. Bet gausite socialinę pašalpą. Tik dėl jos reik kreiptis į Sodrą, ne DB
aciu , turiu as ta staza , tik nuo balandzio men nedirbu
QUOTE(Hsemera @ 2012 05 09, 22:39)
aciu , turiu as ta staza , tik nuo balandzio men nedirbu
tada darbo biržoj jus informuos, kokią pašalpą paskaičiavo
QUOTE(noir1 @ 2012 05 05, 18:47)
Laba diena,analogiška situacija yra pas mane.Prie invalidumo pašalpos moka tik skirtumą t.y.110 lt.Sako dabar toks įstatymas.Tai kuom tikėti.Nedarbo pašalpa - išmoka paskirta 650.stažo pakanka,alga buvo didelė.Bet kadangi invalidumas tai moka tik tiek.Gal galite pakomentuoti.Sako,kad seniau buvo kitoks įstatymas ir mokėjo pilną išmoką.Gal tik mūsų miestelyje "Moka "savaip.
Ačiū
Ačiū
Labas rytas,pakartoju klausimą.Tai vistik turi mokėti pilną nedarbingumo pašalpą ar tik skirtumą.Gauname tik skirtumą.
QUOTE(Hsemera @ 2012 05 09, 21:01)
Sveiki ,
tai kai jau nueisite pas savo konsultante (bus jau kita moteriske), reikia tureti su savim banko saskaita, tada jos reikes. ir tada jums paskaiciuos pinigelius
Laba diena. Turiu ir as klausima. stovejau birzoj, mokejo ismoka, baige moketi ir po keliu men isidarbinau. Db dirbu jau 10men. ar moketu man vel jei iseiciau is darbo ?
Mano situacija tokia. Vaikui 2 metai. Už jį negavau jokių išmokų iš sodros, tik iš seniūnijos 97lt. Vaikas gimė 2010, tais pačiais metais (tik 3 mėnesiais vėliau) baigiau universitetą. Paskutinis darbas buvo 2008 m. Noriu stoti į biržą. Klausimas toks, pagal ką ieškos darbo? Ar tiesa, kad 6 mėn. man ieškos darbo tik pagal specialybę? ar gali visokį siūlyti ? Ar atsižvelgia į mažametį vaiką, ar ne ir gali siūlyt pamaininį, naktinį darbą? Ar pirmą kartą nepriėmus darbo pasiūlymo iškart išbrauktų iš DB ? O jei po išbraukimo po 6mėn. vėl užsirašius, tai pašalpa jau nepriklausytų, nes kolkas žinau, kad bent 350Lt turėčiau gauti maximum 6 mėn ? Ir dar ar turi reikšmės man tai kada stosiu į DB? Kada palankiausia dėl išmokos? ar nesvarbu koks stažas vistiek ta pati išmoka? Kada vėliausiai galiu stot į DB, kad dar gaučiau pašalpą? Ar ne per vėlu būtų jei pvz. stočiau kai vaikui bus 2,5 , arba 3 metai ?
Ačiū labai už atsakymus
Ačiū labai už atsakymus
QUOTE(mabi @ 2012 05 10, 08:46)
tai kai jau nueisite pas savo konsultante (bus jau kita moteriske), reikia tureti su savim banko saskaita, tada jos reikes. ir tada jums paskaiciuos pinigelius
Aciu , taip ir buvo pasnekejome , sakau nuo rudens tuersiu darba- tai taip apsidziauge konsultante Sako, tai Jums kaip ir nereikia darbo siulyt , sakau - nereikia Tai priskaiciavo pasalpa ir paleido
QUOTE(Agnieshkita @ 2012 05 10, 09:02)
Laba diena. Turiu ir as klausima. stovejau birzoj, mokejo ismoka, baige moketi ir po keliu men isidarbinau. Db dirbu jau 10men. ar moketu man vel jei iseiciau is darbo ?
Moketu po 12 men nuo paskutinio mokejimo,jeigu isidarbinot po 2-ju menesiu,tai priklausys.