Mumrikai,na saunus pirkinukai mano japonica ir leidzia ziedyna ,o manii turejo du ziedynus,vienas nudziuvo , o ant kito is 3 zieduku susiformavo tik vienas,tikiuosi bent tas prazydes sekmingai
nila, kokios nuostabios foto ir gėlytės gražuolės
ačiū
QUOTE(ikkuna @ 2012 02 02, 18:14)
mumrikai, fantastika
QUOTE(melynake* @ 2012 02 02, 18:18)
Mumrikai,na saunus pirkinukai
didelis dėkui
nila_ks, labai labai gražios gėlytės
QUOTE(mumrikas @ 2012 02 02, 17:58)
nila_ks, labai labai gražios gėlytės
ačiū Jūsu naujokai irgi nuostabūs
Nila, man ta tamsiai bordo ir pakutine paciu paciausios
QUOTE(mumrikas @ 2012 02 02, 15:39)
o manii black du trečdalius vazono į stambų (šaknys nė kiek ne menkesnės nei standartinių phalaenopsių), o likusį trečdalį ant viršaus užpyliau smulkaus
Esu skaicius, kad substratas turetu but vienos frakcijos, t.y. nemaisyti stambiu zieviu su smulkesnemis, nes tada nevienodai isdziusta ir gali isimesti puvinys slapesnese vietose.
O kaip tu su tais glazuros vazonais mirkai? ar kazkaip kitaip laistai? Juk daugumai orchideju atgaiva karts nuo karto perlieti substrata duso srovele, issiplauna drusko, susidariusios nuo trasu ir t.t.
QUOTE(Tina* @ 2012 02 02, 19:49)
Esu skaicius, kad substratas turetu but vienos frakcijos, t.y. nemaisyti stambiu zieviu su smulkesnemis, nes tada nevienodai isdziusta ir gali isimesti puvinys slapesnese vietose.
O kaip tu su tais glazuros vazonais mirkai? ar kazkaip kitaip laistai? Juk daugumai orchideju atgaiva karts nuo karto perlieti substrata duso srovele, issiplauna drusko, susidariusios nuo trasu ir t.t.
stambiam substrate ant viršaus papylus smulkesnio esu pasodinus visus mažesnius phalaenopsiukus ir lyg gerai auga aš esu prie tokių, kurios geriau per retai lieja, nei per dažnai, tai gal šitai juos ir apsaugo nuo puvimo Bet kokiu atveju įdėmiai stebėsiu manii ir jei tik kils koks įtarimas iš kart reaguosiu
Laistau dažniausiai per viršų, t.y. liedama šiltu virintu vandeniu. Vasarą, kai karšta, dažniausiai mirkau - tada labai gerai išdžiūsta ir glazūruotuose vazonuose, o žiemą mirkau retai ir trumpai Kažkaip iki šiol nė su viena orchyte nėra problemų buvę (tfu, tfu, tfu, kad neprisikalbėt ) - gal dėl reto laistymo, gal dėl stambaus substrato, gal dėl to, kad kambariuose pakankamai šilta - visą šildymo sezoną laikom 21C
Nila, nerealuuuuuuuuuuu
Kaip faina ir gera, kai už lango toksai speigas, o ant palangės kaip tropikų miškuose
Kaip faina ir gera, kai už lango toksai speigas, o ant palangės kaip tropikų miškuose