sveiki, auginu 2 vaikucius vienam 3 kitam 5 dirbu paskutinej darbovietej jau 1.4men
dar pries paskutine darboviete dirbau 0.5 etato, sakykit ar man apsimoka stoti i db? nes girdejau turi buti pradirbta 18men kad kazka gautum is db?nes paskaiciavau kad man labiau apsimoka sedeti namie su vaikais nes vien vaikams atiduodu 750lt uz darzeli ir aukle kartu o gaunu 800llt.sakau gal su mazameciaus vaikais yra kitaip kurios mamytes augina gal nereikia tiek but pradirbus ....
QUOTE(karosiukas69 @ 2012 03 18, 16:50)
sveiki, auginu 2 vaikucius vienam 3 kitam 5 dirbu paskutinej darbovietej jau 1.4men
dar pries paskutine darboviete dirbau 0.5 etato, sakykit ar man apsimoka stoti i db? nes girdejau turi buti pradirbta 18men kad kazka gautum is db?nes paskaiciavau kad man labiau apsimoka sedeti namie su vaikais nes vien vaikams atiduodu 750lt uz darzeli ir aukle kartu o gaunu 800llt.sakau gal su mazameciaus vaikais yra kitaip kurios mamytes augina gal nereikia tiek but pradirbus ....
Maximali bedarbio pasalpa yra 650 lt,todel geriau dirbti.
QUOTE(Ledi_D @ 2012 03 16, 12:10)
Gal galit, atsakyti, jei žmogus dirbęs kurį laiką įmonėje ir 2 mėnesiams atleidžiamas iš darbo dėl to, kad nėra užsakymų, stotų į darbo biržą tiems 2 mėnesiams, ar jam nereiktų mokėti PSD už tuos 2 mėnesius ir ar turėtų kažkokias socialines garantijas? Ir jei per tą laiką pasiūlytų darbą, kokios pasekmės atsisakius? Atsakytų todėl, kad po 2 mėnesių jį vėl įdarbintų senoji darbovietė. Ar tam žmogui naudingiau neišeiti iš darbo į darbo biržą, o eiti neapmokamų atostogų tam 2 mėnesių laikotarpiui?
jei eini nemokamu atostogu, darbdavys nemoka privalomo sveikatos draudimo, esame susidure patys,
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 03 18, 19:31)
Maximali bedarbio pasalpa yra 650 lt,todel geriau dirbti.
Bet tada nereiktu auklei moket todel manau,kad labiau apsimoka ta laikotarpi pabut su vaikais namie nei dirbt,na bent jau mano nuomone taip
Jei iseini is darbo savo noru, tai i birza gali vel sugrizti tik po 6 menesiu(kaip suprantu, tai ir PSD tada reikia tuos 6 menesius moketi?), o jeigu atleidzia darbdavys arba yra susitariama abipusiai, tai tuomet grizti galima is karto? ar po grizimo pratesiamas stovejimo laikas ar skaiciuojama is naujo? registracija birzoje nebuvo nutraukta ir isidarbinus.
sveiki
iki š.m balandžio 29 d. esu motinystės atostogose.
Gavau įspėjimą, jog nuo š.m kovo 20 d. busiu atleista (DS nutraukimas bankroto atveju)
kada "stoti" į biržą, kai vaikui sueis 2 metai (balandžio 29 d.) ?
Ačiū.
Gavau įspėjimą, jog nuo š.m kovo 20 d. busiu atleista (DS nutraukimas bankroto atveju)
Ačiū.
QUOTE(justee @ 2012 03 18, 22:49)
Jei iseini is darbo savo noru, tai i birza gali vel sugrizti tik po 6 menesiu(kaip suprantu, tai ir PSD tada reikia tuos 6 menesius moketi?), o jeigu atleidzia darbdavys arba yra susitariama abipusiai, tai tuomet grizti galima is karto? ar po grizimo pratesiamas stovejimo laikas ar skaiciuojama is naujo? registracija birzoje nebuvo nutraukta ir isidarbinus.
Jeigu darbas subsidijuojamas ir nepasibaigus subsidijai iseini savo noru,tai taip,tik po to laiko,kiek skirta buvo subsidija gali registruotis i birza.Jeigu darbas buvo rastas savo jegom,tai nesvarbu,ar pats iseini,ar atleidzia,birzoj ir toliau gali stoveti.
Papildyta:
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 03 19, 14:50)
sveiki
Ačiū.
Ačiū.
Balandzio 30d.
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 03 19, 13:50)
sveiki
Ačiū.
Ačiū.
galite stoti ir anksciau, tik birza mokes nuo tada, kai nebegausite uz vaika. tik dar (kaip tik as dabar susidurusi), jei rasete prasyma darbe, kad eitumet iki 3m atostogu, sodroje turesite rasyti prasyma, kad nutrauktu jusu atostogas, kai vaikui sueina 2m, nes paskui susikerta sodra su birza, ir negausite pinigu.
QUOTE(mabi @ 2012 03 19, 16:23)
galite stoti ir anksciau, tik birza mokes nuo tada, kai nebegausite uz vaika. tik dar (kaip tik as dabar susidurusi), jei rasete prasyma darbe, kad eitumet iki 3m atostogu, sodroje turesite rasyti prasyma, kad nutrauktu jusu atostogas, kai vaikui sueina 2m, nes paskui susikerta sodra su birza, ir negausite pinigu.
3-cius metus sodra nieko nemoka,tad niekaip nesusikirs,tiesiog busi ir taip drausta nes esi VPA ir dar i birza stosi,vel drausta,tai kazka viena reikia pasirinkti.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 03 19, 15:40)
3-cius metus sodra nieko nemoka,tad niekaip nesusikirs,tiesiog busi ir taip drausta nes esi VPA ir dar i birza stosi,vel drausta,tai kazka viena reikia pasirinkti.
tai as ir sakau, kad kertasi, o ne sodra kazka dar moka. tik is birzos tada nieko negaus, jei sodroj neparasys prasymo, kad nutrauktu vaiko prieziuros atostogas.
noriu paklausti,stoviu birzoj gaunu ismokas,dar liko 2 ismokos...noriu paklausti jeigu eisiu pas gydytoja gausiu nedarbinguma,(turiu iaugusi naga,ji reikkia plesti)ar gausiu ismokas is darbo birzos,ar negausiu nes turesiu nedarbingumo lapeli?
ačiū mergaitės už informaciją
prašymas rašytas iki 2 m.